C3nK Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Kilo almakta, kilo vermekte bünyeye göre değişiyor zorluğu, kimi doğuştan yüksek metabolizmalı, kimise düşük metabolizmalı oluyor. Yapılcak şeyi dasaaa söylemiş zaten kan tahlili yaptırman lazım, hormonların durumuna bakılması lazım.Nasıl düşük metabolizma şişman insanlar için kan tahlili yapılıp az yada fazla çalışan hormonlar için tedaviler uygulanıyorsa, zayif ve kilo alamayanlar içinde bu geçerli. Hap kullanmak sakıncalıdır, hormonlarini vs.ni herşeyini bozabilirsin, ilerde türlü türlü hastalığa yakalanabilirsin bence hiç gereksiz, ha hap kullanarak kilo aldıysan hapı bırakıp, yediklerini dahada arttırman lazım. Neler yediğini söylede ona görede bi yorum yapalım. 62kgsin günde şöyle günde 120-150gr protein, 600-700gr(pişmemiş ağırlığı) gr yağlı pirinç pilavi , yoğurt bilimum vs. şeyler yediğin halde gene kilo alamiyorsan o zaman metabolizmada bozukluk vardir :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Tamamdır içeriklerini yazıp sorarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Baggio said: Black-ice said: çok gereksiz, pek anlamsız rage falan Baggio said: Kilo alamıyorsan kebap yemelisin. "Anlamsızca kas şişirmek için sağlıksız haplar almam gerekiyor, napayım?" sorusunun cevabı kendi içinde gizli aslında, senin karar vermen gereken şey buna değecek kadar isteyip istemediğin. Kiloyu aldıran hap da, verdiren hap da uzun vadede zararlı sonuçta. Selam Baggio, 8 senedir olduğu gibi yine her zamanki eli sopalı halinle itinayla kurulmuş cümleler ve konu hakkında sahip olduğun bilgiyi sonuna kadar kullanarak soru sahibine saldırıyorsun ancak bu sefer bazı noktaları gerek bilgi eksikliğinden gerekse yazımı hala tam olarak okumamış olduğundan bazı noktaları kaçırıyorsun: "Anlamsızca kas şişirmek için sağlıksız haplar almam gerekiyor, napayım?" yazmışsın ancak ben yazımın hiçbir yerinde bu hapları almam şart demedim. hatta üstüne basa basa şunu söyledim: yahu bu hapları aldım faydası oldu gibi geldi: ama belki de çok güzel badi yapıp çok güzel beslendim emin olamıyorum. bunlar işe yarıyor mu ki? şeklinde sorular sordum falan. Sonra da hapların içeriği hakkında bilgi edinmeye çalıştım burada da senin o tırnak içindeki cümlenin "sağlıksız" kısmı uygunsuz kaçıyor: çünkü hapların bitkisel olduğu iddaa ediliyor. tabii ki yazan herşeye inanmıyoruz. e ben de soruyorum insanlara bu haplar ne ayak? şeklinde. sonuçta bitkiselse gerçekten bunlar çok da zararlı olabileceklerini sanmıyorum? (yine soru işareti: çünkü bilmiyorum ve bunlara bir cevap arıyorum) ama bilmiyorum işte bilen var mı diye foruma soruyorum? son olarak da: "kilo almak için kebap yemelisin" lafı malesef çok 1900'ler işte. bir kaç postumun öncesinde de bahsettim kilo alamamak da kilo verememek kadar büyük bir sorundur. biraz araştırma yapabilirsin bu konuda belki. Edit: en üstteki o editi ilk postumu hala okumamış olma ihtimalinden ötürü yaptım hemen üçgeni kurmuşsun. :P Vücudun dengesini, metabolizma hızını etkileyen her şey, bitkisel de olsa, sağlıksızdır. Vücudun dengesini kalıcı olarak bozabilir, orta ve uzun vadede sıkıntı yapabilir, başka şeyler de olabilir. İçine iki alakasız ottan extract koyan her firma "bitkisel, organik" diye piyasaya atladığından bitkisel falan olduğunu da sanmıyorum o ayrı. "Haplar mı işe yaradı ben mi becerdim bu sefer" sorusunun en sağlıklı cevabı da aynı programı haplar olmadan denemek olacaktır, çünkü hiçbir bünye birbirinin aynısı değildir. Burada senin yaşında, boyunda, metabolizma hızında olup aynı hapı aynı programla kullanmış birini bulabiliyorsan ne ala :p Kebap meselesi de dasaaa uyuz oluyormuş diyeydi, kaçırmışsın muhabbeti sanırım, eksik okuma falan filan. Pek bir üzülmüşsün, eğleniyorduk şurda, saldırmak gibi bir niyetim yoktu. Gevşe biraz :p abi aslında rage'e falan girmedim. uslubunun çok hafif olmadığını herkes bilir ben de ona uygun bir cevap verdim aslında. üstelik şu quote'ladığım postuna bakarsan sen de göreceksin ki resmen topiği açarken öğrenmek istediğim sorularla ilgili beklediğim tarzda yorumlar yapmışsın ancak bir önceki postunda ağzımdan hiç çıkmamış bir soruyu ben sormuşum gibi birşeyler söylemiştin. Ben de bunu sana söyledim. Yani sana o rage görünümlü postu atmış olmasan bana yardım edemeyecektin:) E demek ki -tekrardan- senin rage olarak gördüğün postu iyi ki atmışım sonucu çıkıyor buradan. Bu arada kebap muhabbetini biliyorum ancak ilk başta da bir post atmıştın ye işte al şeklinde, evet bu konuda biraz dolu olduğumu itiraf ediyorum. haklı olarak insanlar kilo almanın kolay birşey olduğunu görüyorlar, bir şey demiyorum. ama bu tarz durumlarda açıklama yapmaya çalışıyorum her fırsatta işte. son olarak da teşekkür ederim konuyla ilgili yorumların için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Cevap alacaksan haketmen gerek :p Ne bileyim ya geceleri daha az ciddi oluyorum, yanlış anladıysan kusura bakma. Çözdük bari işini eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 C3nK said: Yapılcak şeyi dasaaa söylemiş zaten kan tahlili yaptırman lazım, hormonların durumuna bakılması lazım.Nasıl düşük metabolizma şişman insanlar için kan tahlili yapılıp az yada fazla çalışan hormonlar için tedaviler uygulanıyorsa, zayif ve kilo alamayanlar içinde bu geçerli. Neler yediğini söylede ona görede bi yorum yapalım. 62kgsin günde şöyle günde 120-150gr protein, 600-700gr(pişmemiş ağırlığı) gr yağlı pirinç pilavi , yoğurt bilimum vs. şeyler yediğin halde gene kilo alamiyorsan o zaman metabolizmada bozukluk vardir :). Black-ice said: Testler yaptırdım kilo almama engel olacak bir hastalığım olup olmadığına dair çıkmadı oradan diyetisyene yönlendirildim. tiroid falan testlerinden bahsediyorsun heralde onları yaptırdım işte herhangi bir sorun yok. doktor da genetik olarak metabolizmamın hızlı olduğunu söyleyip beni diyetisyene gönderdi işte. zaten ailede herkes zayıftır. abi neler yediğimi söyleyeyim de şimdi tam olarak pilav yoğurt hesabı yapmıyorum. hatta protein harici yağ ve karb sayısına da bakmıyorum ancak gainer falan kullandığım için zaten gerekli olanı alıyorum hertürlü. protein 120-150 gram arası alıyorum. kalori de 3500-4000 civarında. her öğünde makarna pilav et oluyor işte böyle bir diyette. zaten bunları alıp kilo almamam imkansız alıyorum da:) bu arada hapı da hep kullanmadım, 7 aylık badide 3 ay falandır taş çatlasa. ancak kilom 61e falan geldiğinde baya tıkanmıştım ve hap kullanmaya başlamıştım. ondan sonra 62 oldum. ama tabi bunu kontrollü olarak test edemedim çok. yani belki de bana öyle geldi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Baggio said: Cevap alacaksan haketmen gerek :p Ne bileyim ya geceleri daha az ciddi oluyorum, yanlış anladıysan kusura bakma. Çözdük bari işini eheh. heh sağol. daha ergen liseli bir gençken (uo scriptsharingle başlamıştım paticiğe) hışmına uğramışlığım vardır. sana saygım sonsuz baggio:P yıllar boyunca uslubunu iyi gözlemleyip sindirdiğimi düşünüyorum. acemi bir pati yazsa yukardaki rage-like mesajımı kimbilir başına neler gelmişti şimdi. ya da belki şu bahsettiğin gece softluğuna denk geldim de yırttım. bilemem. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 tamam sorun çözüldü o zaman? baggio black-ice'a kilo verecek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Yok ya suçlu hissettim kendimi lan valla, laf sokmuşum gibi. Soksam hissetmezdim zaten yani ehe, geyiğindeydim ben işin, teşekkür ederim ayrıca. Süper çözüm ayrıca, 25'e kadar verebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 kas varsa alırım biraz. yağ istemem. :d baklavalarım yok olursa yaşayamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar