roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Diğer yandan, ha al işte şimdiye kadar proflar seçti asistanlarını, e ne oldu? hangi noktadayız? çok mu ileri bu kraldan daha kralcı üniversiteler? 10 milyonluk yunanistan'dan bile bir dünya iş çıkıyor, bizde tık yok? sanayii işbirliği desen sıfır. ee? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 "roket adam" said: Mimarlık: Mimarlık Eğitiminde Bilgi ve Yaratıcılık Etkileşimi alanında Doktora yapmış olup, Mimari Tasarım alanında Doçent ünvanı almış olmak. İktisadi ve İdari Programlar Bölümü: Siyaset Bilimi alanında doktora yapmış olup, Uluslararası İlişkilerde Güvenlik Siyasetine Eleştirel Yaklaşımlar ve Biyopolitika konusunda uzmanlaşmış olmak. Abi ne diyorsun saçmalıyorsun (neyse fazla sinirliyim bu konuya pardon)? Ortada okulun üzerinde çalıştığı bir araştırma konusu vardır ve o alanda çalışacak adam lazımdır, dolayısıyla ilan öyle verilir. Sen ne sanıyorsun üniversitelere "matematikçi alınacaktır", "mimar alınacaktır" diye ilan verildiğini mi? Al sana yurtdışında bir örnek o zaman "Two research positions: Hamiltonian PDEs Deadline: July 18, 2011." Hamiltonian PDEs dediğin koskaca matematiğin milyonda biri olmayacak bir konu ama o enstitütde o konu çalışıldığı için ağırlıklı olarak matematikçi olarak adam alacakları zaman araştırma konusunuda belirtiyorlar elbette. Ben Boğaziçinde asistan oldum ve olmadan önce sınava girdim. Zaten sınavın sonuçlarını asıyorlar ve ona göre seçiliyor. Emin ol Boğaziçindeki hocalar, ODTÜdeki hocalar, İTÜdeki hocalar hepsi üniversite için neyin iyi olduğu biliyor. Dandik bir hoca ya da dandik bir asistan alarak üniversiteye zarar vermek gibi bir eylemde bulunmazlar. Onu ancak YÖK yapar. Yetti artık bu YÖKün üniversitelerin kısıtlayıcı hareketleri. Mdem çok seviyorsunuz amerikayı avrupa ülkelerini, gösterin bana hangi avrupa ülkesinde asistanları ve asistanların ne yapacağını devlet belirliyormuş. Saçma sapan konuşmayın. Ülkenin en iyi üniversitelerinin zaten iyi asistan alabilecek bir kapasiteye sahip olmadığını düşünüyorsan kapat o ülkeyi git semih cumhuriyeti bile olmaz ondan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 aslında hep asistan seçim yöntemlerine kızıyordum ben. çünkü nerede ezberci mal gibi ders anlatmayı beceremeyen hoca varsa, kendisi gibi tipleri seçiyordu asistan olarak, böylece kalite artmıyordu hiç. ama bu da bir garip olmuş be. hoca kimle çalışacağını kendisi belirlemeli elbette. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Avrupa'da başka hiç bir ülkede belli başlı üniversitelerden mezun "olmayanların" önünü bu derece kesecek bir uygulama yok. Ya ivy league tarzı bir elit üniversite grubu yapıp, her yıl için "10 kişi alıyoruz, beşi elitlerden beşi dışarıdan" tarzı "net" bir açıklama yapılacak, ya da bu iş yök zoruyla yapılacak. Yök zoruyla yapılmasının nedeni açık, üniversitelere daha çok sızmak orası net de, üniversiteleri daha heterojen bir hale getirmesi de güzel olabilir. Ardeth, research position ile direkt olarak doktora yapmış adam almak aynı şey mi? Akademik kariyer ile çok ilgilenmiyorum, yanlış biliyor olabilirim. Diğerleri gayet genelken belli bölümlerde "bu derece" özel olması garip geldi bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 saçmalıyon roket, maalsef. adam oraya senin istediğin gibi kadro açmak zorunda değil. ayrıca o belli başlı üniversitelrin dışında kalan üniversitelerin de liseden bi gömlek üstün meslek okulları olduğunu söylemeye gerek yok heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Valla kusura bakmasın kimse de yüksek lisenin bir üstünün hali de ortada. Çok büyüttüğümüz, bayıldığımız üniversitelerden intihal üstüne intihal çıktığı gibi, dışarıda da kimsenin umrunda değiliz. Bu mu yani yüksek lise olmamak? şu çok açık ve net: bakın kardeşim biz bu üniversiteler dışındakiler adam yerine koymuyoruz dersen: 1) dışarıda kalan üniversitedeki adamların akademik bir katkı için motivasyonunu sıfırlarsın. 2) kendi üniversitendeki adamların kendini aşırı büyütmesine sebep olursun. bunların sonuçları olarak türkiye gibi amfibik saçma sapan bir ülke çıkar ortaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 hallice en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 bence türkiye de bunu başarmış bir kac üniversite var,itü odtü bogazici gibi ya da anadolu sehirlerinde idealist bir kac akademisyenin sırtladıgı iyi bölümler var her ne kadar üniversitenin sosyal kosulları yetersiz olsa da,haksızlık etmeyelim hepsine yüksek lise diyerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 "roket adam" said: Avrupa'da başka hiç bir ülkede belli başlı üniversitelerden mezun "olmayanların" önünü bu derece kesecek bir uygulama yok. Ya ivy league tarzı bir elit üniversite grubu yapıp, her yıl için "10 kişi alıyoruz, beşi elitlerden beşi dışarıdan" tarzı "net" bir açıklama yapılacak, ya da bu iş yök zoruyla yapılacak. Ardeth, research position ile direkt olarak doktora yapmış adam almak aynı şey mi? Akademik kariyer ile çok ilgilenmiyorum, yanlış biliyor olabilirim. Diğerleri gayet genelken belli bölümlerde "bu derece" özel olması garip geldi bana. Research position, doktorasını yapmış insanları orda araştırmacı olarak almaktır. Research sırasında yaptığın araştırmalara göre daha sonra o üniversiteden doçlik alman mümkündür ama her ülkenin sistemi farklı her ülkeninkini ben de bilmiyorum. Dediğin ilk şey de geçerli değil çünkü eğer Boğaziçinde asistan olmak istiyorsan gelirsin paşa paşa bilim sınavına girersin ve sınava giren herkesle yarışarak sadece sınav puanına bakılarak okulda yüksek lisans veya bilimsel hazırlık hakkı kazanırsın. Zaten yüksek lisansa girmiş biriysen ve iyi bir öğrenciysen en kötü 2. senede asistanlık başvurusunda bulunur ve o pozisyonu alırsın. Yani o kadar trajedi yapmışlar yok efendim harranda okuyan fakir ve gururlu genç diye ama fakir ve gururlu genç gelip boğaziçinde yüksek lisans yapabilecke kapasitede olduğunu gösterirse sınava girerek zaten onu takiben de asistan olabilir. Yani resmen saçma sapan trajedilerle gözünüzü boyuyorlar. Ayrıca YÖKün geçen sene getirdiği saçma sapan sistemle alakasız üniversitede okuyan birinin boğaziçinde asistan olma olasılığı da doğdu. Düşünebiliyor musunuz adam derslerini alakasız bir üniversitede alıyor, asistanlığını başka bir üniversitde. Vaktinin yarısını o üniversitede geçiriyor, yarısını başka bir üniversitede. Tabi ki bu da yüksek lisans olmuyor. Böyle saçma bişey mi olur ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Ardeth said: Ayrıca YÖKün geçen sene getirdiği saçma sapan sistemle alakasız üniversitede okuyan birinin boğaziçinde asistan olma olasılığı da doğdu. Düşünebiliyor musunuz adam derslerini alakasız bir üniversitede alıyor, asistanlığını başka bir üniversitde. Vaktinin yarısını o üniversitede geçiriyor, yarısını başka bir üniversitede. Tabi ki bu da yüksek lisans olmuyor. Böyle saçma bişey mi olur ya? abi onu mu düşünüyorsunuz yök ortak müfredat getirir ünilere olur biter,aşk olsun <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 "roket adam" said: Valla kusura bakmasın kimse de yüksek lisenin bir üstünün hali de ortada. Çok büyüttüğümüz, bayıldığımız üniversitelerden intihal üstüne intihal çıktığı gibi, dışarıda da kimsenin umrunda değiliz. Bu mu yani yüksek lise olmamak? şu çok açık ve net: bakın kardeşim biz bu üniversiteler dışındakiler adam yerine koymuyoruz dersen: 1) dışarıda kalan üniversitedeki adamların akademik bir katkı için motivasyonunu sıfırlarsın. 2) kendi üniversitendeki adamların kendini aşırı büyütmesine sebep olursun. bunların sonuçları olarak türkiye gibi amfibik saçma sapan bir ülke çıkar ortaya. pardon hangi belli başlı üniversitede intihal üstüne intihal çıkmış? örnek verir misin bana en az bi 6-7 tane bekliyorum. intihal üniversitede değil YÖKte, Tübitakta, ÖSYMde çıkıyor ve sen bunlara güveniyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 yarısı zaten laptop çantası taşıyıp quiz okuyor bi işe yaradıkları yok büyük bi kısmının Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 "roket adam" said: şu çok açık ve net: bakın kardeşim biz bu üniversiteler dışındakiler adam yerine koymuyoruz dersen: 1) dışarıda kalan üniversitedeki adamların akademik bir katkı için motivasyonunu sıfırlarsın. 2) kendi üniversitendeki adamların kendini aşırı büyütmesine sebep olursun. bunların sonuçları olarak türkiye gibi amfibik saçma sapan bir ülke çıkar ortaya. ya şu 1 numara mesela. o dışarda kalan üniversitelerden mezun olup akademik kariyer yapmak isteyen adamların %83 ü askerliği erteleme derdinde. ülkede bütün öğrenciler eğitime aç devlet / kurumlar sanki önünü tıkıyolarmış gibi davranmayın. siz de biliyosunuz bunun böyle olduğunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Ardeth said: "roket adam" said: Valla kusura bakmasın kimse de yüksek lisenin bir üstünün hali de ortada. Çok büyüttüğümüz, bayıldığımız üniversitelerden intihal üstüne intihal çıktığı gibi, dışarıda da kimsenin umrunda değiliz. Bu mu yani yüksek lise olmamak? şu çok açık ve net: bakın kardeşim biz bu üniversiteler dışındakiler adam yerine koymuyoruz dersen: 1) dışarıda kalan üniversitedeki adamların akademik bir katkı için motivasyonunu sıfırlarsın. 2) kendi üniversitendeki adamların kendini aşırı büyütmesine sebep olursun. bunların sonuçları olarak türkiye gibi amfibik saçma sapan bir ülke çıkar ortaya. pardon hangi belli başlı üniversitede intihal üstüne intihal çıkmış? örnek verir misin bana en az bi 6-7 tane bekliyorum. intihal üniversitede değil YÖKte, Tübitakta, ÖSYMde çıkıyor ve sen bunlara güveniyorsun. abi bizim ünide sırf geçen sene 2 tane çıktı,biri mak müh biri inş müh de,hani roket o konuda haklı,saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MelvinUdall Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 "roket adam" said: Valla kusura bakmasın kimse de yüksek lisenin bir üstünün hali de ortada. Çok büyüttüğümüz, bayıldığımız üniversitelerden intihal üstüne intihal çıktığı gibi, dışarıda da kimsenin umrunda değiliz. Bu mu yani yüksek lise olmamak? şu çok açık ve net: bakın kardeşim biz bu üniversiteler dışındakiler adam yerine koymuyoruz dersen: 1) dışarıda kalan üniversitedeki adamların akademik bir katkı için motivasyonunu sıfırlarsın. 2) kendi üniversitendeki adamların kendini aşırı büyütmesine sebep olursun. bunların sonuçları olarak türkiye gibi amfibik saçma sapan bir ülke çıkar ortaya. haa şimdi şöyle mi olacak bundan sonra: lys'ye girdiğinde soruların cevapları hazır olacak. 500 tam puan çekip dershanenden şatafatlı isimli x üniversitesine gireceksin veya giremeyeceksin taşrada okuyacaksın. zaten yurt murt beleş üni'de daha önceden oraya asistanlıktan yerleştirilmiş hocalar sayesinde derslerden çatır çatır geçeceksin ales var arada ama ona da bir çare uydururlar asistanlığa başvuracaksın e zaten yerin hazır hoooop asistan olacaksın bu mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Hayır yani boğaziçinde yüksek lisansa başlamak için gayet objektif ve ılımlı bir sistem var. Geliyorsun oldukça basit (ilk iki sene fizik sınavı dersleri) olan bir sınava giriyorsun. Bunu geçtin mi zaten ya bilimsel hazırlık ya da direk master. E bu ikisinden birine girdin mi zaten en fazla 1 sene sonra (iyi bir öğrenci olma durumunu koruduğunu var sayıyorum) asistan olursun. Nedir bu Harrandaki iyi öğrenci trajedisi anlamadım yani? Ben bile genetikten gelip fizik bölümünde asistan oldum sınavlara girerek, varsa Harranda iyi bir öğrenci gitsin istediği bölümün yüksek lisans sınavına girip kazansın sonra da asistan olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 "nutella yerim" said: abi bizim ünide sırf geçen sene 2 tane çıktı,biri mak müh biri inş müh de,hani roket o konuda haklı,saygılar Sizin üniversite hangisi? Ben boğaziçinde duymadım, ODTÜde bir kere duydum geçtiğimiz senelerde. Sabancıda yine duymadım, Bilkentte duymadım. Kaldı ki bu zaten yine YÖKün halt yemesi. Size şimdi doçentlik sınavlarını anlatmayayım. Hayvan gibi spectral analiz çalışmış adamın çalışmalarını okumadan gelen sınav heyeti, kaç senelik matematikçiye tahtada 2x2 matrisin öz değerlerini buldurursa tabi ki intihal olur (bu hoca için demiyorum bu hoca çok iyi ama her hocayı böyle alıyorlar işte). Suçlu yine YÖK burda. Becersiksiz insan sürüleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Ufak bir "itü intihal" google aramasıyla şu gibi bir sürü şey bulabiliyorsun. hocalar arasında kuliste konuşulan konulara hiç değinmiyorum. 30-40 senede fark edilmeyenlere de. http://www.farklihaber8.com/haber/guncel/iste-osym-baskaninin-intihalinin-belgesi/4121.aspx http://www.derinkulis.com/haber/akademik-kariyeri-intihalle-baslamis-ozel--4672.htm http://kamudan.karipnetwork.com/osym-baskaninin-itudeki-sinavi-da-iptal-edilmis-670.html "mesela" yani. kimseyi karalamak gibi bir niyetim yok, amacım o değil. anlatmaya çalıştığıma odaklansak daha güzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Ardeth said: "nutella yerim" said: abi bizim ünide sırf geçen sene 2 tane çıktı,biri mak müh biri inş müh de,hani roket o konuda haklı,saygılar Sizin üniversite hangisi? Ben boğaziçinde duymadım, ODTÜde bir kere duydum geçtiğimiz senelerde. Sabancıda yine duymadım, Bilkentte duymadım. eskişehir osmangazi üni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 "roket adam" said: Ufak bir "itü intihal" google aramasıyla şu gibi bir sürü şey bulabiliyorsun. hocalar arasında kuliste konuşulan konulara hiç değinmiyorum. 30-40 senede fark edilmeyenlere de. http://www.farklihaber8.com/haber/guncel/iste-osym-baskaninin-intihalinin-belgesi/4121.aspx http://www.derinkulis.com/haber/akademik-kariyeri-intihalle-baslamis-ozel--4672.htm http://kamudan.karipnetwork.com/osym-baskaninin-itudeki-sinavi-da-iptal-edilmis-670.html ee roket adam benim dediğimi destekliyorsun? bunlar ne boğaziçi, ne odtü, ne bilkent, ne sabancı ne vs. İki tane ÖSYM başkanı bir tane de selçuk üniversitesi? YÖK iste yaptığı açıklamada diyor ki tam olarak "biz türkiyenin en iyi üniversitelerinin asistan alımlarına güvenmiyoruz". Halbuki güvenilmeyecek adamlar bunlar. E nedir yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 MelvinUdall said: "roket adam" said: Valla kusura bakmasın kimse de yüksek lisenin bir üstünün hali de ortada. Çok büyüttüğümüz, bayıldığımız üniversitelerden intihal üstüne intihal çıktığı gibi, dışarıda da kimsenin umrunda değiliz. Bu mu yani yüksek lise olmamak? şu çok açık ve net: bakın kardeşim biz bu üniversiteler dışındakiler adam yerine koymuyoruz dersen: 1) dışarıda kalan üniversitedeki adamların akademik bir katkı için motivasyonunu sıfırlarsın. 2) kendi üniversitendeki adamların kendini aşırı büyütmesine sebep olursun. bunların sonuçları olarak türkiye gibi amfibik saçma sapan bir ülke çıkar ortaya. haa şimdi şöyle mi olacak bundan sonra: lys'ye girdiğinde soruların cevapları hazır olacak. 500 tam puan çekip dershanenden şatafatlı isimli x üniversitesine gireceksin veya giremeyeceksin taşrada okuyacaksın. zaten yurt murt beleş üni'de daha önceden oraya asistanlıktan yerleştirilmiş hocalar sayesinde derslerden çatır çatır geçeceksin ales var arada ama ona da bir çare uydururlar asistanlığa başvuracaksın e zaten yerin hazır hoooop asistan olacaksın bu mudur? ben yök'ün bu sistemini savunmuyorum. diğer konuya dikkat çekmek istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 iyi de adam bogazici,sabancı vs dememiş ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 ulan ösym başkanını örnek vermiş adam asdfsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Ardeth said: ee roket adam benim dediğimi destekliyorsun? bunlar ne boğaziçi, ne odtü, ne bilkent, ne sabancı ne vs. İki tane ÖSYM başkanı bir tane de selçuk üniversitesi? 3 örnekte de intihal İTÜ'de yapılmış. Okuman lazım. Gerçi biri diğeriyle bağlantılı bir örnek diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 link Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar