Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oruc sureleri

xaty

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Gunesin dogusundan batisina kadar surmuyor mu? Meridyenlere, saat farkina gore belirleniyor. Paralellere gore degisen gun sureleri hesaplaniyor mu? Kutuplara yakin olanlar ramazan kisa denk gelince baya avantajli, yaza denk gelince sicar o zaman. Aksam aksam kafama takildi..
Mesaj tarihi:
vancouverdayım ben cok kuzey olmasada kuzey sayılır yinede. burda yazın sabah 6 civarı gunes doguyo aksamda 9:45 civarı guneş batıyo ve evet tutanlar guneşin dogusuyla batışını bekliyolar cok zor yani. kışında 4 de hava kararıyo.
Mesaj tarihi:
said:
Namaz vakitleri ile ilgili çalışmalarının zaman alacağını anlatan Bayındır, ''Kutup noktasında olanlar ekvator şartlarına göre namaz kılıp oruç tutabilirler'' dedi.

Bayındır, şimdiye kadar yapılan takvim çalışmalarında gecenin dinlemeye elverişli olarak değerlendirilmediğini savunarak, ''Yaptığımız çalışmayla kutup bölgelerinde namaz kılmak ve oruç tutmak ızdırap olmaktan çıkıp zevke dönüşecek ve birçok insan oruç tutmak için yazın o bölgelere gidecektir'' diye konuştu.

http://www.haber7.com/haber/20110729/Kutuplarda-oruc-ve-namaz-vakitleri-belirlendi.php
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

peki kuzeyde hiç güneşin batmadığı 3 aya denk gelince noluyo ben onu merak ediyorum

bunu muhammede sorsalardi ne cevap verirdi. haberi varmiydi ki kutuplardan ?
  • Yeni Oluştur...