Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pcye linux kurcam

pontipati

Öne çıkan mesajlar

windows 7 kullanıyorum.yeni yeni pyhton dili çalışmaya başladım.ama program windowsta yüklü old. için fazla rahat kullanamıyorum.bir de okuduğum kitapta linux kullananlar için "şu linux da şöyle yapacaksınız, bunda şöyle" fln diye açıklamalar var.
kısaca format atmayı zaten bilmiyorum, d diskine linux nasıl kurarım?kurunca bilgisayar açılırken bana soracak mı win 7 mi açıyım linux mı diye?yardım ederseniz sevinirm
Sosyal ağlarda paylaş

Ubuntu kur. Kurulumda sana nereye kurayim diye soracak. Eger halihazirda partition varsa direk oraya kurarsin. Partition hazir degilse, kurulumda zaten partition manager var ordan yeni bir partition ayirirsin oraya kurarsin.

Bilgisayarin acilirken sana hangisni acayim diye soruyor evet. Daha ayrintili bilgiyi ubuntu-tr'de falan bulabilirsin. Ingilizcen varsa zaten installing ubuntu yaz istemedigin kadar cok bilgiyi bulursun.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

fixlemişlerdir de bak yine aklıma geldi, unity ne mal bi arayüz abi!
unity hakkaten rezil, ama gnome'a çevirmedm belki alışırım diye, ama yok ya.

pardus denemiştim ben zamanında, daha fontları falan becerememişlerdi baya kötüydü, bi daha da denemedim. aslında pardusun bir sürü programının python ile yazmışlar, ama kaynak kod incelemek için erken baya
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
Gnome 3'lü Fedora 16 + MGSE (Mint Gnome Shell Extensions) + Docky gayet şık oldu bence.

Lancester said:

Bugun ubuntu kurdum.Iyı hersey cok guzelde bir turlu internete baglanamadım.

Farklı ayarlar yapmak gerekiyor mu? Modemi buluyor fakat internet erisimi gerceklesmiyor.

Laptop'sa (özellikle yeni laptop'sa) WLAN adaptörünün doğru sürücüleri yoktur muhtemelen. Çözmek tecrübeli olmayan için saatler alabilir. En kolayı başka bir distro denemek. Kurmadan live CD ile bakıp hiç uğraştırmadan adaptörünü tanıyan bir distro kurmak çok rahat. Yeni distro kurmak 15 dakka. Sürücü tanıtmak ile uğraşmak X saat. Seçim senin. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...