Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir dem aşksız olmayım

Delicatessen

Öne çıkan mesajlar

"Forum biraz müzik dinlesin.Hatta müziği bilsin "
Şarkının sözleri Yunus Emrenin Kördün Munkirin Gözü şiirinden esinlenerek karşımıza çıkmıştır. "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü" filminde de kulaklarımıza gelmiştir.Haluk Bilginer ve Şebnem Dönmezin sesleri ile içimize de işler.

... İlahi bir aşk ver bana...

...aşktır derdin dermanı
aşk yoluna koydum canı
karagözüm aydur bunu
bir dem aşksız olmayım
hacivatım aydur bunu
bir dem aşksız olmayım...

Sosyal ağlarda paylaş

kızsın ve şarkıda aşk kısmı geçtiği için koydun di mi bunu? 8-)

iki noktayı atlamışsın.
birincisi şarkıda esas zemin bir dem aşksız olmayım değil de dört kitabın manası.
ikincisi de şebnem dönmez hakkında dediğim sadece "oo hatun varmış beyler"den ibaret değil, kişi olarak da filmdeki karakteri olarak da çok beğendiğim birisi.

yani maksat "güzel manken" yerleştirmek değil, işin özünü güzel yapmak.

neyse, bu filmi çok severim, şarkıyı 3. kez baştan dinledim şimdi.
mala bağladım yine.
kahretsin.
kaçayım en iyisi, yoksa dvd'yi koyup baştan izliycem filmi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ooo ağır ithamlar almışım :)

Evet ben anaerkil varlığım kabul ediyorum. Burası doğru. Aşk geçtiği için de yer vermedim yahu. İlahi aşk geçtiği için yer verdim. Bu ilahi aşk da Mecnunun Leylası için çöle düştüğü zamanlarda kapıldığı o ilahi aşk.
Sonraaa, Dört kitabın manası yazmak istemedim ama istemedim. Benim en çok hoşuma giden kısmını yazayım dedim o yüzden yazdım.
Neyse ki film, müzik, ve sözler konusunda hemfikiriz. Tamam tamam Şebnem Dönmezi ben de beğeniyorum. Ama geçmesin şarkının önüne geçmesin şarkıyla bir olsun. Gerçi sanırım da böyle. O yüzden buna diyecek bir şeyim yok. :)
Not: Yıldız Tilbe de dinlemeyin tabi yazsam acaba bozulur mu ki Yıldız Tilbe. Neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...