TD)Pentagram Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 sQu said: Diğer oyunların önüne imkan ve kazanç olarak çektiğinde oynanmayacak bir oyun var mı? Tetris oynayana 2milyar maaş desem tetris de oynar millet, bunun konu yada starcraft ile alakası nedir? iyide işte konunun sc oyunun kendisi ile alakası yok bunu diyorum.2005 den sonra kurulan tek tkaım benimkisi,birtane lan organizasyonu olmadı.nasıl olurda sen 90'lı gençlerin sc oynamasını bekliyorsun. adamlar 16 17 18 olduğunda ortada tek gördüğü oyun cs idi.sc mi vardı türkiyede. cs de en aptal adam bile kazala ile para kazanabilir en kötü sw sini bedavaya getirir.Bu yüzden bende diyorumki işte adamlar tam yaşına geldiğinde sc yoktu imkan yoktu cs ci oldu herkes,şuanda sc ci yok.Sc oyuncusunun az olmasının sebebide bu zaten.%80 99-2007 arasındaki tayfa hep. ama şuanki yılalrda sc ye adam gibi asılınırsa 2020 de ülkenin yarısı sc ci de olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Türkiye'de SC2'nin popüler olup olmadığını tartışmanın alemi yok. Açık ki şu an SC2 (en azından bir e-spor olarak) sadece küçük bir kitlenin ilgisini çeken bir oyun ama bu demek değil ki bir federasyon olacaksa o federasyonun yoğunlaşması gereken oyunların başında SC2 gelmemeli. Tam tersi. SC2, dünyada e-spor konusunda devrim yaptı, binlerce kişi LAN'lara gidip bir RTS'yi izliyor. On binlerce kişi streamleri takip ediyor. Sadece streamden gelen reklam parasıyla geçinen kişiler var. Turnuvalardaki para ödülleri diğer e-spor oyunlarını katlıyor. Sponsorlu oyuncuların sayısının haddi hesabı yok. Eğer Türkiye'de e-spor gelişecekse ancak SC2'ye dayanarak gelişebilir, şu an Türkiye'de "popüler" olan oyunların hiçbirinin SC2'nin 10'da 1'i kadar e-spor potansiyeli yok. O yüzden SC2'nin Türkiye'de popüler olmadığı ne kadar doğruysa, bu federasyonun e-sporları geliştirme amacı varsa en fazla odaklandığı oyunlardan birinin SC2 olması gerektiği de o kadar doğrudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sQu Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Beni tanıyan arkadaşlar Counterstrike dan nekadar nefret ettiğimi bilir, hatta competitive olarak oynamadığım (midemin kaldırmadığı) tek oyun Counterstriketır. Fakat Türkiye'de en başarılı olmuş ve böyle devam edecek oyun da counterstriketır. Oyuncu kitlesi çok geniş, maçlar uzun sürmüyor, oldukça basit. Bu etkenlerin sonucunda insanlar birbiriyle çok fazla antreman yapabiliyor, her hafta sonu turnuvalar düzenleniyor. Sizin kalkıp kendinizi CS communitysi ile kıyaslamanız malesef sadece komik. Starcraftta iyi bir oyuncu olmak için günde en az 33-35 maç atmanız gerekiyormuş. İyi bir oyuncuysanız formunuzu korumanız için günde 25 maç atmanız gerekiyormuş. Bunları kim mi söylüyor? Boxer. Artık ona da inanmayacak değilsiniz heralde. (Boxer's Wings Episode 2). Bu yüzden Türkiye'den iyi bir starcraft oyuncusu çıkması çok ama çok zor hatta bence imkansız. Buna kıyasla bir Fifa'yı, Counterstrike yada League of Legends'i göz önüne alırsak bu oyunlar okadar practice gerektirmeyen, şans faktörünü çok fazla barındıran oyunlar. Kısaca bu oyunlarda averaj oyuncunun üzerine çıkıp iyi bir takım oyunu ile başarı elde etmek zor değil ki bunun örneklerini yine gördük. Starcraft bölümünde niye çok fazla mesaj attığımın nedenine gelince, iyi bir starcraft oyuncusu olmak için lazım olan herşeyiniz mevcuz. İnternet bağlantınız FPS oyunlarına göre daha elverişli, 50-60 ping ile rahatça oynanıyor. Bir takıma ihtiyacınız yok, tek başınıza kendinizi geliştirebiliyorsunuz. Rakip aramak gibi bir derdiniz yok, ladder ile bir yere gelip iyi oyuncularla tanışma fırsatınız var. İnternet üzerinden oynadığınız için kendinize uygun saatlerde evinizin konforundan oynayabiliyorsunuz. Tek ihtiyacınız olan şey zaman ve azim. Ama siz buna rağmen hiç bir başarı gösteremeyip bıdıbıdı konuşuyor, yok federasyon yok cart yok curt diyorsunuz ve bu durum esports için çok fazla zamanını vermiş, bir takım şeyleri yapmış yada yapamamış ama en azından denemiş biri olarak çok ama çok rahatsız ediyor. Benim gözümde esport ile ugrasan SC communitysi malesef şımarık bir çocuk gibi. Elindekilerin değerini bilmiyor, kendine gereginden fazla değer biçiyor ve sürekli ağlıyor. Sen kimsin, esport için ne yaptın, ne cacıksın sen gibi sorular soracak arkadaşlar olacaktır ama malesef bunlar ile ilgili konuyu uzatmayacağım çünkü her uzattığımda gelip laf sokan çok insan oluyor. Ama bir WCG'de aynı gün içerisinde hem FPS hem RTS oyunundan finale kalan, elimi kolumu sallaya sallaya favori gösterilen oyuncuları yenip Koreye giden, Türkiye'de FPS ağırlıklı bir turnuvaların organizasyonu ve participationi ile ilgilenmiş biriyim. Bir başarım var mı? Yok. Ama en azından olmadığımı biliyorum, "Kore'ye gittim elime belime verdiler" demesini biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Ağa konu zaten alttan oyuncu gelmemesi.Türkiye'deki sc cilerin büyük çoğu eski oyuncu yeni oyuncu yok denecek kadar az.Belli bir sistem oyuncusu olacak oyuncu yok.Bunlara ilham olucak oyuncuda yok. Tempest mesela iyi olup genç olan nadir oyuncu(20 yaşında).Ama bu çocuk bile 2005 lerden beri sc oynayan çocuk.(Aka Trall)Bw den gelen başkada genç oyuncu yok.2005 den sonra wcg gidince,alesta kapanınca,bu sc nin tayfası bırakınca haliylede yeni oyuncu gelmedi.İnsanların tek bildiği iyi oyuncu sugosu.Niye birtane daha sugosu yok tr de?Çünkü yetişmedi işte oynamadı. CS ama türkiyede her yıl vardı.Bu yüzdende sürekli alttan oyuncu geldi gidenlerin yerine yenisi geldi.team quash dan kimse yoktur şuan,ama bak piyasadaki çocukların yaşı 19 20.İşte yeni nesil ama bak hala sc de sugosu darkswarm memphis falan var. Şuanda başlayan çocuklarda fazla rağbet göstermiyor.Hala yaş ortaması sc nin 23-24 gerisi ihtiyar evli barklı insanlar.Sen bu adamlardan ne yapabilirsinki?İzlemeyi seviyor insanalr şuan. Anca wcg ler gelcek,işte büssürü takımlar kurulcak.Lan turnuvaları olucak, falan fistan sürekli inasnlar özenip sc ye başlıyacak.Bunların arasındanda tek tük iyi oyuncu çıkacak. Bana sorsan bende sc ye fazla yatırım yapılmasını riskli görürüm.Ama ileriye dönük plan yapılıyorsa sc ideal.Ama şuan sc ye yatırım biraz abes kaçar.Acı ama gerçek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Memphis Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 TD)Pentagram said: team quash dan kimse yoktur şuan,ama bak piyasadaki çocukların yaşı 19 20.İşte yeni nesil ama bak hala sc de sugosu darkswarm teamquashın olmama sebebi bu federasyonu kuranların isimleri yazıo ya ordaki isimlerden bikaçı yüzünden gamingden sogudular en son eswc yi kazandıklarında fransaya göndermediler bilgisayar ödülü vaad edip ödüllere çöktüler dsfgsd dogal olarak onlarda sogudu ama hala undertaker falan evli cocu var dota falan oynuyo o saydıgnız isimler gaming için oynamıor sc2 yi, takım oyunu sux ,dota cs falan bende eglendigim için oynuyorum sc2yi hon'da oynuyorum.sc2 de ama dünya starı olucam gibi bi hayalim veya iddaam yok bu federasyonu kuranlar saolsun çok güzel yaptılar zamanında ha bizimde zamanında oyuncular olarak bi numaramız yoktu ama ısık vardı o yeni piyasadaki 19-20 yasındakilerde ısıkda yok kapkaranlık hepsi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Solitare oyunuda ilk 20yi kazanacak ciddi insanlar var Türkiyede lütfen devlet dairelerinde çürütmeyin bu insanları alın yetiştirin turnuvalara sokun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Şimdi bu federasyon kuruldu da spor bakanlığından ödenek falan mı alıyor? Hani benim vergilerimden? Yok öyle diil desin biri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Yok senin vergini ayırmışlar kenara buna dokunmayalım demişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Memphis Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 senin vergi güvende r44d o1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Memphis said: TD)Pentagram said: team quash dan kimse yoktur şuan,ama bak piyasadaki çocukların yaşı 19 20.İşte yeni nesil ama bak hala sc de sugosu darkswarm teamquashın olmama sebebi bu federasyonu kuranların isimleri yazıo ya ordaki isimlerden bikaçı yüzünden gamingden sogudular en son eswc yi kazandıklarında fransaya göndermediler bilgisayar ödülü vaad edip ödüllere çöktüler dsfgsd dogal olarak onlarda sogudu ama hala undertaker falan evli cocu var dota falan oynuyo o saydıgnız isimler gaming için oynamıor sc2 yi, takım oyunu sux ,dota cs falan bende eglendigim için oynuyorum sc2yi hon'da oynuyorum.sc2 de ama dünya starı olucam gibi bi hayalim veya iddaam yok bu federasyonu kuranlar saolsun çok güzel yaptılar zamanında ha bizimde zamanında oyuncular olarak bi numaramız yoktu ama ısık vardı o yeni piyasadaki 19-20 yasındakilerde ısıkda yok kapkaranlık hepsi işte benimle üç aşağı beş yukarı aynı şeyi söylüyorsun.Yeni oyuncular gelmiyor.Team quash döneminden oynayan varsa varsa bi dp deki bi iki eleman vardır.Diğer cs cilerin çoğu sabi sübyan.O dönemin oyuncularından yok öyle şuanki gibi azimle cs oynayan.her ne kadar cs ci olmasamda kadrolara bakınıyorum arada. Yaş ortalaması olarak diyorum çoğu küçük,ama sc de şeyini sallasan 24 yaşında adama rastlarsın.Birde doygunluğa ulaşmış adam çoğu.Hakan şükürün futbola doygunluğu ile şuan altyapıdan as kadroya çıkartılmış bir oyuncunun doygunluğu olayı işte. ne diyorum bi tempest var genç olup şöyle sağlam kasan,başkada öyle pek denk gelmedim.yaşı 20 dolaylarında olan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 sıkıntı büyük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 büyük ya baya büyük.ben 1senedir söylüyorum şöyle sağlam bir oyuncumuz olsada osho,tarson seviyesinde birisi.böyle sağa solu bızıklasak kişisel sponsor ayarlasak bu adamı dreamhacke,mlg ye koreye göndersek diye. çok samimiyim bunda ama işte buna değecek oyuncumuz yok.şuan iyiyim diyeni gönder dreamhakte 0 çekip eve döner.çekmeyi bırak gururu kırılır heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sQu Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 iyi de zaten öyle iyi bir oyuncunun sana bana federasyona ihtiyacı yok ki, bunu anlayamıyosunuz siz. Şu anda çoğu turnuva invitational yapiliyor. Sen çık yen bi kaç iyi adam, esl cuplardan kazan, birşeyler yap sonuçta ya ne biliyim bi taktik bul. Ondan sonra zaten adın çıktımı seni çağırıyorlar. Hangi dünyada yaşıyorsunuz bilmiyorum da bu işler önce sponsor sonra iyi oynarım mantığıyla yürümüyor kusura bakma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Yahu noname onlarca adam var.Ne kadar basit sallıyorsun ya.White rayı tlo yu günde 10 milyon adam tokatlıyor ladderde.Nonameler hiç bir zaman invite alamaz.Turnuvalarıda geç.hepsi bo1 lik maçlar,hayatında tanımadığın adam sağlam cheeseyi çakıyor alıyorsun eline elvedava meyhaneci.Sağlam hiç bir turnuvayada öyle noname invite almaz. araya menajerler,org yetkilileri girer bak böyle bir adam var diyip invite aldırır.Sponsor ayarlarsın adama yol parası ödemez,orda harçlığını koyar cebine adama kulfet olmaz. kusura bakma bu işi bilmiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sleeep Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 sponsor zaten aptal mı başarısız adamı yollasın oraya, şu an dreamhack top16 davetiyeliye belki hiç bir türk gidemez ama BELKİ open bracketa katılsa orda 5-6 tur geçip belki bişilere yapabilir işte federasyon burda devreye giricek... şu an kimse görüldüğü gibi gitmiyor yurtdışı offline elemelerine PARA ... pasaport,vize,otel,yol,yemek vs. federasyonda nolcak 15% sporcuya ayrılan bütçe oluyor evet kimse dreamhack top16 giremiyor belki ama open bracket gitse iş yapıcak adamlar olucak yarın birgün ... federasyon da bütçe ayırdığı için sonuçta bu para türkiyenin en iyi 3 oyuncusuna verilmesi gerekiyor gidip bizi dışarıda temsil etsin diye... bu paralarla oyuncu gidip yarışcak falan fistan kısacası oyuncuya az çok para gelicek etrafta sponsor olmasa bile , gidip başarı elde edemese de yarışcak. yani zaten istersen dünyanın en sefil ülkesi ol sponsor bulma ihtimalin 0 olsun , 1mbit internet orta halli pc le gir zotac esl x y z online 3-5 cup kovala zaten takıma girersin, hatta çok iyisen büyük takıma girip otelin yol masrafın karşılanır bunda şüphe yok ama bunu yapmak demek yurtdışına gitmen için gaz alman için eu ilk 32 de olman lazım belki , federasyon olunca sana açılcak yurtdışı kapıları eu 32 yi geçtim türkiye ilk3 üne bakıcak... ben pekala adam tanıyorum sırf wcg olcak yurtdışına gitme şansım olcak o heyecanı tatcam diye 1 sene köpekler gibi kasıyordu. yani adamın önünde gözle görülür ulaşılması daha kolay imkanlar olucakki yarışsın yoksa evet ülke şartlarında esl zotac cupları kazancak seviyeye kadar kimse kasamıyor adam gibi azimli. yani işin özeti yurtdışına çıkmak bir oyunda türkiyede ilk 3e girmek kadar kolay olucaksa şu an her oyunda kafaya oynayan oyuncu takım sayısı en az 3-5 katına çıkar eminim çünkü hedef kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 TD)Pentagram said: Yahu noname onlarca adam var.Ne kadar basit sallıyorsun ya.White rayı tlo yu günde 10 milyon adam tokatlıyor ladderde. doğru diyor burada şair. turnuvalara sürekli katılabilen adamlar çok iyi oldukları için değil buna ayıracak para ve zamanları olduğu için her turnuvada varlar. iyi bir oyuncu yetiştirmek çok zor birşey değil. yeter ki o adama ayıracağı vaktin karşılığını garanti et. hatta ekleme yapayım buraya somut şekilde: bw'da gamei diye bir kore serverı vardı. adı sanı olan oyuncular bu serverda belli bir puanı geçen adamları para verip kendilerine koç yapıyorlardı takım evleri tam oturmadan önce. sana bana göre adı duyulmamış oyuncular dünya şampiyonları yetiştiriyordu. herşey para değil diyorlar ya, yalan o. pro çapta bir oyuncunun günde 30+ maç yapması gerektiğini squ kendisi söyledi. ortalaması 15 dk sürse bir maçın, 8 saat liseliyi bağlasan durmaz pc başında somut bir beklentisi olmadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Abi ya paran olucak fxo gibi vuracaksın ortaya yada arkanda saglam menajer ve bağlantın olucak aldıracaksın kendini,bağlatacaksın sponsorları elini cebine atmıcaksın. Yoksa sokak arasında top oynayıp ben ronaldodan iyyim diyen çocuklardan öte birşey olamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scnoobtr Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Kimler gidiyor, kimse belirtmemiş. Beşiktaştayım zaten yakın bana cuma günü orda olacağım. Burdan arkadaşlar olursa tanışma fırsatı buluruz umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sQu Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 TD)Pentagram said: Yahu noname onlarca adam var.Ne kadar basit sallıyorsun ya.White rayı tlo yu günde 10 milyon adam tokatlıyor ladderde.Nonameler hiç bir zaman invite alamaz.Turnuvalarıda geç.hepsi bo1 lik maçlar,hayatında tanımadığın adam sağlam cheeseyi çakıyor alıyorsun eline elvedava meyhaneci.Sağlam hiç bir turnuvayada öyle noname invite almaz. araya menajerler,org yetkilileri girer bak böyle bir adam var diyip invite aldırır.Sponsor ayarlarsın adama yol parası ödemez,orda harçlığını koyar cebine adama kulfet olmaz. kusura bakma bu işi bilmiyorsun. İşte şımarık sc communitysi derken bunu kastediyorum, elle gösterilebilir hiç bi varlığınız yok ve bunun olmamasını sponsor/federasyona bağlıyorsunuz. v4 olarka bir lige girmediniz mi siz? ne oldu sonuç? Türkiye'nin en iyi takımı olarak kendinizi öne sürüyorsunuz, e ozmn saçma sapan bir ligde saçmasapan bir divisionda gösterin kendinizi? Sponsor mu lazım bunun için? Gidin bir master ligde top 3 yapin ya birakin 1.ligi ondan sonra gelip bu tarz şeyler peşinde koşun. Hayal dünyasında yaşıyorsunuz hayal. Heryerde söylüyorum bunu, quake 1 zamanında daha internet yok doru dürüst, dial up ile oynuyo millet nette ki onu bile beceremiyoruz. Gidip koskoca SK Gaming'i İstanbula getirtti adamlar. Bu adamların ne sponsoru vardı ne de federasyonu. Ama nasil bir ortamda yaşadıklarını biliyor buna göre kendilerini geliştirmeye çalışıyorlar. 50 euro verip yurt dışına gidemiyorsanız kusura bakmayın da oyun oynamayı bırakın gidin sigortalı bir işte çalışın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uliking Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2011 Dostum yapıcı hiç bir eleştirin yok sadece aşağılıyorsun. Hangi ülkede yaşadığını unutmuş gibisin Türkiye de SC oynamak karın doyurmuyor. Şu anda DreamHack'te veya Gsl'de oynayan hiç bir oyuncunun kariyer gibi bir derdi veya amacı yok yani onların kariyeri zaten SC bu yüzden günde 10-12 saat oyunu oynayabiliyorlar. Türkiye'de yaşayan her oyuncu oyun oynayarak kendini geçindiremeyeceğini bilir. Federasyon ise burada devreye giriyor. Yani Federasyon desteklese azıcık E-sport'u arkanı yaslayabileceğin, güvenebileceğin bir kurum olur. Tabii ki demek kolay, çalışın yapın da herkesin işi gücü var yani sadece bir oyuna odaklanmak şu anki şartlarda mümkün değil. Zaten Pro olan oyuncuların ülkelerine bakarsan refah seviyeleri yüksek olan veya E-sport'un gelişmiş olduğu ülkeler olduğunu görürsün. Ek olarak ta senin dediğin şey Zimbabwe'den neden ünlü bir basketbolcu çıkmıyorla aynı mantık yani pota hazır git her gün oyna 12 saat sonra atla uçağa git Eurolig'de bir takım bul. Ne yazıkki her şey o kadar kolay değil yani. Ayrıca SC Quake değil yani SC sadece ladder atarak falan Pro olabileceğin bir oyun değil Practice Partner'lerin olacak sürekli Pro'larla iletişim içinde olacaksın yeni taktikler, build'ler, timing'ler falan ve bunu birinin kendi evinden arkasını yaslayabileceği hiç bir güvencesi olmadan yapması çok olası değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 TD)Pentagram said: büyük ya baya büyük.ben 1senedir söylüyorum şöyle sağlam bir oyuncumuz olsada osho,tarson seviyesinde birisi.böyle sağa solu bızıklasak kişisel sponsor ayarlasak bu adamı dreamhacke,mlg ye koreye göndersek diye. çok samimiyim bunda ama işte buna değecek oyuncumuz yok.şuan iyiyim diyeni gönder dreamhakte 0 çekip eve döner.çekmeyi bırak gururu kırılır heh bunu ben demişim sQu said: iyi de zaten öyle iyi bir oyuncunun sana bana federasyona ihtiyacı yok ki, bunu anlayamıyosunuz siz. Şu anda çoğu turnuva invitational yapiliyor. Sen çık yen bi kaç iyi adam, esl cuplardan kazan, birşeyler yap sonuçta ya ne biliyim bi taktik bul. Ondan sonra zaten adın çıktımı seni çağırıyorlar. Hangi dünyada yaşıyorsunuz bilmiyorum da bu işler önce sponsor sonra iyi oynarım mantığıyla yürümüyor kusura bakma. demişsin, TD)Pentagram said: Yahu noname onlarca adam var.Ne kadar basit sallıyorsun ya.White rayı tlo yu günde 10 milyon adam tokatlıyor ladderde.Nonameler hiç bir zaman invite alamaz.Turnuvalarıda geç.hepsi bo1 lik maçlar,hayatında tanımadığın adam sağlam cheeseyi çakıyor alıyorsun eline elvedava meyhaneci.Sağlam hiç bir turnuvayada öyle noname invite almaz. araya menajerler,org yetkilileri girer bak böyle bir adam var diyip invite aldırır.Sponsor ayarlarsın adama yol parası ödemez,orda harçlığını koyar cebine adama kulfet olmaz. kusura bakma bu işi bilmiyorsun. bunu dedikten sonra,çok alakasızca bukez e siz v4 olarak naptınız demişsin. Yahu yukarda kendim söylüyorum keşke sağlam adamlarımız olsada dreamhacke göndersek diye.Sen gelmişsin v4 olarak naptınız diyorsun.UST DUZEY ADAM YOK ARKADASIM. kaç kere daha söylücez.Üstüne şımarık lakabından vazgeçmeyip SK gaming i türkiyeye getirtiler diye seviniyorsun. SK gaming nedir haha 1 ay diplomasi kassam slayers boxeri getiririm.Konu adam getirtmek değil,kralını bulurum.Konu türkiyede o adam gelince 600 700 kişi o alanı doldurması.Doldurmazsa önce sponsora sonra dünyaya mantar oluruz.bunu bildiğimiz için yapamıyoruz.Biz white rayı türkiyeye getirtmenin direk projesini bile hazırladık sponsorumuzla.Alana 100 kişi bile gelmeyeceğini bildiğimiz için iptal ettik.Yoksa emin ol tahmin edemiyeceğin kadar yerlere elim uzanır dışarda.Konu birilerini getirtebilmek olsa getiririz,konu ilgisizlikten ötürü mahçup olup olmama konusu. Şuda çok acı birşeydir.Slayer boxer ı türkiyeye getirelim.İtalyadan yunanistandan adam atalar gelir lan yakınımıza slayer geldi diyip.Bizde mecidiyeköyden adam kalkıp beşiktaşa gelmez.diyeceği laf; Abi stream olcakmı? Bu yüzden geçiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 sQu said: 50 euro verip yurt dışına gidemiyorsanız kusura bakmayın da oyun oynamayı bırakın gidin sigortalı bir işte çalışın şuda efsaneymiş bu arada 50 euro ya sen mecidiyeköy kadıköy arasında anca taksi iel gider gelirsin hacı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aelfric Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 sQu said: Aelfric said: İşin ilginç tarafı az sayıda sc oynayanlarının çoğunun işinde gücünde hayatta belirli bir noktaya gelmiş adamlar olması. Starcraft çıkalı 13 sen olmuş, hayatta bir yere gelmiş olması normaldir heralde :) Cs'yi de 10 yıldır oynayanlar var. Ama forumlarda neden muhabbetler palelerin elinde ağlayan klavyelerle dönüyor? Cs'de 10-11 yıl önce ilk versiyonlarında oyuna başlamış tipleri forumlarda çok görüyor musun? Nadir. Burada tayfa belli, hede belli hödö belli neredeyse herkes birbirini tanıyor. Nedeni de scnin kendine yeni oyuncu katma ivmesinin csden çok çok daha düşük olması onu kastediyorum ben. scde oyundan zevk almaya başlamadan önce çok emek vermen gerekiyor, csde direk girip oynayıp zevk de alabiliyorsun. adam giriyor 5 oyun ard arda kaybedince bir daha girmiyor oyuna o kadar. csde takım oyunu oynuyorsun her zaman arkadaşlarına atar yapma gibi bir lüksün var. scde yenilirsen suç senin hata senin. çoğu kişi bu gerçekle yüzleşmeyi sevmiyor ben onlarca kişiye başlatmaya çalıştım oyuna ama olmuyor işte. %90'ı oyun çok stresli abi zevk alamıyorum diye bırakıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sleeep Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 ya şuan tr nin en başarılı oyuncularından biri m1nd dır fifacı . adam bu zotac competo falan girip bildiğin 1. oluyor ekipman para falan fistan kazanıyor ... ama sc2 yi fun oynuyor fifadan on kat stress yaptığını söylüyor ne kadar amacı en iyi olmak olmasa da , oyunun kalitesini övüyor lag yok , bug yok vsvs... ama bi şekilde bu oyun FUN için oynayan adamı bile stresse sokuyor yenmeye zorluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2011 Abi çoğunuz no-lifersınız, buradan başka arkadaşlarınız yok derecek kadar az. Her aktiviteyi buradan arkadaşlarınızla yapıyosunuz. Federasyon kültürünüz yok. Turnuva kültürünüz yok. Online oyunları tanıma kültürünüz yok. Kafanız tek bakış, oyun ve turnuva çeşitliliğine hazır değilsiniz. Yaparım ederim diyeniz de tatava. Dünyanın her yerinde turnuvaları biliyorum diyo, ara sokakta bir esnaf turnuvasına uğramamıştır mesela. Duyulmuş turnuvaları görmüştür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar