cetintas Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 3 saat 30 dakika ile 3 saat 45 dakika arasında değişen bir uçak yolculuğu ile İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Barselona'ya uçuyorsunuz. Ben hep THY'yi tercih ederim ama "benim için THY önemli değil,en ucuzu olsun da beni götürsün"diyorsanız şöyle bir site var.Burada 50-60 Yuro'lara uçak bileti bulmak mümkün. http://www.spanair.com/es_pos/en_GB/Portal/Start/Home?cid=sg456588&gclid=CP6Qyd27oaoCFVAv3wod-E2fXA En son 7 sene önce gitmiştim Barselona'ya ve o zaman havaalanından şehir içine taksi ile gidiliyordu.Sonradan metro ya da tren koydular mı havaalanı ve şehir arasına bilmiyorum. Ama şehir merkezindeki bir otele(örneğin La Rambla-Rambla Caddesi'ne yakın olan) 30 Yuro civarı bir para ile taksi tutup ulaşmak o zaman mümkündü,şimdi de mümkün olsa gerek. Gezdiğim hemen her ülkede Best Western Hotel zincirine bağlı otellerde kaldım.Bunun nedeni çok daha uygun fiyata mümkün olduğu kadar lüksten kaçarak temiz ve iyi hizmet sunmalarıdır.Ben 7-8 kez gittim Barselona'ya ve son 4-5 sefer de aşağıda linkini vereceğim Dante Otel'de kaldım. Temiz bir otel.Kahvaltıda meyveli yoğurt ve peynir çeşitleri bol.Tabi eğer otelde yemek istersen. http://book.bestwestern.com/bestwestern/ES/Barcelona-hotels/BEST-WESTERN-PREMIER-Hotel-Dante/Hotel-Overview.do?propertyCode=92097&srcPage=SelectHotel&isMapOpen=true&selectedHotels= En iyi tarafı da şu akıllı mı,deli mi benim kestiremediğim Gaudi denen mimarın bitmemiş meşhur eserine, Katalonya Meydanı'na, La Rambla'ya 5-10 dakika yürüme mesafelerinde olması.Yani merkezde bir otel.Fiyatı ben kaldığım dönemde kahvaltı hariç 90 Yuro,kahvaltı dahil 95-100 Yuro civarı idi. Hee,ama siz bu otel paralarını vermek istemezseniz hostel-pansiyonlar Avrupa'nın bir çok şehrinde olduğu gibi Barselona'da da mevcut. Özellikle La Rambla(Rambla Caddesi) ve Eski Liman olarak bahsettikleri Port Veil civarında 8-10 Yuro'dan 20-30 Yuro'ya kadar pansiyonlar olduğunu biliyorum.Ama bu tamamen gençlerin maceracı ruhlarına,hijyen konusundaki endişelerinin törpülenmesine kalmış bir şey.Birkaç kez orada tanıştığım yerli-yabancı arkadaşların kaldıkları bu pansiyonlara gittim.Neticede yatağın zorla sığdığı bir oda ve küçücük bir pencereden ibaret odalardı.Tuvalet-banyo hemen hepsinde ortak kullanımdı.Bunlar kafanıza yatıyorsa dediğim gibi günlüğü 8-10 Yurolara kadar pansiyon bulmak mümkün Barselona'da ve hem de şehrin göbeğinde. Yemek konusunda Barselona'da Meksika yemekleri,Arjantin yemekleri gibi seçeneklerin yanı sıra çok fazla Faslı nüfus barındırdığı için Arap yemekleri bulunan(ki bunlarda genelde bildiğimiz kebabın değişik isimler altında pazarlanmasından ibaret)lokantalar da bulunuyor.La Rambla'da zaten belli başlı büyük yiyecek zincirlerinin hepsi bulunuyor(Mc Donald's,Burger King,Pizza Hut,vs.).Ama deniz ürünleri sevenlerin Barselona Limanı'na gitmelerini öneriyorum.Burada hem dışarıda ve hem içeride deniz ürünleri satan küçük dükkanlar var.Kalamar,karides,çeşitli balıklar,istakoz,ahtapot ve pek çok deniz ürününü satıyorlar.7-8 Yuro'ya birkaç çeşit deniz ürününü alıp ister açık havada,isterse içeride bunları yemek mümkün. Katalan bölgesi olduğu için Katalanların klasik sabah kahvaltısı olan torrada(tereyağlı tost,içine genel olarak peynir koyuyorlar ama yiyeceğiniz yerde başka seçeneklerde sunabilirler,siz seçip içine ilave ettirebilirsiniz)ve kahve Barselona'da bir seçenektir.Öğle ve akşam yemeğinde Katalanların kendilerine özgü sosları ile süsledikleri çeşitli yemekleri yiyebilirsiniz.Ama Katalan mutfağının en önemli ürünü deniz ürünleridir.Dolayısıyla soslardaki becerilerini en çok deniz ürünlerinde konuşturuyorlar.Ben gittiğim zaman tavuk ve domuz yemediğim ve yurtdışında da ete pek yanaşmak istemediğim için Barselona'da deniz ürünleri yemek çok hoşuma gitmişti ve pek çok balık ve deniz ürünü çeşidinden oluşan yemeklerinin tadlarına bakma şansını bu nedenle elde ettim. Hem Portekiz ve hem de İspanya'da bizdeki mezgit balığının benzeri olan ve Bakaleo ya da Bakalao ismini verdikleri bir balık en çok kullandıkları deniz canlısı.İlginç olan bu balık başlıca Norveç ve dediklerine göre Brezilya açıklarından yakalanıp tuzlanıp kurutulup saklanıyor.Yani bu kadar severek yedikleri bu balığı aslında denizden çıkarır çıkarmaz değil oldukça beklemiş bir şekilde yiyorlar.Ama peşinen söyleyeyim,lezzetli yemekleri var Bakalao'nun.Domates soslusu,soğan garnilisi,deniz börülcesi ve çeşitli yeşilliklerle bezenmiş olanı,kızartması,buğulaması,ızgarası(kızartması çok lezzetli değildi).Heee,kaç para tutar bir öğle ya da akşam yemeği? Eğer klasik fast food zincirlerinde yerseniz Avrupa'nın pek çok yerinde olduğu gibi bir menüyü 7-8 Yuro civarında alabilirsiniz.Ama bir restauranta girip yemek yemeye kalkarsanız ve bu yemek sırasında 50'lik bir bira içmek isterseniz 4-5 Yuro da bira tutar ve 11-12 Yuro'dan 30 Yurolara kadar kişi başı yemek masrafınız olabilir.Heeee.tapas ismi ile bilinen bizde ki mezeleri de meşhurdur İspanyolların.Gittiğiniz restaurantlarda menüden Tapas'Da seçebilirsiniz.Bunlar deniz ürünlerinden et çeşitleri ile yapılanlara kadar çeşitlilik göstermektedir.Bası restaurantlarda ikram olarak zeytin ezmesi ve zeytinyağı karışımı olan bir şeyi azıcık ekmek ile getirir önünüze koyarlar.Buna da Tapas derler ama asıl tapas dedikleri daha fazla emekle hazırlanmış mezelerdir. Barselona'da bence kesinlikle gezilmesi gereken yerler şunlardır: -Barcelona Maritime Museum olarak da bilinen Barselona Deniz Müzesi. Burası taa 1200lü yılların sonunda kalma olan kraliyet tersanesinin yerine yapılmış.Müzede Macellan'ın ve Kristof Kolomb'un gemilerinin birebir büyüklükteki modellerinin yanı sıra 13-14. yüzyıldan günümüze kadar başta İspanyolların denizle ilgili tarihleri olmak üzere Avrupa ve dünyadan denizcilikle ilgili envai çeşit orijinal belgeler,eşyalar sergileniyor. Büyük deniz savaşları ile ilgili bazı duvar resimlerinin sergilendiği bir bölümde Barbaros Hayrettin Paşa'nın kumanda ettiği Osmanlı Donanması ile Andrea Doria'nın kumanda ettiği Haçlıların kapışması da tasvir edilmiş.Ayrıca dünya denizcilik tarihinin en büyük savaşlarından biri olan İnebahtı Muharebesini(İspanyollar buna Batalla de Lepanto diyormuş,zaten ben orada mevzunun Osmanlı ve Haçlılar arasında olduğunu anlamıştım ama savaşın hangisi olduğunu buraya dönüp araştırdığımda öğrendim)de tasvir etmişler. -Barselona Limanı a)Deniz ürünleri yemek isteyenler ve özellikle benim gibi doğma büyüme İstanbullu olup haftada en az 2-3 gün deniz kenarında olmadan duramayanlar için öneririm. b)Burada şehrin en ÇILGIN diskoları bulunuyor((du-eğer değişiklik olmadıysa)ve İspanyol kızların yanı sıra diskolar İngiliz kızlarla doluydu.