Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mazda rx-8 üzerine

Chaotic

Öne çıkan mesajlar

ayrıca şu an öğrendim ki rx8 e turbocharge denen birşey yapıldıktan sonra araç 400 beygire çıkıyormuş. 1.3 motor hacmiyle viper a dönüşüyor. =)

@cons evet 1.3 rotary motor 2.6 ya tekabül ediyor ama 400hp için 2.6 bile çok düşük bir rakam kaldı ki daha da artabilir o beygir gücü. gerçi motora ne kadar zarar verir, ne kadar tüketimi arttırır onları da bilmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

@fistan ben enine boyuna düşünmediğim için henüz sadece fikir bazında olduğu için diğer muadil araçları, tüketimlerini çok incelemedim sadece top gearda muadili porche nin 2 katı fiyatı olduğundan bahsediyordu. benim mesleğim gereği çok geziyorum ben o yüzden araç kadar tüketimi de önemli durumum müsait olsa bir an düşünmem 2.araç olarak alırım turbocharge yada motora yapılabilecek güzel neler varsa yapar keyifle kullanırım otobanda haftasonları ama şu an spor, güçlü ve az yakan ve ucuz ve vergisi çok az en az 200 beygirlik bir araç arıyorum özünde
Sosyal ağlarda paylaş

Chaotic said:

yani şöyle en fazla 1.6 200 250 beygir. akıllı uslu bir araba fazla pahalı olmayan 90k nın altında hatta mümkünse 80k nın da altında[/quote

Metal tavanlı bir MX 5 rahat et bence (0 km) ,kışın tente derdin de yok, 2.0 litre 167 bg, düz viteslisinden alırsın, arkadan itiş, rx 8 den daha tasarruflu.

Yetmez dersen kompresör kiti takarsın araca 200 bg üstü de alırsın.

Fiyatı 79k idi dolar coşmadan önce.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
@cons evet 1.3 rotary motor 2.6 ya tekabül ediyor ama 400hp için 2.6 bile çok düşük bir rakam kaldı ki daha da artabilir o beygir gücü. gerçi motora ne kadar zarar verir, ne kadar tüketimi arttırır onları da bilmek lazım.

abi ya cidden arabadan anlamiyosun
ya bizi trolluyosun
2.6 motor 400 beygir gayet iyi bi rakam be
benim su ana kadar gordugum en iyi sayi 2.0 motora 400 beygit ki
evo 11 yada evo 10 un 2 turbolu bi modeliydi
ordada o kadar turbo lag vardi ki yanlis viteste hizlanmaya calistiginda araba hizlanmiyodu felan

genelde avrupa arabalari 1 liteye 100 beygir gibi veriyo iste
amerikanlar 1 liteye 50 beygir verse surkrediyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

MX 5 konusunu yineliyorum, madem çok gezeceksin, üstü açık araçla keyifle gez, 167 bg in gayet yeterli geleceğini de düşünüyorum. Yanına da sevdiğin biri oturur, keyifli keyifli gezersin işte.

Kompresör kitleri de mevcut, BBR Cosworth MX5 diye arat, o kiti taktırırsın yetmezse. Tabi yakıt da artar ama sen kaşınıyon :D

Aha modifiyeli motor
Sosyal ağlarda paylaş

@mino mazda miata mx-5 ten bahsediyorsun sanırım. need for speed den biliyorum o arabayı ben izmirde de alsancakta birkaç defa görmüştüm. 2 kişilik ama sanırım. ben 4 kişilik bir araç bakmıyor olsam aslında rx8 den daha mantıklı bir seçenek olurdu kesinlikle.

ayrıca 235 beygirmiş. 2.0 motor. yakıt tüketimi de yüksek değilse çok güzel çok çok güzel.. eşek yüküyle para bayılıp viperlara corvettelere binmekten slk lara binmekten çok daha makul geliyor bu tip araçlar bana
Sosyal ağlarda paylaş

Bu da bir anımdı

Geçen yıl rahmetli olan hocalarımdan birisi bu motorun hastasıydı. Sürekli bunu bulan adamın manyak, çok zeki olduğundan falan bahsederdi.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fc/Wankel_Cycle_anim_en.gif

Şöyle bir bakıyorum da cidden iyi düşünmüş. Diesel ve otto'yu bildiğin yargılamış makine mühendisi olarakta, malzemeciler geliştiremediği için kalmış öyle motor.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...