Flameoffear Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Bu konularda bilgisi olan basitçe aydınlatabilir mi. SSD ler ep ey pahalı ve biraz baktığım kadarıyla ömürleri de daha kısa oluyormuş. Raid yapmanında pek sağlıklı olmadığını söyleyenler var. Nedir, ne değildir bu ikisi. Hangisi tercih edilmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 az biraz bilgimle sole diyim, ssd bence cok erken almak icin, omurlerinin kisa olduklari hakkinda bilgim yok, ama oyun vs performanslari hakkinda videolar seyrettim bariz fark var. raid ile git derim ben, daha fazla yer kaplar ama daha ucuz, ve daha fazla alana sahipsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 ben ana hdd'mi ssd alip diger 4hdd'yi raid yaptim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Raidin bi kac turu var, 0 yaparsan hizli olur netekim riskli olur. raid 5 var, 1 0 var bisiler var iste, raidle simdiki yeni ssd'lerin performansinin yanindan bile gecemezsin sata3 ile falan. SSD'lerin ömurleri kisa olmuyo, trim destegi olmazsa ömurleri kisa oluyo diye biliyorum. Yeni cikan hemen her ssd'de trim destegi var artik. SSD ile cok fark var arasinda. Youtube'da falan birsuru karsilastirma var, bi bak derim. Not: Evet ssd kullaniyorum, memnunum, raidde yapmistim zamaninda, arada fark var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 senko said: ben ana hdd'mi ssd alip diger 4hdd'yi raid yaptim. ha bak buda ayri bi cözum mesela, buda mantikli. Bende MBP uzerinde sistemi ssd'ye kurdum. Geri kalan filmler muzikler zimbirtilar yine harddiskin uzerinde. Kisacasi isletim sistemi ve belirledigim bazi seyler canavar gibi calisiyo, performans ihtiyaci duymadigim seyleri yine harddisk uzerine attim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 ssd omurleri kisa fln degil ya yapmayin, catir catir calisiyor alet. ve evet loading surelerinde programlarin acilisinda vs deli fark ettiriyor. ama soyle diyim illa alinmasi gereken bisi degil, normal hdd'nin de sureleri gayet uygun, ben sirf egomu tatmin etcem saga sola artislik yapcam diye aldiydim zamaninda ssd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 SSD'ler arası raid yapican http://www.youtube.com/watch?v=rEPT8yowDJM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 yukardaki sapiklik olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Ben bolca video edit ve mix proğramları kullanıyorum. SSD nin bana bu konuda bir katkısı var mı. Yoksa sistem az geç açılmış filan benim için sorun değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Mix derken? Video editte falan isine yarayabilir sanirsam. Netice olarak diskin okuma/yazma sureleri cok daha fazla oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Müzik. :D 2 saatlik mixlerle filan çalışmam gerekiyor bazen. Yükleyene kadar ayrı dert, üzerinde çalışana kadar ayrı dert. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ingenious Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 büyük boyutları yükleyip editlemek diskten ziyade işlemci ve ram'le alakalı şeyler. ama tabi SSD'nin gözle görülür bi farkı olur dosya açma ve kaydetme işlemlerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 sadece islemci ve ram'de bitse iyi iste, hepsi butun olarak calisiyo netice olarak. En zayif kalan herzaman harddisk oluyo, ssd'nin tabiki cok buyuk bi etkisi var. Herturlu isine yarar. Ben krizden önce 120gb corsair f serisinden aldim bitane. 500 liraya falan geldi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 mainstream insanlar için tek ssd yeter. benim gibi artistik peşinde koşanlar ssd-raid yapsınlar sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 yeaa pisiay ekspres ssdler varken ssd raid havalı değil bi kere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 pci express ssd raid! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
piyalepiyale Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 video editing de ssd nin bi artısı yok. o iş ekran kartı işlemci ve ram le alakalı. hiç bir program normal bi hdd in okuma yazma hızının üstünde veri renderlamıyor şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 DoruK said: pci express ssd raid! genelde o kartlar kendi raid kontrolcüsüyle raidli oluyo zaten. ha tabii bi karta 10000 tl falan veriyosun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Bi de her anakartta çalışmıyo tabii, çalıştıklarında da "aga bu slotun manzarası hoş diil beni bi alt slota tak" diyebiliyolar. Ama 570mb/s okuyosun çat diye. Çak bi kendine Corsair Force GT, uç git Edit: Ha bi de şu fiyatlarla çok elzem şeyler değil SSDler de. Sonuçta ne bilim 16mb'lik chunkları 570mb/s ile okuyodur da, 500k, 256k gibi ufak chunklarda onların da performansı çok yüksek değil (30mb/s falan). Access süreleri miniminnacık ama tabi her halükarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 ups al. sağlam bişe. bilgisayarı da pek kapatma. kafasına göre uyku moduna falan girsin. çok hızlı açılır. ups = elektirikler gidip gelirse uyku modundaki pc sapıtır. ben böyle yapıyorum. ne monitör ne kasa kapmıyor pek. paso uyku modunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 DoruK said: pci express ssd raid! (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Kojiroh said: Bi de her anakartta çalışmıyo tabii, çalıştıklarında da "aga bu slotun manzarası hoş diil beni bi alt slota tak" diyebiliyolar. Ama 570mb/s okuyosun çat diye. Çak bi kendine Corsair Force GT, uç git Edit: Ha bi de şu fiyatlarla çok elzem şeyler değil SSDler de. Sonuçta ne bilim 16mb'lik chunkları 570mb/s ile okuyodur da, 500k, 256k gibi ufak chunklarda onların da performansı çok yüksek değil (30mb/s falan). Access süreleri miniminnacık ama tabi her halükarda. GBps hızında olanlar var. hatta 1,5 GBps civarı bişeyler de vardı yanlış hatırlamıyosam. (yeni nesiller 2.8 GBps falan olarak piyasaya çıktı bi de) ahanda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Esh said: benim gibi artistik peşinde koşanlar ssd-raid yapsınlar sdf pis zenci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Abi ne sallamışım sayıları ya, pardon tutulmayan orucun kafasıyla işte asdfsas WD Caviar Black'im var, 512K'da 34MB okuyup 64MB yazıyo, 4K'da 0.4MB okuyup 1MB yazıyo falan. O gigabitlik SSD'yi de geçenlerde Engadget'ta görmüştüm, 1500$'ı bulur fiyatı diyodu millet commentlarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 bi önceki nesli için fiyatlar dediğim gibiydi o kartlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar