Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

acayip ikilem - mp3 çalar mp3/cd çalar ikilemi!!

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar şimdi şöyle 150 milyon civarlarında param var adam gibi bi müzik (mp3) dinleyebileceğim alet istiyorum.
yanlız discman alsam herangi bi yere giderken cebime koyup çıkamayacam anca çanta varken vs. ama istediğim kadar mp3 koyabilecem.
eğer mp3 çalar alırsam istediğim yere koyabilecem ama az mp3 sığdırabilecem bu seferde. (bir opeth şarkısının 7-8 mb civarlarında oldugunu düşünürsek).

şimdi şöyle bir durumda var bilgisayarı kaldırıcam o yüzden sürekli mp3 yükle kaldır imkanım olmayacak.
sizce ne yapayım? yada ucuz fiyata bi 256 mb mp3 çalar bulabilirmiyim??
çok zor durumdayım lütfen yardım edin :([signature][hline]Sam, 11 Eylül 2004 23:35 tarihinde demiş ki:
horas'ın cezası tez, gazabı korkunç olacak!
gölgeler içinde bir smiley,hepsini birbirine bağlayacak
the one smiley! :horace:

Sosyal ağlarda paylaş

ben 210m verdiydim 128mb mp3.
4-5 tane opeth var da sırf opeth atarsan alır 10-12 tane heralde:D ama normal kısalıkta şarkılarda 32 tane falan alabiliyosun.
cd çalar&discman hiç tavsiye etmem, 38 euro saydıydım ve mp3 olan cdleri kesinlikle okumuyordu. bi tam şarkı bitirmemiştir. pilde dayanmıyodu:) tabi benimki çok kolpaydı da iyilerinde de şok hedesi, pil hödösü, sığdırma hebesi var.
mp3 player işaret parmağım kadar ve boynuma asıyorum. (yeterli heralde:))[signature][hline]izinsiz gösteri
MSN:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

zaten tek derdim opethleri sığdırmak büyük ihtimalle iriver cd çalar alacam sorunsuz çaldıgını bilioyurm abimde var ama yahu cebime girsin istiyorum :([signature][hline]Sam, 11 Eylül 2004 23:35 tarihinde demiş ki:
horas'ın cezası tez, gazabı korkunç olacak!
gölgeler içinde bir smiley,hepsini birbirine bağlayacak
the one smiley! :horace:

Sosyal ağlarda paylaş

bende bu ikilemde kalmıştım baya ama cd çalar alarak hallettim işi,baya iyi mp3 çalara göre,mp3 çalarlar hem hafızası düşük hem de çabuk bozuluyo falan.Sen en iyisi cd çalar al[signature][hline]You´ll never be alone again
You´ll never die again
You´ll never be born again
You´ll forever be, stuck here in eternity...
Sosyal ağlarda paylaş

Eger kendini 50 milyon daha kasabilirsen sirkeci dogubanka gidip sony d-ne711 seri nolu mp calan discmani almanı tavsiye ederim.

birkac aydır kullanıorum kendi atrac3 formatıyla bir cdye 300 kadar mp3 sıgdırabilirsin. ve makinenin kendi adaptörüyle sarj edilebilir pilleri sarj etme ozelligi oldugundan pil masrafın oldukca düsük.

mp3 kullandıgın surette 1 sarjda o pilleri 15 günde anca bitirebiliyorsun :D
tavsiyem budur.
Sosyal ağlarda paylaş

karışık bir durum: ben de bu ikileme düştüm geçenlerde ... ancak biraz farklısıydı neyse aynı kapıya çıkacak ...

gittigidiyor.com adlı ikinci el satış sitesine takılıyorum son zamanlarda ve de iki tane güzel alet bulmuştum:

- Hedehödö (Atheos falandı sanırım) 20GB MP3 Player + Ext. Hard Disk olarak tanıtma + yıkama yağlama : ~210 M

- Hebele 256 MB MP3 Player + FM + Voice Record + Disk olarak tanıtma + USB den şarj edilen pil : ~150 M

ilk başta aklım elbetteki 20 GBlık olana gitti elbette, amca markasını falan da yazmış, gittim google'dan buldum aleti .. müthiş bişi evet ama gelgelelim cd player kadar büyük bir alet ve de 4 pille çalışıo (canavar uptime'ı var ama olsun) ... diğer taraftan at içine tüm mp3lerini dinle dilediğince durumu var ...

ki konuyu bağlarsak, cd playerlarda da bu durum var ... cd-rw lerin standart olduğu günümüzde bas bas dinle 700 MB lık cdleri oh ne güzel diye düşünmekte mümkün ...

ancak ve ancak her ikisinde de beni sonrasında "ammaaan" dedirten olay boyut ...

1.si 256 MB lık alet hayli hayli yetecek bir boyuta sahip bence + usb stick gibi kullanmak mümkün + pil bitmeye yakın radyo dinlersin babalar gibi ... (ki bende şu an 64MBlık olan bi tane var o bile yeterli aslında, kardeşim MMC alacak ona verecem ..)

2. si ve en önemlisi, her ne kadar "yaw biz zamanında kafam kadar walkmanlerle gezerdik, bu da onun kadar bişi işte, hem tüm MP3lerini alacak ne güzel .." falan die düşünsem de, diğer yandan neredeyse varlığını bile unutturacak kadar hafif ve küçük bir şeyi taşımanın verdiği rahatlık benim açımdan ağır bastı .. çünkü neticede eğer çine otobüsle seyahat etmeyecekseniz, değil 256 MB 128 MB bile yeterli bir boyut aslında, küçüklüğü ve radyosu ıvırı zıvırı da cabası ...

şimdi bu kadar şeyi :

1- arkadaşımıza yardım olsun diye anlattım
2- gittigidiyor.com dan haberdar olun diye anlattım, 2. el desemde çoğu ürün 0 ürün aslında, kişisel satış yapan insanlar da kullanıyor burayı genelde ... misal bu benim aldığımı adam ingiltere'den kardeşi kanalıyla getirtiyormuş vs. / ayrıca oldukça güvenilir bir sistemleri var satıcı içinde alıcı içinde ...

not: konuyu saptırmamak açısından gittigidiyorla ilgili yorum / soru yazacak olan paticanlar, lütfen internet bölümüne topic açıp ordan devam etsin .. güncel ve önemli bir konu netekim ...
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm tavsiyem biraz daha para kasıp I-River IMP450 almandır. Fiyatı 275 milyondu sanırım en son.

Oldukça memnunum Cdmp3 player olmasına ramen LCD kumandası olsun Ekolayzır seceneklerı olsun, gercek bi kalite alet.

I-River IMP 450:

Almısken biraz iyisini al, pisman olmassın.

Ha yok bukadar param var daha fazLa kasamam dıyosan Yine I-River IMP 150 modelini öneririm.

oda şu oluyo;
[signature][hline] The Truth is out There

Sosyal ağlarda paylaş

yurt dışında bir tanıdığın varsa onlara getirtmen senin çok işine gelir. amerikadan 80 dolara alınan bir sony discman türkiyede 4 ay sonra 350 milyona alınıyor.

mp3 çalar mı yoksa mp3 çalarlı discman mi dersen ben 2. yi tercih etmeni söylerim. tek neden ses çıkış kalitesi.[signature][hline]Si vis pacem, para bellum
Sosyal ağlarda paylaş

mp3 çalar derim ben[signature][hline]İnsanın hayatında iyi arkadaşları ve dostları vardır.iyi arkadaşlar kodese düştüğünde seni kefaletle çıkaranlardır.dostların ise kodeste yanında olanlardır...
Seviyorsan birini özgür bırak onu,eğer geri dönüyorsa o senindir,eğer geri dönmüyorsa zaten hiç senin olmamıştır...
Gidiyorum hayattan,suların aktığı yönden,rüzgarın sevgi dolu okşayışından uzaklara uzaklara gidiyorum....
Sosyal ağlarda paylaş

aynı ikileme ben de düştüm. senin düşündüğün fiyata mantıklı olan mp3 cd player almak olacaktır bence. ama black'in dediği gibi kalitelisini almak.

