Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 goldbären said: hangi uygarlığı diye sormak lazım. mesela kureyş kabilesinin -500'lü yıllardan beri yaşadığı uygarlığı fazlasıyla ileri götürmüştür. 1500 seviyesine falan Bu kanıya nasıl vardığını biraz açıklayabilir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Ortada işte. Eskiden Kabe'ye koydukları putlara tapıyormuş Araplar, sonra içini putlardan temizleyip Kabe'ye ibadet etmeye başlamışlar. Kızlarını diri diri toprağa gömerlermiş, toprağa gömmemeye başlamışlar. Bunlar önemli ilerlemeler. B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Puta tapmak diye birşey yoktur aslında, adamlar tanrlarının o putlar olduğuna inanmıyor sadece tanrıları ile yakınlık kurmak için kullandıkları semboller onlar. İbrahimi dinler paganları indirgeyebilmek için putperest derler ki şahsi fikrim bunun biri sana "işte annem" diye resmini gösterdiğinde "hayır o senin annen değil o bir resim" demek kadar saçma. Kaldı ki bu uygarlığın bir kriteri değildir. Açıkçası kız gömme efsanesinin de yine kadınların göğüsleri açık gezmesi, ensest ilişkiler vs gibi insanların eskiye bakmasını engelleyip yeni inanca sarılmasını sağlamak için yaratılmış distopyanın bir parçası olduğunu düşünüyorum. Şahsen dini efsanelerden başka hiçbir yerde böyle birşeyin varolduğunu okumadım ve mantıklı da gelmiyor. Kızları gömüyorlarsa poligami nasıl olabilir bir kere adamlarda, kadın bulabilmek için paso sağa sola saldırmaları gerekir ki Araplar'ın bu agresifliği İslam'dan sonra başlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Nigger_of_the_sand said: Puta tapmak diye birşey yoktur aslında, adamlar tanrlarının o putlar olduğuna inanmıyor sadece tanrıları ile yakınlık kurmak için kullandıkları semboller onlar. İbrahimi dinler paganları indirgeyebilmek için putperest derler ki şahsi fikrim bunun biri sana "işte annem" diye resmini gösterdiğinde "hayır o senin annen değil o bir resim" demek kadar saçma. ahah ne güzel yazmışsın aklıma şu geldi http://24.media.tumblr.com/tumblr_llmr1fFT1b1qknzb0o1_500.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 abi puta götürüp yemek bırakıyosan olmaz ama somaliye göndermek varken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Yanlız kabeye tapılmıyor, sokakta falan söylerseniz gülerler bu adam hiç bişey bilmiyor diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 cetintas said: İslam ve bilim. Böyle söylendiğinde beni güldürüyor. Eeee şu sayfa komple yalan bu durumda http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_Islamic_science_and_technology Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Nigger_of_the_sand said: Puta tapmak diye birşey yoktur aslında, adamlar tanrlarının o putlar olduğuna inanmıyor sadece tanrıları ile yakınlık kurmak için kullandıkları semboller onlar. Herhalde canım, teferruata girmeye gerek duymadım yoksa tabi ki adamlar kendi yaptıkları puta tapmıyoarlar. Hee, şu an milyardan fazla Müslüman Kabe'ye dönüp neden ibadet edyorsa o adamlar da aynı şekilde putlarına ibadet etmişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Nigger_of_the_sand said: Puta tapmak diye birşey yoktur aslında, adamlar tanrlarının o putlar olduğuna inanmıyor sadece tanrıları ile yakınlık kurmak için kullandıkları semboller onlar. İbrahimi dinler paganları indirgeyebilmek için putperest derler ki şahsi fikrim bunun biri sana "işte annem" diye resmini gösterdiğinde "hayır o senin annen değil o bir resim" demek kadar saçma. sadece göz gezdirdim konuya. şu yazı gözüme çarptı. neye ibadet edilmesi gerektiği falan tartışılmıştır diye tahmin ediyorum. lütfen rum suresi 30. ayeti okuyun ve ne anlama geldiğini düşünün. neye/neden/nasıl/nerede ibadet edilmeli gibi birçok şeye açıklık getirebilir. bende biraz getirmeye başladı o yüzden diyorum. çoğu kişi üşeneceğinden linki de yazıyorum hadi gene iyisiniz. rum suresi 30. ayet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 SeaGle said: Yanlız kabeye tapılmıyor, sokakta falan söylerseniz gülerler bu adam hiç bişey bilmiyor diye. Sokakta söylemem çünkü muhtemelen beni linç ederler, patinin eğitim ve kültür seviyesine güveniyorum ve tabi edebiyatta teşbih bahsini görüp unutmayacaklarını düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Batuhan_BJK said: Nigger_of_the_sand said: Puta tapmak diye birşey yoktur aslında, adamlar tanrlarının o putlar olduğuna inanmıyor sadece tanrıları ile yakınlık kurmak için kullandıkları semboller onlar. İbrahimi dinler paganları indirgeyebilmek için putperest derler ki şahsi fikrim bunun biri sana "işte annem" diye resmini gösterdiğinde "hayır o senin annen değil o bir resim" demek kadar saçma. sadece göz gezdirdim konuya. şu yazı gözüme çarptı. neye ibadet edilmesi gerektiği falan tartışılmıştır diye tahmin ediyorum. lütfen rum suresi 30. ayeti okuyun ve ne anlama geldiğini düşünün. neye/neden/nasıl/nerede ibadet edilmeli gibi birçok şeye açıklık getirebilir. bende biraz getirmeye başladı o yüzden diyorum. çoğu kişi üşeneceğinden linki de yazıyorum hadi gene iyisiniz. rum suresi 30. ayet Eh link varsa c/p yapmak da zor birşey değil RUM 30. (Resûlüm!) Sen yüzünü hanîf olarak dine, Allah insanları hangi fıtrat üzere yaratmış ise ona çevir. Allah’ın yaratışında değişme yoktur. İşte dosdoğru din budur; fakat insanların çoğu bilmezler. Da ne demek istediğini anlamadım açıkçası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Biraz daha Türkçeleştireyim... RUM 30. (Kitap verdiğim peygamberim!)Sen hak yolda olan, İslamiyet'e sarılan, Allah'ı bir bilen olarak Allah'ın insanları yaratma nedeni ne ise ona uy, tabi ol. Allah'ın yaratış nedeninde, şeklinde değişme yoktur. Dosdoğru din tam da budur fakat insanların çoğu bunu bilmezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Sureyi anladım zaten, arkadaşın ne demek istediğini anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Farkındayım B)- Arkadaş muhtemelen sevgi kelebeklerinin Pati ağabeysi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 hayir, aptallar uygarligi geri goturuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 e hayır neden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 ne hayir neden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 yaaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 kaplumbağa deden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 cetintas said: Farkındayım B)- Arkadaş muhtemelen sevgi kelebeklerinin Pati ağabeysi. Güzel tespit. Bir insan kuran'dan bir ayete gönderme yapıyorsa kesin tarikatçının/nurcunun/yobazın tekidir zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HighSelf Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 yanlış anlamışsınız, dinler uygarlığı geri götürmüyo, uygarlıklar dini geri götürüyor dinin amacı zaten uygarlığı EN İLERİ seviyeye getirmek ve bu en ileri seviye insanların dünya üzerinde sonsuz ve tek bir krallık kurmaları gibi fantastik bi felsefe üzerine kuruludur edit2: bahsettiğim islam değil, bütün dinlerin özünün amacı. Budizmde de böyledir, insanın düşüncelerini özgürleştirmesi söz konusu bkz. meditasyon edit3:meh. edit4: meeh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 ocak ayı gelse de sene 2012 hala din diyebilsek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 ben anlamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Wispy said: Güzel tespit. Bir insan kuran'dan bir ayete gönderme yapıyorsa kesin tarikatçının/nurcunun/yobazın tekidir zaten. Yok, yanlış anlamışsın. Ben ayeti paylaşma tarzından anlayabiliyorum kimin neci olduğunu. Yetenek işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2011 DoruK said: ocak ayı gelse de sene 2012 hala din diyebilsek Oooo,sen bak bu sözlerini bir kağıda yaz ve hatta sulu boya ile yaz ki gizem girsin işin içine. sonra bulabildiğin açık alanda toprağa göm. 3872 yıl sonra birileri bulsunlar. 5883 senesinde de emin ol mevzu aynı olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar