Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Valla bu sefer skynet geliyor..

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Manualı bilgisayara verdik demekle ne kast ediliyor, öğrenmeyi nasıl gerçekleştirmişler hiç detay yok galiba.

Fi tarihinde kertenkelelerden alınan sinir hücrelerinin helikopter simülasyonlarını uçurmayı öğrenmesine dair bi haber vardı ama orda organik hücrelere öğretmişlerdi tabi, bu baya büyük gelişme.
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

fantastik olan sey. komputirin elinde bir basis var bunun disinda birsey yok. arkadas yavas yavas kasip sonuclari analiz edip basarili olmasi ve bu asamada hic bir insan elinin degmemesi.

bu cok standart bişi zaten bunu yaptığının bunula %46ya cıktığını sölüyolar. mevzu devamı manual'ı okumus %7* olmus işte
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Manualı bilgisayara verdik demekle ne kast ediliyor, öğrenmeyi nasıl gerçekleştirmişler hiç detay yok galiba.

Fi tarihinde kertenkelelerden alınan sinir hücrelerinin helikopter simülasyonlarını uçurmayı öğrenmesine dair bi haber vardı ama orda organik hücrelere öğretmişlerdi tabi, bu baya büyük gelişme.

abi bu cok daha fantastikki. organik computing işte miss gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

abi başlığı mı okumadınız, neden herkes oyunda yenmeye başlamasına takılmış.

alet sıfırdan dili çözmüş kendi kendine, burada olay o.

teknik detay olmaması kıllandırıc bir durum tabi ama mesela şöyle bir laf var.

said:
According to the researchers, that suggests computers really can learn meaning of words through interaction with the environment around them.

benim anladığım, alet oyundaki durumları 1-0 olarak analiz edip, manualdeki textler ile sentezleyerek ingilizceyi öğrenmiş kendi kendine.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

abi başlığı mı okumadınız, neden herkes oyunda yenmeye başlamasına takılmış.

alet sıfırdan dili çözmüş kendi kendine, burada olay o.

teknik detay olmaması kıllandırıc bir durum tabi ama mesela şöyle bir laf var.

said:
According to the researchers, that suggests computers really can learn meaning of words through interaction with the environment around them.

benim anladığım, alet oyundaki durumları 1-0 olarak analiz edip, manualdeki textler ile sentezleyerek ingilizceyi öğrenmiş kendi kendine.

aynen böyle. dumur bi olay lan.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

yiyosa scde yensin.

o değilde, cok fantastik bi durum görmedim ben burda. in complete information'ı tamamlamış işte manuel'den. ünite statlarını gerekli techleri bilmemleri input olarak almış. verili bi yol cizmiş. fantastik olan ne?

teorik olarak asıl oyunun kendi AIsinden tek farkı AIye insanlar tarafından girilen bilgileri deneme yanılma ile öğrenmiş. AIden tek avantajı da oyun oynadıkça kendini geliştiriyor. Aslında oyuna bu tarz bi AI koysalar ilginç olabilir ama unstable olur oyun herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Ardeth said:

Cuce said:

yiyosa scde yensin.

o değilde, cok fantastik bi durum görmedim ben burda. in complete information'ı tamamlamış işte manuel'den. ünite statlarını gerekli techleri bilmemleri input olarak almış. verili bi yol cizmiş. fantastik olan ne?

teorik olarak asıl oyunun kendi AIsinden tek farkı AIye insanlar tarafından girilen bilgileri deneme yanılma ile öğrenmiş. AIden tek avantajı da oyun oynadıkça kendini geliştiriyor. Aslında oyuna bu tarz bi AI koysalar ilginç olabilir ama unstable olur oyun herhalde.
aslında pek olmaz, yani tabi oyununa bağlı bir şey... live for speed diye bir oyun var mesela, orada AI oyuncunun nasıl oynadığını analiz edip, sonraki yarışlarda bunu kullanabiliyor, yani tam olarak kendi kendine çözmüyor ama daha akıllı AI için böyle şeyler getirilebilir. sonra gelsin bug abuse yapan sinir bozucu AI'lar.

ama aynı şekilde kendi de deneme yanılma, success rate ile o hamle uygulamak üzere veritabanına ekleyebilir. çok basit tabi bu, kendi kendine manual okumaktan uzak oldukça
Sosyal ağlarda paylaş

yahu abartmayın alet macbeth okumamıs, ünitelerin statlarını okumus. herseyi denemey yanılma ile öğrenmektense, bütün bilgileri direk input olarak almış ordan.

sonucta kendi kendine hmm bunun bir liblarysşi olmalı ona internet üzeridne ulaşıp decompile etmeliyim!!! dememiş yanı. vermişerl texti ordan statları cıkarmış.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...