Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pcye linux kurcam

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
windows 7 kullanıyorum.yeni yeni pyhton dili çalışmaya başladım.ama program windowsta yüklü old. için fazla rahat kullanamıyorum.bir de okuduğum kitapta linux kullananlar için "şu linux da şöyle yapacaksınız, bunda şöyle" fln diye açıklamalar var.
kısaca format atmayı zaten bilmiyorum, d diskine linux nasıl kurarım?kurunca bilgisayar açılırken bana soracak mı win 7 mi açıyım linux mı diye?yardım ederseniz sevinirm
Mesaj tarihi:
Ubuntu kur. Kurulumda sana nereye kurayim diye soracak. Eger halihazirda partition varsa direk oraya kurarsin. Partition hazir degilse, kurulumda zaten partition manager var ordan yeni bir partition ayirirsin oraya kurarsin.

Bilgisayarin acilirken sana hangisni acayim diye soruyor evet. Daha ayrintili bilgiyi ubuntu-tr'de falan bulabilirsin. Ingilizcen varsa zaten installing ubuntu yaz istemedigin kadar cok bilgiyi bulursun.
Mesaj tarihi:
O gerekli. usb'den de boot edebilirsin ama. Ha hic kullanmadim ama wubi ile cd'ye yazdirmadan kurabiliyordun sanirim. Tamamiyle sallamis olabilirim cunku wubi kullanmadim hic.
Mesaj tarihi:
wubi direk windows installer ile linux kuruyor. yalnız kernel update yapınca grub sıçıyordu, kernel update yapmazsan sorun yok.

gerçi fixlediler diye bir şey okudum ama sondan bi önceki update de göçmüş iken sonuncuda göçmedi. bilemiyorum o yüzden
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:

fixlemişlerdir de bak yine aklıma geldi, unity ne mal bi arayüz abi!
unity hakkaten rezil, ama gnome'a çevirmedm belki alışırım diye, ama yok ya.

pardus denemiştim ben zamanında, daha fontları falan becerememişlerdi baya kötüydü, bi daha da denemedim. aslında pardusun bir sürü programının python ile yazmışlar, ama kaynak kod incelemek için erken baya
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:

pardusu hiç denemedim valla =) diğerleri varken ne biliim ihtiyacım olmadı.

=) bilim teknik vermiş galiba, cdlerin içinden buldum pardus 2007 varmış.ama eski geldi, en iyisi yükleyeyim adam gibi
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Mandriva öneriyorum ben yeni başlayanlara. Şurada tartışmıştık vaktinde: http://forum.paticik.com/read.php?6,4048749,page=1

Şimdi daha da iyi Mandriva.
Mesaj tarihi:
herşeyin customize edilebilmesi ile herşeyin customize edilmeye zorlanması arasındaki farkı open-source coderlar ne zaman farkedecek merak ediyorum.

tamam değiştirme imkanım olsun da default bir şey de sun be adam
  • 7 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Gnome 3'lü Fedora 16 + MGSE (Mint Gnome Shell Extensions) + Docky gayet şık oldu bence.

Lancester said:

Bugun ubuntu kurdum.Iyı hersey cok guzelde bir turlu internete baglanamadım.

Farklı ayarlar yapmak gerekiyor mu? Modemi buluyor fakat internet erisimi gerceklesmiyor.

Laptop'sa (özellikle yeni laptop'sa) WLAN adaptörünün doğru sürücüleri yoktur muhtemelen. Çözmek tecrübeli olmayan için saatler alabilir. En kolayı başka bir distro denemek. Kurmadan live CD ile bakıp hiç uğraştırmadan adaptörünü tanıyan bir distro kurmak çok rahat. Yeni distro kurmak 15 dakka. Sürücü tanıtmak ile uğraşmak X saat. Seçim senin. :)
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Sürücünün ne olduğunu biliyorsan modprobe sürücü yeterli. Wireless kartın ne olduğu yazılmadığından yardım edemiyorum ama.

Modemi buluyor ile ne demek istedin?
Mesaj tarihi:
Modem buluyor derken modemi goruyor demek istedim.Internete girmiyor kısacası.

Bunun dısında dns yapayım dedim.Terminal ile "ifconfig" i calısıtırıp ordan address ve mask ı aldım.Yine yapamadım.

Belki de cok yanlıs seyler yaptıgım icin yapamıyorum :S
  • Yeni Oluştur...