thedude Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 sdeceokuyangenç said: edit: diğer arkadaşlar "apo yu asmadı" gibi popülist ve bilgisiz yorumlarından dolayı cevap verme gereği duymuyorum kendileri çok okuduklarını iddia ederken sanırım o dönemin hükumeti ve koalisyon hükumetinin ne demek olduğuyla ilgili pek bilgi sahibi değiller. hiç bir zaman çok okuduğumu iddia etmedim. karıştırıyorsun. ayrıca o dönem mhp deli gibi muhalefet etti de ben mi hatırlamıyorum? hayat amaçları bu olduğu için, ben toplantılara katılmamalarını hatta meclisi boykot etmelerini beklerdim ama olmadı nedense işte. neyse onu geçtim, ülkücülüğü anlatmanı istemiştim ben senden. ona da bir cevap veriver bir zahmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 mhp, apo yu asmadı diyenler LCD kafası yaşıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 thedude said: hiç bir zaman çok okuduğumu iddia etmedim. karıştırıyorsun. ayrıca o dönem mhp deli gibi muhalefet etti de ben mi hatırlamıyorum? hayat amaçları bu olduğu için, ben toplantılara katılmamalarını hatta meclisi boykot etmelerini beklerdim ama olmadı nedense işte. neyse onu geçtim, ülkücülüğü anlatmanı istemiştim ben senden. ona da bir cevap veriver bir zahmet. ülkücülüğü sana burda iki kelimeyle anlatmamı mı bekliyorsun ? fikir sahibi olmadığın bir görüşe neye dayanarak saldırıyorsun ? btw sen hatırlamıyorsun heralde. ikinci olarakda meclisi,ülkeyi kaosa sürmek çözüm sanırım ? chp nin yaptığı gibi dmi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tombik_yanak Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 ülkücülük bir fikir barındırmıyor zaten pvp guildi gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 hee evet dediğinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thedude Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 benjani said: mhp, apo yu asmadı diyenler LCD kafası yaşıyor CRT yapalım tam olsun. astı da ben mi hatırlamıyorum? koalisyon ortağıyken, elindeki gücü sonuna kadar kullanabilirdi. bu işi referanduma götürme teklifi edebilirdi, kararı boykot edebilirdi. hatta ve hatta hükümetten istifa ederdi bu kadar istese. bunların hangi birini yaptı? açıkla sevgili benjani de kurtar beni şu katotreytüp kafasından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 beyaz çorap giymek zorunlu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 ülkücülük: türkiye truman doktrini ve marshall planı çerçevesinde sovyetler birliğine karşı tampon bölge olarak düşünüldü. amerika komünizm tehlikesine karşı türkiye'ye para yardımında bulunacağını taahhüt etti. 40'ların sonunda komünizmle mücadele dernekleri kuruldu. 50'lerin başında türkiye nato'ya üye oldu. 60 darbesi, alparslan türkeş-ruzi nasar (abd ajanı) yakınlaşması, alpoşun milli birlik komitesinden ihracı ve köylü-millet partisini kurması ve 1965 ülkü ocaklarının kurulması... özel harp dairesi askerleri, komando kampları, 70'lerde ap-mhp koalisyonu ve tabana yayılan ülkücü hareket, 70'lerin sonlarında 16 mart, bahçelievler, çorum, maraş katliamları ve darbe... öyle yok vatanmış milletmiş türk-islammış geçiniz bunları. yine iyisiniz 10 kitaplık okumadan kurtardım sizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thedude Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 sdeceokuyangenç said: ülkücülüğü sana burda iki kelimeyle anlatmamı mı bekliyorsun ? fikir sahibi olmadığın bir görüşe neye dayanarak saldırıyorsun ? btw sen hatırlamıyorsun heralde. ikinci olarakda meclisi,ülkeyi kaosa sürmek çözüm sanırım ? chp nin yaptığı gibi dmi ? iki kelime değil. sayfalarca anlat istersen. bu aralar fazla boş vaktim var.nasıl anlatacağını da çok merak ediyorum zaten. fikir sahibiyim ülkücülük hakkında. bir fikir edinirken, hem edineceğim fikri, hem karşıt fikri araştırırım ki kafamda her şey net olsun. kişisel takıntım. ister özel mesaj, ister yeni bi topik açalım, ister buraya yaz. bana ülkücülüğü anlat. esip geçmeyi anlat. diğer olaya geçersek, hatırlamıyorsam hatırlat lütfen. mhp ne yapmş? chp'nin yaptığıyla ülke ne kadar kaosa sürüklendi afedersin? nooldu yani o 2 hafta da? hiç bir şey. ayrıca terörist bir örgütün liderini idam edeceksen, (90 lardan itibaren tüm politikan sadece bundan oluşuyorken hatta)bırak ta ülke 1 ay kaosta takılsın değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 moncici said: ülkücülük: türkiye truman doktrini ve marshall planı çerçevesinde sovyetler birliğine karşı tampon bölge olarak düşünüldü. amerika komünizm tehlikesine karşı türkiye'ye para yardımında bulunacağını taahhüt etti. 40'ların sonunda komünizmle mücadele dernekleri kuruldu. 50'lerin başında türkiye nato'ya üye oldu. 60 darbesi, alparslan türkeş-ruzi nasar (abd ajanı) yakınlaşması, alpoşun milli birlik komitesinden ihracı ve köylü-millet partisini kurması ve 1965 ülkü ocaklarının kurulması... özel harp dairesi askerleri, komando kampları, 70'lerde ap-mhp koalisyonu ve tabana yayılan ülkücü hareket, 70'lerin sonlarında 16 mart, bahçelievler, çorum, maraş katliamları ve darbe... öyle yok vatanmış milletmiş türk-islammış geçiniz bunları. yine iyisiniz 10 kitaplık okumadan kurtardım sizi. helal sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 dasaaa said: etki tepki abi. benim arabamı taşlasalar ben de kafalarına taş atmak isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 thedude said: nedir ülkücülük? demin yukarıda bahsettiğim katliamlar mı? yoksa farklıülkücülük mü? yoksa piskevit mi? yoksa kendi apoyu asmayıp, akp'ye apoyu asmıyosun diye ağlamak mı? neymiş ülkücülük allasen? ülkücülükle ilgili fikir sahibi olduğunu iddia ederken bu postunla çelişiyorsun. sana sayfalarca saatlerce anlatıcak vaktim yok kusura bakma madem fikir sahibisin bilirsin zaten ki bilmediğin açık. "piskevit" le eğlenmeye devam =) e yine okumaya geldik bak. apo konusuyla ilgili muhalefet bile olmadı hedere hüdere diye bahsettiğin şey yine okumaya geliyo. mesut yılmaz a verilen tepkiler bu konudaki uğraşlar dönemin gazete arşivlerinde veya herhangi TARAFSIZ bir kitapta bulabilirsin. kaldı ki hükumetten istifa edilmediği gerçeğinin yanında tekrar seçilmiceni bilmesine rağmen erken seçim talep edilmesi olaylarına hiç girmiyorum bile. karşında salak yok bu birincisi ikincisi iki sayfa önceki post umda belirttiğim gibi konu bu değil ve uzatmak niyetinde değilim. ya bilmediğinden ya da artniyetli olduğundan saldırdığın açık şuanda. popülist ağızla konuşuyorsun. edit: son mesajımdı bu topic için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 konuyla alakasız başlıgı gorunce aklıma volkan konagın cerrahpaşa tınısıyla zeytinburnu karıştı şeklinde söylenişi geliyor dfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Dynun said: dasaaa said: etki tepki abi. benim arabamı taşlasalar ben de kafalarına taş atmak isterim. istemek ayrı bir şey, yapmak ayrı. kan davası rererö deyip de bu tutumu takınmak da ne yaman bir çelişkidir siz karar verin artık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 ahahahhahahhahhahahahahhaha sesli güldüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thedude Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 sdeceokuyangenç said: ülkücülükle ilgili fikir sahibi olduğunu iddia ederken bu postunla çelişiyorsun. sana sayfalarca saatlerce anlatıcak vaktim yok kusura bakma madem fikir sahibisin bilirsin zaten ki bilmediğin açık. "piskevit" le eğlenmeye devam =) e yine okumaya geldik bak. apo konusuyla ilgili muhalefet bile olmadı hedere hüdere diye bahsettiğin şey yine okumaya geliyo. mesut yılmaz a verilen tepkiler bu konudaki uğraşlar dönemin gazete arşivlerinde veya herhangi TARAFSIZ bir kitapta bulabilirsin. kaldı ki hükumetten istifa edilmediği gerçeğinin yanında tekrar seçilmiceni bilmesine rağmen erken seçim talep edilmesi olaylarına hiç girmiyorum bile. karşında salak yok bu birincisi ikincisi iki sayfa önceki post umda belirttiğim gibi konu bu değil ve uzatmak niyetinde değilim. ya bilmediğinden ya da artniyetli olduğundan saldırdığın açık şuanda. popülist ağızla konuşuyorsun. evet ben de rahatsızım konu dışına çıkmaktan. ama madem söylüyorsun bir şey tamamını getir. "bu konudaki uğraşlar" ne? uğraş edildiğini iddia ediyorsun, savunduğun parti, anlat o zaman. belki cidden bilmiyorumdur, özür bile dilerim sonunda. ha erken seçim olayına gelirsek, o dönemki şartlar, ekonomik ve siyasi krizler dolayısıyla korkunç bir baskı vardı ve bu baskıya boyun eğdiler sadece. yani mhp, "arkadaşlar durun. belki ben seçilemicem ama olsun. önemli olan ülkenin geleceği. biz çok seviyoruz ülkeyi" falan demedi. ülkücülük, 60'ların sonunda dünyada sol hareketin çok yükselmesinden ötürü bir anda oluşturulan bir kavram. hani öyle triplere girmişsin ülkücülüğün çok derin bir anlamı varmış gibi ama yok işte. ne bir sosyolojik, ne bir ekonomik felsefesi var. tek nemalandığı şey terör. maraş, sivas, malatya, çorum gibi katliamların, bahçelievler ve onun gibi binlerce cinayetlerin, katillerinin kayıp olduğu binlerce cinayetin altında hep ülkücü hareketin imzası var. bunlar dışında unuttuğum ya da gözden kaçırdığım bir şey var mı? ülkücü hareketin türkiye'ye tek bir faydası var mı? bilgisizim madem, aydınlat. vaktin mi yok? link ver. şu güzel hatrım için bi 3-4 dakika ayırıp link ararsın heralde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 calimero said: Dynun said: dasaaa said: etki tepki abi. benim arabamı taşlasalar ben de kafalarına taş atmak isterim. istemek ayrı bir şey, yapmak ayrı. kan davası rererö deyip de bu tutumu takınmak da ne yaman bir çelişkidir siz karar verin artık... Olayın pogrom olup olmadığı belli değil, şu haliyle taşkınlık çıkaranlara tepki gibi duruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 bence de hayatında iç savaş görmemiş ve gaza gelmiş insanların buldukları eğlence gibi geliyor. faşolar ayrı tabi, onlar son zamanlarda belirli güçler tarafından sokaktan çekilmişlerdi. sokağa indiklerinde ise o andan itibaren ocak dışı oluyorlardı. Onlara fırsat çıktı, ama bu mahallenin hepsi faşo değil elbet. Sürü psikolojisi ile birilerinin arkasından yürüyorlar. çekilen fotoğraflara bakın, slogan atan eli sopalı insanlar yüzleri gülerek, eğlenir şekilde çıkmışlar hepsinde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Maskeli yüzler ve çatık kaşlarla çıkmış olsalar daha fazla şikayet edeceğin bir durum olurdu bence. Dediğim gibi, adamların evleri ve arabaları taşlanıyorsa tepki çok da farklı birşey yapmaları beklenemez. İstanbul'da Türk bayrağı indirtmek nedir yani, oldu olacak arkamızı dönelim sürttürsünler biraz da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 bu tip mahallelerde yaşadınız mı bilmiyorum, fakat yaşamadıysanız inanın yorumlarınız oldukça havada kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Aydınlatır mısın o zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 hayır işte aydınlatamam sorun orada, yaşayıp bu insanların psikolojisini daha iyi tahlil edebilmek gerek daha geniş çıkarımlarda bulunabilmek için. ha ben de yaşadım, benim çıkarımlarım en doğru, en çok bana soracaksınız demiyorum yanlış anlaşılmasın. ancak buradan tanıdığım, hayatında bir kez dahi kavga etmemiş bazı insanlar, küçük burjuva banliyölerinde oturup asalım keselim öldürelim diyor. sokakta görünce yolunu değiştireceği ya da muhtemelen "nörüyon la satanik" sataşmalarından sonra bir ton sopa yiyeceği adamlara "yürü be koçum" çekiyor, orası yanlış... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Eh Kürt varoşları daha hoşgörülü olmadığına göre o zaman yesinler birbirlerini demeleri gerekiyor? Lesser evil, common enemy diye kavramlar da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 1) olay kürt varoşlarında geçmiyor. 2) buradan bir kürt bütün türkleri (hadi türkleri demeyelim, orada eylemde olanları) öldürün demiyor (henüz ve umarım da bu noktaya gelmez). 3) savaşta değiliz, enemy yok ortada common enemy olsun. adamlar batmanlı kahvesini basmışlar twitter'dan okuduğum kadarıyla yarın daha net ortaya çıkar. eğer ben de basardım diyorsan ok common enemy diyebilirsin (savaşta olmasak da), orası senin bileceğin iş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2011 Zeytinburnu varoş biryer, orada yaşayan Kürtler de varoş Kürtler oluyor. Oradaki Kürtler ile Türkler arasında karşılıklı birşeyler olduğu konusunda bir belirsizlik yok şu an. Ortada bir dezenformasyon yoksa tabi. Bu olaydan yola çıkarak bütün Kürtler'in öldürülmesi gerektiğini savunan da yok zaten burada, en azından görmedim. Arada silinen mesaj oldusya bilemem. Mahalledeki olayların pogroma dönüşüp dönüşmediği konusunda da bir bilgi yok, şu an için avdan ziyade tepki gibi duruyor ki bunu ilk mesajımda da bu şekilde belirttim. Savaşta değiliz dersen de kime göre neye göre derim, illa resmi mercilerce ilan edilmediği sürece savaşta olunamıyor diye bir kaide yok, ki düşman da sadece savaşta olmaz. Bir adam kendini dışlayacak iki grup arasında husumet çıktığında bir tanesini destekliyorsa biri lesser evil diğeri common enemydir bu kadar basit. Olayın arkaplanında yatan olaylar da aynı ortamda gelişmiş, Batmanlı kahvesi sana göre öyle, onlara göre de belki çapulcu Kürtler'in toplandığı bir HQ, bilmiyoruz. Çingenelikten adam toplayıp Ermeni dükkanı yağmalamakla bir değil yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar