Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Raid mi? SSD mi?

Flameoffear

Öne çıkan mesajlar

Raidin bi kac turu var, 0 yaparsan hizli olur netekim riskli olur. raid 5 var, 1 0 var bisiler var iste, raidle simdiki yeni ssd'lerin performansinin yanindan bile gecemezsin sata3 ile falan. SSD'lerin ömurleri kisa olmuyo, trim destegi olmazsa ömurleri kisa oluyo diye biliyorum. Yeni cikan hemen her ssd'de trim destegi var artik. SSD ile cok fark var arasinda. Youtube'da falan birsuru karsilastirma var, bi bak derim.

Not: Evet ssd kullaniyorum, memnunum, raidde yapmistim zamaninda, arada fark var.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

ben ana hdd'mi ssd alip diger 4hdd'yi raid yaptim.

ha bak buda ayri bi cözum mesela, buda mantikli.

Bende MBP uzerinde sistemi ssd'ye kurdum. Geri kalan filmler muzikler zimbirtilar yine harddiskin uzerinde. Kisacasi isletim sistemi ve belirledigim bazi seyler canavar gibi calisiyo, performans ihtiyaci duymadigim seyleri yine harddisk uzerine attim.
Sosyal ağlarda paylaş

ssd omurleri kisa fln degil ya yapmayin, catir catir calisiyor alet. ve evet loading surelerinde programlarin acilisinda vs deli fark ettiriyor.

ama soyle diyim illa alinmasi gereken bisi degil, normal hdd'nin de sureleri gayet uygun, ben sirf egomu tatmin etcem saga sola artislik yapcam diye aldiydim zamaninda ssd.
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de her anakartta çalışmıyo tabii, çalıştıklarında da "aga bu slotun manzarası hoş diil beni bi alt slota tak" diyebiliyolar.

Ama 570mb/s okuyosun çat diye.

Çak bi kendine Corsair Force GT, uç git

Edit: Ha bi de şu fiyatlarla çok elzem şeyler değil SSDler de. Sonuçta ne bilim 16mb'lik chunkları 570mb/s ile okuyodur da, 500k, 256k gibi ufak chunklarda onların da performansı çok yüksek değil (30mb/s falan).

Access süreleri miniminnacık ama tabi her halükarda.
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:

Bi de her anakartta çalışmıyo tabii, çalıştıklarında da "aga bu slotun manzarası hoş diil beni bi alt slota tak" diyebiliyolar.

Ama 570mb/s okuyosun çat diye.

Çak bi kendine Corsair Force GT, uç git

Edit: Ha bi de şu fiyatlarla çok elzem şeyler değil SSDler de. Sonuçta ne bilim 16mb'lik chunkları 570mb/s ile okuyodur da, 500k, 256k gibi ufak chunklarda onların da performansı çok yüksek değil (30mb/s falan).

Access süreleri miniminnacık ama tabi her halükarda.

GBps hızında olanlar var. hatta 1,5 GBps civarı bişeyler de vardı yanlış hatırlamıyosam. (yeni nesiller 2.8 GBps falan olarak piyasaya çıktı bi de)

ahanda
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...