Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlgisiz, Endüstri Mühendisliği Okuyan ve Artık Son Sınıfa Geçmiş İnsan Evladı

EmRicardo

Öne çıkan mesajlar

endüstri meendizliğinden tüm bölümlere hizmet eden adam çıkmaz sanırım.

mesela makinecilerin deli gibi kullandığı fem analizin babası hrennikoff, mukavemetin babası timoshenko, matrix theory'nin mühendislikteki uygulamalarının önde gideni przemieniecki (şiminiki diye okunuyormuş abi) gibi adamlar çıkmaz.. bu arada bunların tümü inşaatçı büyük babalar. ilk ikisi tam badass abi. düşün şimdi endüstrici bi adam çıkacak da farklı alanların kullanabileceği teoriler falan geliştirecek.

çıkamaz.

adamların alanı böle bi disiplin değil çünkü.

bu herifler şaka maka yeni dünyanın yüzüne mini mini izler bırakabilmiş babalar.

seviyorum olm hepsini. Przemieniecki'nin theory of matrix structural analysis kitabını ara ara döner döner karıştırırım ben.
Sosyal ağlarda paylaş

df said:

@SeaGle

keşke bilmesek. kimse meraklı değil ve makine ile alakalı işe girmek isteyen yok ama bu kadar dersi ortak veriyorlar. dersi geçince unutmak için ayrı bir çaba sarfettim bunları. =)

termodinamik
statik/dinamik
mukavemet
makine elemanları
malzeme
imalat

nasıl bölüm bura yaaaa?? elektrik-elektronikten ne alıyorsunuz? alabiliyor musunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu ev çok daracık.. yer yok diye az kullandığım kitapları depoya attım. yanımda olsa bi scanlar koyardım.

eleman matrise 5indis koymuş abi..

yani misal rigidity ya K
sol alt, sağ alt, sağ üst, sol üst bi de K'nın tam tepesine..

bi denklemler çıkartmış manyak herif... 1sayfayı bi saatte falan geçebildim ben. ardeth'e falan versem daha hızlı geçer kesin sdf. ben çok çok zorlandım abi.

şimdi ben bunu makineciye versem çözer. bilgisayar mühendisi de çözer vallahi.

yanlış anlaşılma olmasın. illa ki bunu çözmesi lazım demiyorum. misal inşaatta termo öğretilmez. ben ısı heat transfer öğreneyim diye kendim aldım.

ne diyordum, hah. ama kalkıp da endüstri ile en hardcore mühendislikleri bir tutmaya kalkmayın. gerek yok bi kere.

işlevleri farklı abi. aynı olsa, endüstri mühendisliğine gerek kalmazdı yani. güzel bi mühendislik, çok iyi para kazandırıyor. meslek olarak eğlenceli.

ama bi alex değil aman bi makine değil mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

olm temel müh. dersleri (fiz1-2, mat1-2, diferansiyel, lineer vs gibi)zaten aynı hocalar tarafından veriliyor. çoğu üniversite de bölüm ayrımı bile yok bu ilk 1-2 sene.

he 3. 4. seneler de alanımla ilgili dersler gelince pek kullanmadık onları biraz unuttuğumuz detaylar olabilir ama işimize yaramayacağından dolayı. herkes aynı şeyi yapması kadar saçma şey olmaz zaten. öyle saçma argümanlarla savunuyorsun ki olayı =)

bi termodinamik vs dir tutturmuşsunuz. diğer okulları bilmem kocaeli üni. de makine ile aynı hoca tarafından aldık. sınava makine fln bölümü ile aynı notlardan bakıp girdik aynı soruları çözdük.

getirin termo tablolarını yapalım istediğiniz soruyu =) ezberlemişsiniz 2-3 şey dönder dur =) hatta getirin mukavemet te çözelim. =)
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız öyle bir tartışma dönüyor ki sanarsın mukavemet, termodinamik hesaplarken orgasm oluyor millet. =) ne güzel 1-2 sene okulda biraz işkence çekip yırttık biz. işte de pek işimize yaramaz. kıyıda köşede basit 1-2 noktasını kullanırız anca. ölene kadar onlarla mı uğraşılır. =) hepiniz emekli olana kadar 7-24 mukavemet hesaplamak zorunda kalırsınız inş. =)
Sosyal ağlarda paylaş

df said:

@SeaGle

keşke bilmesek. kimse meraklı değil ve makine ile alakalı işe girmek isteyen yok ama bu kadar dersi ortak veriyorlar. dersi geçince unutmak için ayrı bir çaba sarfettim bunları. =)

termodinamik
statik/dinamik
mukavemet
makine elemanları
malzeme
imalat

termo -> 4 yasayı yazın, kısaca açıklayın.

statik -> sistem hareket etmiyorsa statik ....'dedir. Boşluğu doldur.

dinamik -> bisikletli bi çocuk 3m/s hızla giderken gelişine tekme vursak düşer mi?

mukavemet -> dondurma çubuğunu bükersek ne olur? şekil de çizin.

mak. el. -> mille dişliyi kama ile bağlayabiliriz. (D) (Y) işaretleyin.

Malzeme -> demire karbon katarsak ne olur?

imalat -> hani bi makine var ayna var kater var takım falan var, dönüyo böyle, ne o?

Tebrikler, "6 adımda endüstri mühendisliği" sayesinde endüstri mühendisi oldunuz!

Bunu beğenen bunu da beğendi;

"Endüstri Mühendisleri için diplomalı bekçilik el kitabı"
Sosyal ağlarda paylaş

RamsesII said:

Lan! Kimya mühendisliğini de es geçmişsiniz,fizbana sorun isterseniz Transfer Processes(heatler massler filan alayı),chemeng design ve chem. process calculations(aka stoichiometry) ı bi anlatıversin size

Processes mühendisliği derseniz düşünürüz de 130 yıllık geçmişi olan mühendisliği başkalarıyla karıştırmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

NolaxThensbane said:

Seagle lan persembe makine teorisi2 tek ders sınavım var bi buff cak lan bana mezun olayım

abi endüstricilere sor, bilir onlar. Kitap alıp resimlere bakıyorlarmış kitaptaki ehkihekihkih

hoca ziraat mühendisi (aynı zamanda bölüm başkanı) endüstri excelde makro hazırlıya dursun biz mühendislik yaparken kıh kıh kıh
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

RamsesII said:

Lan! Kimya mühendisliğini de es geçmişsiniz,fizbana sorun isterseniz Transfer Processes(heatler massler filan alayı),chemeng design ve chem. process calculations(aka stoichiometry) ı bi anlatıversin size

Processes mühendisliği derseniz düşünürüz de 130 yıllık geçmişi olan mühendisliği başkalarıyla karıştırmayın.

Buna güldüm işte,proses mühendisliği dediğin şey tek başına bir mühendislik olmayıp kimya mühendisliğinin bir alt dalıdır.SEn esas elmayla armudu karıştırmışsın
Sosyal ağlarda paylaş

Diyorum ki insanlar genel olarak kimya mühendisliği lisans öğrencileriyle dalga geçmek için siz sadece prosses engineerisiniz zuhaha diye dalga geçer ama kimya mühendisliği bioche.eng. den nanoteknolojiye çok geniş çalışma alanına sahiptir. 130 yıllık bölümü türkiyede laf olsun diye uydurulmuş fizik mühendisliği, zart-zurt mühendisliği gibi mühendisliklerle karıştırmamak lazım. dediğim bu.
Sosyal ağlarda paylaş

lan bizimkinin milattan önce 3000e değil geçmişi var. ses ediyor muyuz?
onu geç euler bile buckling'i 1700lerde buldu lan. sizin gelmenize 150sene falan daha vardı yani.

sizi gibi lame 19yy yeni yetmeleri sizi.
oturun kenarda ses etmeden. burada büyükleriniz konuşuyor.

makinecilerin kaburga kemiğinden yapılmalar sizi..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...