pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 windows 7 kullanıyorum.yeni yeni pyhton dili çalışmaya başladım.ama program windowsta yüklü old. için fazla rahat kullanamıyorum.bir de okuduğum kitapta linux kullananlar için "şu linux da şöyle yapacaksınız, bunda şöyle" fln diye açıklamalar var. kısaca format atmayı zaten bilmiyorum, d diskine linux nasıl kurarım?kurunca bilgisayar açılırken bana soracak mı win 7 mi açıyım linux mı diye?yardım ederseniz sevinirm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Ubuntu kur. Kurulumda sana nereye kurayim diye soracak. Eger halihazirda partition varsa direk oraya kurarsin. Partition hazir degilse, kurulumda zaten partition manager var ordan yeni bir partition ayirirsin oraya kurarsin. Bilgisayarin acilirken sana hangisni acayim diye soruyor evet. Daha ayrintili bilgiyi ubuntu-tr'de falan bulabilirsin. Ingilizcen varsa zaten installing ubuntu yaz istemedigin kadar cok bilgiyi bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 yada istersen vmware tarzı programlarla format atmadan virtual machine yardımı ile ubuntu kurabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 yapabileceğin en rahat iş vmware player kurup (kendisi beleş) onda ubuntu, centos, fedora vs. bişeyler kurman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 ubuntu kurmak windows kurmak gibi, çok kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 ubuntu için olmayabilir de, sistem kurmak için iso kurulum dosyasını cdye yazdırmak gerek fln yazıyordu, heralde beni ilgilendirmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 ya sanal makina yapacaksan cdye yazmakla uğraşmana gerenk yok. direkt isodan kurabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 O gerekli. usb'den de boot edebilirsin ama. Ha hic kullanmadim ama wubi ile cd'ye yazdirmadan kurabiliyordun sanirim. Tamamiyle sallamis olabilirim cunku wubi kullanmadim hic. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 wubiye bakıyorm şimdi teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geezus Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 wubi direk windows installer ile linux kuruyor. yalnız kernel update yapınca grub sıçıyordu, kernel update yapmazsan sorun yok. gerçi fixlediler diye bir şey okudum ama sondan bi önceki update de göçmüş iken sonuncuda göçmedi. bilemiyorum o yüzden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 fixlemişlerdir de bak yine aklıma geldi, unity ne mal bi arayüz abi! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 fazla bi işim olmayacak python la uğraşmaktan başka, pardus kursam eksiği fln var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 pardusu hiç denemedim valla =) diğerleri varken ne biliim ihtiyacım olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geezus Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Mr_Hand said: fixlemişlerdir de bak yine aklıma geldi, unity ne mal bi arayüz abi!unity hakkaten rezil, ama gnome'a çevirmedm belki alışırım diye, ama yok ya. pardus denemiştim ben zamanında, daha fontları falan becerememişlerdi baya kötüydü, bi daha da denemedim. aslında pardusun bir sürü programının python ile yazmışlar, ama kaynak kod incelemek için erken baya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Unity'yi, Gnome'u geç zaten. KDE en iyisi. Ya da Openbox. Başkasını kullanmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Mr_Hand said: pardusu hiç denemedim valla =) diğerleri varken ne biliim ihtiyacım olmadı. =) bilim teknik vermiş galiba, cdlerin içinden buldum pardus 2007 varmış.ama eski geldi, en iyisi yükleyeyim adam gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
freemaniacss Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 kur gitsin ubuntu ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Mandriva öneriyorum ben yeni başlayanlara. Şurada tartışmıştık vaktinde: http://forum.paticik.com/read.php?6,4048749,page=1 Şimdi daha da iyi Mandriva. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 KDE cok parlak. Unity'e gecmedim bilmiyorum bilmek de istemiyorum sanirim. Gnome 10.10 ile cok mutluyum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geezus Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 herşeyin customize edilebilmesi ile herşeyin customize edilmeye zorlanması arasındaki farkı open-source coderlar ne zaman farkedecek merak ediyorum. tamam değiştirme imkanım olsun da default bir şey de sun be adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Bugun ubuntu kurdum.Iyı hersey cok guzelde bir turlu internete baglanamadım. Farklı ayarlar yapmak gerekiyor mu? Modemi buluyor fakat internet erisimi gerceklesmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Gnome 3'lü Fedora 16 + MGSE (Mint Gnome Shell Extensions) + Docky gayet şık oldu bence. Lancester said: Bugun ubuntu kurdum.Iyı hersey cok guzelde bir turlu internete baglanamadım. Farklı ayarlar yapmak gerekiyor mu? Modemi buluyor fakat internet erisimi gerceklesmiyor. Laptop'sa (özellikle yeni laptop'sa) WLAN adaptörünün doğru sürücüleri yoktur muhtemelen. Çözmek tecrübeli olmayan için saatler alabilir. En kolayı başka bir distro denemek. Kurmadan live CD ile bakıp hiç uğraştırmadan adaptörünü tanıyan bir distro kurmak çok rahat. Yeni distro kurmak 15 dakka. Sürücü tanıtmak ile uğraşmak X saat. Seçim senin. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Sürücünün ne olduğunu biliyorsan modprobe sürücü yeterli. Wireless kartın ne olduğu yazılmadığından yardım edemiyorum ama. Modemi buluyor ile ne demek istedin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 dsl modemden ip alıyor internete çıkmıyor muhtemelen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancester Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2012 Modem buluyor derken modemi goruyor demek istedim.Internete girmiyor kısacası. Bunun dısında dns yapayım dedim.Terminal ile "ifconfig" i calısıtırıp ordan address ve mask ı aldım.Yine yapamadım. Belki de cok yanlıs seyler yaptıgım icin yapamıyorum :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar