Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zeytinburnu karisti

reyou

Öne çıkan mesajlar

Aluriel said:

vatandaş malını korusun ona laf eden yok. ama yapılan ondan bi kaç adım ileride gibi duruyor malesef ve sonu çok kötü bu işin. he pkk destekçisi şerefsizler bin beterini hakediyor bana sorarsan da. orası ayrı.

Ne yapıldı ki?Tutup yoldan geçen adamı çocuğu tuts kürt diyip dövdüler mi de böyle diyorsun.

Onu hristiyanlara yapıyor salaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

Aluriel said:

vatandaş malını korusun ona laf eden yok. ama yapılan ondan bi kaç adım ileride gibi duruyor malesef ve sonu çok kötü bu işin. he pkk destekçisi şerefsizler bin beterini hakediyor bana sorarsan da. orası ayrı.

Ne yapıldı ki?Tutup yoldan geçen adamı çocuğu tuts kürt diyip dövdüler mi de böyle diyorsun.

endişe zaten işlerin o noktaya gitmesi, bu konudaki tartışmanın ana fikri de o. istanbulda bile pkk için gösteri yapılıyor olması, insanların bir çocuğun peşine takılıp tekbir getirmesi gerilimin artmasının sebepleri hep. dediklerinin illa şu an oluyor olması gerekmiyor bu yolda gidersek ama 5-10 seneye olabilme ihtimali bile yeterince ürkütücü.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

sdeceokuyangenç said:

kendini bi şekilde korumaya çalışan vatandaşa "düşmanlığı körüklyor" demek çok affedersinizde gerizekalılıktır.

bi samimiyet var galiba gerizekalı falan. yazılanları okumadan yazarsan bahsettiğin duruma düşme olasılığın daha yüksek.

kelimelere takılmaya gerek yok ifade etmeye çalıştığım şeyi herkes anladı kimseye "sen salaksın en iyi ben biliyorum" deme niyetinde diilm ki baştan sona okudum her söyleneni.demeye çalıştığım bu bir süreçti ve belliydi hukumet bu konuda gayet aciz veya artniyetliydi kalkıp bu noktadan sonra "pkk neden oluştu" gibi bi konuyu konuşmanın gereksiz olduğu. çünkü son durumlar pkk nın sebeplerini değil amaçlarını gösteriyor. bu noktada söylenen,tartışılan hiç bir sebep mazaret kabul edilemez durumda. kimse vatandaşa bok atmasın polisin yapması gereken onlara kaldığı için.
Sosyal ağlarda paylaş

5-10 sene?Hala sürerse kitliyelim kapıları tombala çektirelim afrika ülkelerine kim kazanırsa ona verelim.

Adam gelmiş metropolde eylem yapıyor polis bömm bömmm bakıyor işçisi emeklisi öğrencisi gıkını çıkarsa ağzına ediyor sonra vatandaş can ve mal güvenliğini kendi sağlamaya kalkarsa aforoz ediliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sdeceokuyangenç said:

kimse vatandaşa bok atmasın polisin yapması gereken onlara kaldığı için.

okumuyon galiba. burda kimsenin vatandaşın evini savunmasına ve saldırganları dağıtmasına bir itirazı yok. ama sen bir kişiyi binaya sıkıştırıp 100 kişi önünde tekbir getirmeyi savunmanın neresine koyuyorsun.

yani eğer haberler yansıltığı biçimde doğruysa ortada savunmadan fazlası var. yoksa dediğim gibi eminim ben orda da bir çok insanın önce polisi aradığını ama ne işe yaradığı belirsiz o adamlar müdahele etmeyince insanların kendini savunmak zorunda kaldığını.
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

Yoldan geçen bir adama rastlasalar yapacaklardı. taşlı sopalı, tekbir getiren adamlar ne yapacaktı ki? ayrıca dediğim gibi, net bir bilgi olmamakla beraber, tıpkı 6-7 eylül olaylarındaki gibi alakasız insanların dükkanlarının yakıldığı bilgisi dönüyor.

Bu vatandaşın malını korumak için gösterdiği bir tepki değil işte, biraz daha ilerisi.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

abi ülkücülerin yaptıkları kötü eyvallah, ona lafım yok ama pkklıların yaptıkları ondan bin beter. niye bunu anlamak istemiyor bazıları?

o noktayı daha önce tartıştık pkk'lılar evet, pkk adına gösteri yapanlar hayır. pkk adına gösteri yapanlar da, bu insanları öldürmek dövmek isteyenler de, iki grup da de PKK terörünün benzinini oluşturan kitleler.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

abi ülkücülerin yaptıkları kötü eyvallah, ona lafım yok ama pkklıların yaptıkları ondan bin beter. niye bunu anlamak istemiyor bazıları?

abi insanlar ölüyor değil mi neticesinde? maraş katliamını duymuşsundur. ülkücülerin katlettiği alevileri.çorumu var daha bu işin, malatyası var sivası var. bu vahşetle, pkk nın yaptığı vahşet arasında gerçekten 1/1000 oranı mı var sence?

sakın yanlış anlaşılmasın. pkk'yı savunmuyorum. şiddetin her türlüsüne sonuna kadar karşıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

sdeceokuyangenç said:

[demeye çalıştığım bu bir süreçti ve belliydi hukumet bu konuda gayet aciz veya artniyetliydi kalkıp bu noktadan sonra "pkk neden oluştu" gibi bi konuyu konuşmanın gereksiz olduğu. çünkü son durumlar pkk nın sebeplerini değil amaçlarını gösteriyor. bu noktada söylenen,tartışılan hiç bir sebep mazaret kabul edilemez durumda.

asıl bu ülkede 30 yıldır hüküm süren savaşın nedenleri hakkında hiçbir şey bilmeyen insanların güncel siyaset hakkında yorum yapması gereksiz. gereksiz de değil anlamsız ve tehlikeli. ama cahillik bile rasyonalize ediliyor işte diyorsun ki "ben bunu bilmem ortada bir amaç var ve ona karşıyım. bu yüzden o amacın bastırılmasını amaçlayan her şeyi destekliyorum". yahu sen neye niye karşısın bir kere onu bilmiyorsun ki?
şurada konuşan insanlar kurtuluş savaşı yıllarındaki kürt-islam isyanlarından tut 70'lerde apocular nasıl tabana yayıldılar, diyarbakır cezaevinde ne oldu, kuzey ırak'ta neler oluyor vs. konularında açıp bir kitap okumuşlar mıdır ulan bir tane kitap. bırak kitabı gazete, dergi dahi okudunuz mu, bir tane makale okudunuz mu mesela 40 senedir yayın yapan birikimden? işte internet çıktı online gazetecilik çıktı iki-üç köşe yazarının yazısına şöyle bir göz gezdirip hop hemen tartışma sahalarına. böyle olmasaydı zaten böyle boş tartışmalar içine girmezdiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

thedude said:

Aluriel said:

abi insanlar ölüyor değil mi neticesinde? maraş katliamını duymuşsundur. ülkücülerin katlettiği alevileri.çorumu var daha bu işin, malatyası var sivası var. bu vahşetle, pkk nın yaptığı vahşet arasında gerçekten 1/1000 oranı mı var sence?

sakın yanlış anlaşılmasın. pkk'yı savunmuyorum. şiddetin her türlüsüne sonuna kadar karşıyım.

abi onu onunla karsilastirarak durumu normallestirmeyin sacma salak seylerle

ikisi de ayni bokun laciverti

oranmis.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

okumuyon galiba. burda kimsenin vatandaşın evini savunmasına ve saldırganları dağıtmasına bir itirazı yok. ama sen bir kişiyi binaya sıkıştırıp 100 kişi önünde tekbir getirmeyi savunmanın neresine koyuyorsun.

yani eğer haberler yansıltığı biçimde doğruysa ortada savunmadan fazlası var. yoksa dediğim gibi eminim ben orda da bir çok insanın önce polisi aradığını ama ne işe yaradığı belirsiz o adamlar müdahele etmeyince insanların kendini savunmak zorunda kaldığını.

benimde demeye çalıştığım bunun bir süreç olduğu ve artık ne vatandaşın ne pkk nın bu olayı sadece tek bir olay olarak görmediği. kaldı ki pkk ztn hep bu bazda bakıyordu o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bittus said:

abi onu onunla karsilastirarak durumu normallestirmeyin sacma salak seylerle

ikisi de ayni bokun laciverti

oranmis.

sevgili Bittus, arkadaş demiş ki pkk'nın yaptıkları ülkücülerin yaptıklarından bin beter. ben de ülkücülerin geçmişte yaptığı bazı eylemleri yazdım. "bin beter" mi hakkaten diye sordum? neyi normalleştiriyorum onu anlamadım?
Sosyal ağlarda paylaş

sivas olayları da aziz nesin'in beyanlarından dolayı haklıdır zaten. müslüman mahallesinde salyangoz mu satılır (O BAYRAK İNECEK!!!)

ha bir de

kürtler türk bayrağı olan evleri taşladı, mahalle "sakinleri" de buna karşılık vermek zorunda kaldı diyenler için

buna inanan buna da inandı

1. Dünya Savaşı bir Sırp'ın Avusturya-Macaristan veliahtını öldürmesi sonucunda çıktı.

bonus olarak da

Almanlar yenilince biz de yenik sayıldık QQ
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

asıl bu ülkede 30 yıldır hüküm süren savaşın nedenleri hakkında hiçbir şey bilmeyen insanların güncel siyaset hakkında yorum yapması gereksiz. gereksiz de değil anlamsız ve tehlikeli. ama cahillik bile rasyonalize ediliyor işte diyorsun ki "ben bunu bilmem ortada bir amaç var ve ona karşıyım. bu yüzden o amacın bastırılmasını amaçlayan her şeyi destekliyorum". yahu sen neye niye karşısın bir kere onu bilmiyorsun ki?
şurada konuşan insanlar kurtuluş savaşı yıllarındaki kürt-islam isyanlarından tut 70'lerde apocular nasıl tabana yayıldılar, diyarbakır cezaevinde ne oldu, kuzey ırak'ta neler oluyor vs. konularında açıp bir kitap okumuşlar mıdır ulan bir tane kitap. bırak kitabı gazete, dergi dahi okudunuz mu, bir tane makale okudunuz mu mesela 40 senedir yayın yapan birikimden? işte internet çıktı online gazetecilik çıktı iki-üç köşe yazarının yazısına şöyle bir göz gezdirip hop hemen tartışma sahalarına. böyle olmasaydı zaten böyle boş tartışmalar içine girmezdiniz.

bir tek siz okuyorsunuz tek siz akıllı okuyan bilgili falansınız neyse artık biz malız evet neyi niye savunduğmuzu bilmiyoruz. cevap verme gereği bile duymuyorum
Sosyal ağlarda paylaş

TERÖRLE MÜCADELE KANUNU
Kanun Numarası : 3713
Kabul Tarihi : 12/4/1991
Yayımlandığı R. Gazete: Tarih: 12/4/1991 Sayı: 20843 Mükerrer
Yayımlandığı Düstur : Tertip: 5 Cilt: 30 Sayfa:125
BİRİNCİ BÖLÜM
Tanım ve Terör Suçları
Terör tanımı

Madde 1 - Terör; baskı, cebir ve şiddet, korkutma, yıldırma, sindirme veya
tehdit yöntemlerinden biriyle, Anayasada belirtilen Cumhuriyetin niteliklerini,
siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzenini değiştirmek, Devletin ülkesi ve
milleti ile bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk Devletinin ve Cumhuriyetinin var-
lığını tehlikeye düşürmek, devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya
ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, Devletin iç ve dış güvenli-
ğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla bir örgüte mensup kişi
veya kişiler tarafından girişilecek her türlü eylemlerdir.
Bu Kanunda yazılı olan örgüt, iki veya daha fazla kimsenin aynı amaç etra-
fında birleşmesiyle meydana gelmiş sayılır.
Örgüt terimi, Türk Ceza Kanunu ile ceza hükümlerini içeren özel kanunlarda
geçen teşekkül, cemiyet, silahlı cemiyet, çete veya silahlı çeteyi de kapsar.
Terör suçlusu

Madde 2 - Birinci maddede belirlenen amaçlara ulaşmak için meydana getiril-
miş örgütlerin mensubu olup da, bu amaçlar doğrultusunda diğerleri ile beraber
veya tek başına suç işleyen veya amaçlanan suçu işlemese dahi örgütlerin mensu-
bu olan kişi terör suçlusudur.
Terör örgütüne mensup olmasa dahi örgüt adına suç işleyenler de terör suç-
lusu sayılır ve örgüt mensupları gibi cezalandırılırlar.

Madde 7 - 3 ve 4 üncü maddelerle Türk Ceza Kanununun 168, 169, 171, 313,
314 ve 315 inci maddeleri hükümleri saklı kalmak kaydıyla bu Kanunun 1 inci
maddesinin kapsamına giren örgütleri her ne nam altında olursa olsun kuranlar
veya bunların faaliyetlerini düzenleyenler veya yönetenler beş yıldan on yıla
kadar ağır hapis ve ikiyüzmilyon liradan beşyüzmilyon liraya kadar ağır para
cezası, bu örgütlere girenler üç yıldan beş yıla kadar ağır hapis ve yüzmilyon
liradan üçyüzmilyon liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılırlar.
Yukarıdaki fıkra uyarınca meydana getirilen örgüt mensuplarına yardım eden-
lere ve örgütle ilgili propaganda yapanlara fiilleri başka bir suç oluştursa
bile ayrıca bir yıldan beş yıla kadar hapis ve ellimilyon liradan yüzmilyon li-
raya kadar ağır para cezası hükmolunur.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli Hükümler
Ödüllendirme

Madde 19 - İçişleri Bakanlığınca belirlenecek, bu Kanun kapsamına giren suç
faillerinin yakalanabilmesine yardımcı olanlara veya yerlerini yahut kimlikleri-
ni bildirenlere 1481 sayılı Asayişe Müessir Bazı Fiillerin Önlenmesi Hakkında
Kanun hükümlerine göre para ödülü verilir.

Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

Ülkesinin bayrağını astığı için tehdit edilen, arabaları, evleri taşlanan insanlara sormak lazım ne hissediyorsunuz diye. Yok şu haklı yok bu haklı, ikisi de aynı bok demeden önce bir kendinizi olayın içine koyun. Birisi evime gelip beni tehdit etse camımı çerçevemi indirse ne hissederim diye bir düşünün sonra yorum yapın.

Flameoffear said:

Ha işte işi çığrından çıkaranla, artık çığrından çıkanı aynı kefeye koyamayız.

Aket-Atum said:

Ardeth gecenin birinde, hele de yarın sabah sınavım varken pek birşey yazasım yok aslında, o yüzden seni benim fikirlerimi duyma derdinden kurtarıyordum.

Dediklerin ise genele bakıldığında biraz fazla barış güvercini temalı geliyor. Pozitif değil de fazla teslim olmuş bir anlamda. Yok işte biz onları pkklı olmaya itmişiz de falan da.

Aket-Atum said:

Dennis said:

Sanki ülkücüler toplanınca bu kürt pkk destekliyor, bu desteklemiyor diye ayırıyorlar. Önlerine gelene dalıyorlar işte.

dediğin ne saçma birşey. Adamların toplandıkları yer kendi mahallelerindeki sokak, toplanma nedenleri de "pkk sempatizanı kürtlerin" sağı solu taşlamaları. Sence orada o an pkk desteklemeyen bir Kürt olma olasılığı var mı?

bana yapılanlar çok anlamsız ve saçma geliyor.

evet, kendi mahallene teröristler gelip arabaları yakıp etrafı taşlıyorlarsa,
sen de kendini korursun.

ama mahalleni korumakla çıkıp tekbir atıp insanlara saldırıp etrafı yakıp yıkmak aynı şey değildir.
eğer ikincisini yaparsan üstteki kişilerle aynı bokun laciverdi olmuş olursun.

ardeth de bunu diyor.
biji apo diye bağırıp insanlara saldırıp arabaları yakan kalabalıkla
tekbir atıp insanlara saldırıp kahvehaneleri yıkan kalabalık eş değerdir.

hayır madem pkk'dan bu kadar rahatsız olduğunu söylüyor bu halk,
gidip akp'ye oy vermeyecekti.

akp ne mi yaptı?
- alt kimlik üst kimlik tartışmasını başlattı
- apo'ya her türlü ayrıcalığı sundu
- askerin pkk'ya karşı mücadelesinde istediği şeyleri engelledi
- kuzey ırak'ta kürdistan yönetimi kurulmasını engellemedi
- roj tv'ye karşılık siyasi baskı uygulayamadı
- ergenekon ile askeri hep küçük düşürdü ve güçsüzleştirdi
- pkk'nın diğer ülkelerdeki kamplarını dağıtmayı beceremedi
- kürt açılımı diye pkk'ya büyük ayrıcalıklar tanıdı
- eski ülkücüleri kendi çatısı altında topladı ve pkk'ya karşı olanlara "kanla beslenenler" suçlaması yaptı
- şehit olaylarından sonra sadece "terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecektir" açıklaması yaptı
- 2002'de oldukça azalan terör olayları günümüzde bu noktaya geldi

sen bu akp'ye oy verip yine iktidara getiriyorsan, zaten pkk'yı umursamıyorsun demektir.
sonra çıkıp sokakta ona buna sopayla saldırıp ülkücü sloganları atman oldukça boş ve anlamsız.

eğer bir barış olacaksa, pkk'yı dağıtman ve her kürte pkk'lı muamelesi çeken kişileri engellemen lazım.

yoksa bu olaylar gittikçe büyüyecek,
pkk'lılar ev baskınları düzenlemeye başlayacak.

Ardeth said:

ayrıca aşırı milliyetçiler ve ülkücüler ile ülkesini seven insanları da bir tutmayalım lütfen. arada yapıcı ve yıkıcı olmak gibi bir fark var çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

ayrıca aşırı milliyetçiler ve ülkücüler ile ülkesini seven insanları da bir tutmayalım lütfen. arada yapıcı ve yıkıcı olmak gibi bir fark var çünkü.

bu arada şuna da alıntı yapmak istedim ki bu insanların genelinde gördüğüm bişey. ülkücülüğü 2 tane kükreyen liseli ırkçı gençten ibaret olarak görmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

sdeceokuyangenç said:

bu arada şuna da alıntı yapmak istedim ki bu insanların genelinde gördüğüm bişey. ülkücülüğü 2 tane kükreyen liseli ırkçı gençten ibaret olarak görmeyin.

nedir ülkücülük? demin yukarıda bahsettiğim katliamlar mı? yoksa farklıülkücülük mü? yoksa piskevit mi? yoksa kendi apoyu asmayıp, akp'ye apoyu asmıyosun diye ağlamak mı? neymiş ülkücülük allasen?
Sosyal ağlarda paylaş

sdeceokuyangenç said:

Ardeth said:

aşırı kelimesi iki grubu da niteliyor orda yani aşırı milliyetçiler ve aşırı ülkücüler. ülkemizde zararlı olacak derecede aşırı ülkücüler var nihal atsız forumlarını dolaşıp görebilirsin bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

@ardeth

bahsettiğin kişiler ülkücülüğün gerçek değerlerinden uzak olan bilgisiz insanlar. atsız türkçülüğü savunur islamiyetle ilgili bir şey içermez. ülkücülük türk-islam ülküsünü. kaldı ki okuduğunuzda anlıcağınız şey burdaki türk ün vatandaşlık olduğudur ırk değil.

edit: diğer arkadaşlar "apo yu asmadı" gibi popülist ve bilgisiz yorumlarından dolayı cevap verme gereği duymuyorum kendileri çok okuduklarını iddia ederken sanırım o dönemin hükumeti ve koalisyon hükumetinin ne demek olduğuyla ilgili pek bilgi sahibi değiller.

edit2: konuyu saptırmak istemiyorum olay ülkücülük nedir değil zaten sınavım var sabah. şunu söylemek istiyorum benim mhpyle tek alakam yaklaşık 3 ay önce olmuştur. tamamen okuyan (sadece ülkücülükle ilgili değil her türlü fikir,konu ve tarih) bir öğrenciyim. sadece bu kadar okuduğunu iddia eden ve her ülkücüyüm diyen insanı cahil ilan eden insanların ülkücülükle veya kendi görüşü dışındaki herhangi bir görüşle ilgili bilgi sahibi olmaması bana dokunuyor açıkcası. buda tartışmaktan çok saldırmayı seçen arkadaşlara bilgi olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...