Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk E-spor Camiası Toplanıyor!

esltr

Öne çıkan mesajlar

sQu said:

Aelfric said:

İşin ilginç tarafı az sayıda sc oynayanlarının çoğunun işinde gücünde hayatta belirli bir noktaya gelmiş adamlar olması.

Starcraft çıkalı 13 sen olmuş, hayatta bir yere gelmiş olması normaldir heralde :)

ben cikali 13 sene olmustu ortaokulda sümügümü yiyordum. hayatta da hic bir yere gelememistim.

ayrica blizzin tek motosu vardir od daha cok para.
Sosyal ağlarda paylaş

en başından beri federasyon ile ilgili tartışmalar bu bölümde oluyor. önce biz açtık başlığı, en çok biz tartıştık.

bu duyuru tabii sadece sc oyuncularına değil; ancak bizi ilgilendiren sc. yani falanca oyun nerede vs gibi bişe söylemeye gerek yok. gidip falanca oyunu oynayanların takıldığı bir foruma konuyla ilgili bir başlık açılabilir.

kurum çatısı altında oyun oynayıp para kazanma sc ile başladı, wcg sc ile başladı vs vs vs siz de gidin hangi oyunu oynuyorsanız onla bişeler başlatın.
Sosyal ağlarda paylaş

sQu said:

Carom 3D için de koskoca ESL (Electronic Sports League) bile turnuva düzenleyip bu oyunu bünyesinde barındırıyorsa, kusura bakma ama kalkıpda bu oyunun competitivligi hakkinda yorum yapamaman lazim bence

eslde barınan oyun competetive oluyorsa şuan hali hazırda
starwars 3 tane
call of duty 5 tane (1-2 tanesi competetivedir diğerleri değildir)
F.E.A.R (ne alakaysa)
delta force
football manager
need for speed hot pursuit
falan da competetive gibi bişi yoluyor , turnuvası yapılan oyun eslde competetive değil MODA oyun oluyor ... büyük, sürekli ödül konan oyunlar(esl premium buna girmiyor :) ), sk,fnatic gibi takımların bünyesinde takımlarını bulundurdukları oyunlar competetive oyunlar oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

kurum çatısı altında oyun oynayıp para kazanma sc ile başladı, wcg sc ile başladı vs vs vs siz de gidin hangi oyunu oynuyorsanız onla bişeler başlatın.

Tam bir fanatiksiniz başka bişey diyemiyorum. Ben şu şu oyun starcrafttan daha iyi, daha competitive mi dedim? yada starcrafti başka bir oyun ile mi karşılarştırdım? Bu başlık niye burda mı dedim? Ben Türkiye'deki starcraft communitysi hakkında yorum yaptım. Milli takım seçmesi yapmışsınız, bi bakın aktif kaç oyuncunuz var. Ahkam keser mesaj atacağına kendi özeleştirinizi yapın bir.

Sleeep, söylediğim şeyi anlamak istemiyorsun gibi hissediyorum. SCtr communitysini kalkıp Carom, Bloodline Champions, Point Blank gibi saçma sapan oyunlarla karşılaştırdım ve Türkiye'de bu communitylerin bile SC'den daha büyük olduğunu söylemeye çalıştım. Ama anladığım kadarı ile sen de diyosun ki "SC elite oyun, bizim communitymizi onlarla karşılaştıramazsın. Bir SC'ci 100 Carom'cuya bedeldir". Tamam sence Carom competitive bir oyun değil, WCG dedim olmadı, ESL dedim olmadı ben sana şimdi 10 tane daha Carom olan bir turnuva söylesem bu sefer Bloodline Champs'e geçeceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

kore harici kaç ülkede sc ile ilgili bir etkinlik 100 kişiden fazla insan toplar bilmiyorum. türkiye'de sc oyuncularının sayısının az olması senin hangi itirazına sebep oluşturuyor onu anlayamadım. itiraz ettiğin bir nokta yoksa, türkiye'de az sayıda sc oyuncusu olmasına mı kızdın? :P
Sosyal ağlarda paylaş

ilk olarak
sQu said:

Sleeep, söylediğim şeyi anlamak istemiyorsun gibi hissediyorum.

kesinlikle böyle birşey yok zaten seni tanımam etmem bi sıkıntım da yok seninle sadece fikirlerimiz birazcık zıt güzelce tartışıyoruz :)
sQu said:

SCtr communitysini kalkıp Carom, Bloodline Champions, Point Blank gibi saçma sapan oyunlarla karşılaştırdım ve Türkiye'de bu communitylerin bile SC'den daha büyük olduğunu söylemeye çalıştım.

bunu kabul ettim ama bu futbolla , mahalle arası oynanan aylık oyunundan ileriye gitmeyen bir örnek dedim.
sQu said:

Ama anladığım kadarı ile sen de diyosun ki "SC elite oyun, bizim communitymizi onlarla karşılaştıramazsın. Bir SC'ci 100 Carom'cuya bedeldir".

evet marketingte , ödüllerde , esporda 1 scci 100 değil en az 1000 caromcuya bedel
sQu said:

Tamam sence Carom competitive bir oyun değil, WCG dedim olmadı, ESL dedim olmadı

wcg dediğinde detaya değil büyük resme bakman gerektiğini , esl dediğinde eslle ilgili gerçekleri örneklerle gösterdim.
sQu said:

ben sana şimdi 10 tane daha Carom olan bir turnuva söylesem bu sefer Bloodline Champs'e geçeceksin.

keşke göstersen de ne güzel şurda karşılıklı konuşsak anlaşsak belki de
Sosyal ağlarda paylaş

esltr said:

TD)Pentagram said:

çünkü biz elitiz ve seçilmişleriz.biz demeden hiç birşey değişmez.

Pentagram Türkiye'ye Starcraft'ı getiren adamdır, saksı muamelesi yapmayın. Bir Erol Büyükburç bi de Pentagram bu camiada!
(valla şaka yaptım, kızma :) )

evet hazırı varken bana yapmayın

(hahah saygılar)
Sosyal ağlarda paylaş

Sleeep, dünya çağında bir karşılaştırma yapmıyorum, Türkiye içerisinde yapıyorum. Sen nasıl 1 SC'ci 1000 Carom'cuya bedel diyosun anlamıyorum, bu ne kendine güven böyle. Toplasan 20 tane oyuncusunuz şu oyunu oynayan.

Eğer Türkiye'de 10bin mahalle futbolu takımı, 10 tane de pro futbol takimi olsa hangisi daha ilgi görür sence?

WCG'ye gitmek için her sene carom oynayan ve daha iyi oynamaya çalışan insanlar var ise, ESL de turnuvaları kazanmak için çabalayan oyuncular da var ise bu insanlar birbiri ile rekabet ediyorlar (competition) demektir. Bu da oyunu competitive yapar. Bir oyunun competitive olması için ille çok büyük takımların yer alması yada çok büyük paraların verilmesi lazım değil.

Seninle aramızdaki fark, ben Türkiye'den bahsediyorum sen Dünya'dan bahsediyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

TD)Pentagram said:

Amerikada Futbol hiç izlenmiyor,bu futbolu anlamsız ve populeritesi çok düşük bir spor branşı yapıyor evet.

Pentegram hakkaten seni bir eventte falan bir görmek istiyorum, nasıl bir insansın. Konu ile alakasız yada sadece gaza gelip yapılmış bu yorumları günlük konuşmalarına nasıl yansıtıyorsun hakkaten çok ama çok merak ediyorum.

Amerika'da Futbol izlenmediği için futbola bir önem verilmiyor. Reklamı yapılmıyor. Futbolcular da çıkıp "Biz çok proyuz, amerikan futbolu sux bütün dünyada futbol oynanıyor" mu diyorlar? Seslerini kesip işlerine bakıyorlar, olayın farkındalar.

Kaldı ki ben SC için anlamsız ve popüleritesi düşük bir oyun dediğimi hatırlamıyorum. Ayrıca konu TÜRKİYE'DEKİ STARCRAFT, dünyadaki değil.
Sosyal ağlarda paylaş

sen nasıl bir sosyologsun reiz.her seferinde herkese bir bilimsel açıklama yapıyorsun.maşallah bide hayran kaldım şu bilirkişi tarafına.

SC türkiyede az oynanıyor diye hiç bir zaman az oynanır değilki.Bugün ülkede ağa sana ayda şukadar maaş şukadar sigorta gel sc oyuncusu ol de.bak gör nasıl kuyruk oluyor,bugün cs ciyim şucuyum diyenler bile kaynak sc de gogogo yapar.

dünyada en çok para kazandıran oyun nerdeyse sc,en büyük bütçeler dönüyor.bunu türkiyede becerilemedi diye dışlamanın lüzumu yok.ha severek oynanırmı hayır oynamamaz ama profesyonel hiç bir iş zaten severek yapılmaz.slayers e sorsan o bile baymıştır sc den.

Yok birde amerikada kimse ,amerikalılar siz gerizekalısınız ondan futbol oynayamıyorsunuz sizde iş yok demiyor.Etyopyalılar koşuda iyi ama başka sporlarda gg.Bizim toplumda RTS ye ilgi duymuyor.Bu değişmez değil ama ,burda bide kimse sc ciler über,gerikalan aptal demediki.
Sosyal ağlarda paylaş

"Türkiye'de sc az oynanıyor, sc oynanmaz bi cacık olmaz" gibi bir düşünceye sahip olduğumu nerden çıkardın? Söylemek istediğim bu işte, siz SC communitysi olarak çok bencil, selfcentered bir communitysiniz. Bunu da fanatikliğinize bağlıyorum, tıpkı Fenerbahçe taraftarları gibi.

Dünyada ki en populer oyunların başında SC'nin geldiğini ben de biliyorum, bunu söylemene gerek yok. Aksini de hiç bir zaman söylemedim.

İnsanlara şukadar para, şukadar maaş verelim CS mi oynarsın SC mi diyelim istersen bi bakalım sonuç ne oluyor AĞA?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya AĞA ben cs ci adama sende böyle imkan var ama gel sc ye ne dersin gibi birşey demiyorumki.

CS de olmayan bir ortamı sc ye yap,adam bırakır cs yi gelir,daha müthiş bir ortam varsa.Bunu diyorum.Ne diye diğer tarafta paspal paspal takılsın.

örn:hakan şükürün basketi bırakıp futbola başlaması gibi.

CS ci adamda aynı imkan ve şartlar varsa niye sc ye gelsin.Sadece sc yi diğer oyunların önüne imkan ve kazanç olarak çektiğin anda talep atar bunu diyorum.

En basit slayersin 400bin dolarmıne aldığını duyunca çok kişi,lan sc de fena para varmış şeklinde bir düşünce oluştu bile.Bunun gibi işte,şartlar imkanlar ve ortam olayı.SC 5 sene tr den silinmeseydi şuan CS cilerin çoğu belkide sc ci olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

sQu said:

Diğer oyunların önüne imkan ve kazanç olarak çektiğinde oynanmayacak bir oyun var mı? Tetris oynayana 2milyar maaş desem tetris de oynar millet, bunun konu yada starcraft ile alakası nedir?

tetris adamına 2 milyar maaş verirsen ölene kadar 2 milyar alır...
sc2 ye 2 milyar verirsin adam bugün 2 milyar alır yarın yabancı turnuvada 200 milyar alır , sağda solda türk bayrağı dolaşır , sponsorlar türkiyeye gelir falan fistan ...

zaten dünyada para verilen oyunlar oluşmuş yani şuan 1)sc2.
Sosyal ağlarda paylaş

@sQu

Hocam amacın nedir senin yani bu yorumları neden yapıyorsun SC community'si emin ol boş beleş insanın en az olduğu community ve bir konuda yanılıyorsun SC'yi oynayan kişi sayısı 20 falan değil SC yanlış hatırlamıyorsam 10000 gibi bir rakam sattı Türkiye'de ve 1000'e yakın insan hala aktif oynuyor. Siz Paticiği bir indikatör olarak görebilirsiniz ama benim çok arkadaşım var sadece oyunu oynayan ve Hd, Husky'i takip eden, tamam çoğu bronze silver ama zaten azıcık büyüse bu Türk Stream'leri turnuvalarla falan ad yapsa
SC çok rahat bir şekilde Türkiye'nin en büyük kitleli oyunu olabilir. Çünkü ne derseniz deyin oyunu anlamaya başladığınız zaman seyir zevki olarak Cod'da Counter'da SC'nin yanına yaklaşamazlar burada oluşacak 20-50 kişilik turnuvalarda oynayan ekip bütün E-Sports'u ayakta tutmaya yeter bizim ülkemiz için, yani aramızda bir Code S ve Code A olsa ve azıcık tanıtım yapılsa izleyici sayısı şimdikinin 20-30 katına çıkabilir. Sonuçta Turnuvada oynayacak kişi sayısı ve turnuvalara katılacak kişi sayısının Community ile alakası yok, zaten casual olarak oynayan kişi sayısı E-sports olsa Pes ve Fifa'nın Turnuvaları devasa bütçelerle yapılmaya başlanırdı. (Türkiye'de)
Sosyal ağlarda paylaş

Uliking said:

@sQu

Hocam amacın nedir senin yani bu yorumları neden yapıyorsun SC community'si emin ol boş beleş insanın en az olduğu community ve bir konuda yanılıyorsun SC'yi oynayan kişi sayısı 20 falan değil SC yanlış hatırlamıyorsam 10000 gibi bir rakam sattı Türkiye'de ve 1000'e yakın insan hala aktif oynuyor. Siz Paticiği bir indikatör olarak görebilirsiniz ama benim çok arkadaşım var sadece oyunu oynayan ve Hd, Husky'i takip eden, tamam çoğu bronze silver ama zaten azıcık büyüse bu Türk Stream'leri turnuvalarla falan ad yapsa
SC çok rahat bir şekilde Türkiye'nin en büyük kitleli oyunu olabilir. Çünkü ne derseniz deyin oyunu anlamaya başladığınız zaman seyir zevki olarak Cod'da Counter'da SC'nin yanına yaklaşamazlar burada oluşacak 20-50 kişilik turnuvalarda oynayan ekip bütün E-Sports'u ayakta tutmaya yeter bizim ülkemiz için, yani aramızda bir Code S ve Code A olsa ve azıcık tanıtım yapılsa izleyici sayısı şimdikinin 20-30 katına çıkabilir. Sonuçta Turnuvada oynayacak kişi sayısı ve turnuvalara katılacak kişi sayısının Community ile alakası yok, zaten casual olarak oynayan kişi sayısı E-sports olsa Pes ve Fifa'nın Turnuvaları devasa bütçelerle yapılmaya başlanırdı. (Türkiye'de)

Türk Milli Takımı seçmelerine katılan ve oynanan oyun sayısına bakmanızı öneriyorum ozaman. SC2 satın almış ve singleplayer oynamış oyuncuları sc communitysine dahil saymanız komik olur. Benim ilkt attığım mesajı okursanız amacım bu başlığın sadece SC'ye değil diğer başlıklar altına da atılmasına yönelikti. Hatta huun'un bunu kendi görevi olarak görüp gerekli yerlere koymasını beklerdim ama o cihan ilat etti :)

edit: yanlış anlaşılma olmasın ama sc oynamıyo olmam Türkiye'deki sc communitysini bilmemem yada oyuncularını tanımıyor olmam olarak algılanmasın. Oyuncuların büyük bir kısmını tanıyorum, yüz yüze görüşmüş olduğum insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...