Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wildstar

Khiran

Öne çıkan mesajlar

bingildak said:

eğer sen nasıl support sistemi kullanacağını bilmiyorsan, hizmet alma noktasında noksan kaldıysan bu senin deneyimin olabilir.

Tabi bi sen biliosun hizmet almasını, senden gayrı hersek salak ya, o zamanlar vardı hizmet ama biz alamadık... ben bilemedim hizmet almasını geç öğreniyorum 40 olduk hayırlısı, sonraki 18 yıllık online gaming tecrübelerimde daha dikkatli olurum...

Düşüncelerimin de hala arkasındayım... Sağıcaklar casual oyuncuları sen kabul et etme zerre umrumda değil... Bir şeyi düşünmek ile "olmasını dilemek" arasında fark vardır... Bunu bile basmamış kafan yaptığım yorumları q'layıp duruyorsun... Sağıcaklar casual oyuncuyu diye düşünüyorum, umarım haksız çıkarım da milletin emeğine parasına zamanına yazık olmaz diye ümid ediyorum gayet basit
Sosyal ağlarda paylaş

hangi noktada casual playerları sağacaklarını düşünüyorsun peki?

wildstar'ın business planı subs sistemine sahip diğer oyunlara kıyaslayınca nasıl casual oyuncuları sağlamaya endeksli mesela?

wow'la kıyaslayalım örnek olarak veya eso ile. onlarında subs'a dayalı bir sistemi var. casual playerları sağmıyor bunlar. fakat wildstar subs planının yanında in-game para ile subs ödemeyi sunduğu için casual playerları sağmayı planlıyor.

bu fikre ulaşmanı sağlayan noktayı/farklılığı merak ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bıngıldak ESO sağmıyor yada sağmayacak dedimmi ben? Neden kurmadığımız cümleleri senin ağzından duyuyoruz hep?

ESO'da sağacak Wildstar'da sağacak ne bu amme hizmetimi bekliyoruz firmalardan...

Casual oyuncu gametime'ı az olduğu için el mecbur subs vericek, yada millet herşeye sahipken kenarda ezik ezik takılacak olay bu bunu anlamak görmek için alim olmaya gerek yokki
Sosyal ağlarda paylaş

lightNdark said:

Ya bıngıldak ESO sağmıyor yada sağmayacak dedimmi ben? Neden kurmadığımız cümleleri senin ağzından duyuyoruz hep?

ESO'da sağacak Wildstar'da sağacak ne bu amme hizmetimi bekliyoruz firmalardan...

Casual oyuncu gametime'ı az olduğu için el mecbur subs vericek, yada millet herşeye sahipken kenarda ezik ezik takılacak olay bu bunu anlamak görmek için alim olmaya gerek yokki

sen öyle diyorsun demedim. subscription business plan sahibi diğer piyasdaki örneklerle karşılaştırıyorum mantıklı bir argüman ortaya çıkması için.

neden hala casual oyuncuların "sağıldığını" anlamadım.

developer business plan'ı açıklamış: "bak kardeşim oyun bu kadar, hizmet bedeli de bu kadar" demiş.

kullanıcı bunu okuyarak ve değerlendirerek satın almış. alan memnun, satan memnun. hangi noktada kullanıcı "sağılmaya" başlıyor?

sen mesela 50 liraya bir ayakkabı bulmuşsun, cebine 50 lira koyup ayakkabıyı satın almaya gidiyorsun, bende sana 50 liraya ayakkabıyı satıyorum. sen bu noktada "sağıldığını" mı düşünüyorsun?

eğer wildstar dredd sistemini koymasa casual yine aylık ücreti ödeyip oynayacaktı, alternatif olarak bir sistem sunduğu için (daha fazla seçenek sunduğu için) nasıl kötü bir politika izlemiş oluyor?

ben 2008'den beri casual oyun oynuyorum, hiçbir noktada millet herşeye sahipken ezik, ezik takılmadım. sende böyle bir deneyim mi oldu, neye dayanarak böyle bir fikir yürüttün?

en casual adamlardan biri mesela kanuni forumda, adam şimdi oyunu oynasa sırf birileri daha fazla zaman verip daha iyi itemlara sahip oluyor diye kendisi "ezik ezik kenarda takılmış" mı oluyor?
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

developer business plan'ı açıklamış: "bak kardeşim oyun bu kadar, hizmet bedeli de bu kadar" demiş.

kullanıcı bunu okuyarak ve değerlendirerek satın almış. alan memnun, satan memnun. hangi noktada kullanıcı "sağılmaya" başlıyor?

ESO forumlarındaki arkadaşlar bu yazını görse çok duygulanırdı... Sanırım sadece Wildstar oynayacak olanlara has bir anlayış geliştirmişsin

Zira ESO içinde aynısı geçerli ama oyunu alanlara enayi, kerzo, artık demediğiniz kalmadı
Sosyal ağlarda paylaş

birbirinizle anlasamayacaginiz ortada neden bu kadar kastiniz.

para kazanacaklar esoda wildstarda, wildstarda ekstradan eklenti var bu yani, paran coksa gider satin alirsin altini basarsin istedigine. parasi olan tabiiki eger kasarsa oyunda istedigini elde eder, gider para karsiligi gold alir o gold ile girer ust duzey raidlere, her biseyi gorur bitirir gider. parasi olmayan adam zaten bunlari yapamaz kendisine dert etmesine de gerek yok, mis gibi takilsin iste casual ya da hardcore yolsun kazlari..

burada parali casual, parasiz casual, parali hardcore, parasiz hardcore olaylari var.

parali casual takarsa kafaya oyunun verdiklerini daha hizli gorur parasiz casualden. digeride 2 ay sonra gorsun np.

parali hardcore zaten godmode. onu kenara birakalim.

parasiz hardcore da belese oyununu oynar.

acikcasi sistem guzel. daha cok secenek var cunku.

darkinda dedigi hersekilde alacaklar parayi argumanida dogru.

iki firmaninda 1 milyon oyuncudan kazanacaklari para degismez. ikiside esit kazanir. sadece wildstar icinde oyun dinamikleri eger oturtulursa daha eglenceli olabilir arti oyuncular arasi alisveris oyunun ekonomisini daha bir canli tutar gibi. eso zaten bu konuda wow neyse o eger wow gibi dinamiklerini oturtursa onunda marketlerinde 100lerce kisi goruruz.
Sosyal ağlarda paylaş

lightNdark said:

bingildak said:

ESO forumlarındaki arkadaşlar bu yazını görse çok duygulanırdı... Sanırım sadece Wildstar oynayacak olanlara has bir anlayış geliştirmişsin

Zira ESO içinde aynısı geçerli ama oyunu alanlara enayi, kerzo, artık demediğiniz kalmadı

ESO'da eleştirilen şey triple A fiyatlaması ve triple A aylık ücretlemesi yapılıp sonrasında bazı şeylerin CE satmak için sadece CE'e kısıtlanmış olmasıydı. bana attığın özel mesajda zaten bunu açık bir şekilde uzun uzadıya açıklamıştım.

adamların neyi ne kadara verdiği değil, neyi satmak için nelere kısıtlama yaptığının ve bunun etik olmadğını tartıştım. bu zihniyete prim verilmemesi konusunda argüman ürettim. ikisinin arasında bariz bir fark var.

ESO'yu satan alan kimseye enayi veya kerzo demedim - "biz" kim onu da bilmiyorum ama kendi adıma konuşayım. ürünün hiçbir özelliği belli olmadan, kapalı kapılar arkasında yapılan productiondan sonra sadece isime bakıp CE siparişi verenlere : "bir ürünün ne olduğu belli değilken, sadece ismine bakıp para veren adam beni gözümde enayidir" dedim. bu sadece oyunda değil, benim gözümde herşeyde böyle.

daha kolay anlaman için önceden verdiğim örneğe uyarlayıp sunayım: cebimde 50 tl paran var ve ayakkabı almak istiyorsun. mağazaya geliyorsun, raflar bomboş, ortada 1 adet ayakkabı örneği yok. ben sana diyorum ki "nike" marka bir ayakkabı var. özellikleri, modeli, numarasını sana göstermiyorum. sende merak etmeden 50 tl'i çıkarıp veriyorsun çünkü "nike" ismi senin için yeterli oluyor. ürün iyi mi kötü mü umrunda değil, nike olması yeterli diye düşünüyorsun. bu davranış benim gözümde enayiliktir.

eğer bu davranış kabul görür hale gelirse, yarın başka projelerin aynen bu planı takip etmeye başladığında "neden böyle" oldu deme hakkına sahip olamayız. çünkü eğer bu kabul görüyorsa, satıcının işine gelir. sorumluluk satın alacak kişide, satın alan kişi sorumluluk üstlenmiyorsa, bilgi talep etmeden isme bakarak satın alıyorsa IP'leri böyle önümüze sunmaya devam ederler. bununda kimseye bir yararı yok.

diğer yanda bize casual oyuncuların nasıl sağıldığını ve ezik ezik etrafta dolaştıklarını izah etmedin. merakla bekliyorum nasıl sağıldıklarını ve ezik olduklarını öğrenmeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

sende demedim diyorsun ama butthurt butthurt yazip duruyorsun. neden bunu yapiyorsun ki ? sonucta yazdiklarindan cok kisisele (daha dogrusu bireysel degilde genel bir karsi gruba - seo alanlar-) bunu yaziyorsun sonrada ben ne dedim ki. len ne diyecen daha. got neden acir diye dusununce kotu oluyorum :D

sakaysa bari ciddiye almayin vs de.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

eso'da butthurt'un derinliğini anlamak için sessizce bekliyorum

krem vereyim, postları okurken uygularsın.

http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20130804155632/epicrapbattlesofhistory/images/e/e7/Dr-zoidbergs-butthurt-cream-300x225.jpg

bingildak said:

CE kaktırınca öpüp başınıza koyuyorsunuz ama bunu unutmayalım. senin gibilere öyle developerlar gerek. 60 dolar + subs + classrace unlock fee + in-game mount fee + extra exp gain fee hehe. müstahak.

Tabi ESO CE alan oyuncu kerzo, enayi...

Birde sana bakalım bıngıldak

bingildak said:

;/

bingildak said:

o dnr'daki (akmerkezin ordaki) 3. kişi bendim, sabah 7 de gitmiş 2 saat kamplamıştım ve orgazmatik bir zevkle boxıma ulaştım.

Bazılarının geçmişini bu kadar çabuk unutması takdire şayan açıkçası

Üstelik ESO oyuncuları bugün 230TL verirken senin yıllar önce

aquila said:

80$lik oyun nasil 250 ytl oluyo yauv, verilmez o kadar para.

gibi bir para ödemiş olman ayrı bir olay. Harbi süper kerzoymuşsun :)

Krem veriyim mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...