Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arap Baharı ve Neo Osmanlı tuzağı / Blog yazım


sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Bir okuyun bakalım lan.





Orta Doğu'da durum adeta "Cadı Kazanı"'nın da ötesinde. Tunus'ta başlayan kitlesel isyanlar dalga dalga yayılarak bütün coğrafyayı bir toz bulutunun altında bıraktı. Tunus, Yemen ve Mısır'da başarıya ulaşıp dikta rejimleri saf dışı bırakan hareketin yeni hedefi ise Suriye. Bu sefer durum Türkiye'yi çok daha yakından ilgilendiriyor. Son yıllarda ilişkilerde "balayı" yaşadığımız Suriye ile ilişkilerimiz kopma noktasında, bölgenin güçlü aktörlerinden İran, Beşar Esad'ın yanında yer alıyor. Türkiye şimdilik kınamalarla yetiniyor, bunda elbette ki İran'ın etkisi büyük. İran basınında Türkiye aleyhtarı yazılar birbiri ardına yayınlanırken kulislerde Türkiye'nin Esad'a karşı sert tutumunun sürmesi halinde İran'ın radikal islam ve PJAK dahil elindeki kartları devreye sokacağı konuşuluyor. Zaten iç karışıklarla mücadele eden Türkiye ise henüz İran'ı göz ardı edemiyor, İran'ın bir tehdit olarak karşımızda durmasına şükretmemiz lazım, yazımın ilerleyen kısımlarında nedenini anlatacağım.

Sorunlar bununla da bitmiyor. Birkaç senedir ince ince işlenen, Amerika'nın ünlü düşünce kuruluşu, gölge CIA olarak da bilinen Startfor'un yayınladığı bir makale ve etnik yapılı bir federasyon olan "Neo Osmanlı" projesi ile ilgili makaleden sonraki süreç bana kalırsa Türkiye için en azından Kürt sorunu kadar büyük bir tehdit. Uzun yıllardır gülüp geçilen bir ütopya olan "Türk Birliği" 'ne benzer bir proje olan Neo Osmanlı projesinin Türkiye içinde aldığı destek gerçekten şaşırtıcı. Adeta Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir ayağı olan bu proje, Türkiye'nin önünde büyük bir tehdit olarak duruyor. Amerika'nın Irak'ı işgaline 100% destek öngören Mart tezkeresi meclisten geçmeyince bu plan sekteye uğradı, ama bugün Türkiye yine aynı sınavdan geçiyor. "Irak'a girmedik, durum ortada. Suriye'de aynı hatayı yapmayalım!" cümlesini çok sık duyar olduk. "Alevi devlet sünni halka eziyet ediyor!" diye insanların dini duygularını kullanmaya çalışan, halkı Esad'ın gazabından kurtarma bahanesine sığınan, son yıllarda ortaya çıkan "Emperyal İslamcı" hareket ateşle oynuyor. Suriye ile girişilecek bir savaşın, Türkiye açısından ne kadar yıkıcı sonuçları olacağını bilenler ise kaygıyla gelişmeleri takip ediyor. Gazze'de soykırım yapan İsrail ile ticari ilişkilerini devam ettiren, One Minute ile yetinen Türkiye, nedense Suriye halkına yapılanlar karşısında askeri müdahaleyi konuşur oldu.

Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor. Emperyalist düşünceye karşı yüzyılın en büyük zaferlerden birini kazanan Atatürk'ün ordusu, emperyal düşüncenin maşası haline mi geliyor? Ordudaki fırtınanın sebebi basit bir hesaplaşmadan çok daha öte olsa gerek. Umarım gücü elinde bulunduranlar, komşularla sıfır sorun sözlerini unutmazlar. Yarın bir gün komşularımız ile bu coğrafyada yine baş başa kalacağız, yüzlerce yıldır bir şekilde beraber yaşadığımız bu halkları emperyalist emeller uğruna kaybedersek, kendi geleceğimizi de kaybetmiş oluruz. Umarım Bu kurtlar sofrasından askerlerimizi feda ederek pay alacağımızı zannedenler bir an önce akıllarını başlarına toplarlar.