İngilizlerin en çok tercih ettiği şehir özellikle Barselona'ydı o zaman.Cuma akşamları iş çıkışı Barselona'ya akın ediyorlar ve Pazar gecesi İngiltere'ye dönüyorlar. -Gaudi'nin Barselona'nın hemen her yerindeki eserleri Benim mimariye özel ilgim ve bu konuya bir merakım olmadığı için bana bir şey ifade etmedi ve bu nedenle ben şehrin her yerinde var olduğunu söyledikleri Gaudi eserlerinden sadece birkaç tanesini gezdim. Benim gezdiklerim: Park Guell-Gaudi'nin yaptığı heykeller,binalarla süslü bir park.Bu parkta aynı zamanda Gaudi'nin evi de var ve burayı da ziyarete açmışlar.Zaten Gaudi'nin Bahçesi de diyorlar buraya. Casa Batllo-Casa zaten İspanyolca ev demek.Gaudi bu evi bir dostu için tasarlamış.Adamın adı Batllo.Yani Batllo Evi.Ev dışarıdan bakınca aslında benim gbi bir adam için korkunç görüntüde bir şey.İskelete benziyor binanın dıştan görünüşü.Zaten sütunlar kemik şeklinde ve balkonlar kafatası şeklinde yapılmış.Orada gezerken Gaudi'nin en büyük eserlerinden biri olduğunu söylemişlerdi. Sagra de Familia-Bu Gaudi'nin en büyük eseri olarak belirtiliyor.Bitmeyen Katedral olarak da tanınıyor çünkü katedral hala tamamlanmamış.1882 yılından beri tamamlanmaya çalışılan bir eser(Atatürk'ün doğum tarihinden aklımda kaldı).Açıkçası benim aklım kesmedi.Yani adam öleli çok olmuş fakat onun eserini tamamlamaya çalışıyorlar gibi bir durum vardı eğer bana o zaman yanlış anlatmadılarsa ya da ben yanlış anlamadıysam. La Rambla,Placa de Catalunya-Katalunya Meydanı Barselona'nın en merkezi yeridir.Biz de ki Taksim Meydanı neyse Barselona'da da Catalunya Meydanı odur.Tıpkı bizde İstiklal Caddesi'nin Taksim Meydanı ile birleşmesi gibi burada da La Rambla, Catalunya Meydanı ile birleşir. Catalunya Meydanı'nda dünyaca meşhur mağazalar,restaurantlar,heykeller bulunmaktadır.Keza La Rambla'da da sabaha kadar tıpkı İstiklal Caddesi'ndeki gibi onbinlerce kişi bir aşağı,bir yukarı gider gelir.Ara sokaklarda barlar,diskolar bulunmaktadır.Cadde üzerinde yine restaurantlar,mağazalar,hediyelik eşya dükkanları bulunmaktadır. Kişisel fikrim İstiklal Caddesi'nin La Rambla'yı havada-karada-denizde 5'e katlayacağıdır.Hem daha büyük bir alan İstiklal Caddesi'nin alanı ve hem de bence seçenekler daha fazla.Ama yine de Barselona ortamında en meşhur cadde bu La Rambla'dır. Barcelona Stadyumu(Nou Camp)-Ben tesadüfen yanından taksi ile geçmiştim.Özel merakım da yok ama olur da sizler "buraya kadar geldik,gidip şu Barselona'nın stadını da görelim arkadaş"derseniz pekala gidip görebilirsiniz. Ben hep iş seyahatlerine gittiğim için gezdiğim yerler tabii ki sınırlı.Ama yine de zamanı iyi değerlendirmeyi bildiğimi düşünüyorum ve GERÇEKTEN GİTMEYE DEĞER yerleri seçtiğimi düşünüyorum.Dolayısıyla Barselona'ya gidenler ilk etapta benim önerilerime uyarlarsa en azından "oraya mı gitsek,buraya mı gitsek" şeklinde ki kararsızlıktan kurtulurlar.Daha sonra da şehri öğrendikçe benim gitmediğim belki hiç duymadığım ilginç yerlere gidebilirler. İspanya'da da Avrupa'nın diğer şehirlerinde olduğu gibi şehirler arası yolculuklarda insanlar trenyolunu tercih ediyorlar.Aslında trenle seyahat öyle çok ucuzda değil.Ben Madird'e,Valencia'ya trenle gitmiştim birkaç kez.Ama inanın bilet fiyatlarını hatırlamıyorum.Yine de ucuz olmadıklarını hatırlıyorum. Özetlersem:20 li yaşlarının başında ya da ortasında olan macera düşkünü gençler pansiyon-kahve krosan-fest food veya deniz ürünlü öğle-akşam yemeği, Barselona içinde ise mümkün olduğu kadar yürüyerek(bunu yazmayı unuttum,şehir içinde ben gittiğimde metro,tren,tramvaya rastlamadım;şimdi var mı bilmiyorum ama biz o zaman belki de Barselona'nın en merkezi yerinde olmamızdan dolayı sadece yürüyorduk veya kısa mesafeler süren yolculuklarda taksiye biniyorduk)veya taksi ile seyahat ederek kişi başı günlük 50-60 Yuro'ya kalınabilir diye düşünüyorum. Umarım faydalı olur. İyi eğlenceler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 barcelona ve madrid görmek istediğim yerler arasında. şukunu verdim panpa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 (tu)(tu):)-D(tu)(tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 overrated bir şehir olarak Barselona.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2011 reyou said: (tu)(tu):)-D(tu)(tu) süper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2011 Faydalı olduysam sevindim arkadaşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 ben de overrated buluyorum. ha, gayet güzel hoş bir şehir ama ben feci beklentilerle gitmiştim, avrupanın en güzel şehri denen yorumlardan sonra. park guell.... abi tamam hoş manzarası falan ama yani güngören belediyesi'nin parklarından ne farkı var? gaudi'nin evlerine para verip girmedim hiç, ama dıştan hoş binalar yani. benim en çok beğendiğim yer, la rambla üzerinde bi ara sokak var oradan girdiğinde böyle devasa bir pazar var içeride envai çeşit meyve ve meyve suları var tropik. 1 euroya satıyolar, o pazardan çıkmak bilmemiştim ben. her gün gittiydim, deliler gibi paramı oraya yatırmıştım. ha onun dışında iyidir yani barselona. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2011 real formasıyla gitmeyin BÖÖHÖHÖHÖHYYTTT Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 cetintas said: En son 7 sene önce gitmiştim Barselona'ya ve o zaman havaalanından şehir içine taksi ile gidiliyordu.Sonradan metro ya da tren koydular mı havaalanı ve şehir arasına bilmiyorum. Ama şehir merkezindeki bir otele(örneğin La Rambla-Rambla Caddesi'ne yakın olan) 30 Yuro civarı bir para ile taksi tutup ulaşmak o zaman mümkündü,şimdi de mümkün olsa gerek. şunu okuduktan sonra bıraktım yazının devamını okumayı. şu an aerobus var veya tren var. tren daha hızlı ama seyrek. Direk Katalunya meydanına bırakıyor orobüs. Bir aksilik olmazsa eylülde gideceğim yeniden. Daha önce denize girmemiştim, öyle bir aktivite içine gidicem. Efsane deniz ürünleri mare magnum'un girişinde hemen. pahalı olabilir ama o tabağa değer. En ucuz şarabı bile çok güzeldi. Mesela hayvanat bahçesi veya arkeoloji müzeleri filan gerçekten çok başarılı. Temmuz ayındaki national geographic'in ekiydi barcelona haritası ve yararlı bilgileri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 BiTcH_oFBaT said: şunu okuduktan sonra bıraktım yazının devamını okumayı. şu an aerobus var veya tren var. tren daha hızlı ama seyrek. Direk Katalunya meydanına bırakıyor orobüs. :) Devamında verdiğim bilgilerin 7 sene içinde değiştiğine inanmıyorum da o bakımdan güldüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
logtrig Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2011 sangria'yı da beğenmedim ben. çok overrated. paella iyiydi, gerçi meyhane gibi salaş bir yere girmiştik, böyle göbekli amcalar servis yapıyodu bayanlarla. tv'de maç vardı, malaga ile espanyol'un. apaçi tayfa vardı izliyodu böyle. hoşuma gittiydi orda öyle bir ortam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar