Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rush defense için terran build ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar soru aslında sizin için basit, rakip ne olduğu farketmez, zergling & zealot & marine rush yapacak herhangi bir rakibe karşı

suply + rax + suply + rax mı ?
supply + rax + rax + suply mı ?

ayrıca stimpacki hızlı tamamlamayamı çalışmalı yoksa mineral toplayıp marine basmalı, tehdit geçtikten sonramı gaz alıp stimpack yapmalı ?

Karışık olmuş gibi duruyor soru ama kusura bakmayın
Mesaj tarihi:
Tam olarak nasıl bir rushtan bahsettiğini anlamasam da kapıyı 2 supply ve 1 rax'le kapattıktan sonra hem zealotlara hem de zerglinglere karşı güvende olursun (marinele gelene karşı kapıyı kapatmana da gerek yok bir bunker yeterli), rakibin o rusha yatırım yaptığı için ekonomik olarak öne geçersin. Oradan sonra da istediğini yaparsın.
Mesaj tarihi:
Rushların tam zamanlamasını söylersen (mesela kaç pool, 1 rax mi 2 rax mi vs.) ya da replayleri koyarsan daha çok yardımcı olabilirim ama dediğim gibi zealot ve zerglinlere karşı kapıyı kapatırsan, marinelere karşı da bir bunker koyarsan hiçbir hasar almazsın ve öne geçersin ekonomik olarak.
Mesaj tarihi:
yildirimokur said:

2gateway proxy'ye karşı ne yapmalı ? bunker şart mı ?

efektif bunker şart , mineral lineın yanında,içinde veya tam arkasında olmalı + barakalarını çok iyi konumlandırmalısın

veyahut çoook iyi bir microyla zealotları mala bağlayabilirsin ama çok ileri seviye harici önerilmez
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Lost temple gibi mapse köprünün ortasına 2 scv koy arkaları koy marini kimse geçemez. Heleki tecrübesizse üniteleri boş boş dolanır orada. SCV ye dalmaz üniteler.

NOT : SC1 de öyleydi 2 dede öyledir umuyorum.
Mesaj tarihi:
uzun süredir oynamadım ama ya bi aralar iccup güzeldi sonra ne oldusa bıraktım. sarmıyor artık eskisi gibi sanki. çocukken çok fazla zevk alıyordum.
Mesaj tarihi:
dakika 5, 6 gibi rakibe 8 zergling 6 baneling civarı bir grupla dalıyorum. scout yapmadan durdurmak sans olur gibime geliyor. en temizi spartacusun de dedigi gibi scout etmek rakibi. defansına ona göre daha rahat karar verirsin.
  • Yeni Oluştur...