Sonumuz hayrolsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Yarın bir gün komşularımız ile bu coğrafyada yine baş başa kalacağız, yüzlerce yıldır bir şekilde beraber yaşadığımız bu halkları emperyalist emeller uğruna kaybedersek


lol bu iktidardan önce iran,ırak,suriye ile selam bile alıp vermiyorduk nerdeyse şeriat gelir diye.ne ara kanki olduk hacı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

komşu dediğiniz? suriye? iran? ermenistan? yunanistan? türkiye yan yatsa da tepesine binsek diye bekleyen muhteşem komşularımız,son diyeceğim şey şu fazla uzatmıyayım,bu topraklarda barınan hangi devlet olursa olsun tarihe bakın,hep emperyal amaçlar gütmüştür,mecburdur bir nevi,güneydoğuda fırat dicle yüzünden suriye ırak bize düşman,kıbrıs yüzünden yunanistan bize düşman,kars ağrı van çizgisinden dolayı ermeniler malum,yani diyeceğim şu ki 70 senelik nice sükunet dönemleri olmuştur,ama muhakkak sonu kanlı savaşların başlangıcı olmuştur,inşallah sonumuz hayrolur valla,
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

merak etmeye gerek yok, Türkiye Suriye'yle savaşa falan girecek değil, sadece oraya Nato girerse yardım ederiz o kadar. 3-5 tane hayalcinin köşe yazısı ile gaza gelmeye gerek yok, ülkeyi yönetenler 20 milyon nüfuslu yabancı bir ülkeyi işgal edecek kapasitemiz olmadığının farkında olmayacak kadar salak değil.

edik:typo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

libyadaki bok cukurundan koskoca natonun cikamadigina canli sahitlik yapiyorken komik olmus yazi

adamlarin emperyal ne planlari avrs abitti gitti lol, kendi evelrindeki pisligi zor toplarlar

iraka leblebi cekirdek gibi tomahawk sallayan adamlar(ki acin bakin bi unite tomahwak asagi yukari 600k-700k ediyor) simdi libyaya yapilicak tek bir sortinin yakit masrafini hesapliyorlar lol

afganistan desek aprasizliktan oda bok cukuruna dusmus durumda, suriyeyi gectim adamalr bzie yalvariyor kac senedir gelin elinizi tasin altina sokun, surda asayisi sagliyalim diye

afganistan + irak in ayni anda olmasi amerikanin cok pis belini buktu, zaten kirilgan olan ekonomisini bugunki durumuna getirdi, bu saatten sonra taseronla bile isgal yurutemezler bi 10-15 sene
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu alevi devlet sünni halka zulmediyor mevzusunu yine türkiye'deki esad destekçileri yayıyor. ben bir tane aktivistten bile duymadım böyle bir şey.

adamlar hama'da katliam yapıyorlar, bazıları, "sırf alevi diye karşılar yoksa yok öyle bir şey" diyor.

suriye'ye girmeyelim evet de oradaki zulüme de bir şeyler yapmak lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

ahmedinejad said:

şu alevi devlet sünni halka zulmediyor mevzusunu yine türkiye'deki esad destekçileri yayıyor.


???

esad destekçileri olsa olsa halka eziyet edilmiyor der, ne alaka senin dediğin anlayamadım.


hayır şöyle oluyor, birisi çıkıyor diyor ki mesela hakan albayrak. "esad iktidarı halka zulmediyor şöyle şöyle şeyler yapmamız lazım." diyor.

adama gelen eleştiri sen muaviye yezid sevicisin, sırf alevi olduğu için esad'a karşı çıkıyorsun. sanki bu bir alevi sünni çatısmasıymış gibi göstermeye çalışıyorlar. bunun kârı şu. bu topraklarda ufak tefek olaylar haricinde aleviler ve sünniler artık beraber yaşıyorlar, kaynaştılar o geçmişteki ayrımcılık oldukça bitti. insanlar tekrar bu çatışmanın çıkmasından çok korkuyor, böyle dedikodular yayılırsa bizim insanımız uzak durur o meseleye. türkiye içinde de bir çatışma yaşansın istemez.


dediğim gibi suriye konusunda hassas tek bir kişiden bile "pis aleviler sünnileri kesiyorlar" sözünü duymadım, ama ölümüne esad'ı savunup sürekli mevzuyu buna getiren çok adam var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...