Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

7 kilometrelik tren!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Valla fotoğrafı olmasa zor inanırdım bu habere. Zira, trenin başı ile sonu arası 7 kilometre 350 metre, yani neredeyse Atakent ile Yeniköy arası kadar. 682 vagonu 8 ağır yük lokomotifi çekiyormuş. Sıradan bir insan yaklaşık 2 saatte gidiyor bu mesafeyi. Ağırlığı 100 bin ton! Bu trenin kontrolü bilgisayar yardımıyla sağlanıyormuş. Bu treni yapan şirket, daha önce de 5.9 kilometrelik bir katar yapmış...

Valla bravo...

Kaynak: Hürriyet Gazetesi, 23.06.2001
Mesaj tarihi:
arkadaş uzun bir aradan sonra topic basmaya yeniden başlamış, bütün gazeteleri okuyacağız anlaşılan bugün.. :)[hline]Agent Thompson: You!
Agent Smith: Yes, me.
[turns Thompson into another Smith]
Agent Smith: Me... me... me...
Agent Smith Clone: Me too.
Mesaj tarihi:
aslında oraya o kadar uzun tren koyucaklarına 50km lik yürüyen yollardan yapsalar (hani hava alanlarındaki bavul şeylerinden) herhalde daha az masraflı ve hızlı olur :)
Mesaj tarihi:
- Efendim, arka vagonlardan bir tanesi yanıyor.
- Tamam hemen getirin arabamı arkaya gidelim
- Efendim, o 1457. vagonda, oraya koşmak 1.5 saatimizi alır.
- Tamam o zaman itfaye çağırın.
- İtfaiye şu anda 2. vagonda, gitmesi en az bir 1.5 dakika alacak.
- Işınla bizi Spak.
- Peki.[hline]
-ee
Mesaj tarihi:
tren güzel de, bunun duracağı istasyonlar, malları bırakacağı yerler büyük müdür ki? yoksa tren sürekli seyir halinde devam ediyor da, vagonlarda duran birtakım elemanlar trenden aşağı malları mı atıyor? nedir yani, ehe?
Mesaj tarihi:
ön vagondan arkaya gitmek:
Trenden atlarsın
beklersin
sonra vagonun gelince gene binersin :lol:
Esası bu tür trenlerin ilerlemesinden çok ilk ivmelenme anları esas enerji yakan kısımdır
bir başlasa zaten şohben gibi enerji harcaması düşer
o yüzden tren ilerlerken yanında hareketli raylar üzerinde ilerleyen bir platform yaklaşır ve bu platform trenle aynı hızla ilerlerken trene kitlenir o zaman kafanı gözünü kırmadan platforma inebilirsin:) euhe sonra platform trenden ayrılır ve istasyona döner...
bu olayı böle çözebilirsin ama uyguluyorlarmı bilmiom[hline]
[Bu mesaj Chemical tarafından Çıkmaz ayın son Çarşambası tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...