bende bundan (SONY D-NE511) var. mükemmel bir alet. ama 250 milyona yakın fiyatı. sony'nin düşük modelleri bile süper gerçi. onlar hakkında tam bilgim yok. ama bunun özellikleri süper.

mp3 çalarken piller 70 saat dayanıyor (yazış değil, daha fazla bile gidiyor). 1 ay boyunca günde 2.5 saatten dinledim anca bitti. 2 adet kalem pille çalışıyor.

atrac3 ve atrac3plus diye bi format var. mp3'e göre 2 kat sıkıştırıyor, ses kalitesi pek bozulmuyor diyor, ama bozuluyor bence. kulaklık ile dinlerken farkedilecek bir fark değil. ama adaptör kitiyle arabaya bağladığımda dinlenecek gibi değildi. ama yine de güzel şey. 30 albüm gayet iyi bir kalitede bir cd'ye girebiliyor. e öh. ayrıca atrac3 çalarken 70 saat yerine 80 saat dayanıyor.

2 seviyede g-protection var. biri standart seviye, 70 saat bu seviye için geçerli. zaten tamamen kapatamıyorsunuz. bu seviyedeyken yürüme sırasında, üstüne vururken, hareket ettirirken aşırı derecede sallamadıkça hiç bir aksama olmuyor. ikinci seviye ise jogging için. ben jogging'e çıkarken bu ikinci seviyeye getiriyorum ve 1 saniye bile atlama yapmadı. ilk seviyede bile koşulabiliyor hatta yavaş tempoda.

zaten discman'de önemli 4 faktör var.

- atlama koruması (g-protection, antishock vs, her firmada adı farklı)
- pil ömrü
- discman boyu
- ekran boyu, id3 tagları vs

bu modelin tek dezavantajı ekranının ışıklandırmasız olması ve boyunun tam yuvarlak olmaması. buna rağmen çok hafif ve küçük. id3 tagları yerli yerinde, directory vs bir sürü ayar yapılabiliyor, bir mp3 cd'sinde sevdiğiniz şarkılara işaret koyup sonra onları dinleyebiliyorsunuz vs zibil özelliği var, öğrenemedim bile hepsini. iki kere 1 metre yükseklikten yere düşürdüm bir şey olmadı.

sonuç olarak sony tavsiye ederim. sony dışında iriver da harika diyorlar, kullanmadım hiç. eskiden sony kalitesine ucuz fiyata alınabiliyordu, ama şimdi iriver'lar da epey pahalılandı.

neyse, iriver olarak şöyle bir şey (IRIVER IMP 700) buldum mesela. 155 milyon. küçük, şirin ve hafif. tek kötü gelebilecek yanı pillerin 33 saat gitmesi. ama kendi pil şarj edebiliyormuş, sorun olmaz. firmware upgrade özelliği de çok yararlı oluyor. kocaman lcd ekranı var. bunu daha önce görseydim belki de yukardakini almazdım bile. uzaktan kontrol hedesi de var falan. gayet iyi bence. iriver çok da kaliteli dediğim gibi.

iriver ve sony mp3 cd çalarlardan bütçene uygun birini seçip gönül rahatlığı ile alabilirsin. ucuz abuk markalardan deliler gibi kaçın. gerek cd çalar gerek mp3 çalar olsun pişman olma ihtimalin çok yüksek.[signature][hline]"Ben bir şeyi iki kere demeeeeem, iki kere demeeeeem." Sezai Gündoğdu

[Bu mesaj Mirage tarafından 24 Eylül 2004 14:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...