Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW sheds 300k subscribers in Q2

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Wispy said:

PvE bombok bir cycle. Saatlerce farm yaptığını wipe yediğin uykusuz kaldığın instance'ta yaptığın gear bir sonraki dungeoon geldiğinde çöp oluyor. Hop baştan başla.

PvP çok daha rezil. Dengelememek işlerine geliyor adamların süreki terazinin bir kefesinde 1-2 class ağır basar onlar saldırır oyuna, frozen accountlar açılır. Diğer lesser classlar boyunları bükük buff sırasını beklerler. Esportla wow oxymoron şeyler oldu zaten.

Sıkılması normaldir insanların bu döngüde

en güzel tespit bu olmuş, aynı demek yaklaşım oyundaki halen. değişen birşey olmamış belli ki ana düşüncede son 3 yıldır.
Mesaj tarihi:
Grast said:

Hani bazı postlar oluoyo ki Sanki Wow'da tüm serverlar boş geziyor da Batmanın eşiğinde yok Free to play olucak gibi
batmanın B'sini neden büyük yazıyorsun abi? bir sonraki kelimeye geçene kadar yarım saat düşündüm lan ne alakası var betmenin, ne çıkacak acaba diye.
Mesaj tarihi:
Sam said:

Wispy said:

PvE bombok bir cycle. Saatlerce farm yaptığını wipe yediğin uykusuz kaldığın instance'ta yaptığın gear bir sonraki dungeoon geldiğinde çöp oluyor. Hop baştan başla.

PvP çok daha rezil. Dengelememek işlerine geliyor adamların süreki terazinin bir kefesinde 1-2 class ağır basar onlar saldırır oyuna, frozen accountlar açılır. Diğer lesser classlar boyunları bükük buff sırasını beklerler. Esportla wow oxymoron şeyler oldu zaten.

Sıkılması normaldir insanların bu döngüde

en güzel tespit bu olmuş, aynı demek yaklaşım oyundaki halen. değişen birşey olmamış belli ki ana düşüncede son 3 yıldır.

Tek kelime ekleyemiyorum Wispy harika özet. Sam de cila atmış ok.
Mesaj tarihi:
TheRiverBelow said:

Grast said:

Hani bazı postlar oluoyo ki Sanki Wow'da tüm serverlar boş geziyor da Batmanın eşiğinde yok Free to play olucak gibi
batmanın B'sini neden büyük yazıyorsun abi? bir sonraki kelimeye geçene kadar yarım saat düşündüm lan ne alakası var betmenin, ne çıkacak acaba diye.

Aynen bende iki uc defa okudum ne ilgisi var Batman in diye.:).

Konuya gelecek olursak Wow oynarken sadece PvE yapan birisi olarak senaryonun cekiciligini kaybetmesi(lich king in olumunden sonra Warcraft 3 un son meyveside yenmis oldu),Lore a ters dusen seyler night elf mage - tauren paladin gibi, yeni dungeon ve raidlerin tatmin edici olmamasi ve tabi yukarda bahsedilen kisir dongunun artik sikmaya baslamasi gibi sebepleri (PvE icin) oyuncu kaybina neden oldugunu soyleyebilirim.

Ha oturup saglam bir expansion yapar sacma irklar yerine yeni classlar getirilir, guzel bir senaryo yazilirsa hepimiz accoutlarimizi yine acariz:).
Mesaj tarihi:
Daha iyi bir mmo piyasaya çıkana kadar cry moar diyorum çünkü başka açıklaması yok star warz da wow dan ondan bundan oyuncu çalar oynanır sonra rutin bir sisteme geçip devam eder. Bu arada AoC deneyim dedim iyiki funcom oyunu batırmış geleceği olmayan bir oyunmuş =)
Mesaj tarihi:
oynadım pvp si çok iyide serverda adam görünce gözlerim yaşarıyordu PQ yapamıyordum ki pve ağırlıklı oyuncuyumdur pvp si güzel ama yani twinkler mi desem ne diyorlar WH da adamlar eziyordu sıkılıyorsun aşırı dengesizlikti şuan nasıl bilmiyorum varmı hala oynayan?
Mesaj tarihi:
Ne alaka 6 yıllık sap ları adam edelim her kitleden para kazanalım politikası ile wowu ciddiye alan ve hobiye çevirmiş adamları sıktı.Oyun ortada yapılan expler o kadar çok çalışmışlarki milyon içinde yüzüp markettingde nasıl kitliyelim demekten oyunu unuttular.Ilk press açıklamalarından tut classlarda yada yetenekler bunlar olmaz warcraft hıstory soyle boyle derken şimdi ver abi sen parayı istediğini yapalım sohbetine döndü.Offical paralı edit.

Beni oyun baymadı oyunun içeriğinin aldığı hal baydı bir çok arkadaşımda bu yüzden bıraktı inatla oynayalarda yapacak birşeyi olmadığından oynuyor genelde zamanla dahada düşer diyorum ben.
Mesaj tarihi:
Hani görende 6 sende çok büyük yenilikler ekledilerde şimdi pilleri bitti sanır. Ha sizin yenilik dediğiniz şey oyunu "bebelere balon" seviyesine çekmek ise eyvallah ona lafım yok çünkü baya yenilikçi o konuda...
Mesaj tarihi:
Ya birşeyi gözden kaçırıyorsunuz yalnız. WoW oynayan insanın genel anlamda yaş ortalaması yüksek. İşi gücü olan insanlar. (Büyük bir çoğunluğu)

İşinden geliyor 8 den 12 ye 1 e kadar Raid yapıp yatıyor. Ha diğer kitleye yönelik 8 saat raid yapan adamlarda var Arenanın fln zamanı yok zaten.

Elbet oyuncu kaybediyordur. Ancak bir sonraki patchte olsun bir sonraki expension'da olsun bu kaybettiklerinin bir çoğunu kazanıyor tekrar.

Mesela benim hala çok severek WoW oynamamın sebebi bana verdiği düzen. 8 de evimde oluyorum 1 e kadar raid yapıyorum. Hep aynı şeyler gibi gözüksede işin içinde bir hikayeyi yaşıyoruz. Content temizleniyor 2 ayda üstüne tatil gibi oluyor farm zamanları. Bende en az 10 kere bırakmışımdır oyunu her seferinde tekrar Wow'a dönmemin sebebide diğer oyunların başarısızlığı bana herzaman wow'u özletti. Sonuç olarak şu an dünyanın en çok oynanan oyununu oynuyoruz.

Ha gün gelir hepimizi tatmin edecek bir rakip gelir herkes onu oynar yani
Mesaj tarihi:
abi iş hayatına dönüyo bi süre sonra, her akşam belli saatte gir, belli şeyleri yap, daha fazla dkp alcam diye mesaiye kal vs

pvpsi zaten bişeye benzemiyo artık, kendini parçalayıp dkyı %10 a getir, sonra trollface açıp kendini fullesin 3 saniyede

sunwell patchinden itibaren sadece arkadaş ortamı geyik muhabbet için oynadım oyunu, zerre zevk almadım nerdeyse hiçbir contentten şimdi geriye bakınca
Mesaj tarihi:
Elbette yaş olarak bir KO ile kıyaslanamaz ama şu bir gerçekki TBC'den sonra oyunun yaş ortalaması gerçekten düştü. Hani daha öncede swe17 vardı ama bu kadar çoğalmamışlardı. Allah'tan guildim bu konuda sağlam :D
  • Yeni Oluştur...