scnoobtr Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Sadece civilization oynadığım içinbeni A+ sosyal statüye sokan akademik düşünce özürlü beyne içimden küfretcem. Sen değilsin yanlış anlama sakın. O statülendirmeye yapan arkadaş her kimse. Küfür ...... :) Not: Bu arada civilizationda oynuyorum. Senin söylediklerine göre A+ oldum ama ah unuttum bf42 de oynuyorum arada stres atmaç için oda beni c- yapar sanırım ikisinin ortası B oluyorum o halde. Tüh lan wow da oynamıştım 3 sene, kafam karıştı liste varsa sen ver ben bulayım hangi dilime giriyorum :)
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Seele said: off ne fail olmus adam +1 yazmis. aga niye editledin kalsaydi. hepiniz no-lifersiniza +1 cekmek her babayigitin harci degil. ulan insan bi alıntı yapar ss alır bişey yapar
harristhegosu Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 diablozadeh said: harristhegosu said: haha harbiden ya mesleklerimizi yazip yazip yerin dibine sokmak var elemani var ama cok yaslandim lan o isler icin sc2 de yeni gelen gencleri bilmem ama sc oldschool'da cok otede adamlar var bilmeden konusmayalim. dostum yeni gelen aktif genc kitleden bahsediyorum tabiiki. old school elemanlar olarak bunları söylüyoruz. 99da battle netten oynamaya başlayan 10 kişi flndık. 99 diyorum battle net diyorum. senin oldschool saydıgın kitle gibi medic veya sanane inc demiyorum. seninde medicteki zamanlarını hatırlıyorum irenc ukala muhabbetler ile milleti sc den sogutmaktan başka bişi yapmıyodun. nah şimdiki kitlede öyle bi kitle işte. sende adam olmuşsundur artık bişi demiyorum yıl 2011 oldu. Arkadasim yeni gelen counter strike kitlesi veya cod kitlesi daha mi elite tipler sc ye gore , neye gore kime gore kiyaslama yapiyorsun anlayamadi insanlar hala. Kıyaslama yaparsan RTS oyunculari zaten genelde akli basinda adamlar olmustur , akil basinda olmalari ve bunun getirdigi asilik forumda dillerine oyunda oyunculuklarina vurmustur. SC'den konusarak kimseyi sogutmadim , aksine cok kisiye derin samimiyetim vardir , ukalalik konusunda haklisin ama.
Seperate Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 diablozadeh said: Seperate said: Diyebilecek pek birşey bulamadım ki yazmayacaktım aslında ,çok yersiz ve anlamsız konuşuyorsun çünkü.Yaklaşımdan bahsetmişken kendi yazdıklarını tekrar okusan iyi olur. üzülüyorum dostum. şu ufacık topluluk federasyonun gelmesiyle bu tip oyunların tamamen silineceğinden değil sports hakkında konuşuyorlar. uyandırmak için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. web sitesi açıp yönetime karşı bi ayaklandırmamı oluşturayim? şu forumda anlatmaya çalışıcaz ama uzun yazıncada okunmuyor. anca böyle konusucaksın ki insanlar dikkate alsın. Kimse federasyon adı altında oluşabilecek yaptırımlara laf etmedi zaten ki kimsede çıkıp senin söylediğin bu mevzu hakkında birşey söylemedi farkındaysan.Üslubun çok yanlış ,ha dikkati anca böyle çekiyorum diyorsan başka bir yol seç,rage modunda gezip insanlara atıp tutmak pek hoş olmadı bana göre. Diğer yandan kimseyi uyandırmana gerek yok ,herkes herşeyin farkında ki sc oynayan kitlenin birçok açıdan geniş vizyon sahibi kafaları var benim gördüğüm.Herşeyi geçtim şu saatten sonra bu ülkede ,özgürlük karşıtı herhangi bir yaptırım için kılıfa gerek yok.
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Aluriel said: Seele said: off ne fail olmus adam +1 yazmis. aga niye editledin kalsaydi. hepiniz no-lifersiniza +1 cekmek her babayigitin harci degil. ulan insan bi alıntı yapar ss alır bişey yapar abi cat diye editledi alamadim.
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 sayfayı ileri geri bişey yapaydın ya tüh. 2 dakika dışarı çıktım eğlenceyi kaçırdık onda da iyi mi asdfas
diablozadeh Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 harristhegosu said: SC'den konusarak kimseyi sogutmadim , aksine cok kisiye derin samimiyetim vardir , ukalalik konusunda haklisin ama. soguttuğun adamın farkına varamazsın zaten.
diablozadeh Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Aluriel said: sayfayı ileri geri bişey yapaydın ya tüh. 2 dakika dışarı çıktım eğlenceyi kaçırdık onda da iyi mi asdfas okadar panikleyecek birşey yok.dediğine +1 yaptım okadar.
Nordom Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Flameoffear said: Ha yani toplantıya katılan birisi olarak derdin burda insanlara neler olduğunu anlatmaktan ziyade milletle laf yarıştırmak. Üzgünüm ama ne kadar aksini düşünmeye çalışsam da olmuyor. Sürekli yazılanlar okumamış biri çıkıp iki üç cümle üzerinden saldırmaya başlıyor. Tamam çok hoş bir topluluğunuz var burada. Engizisyon tadında. Ancak bari en azıondan yazılanlar en baştan beri bir okuyun. O zaman göreceksiniz ki ilk mesajlarımda toplantı hakkında verebildiğim ufak bilgileri verdiğimi ve burada dile getirilmiş birçok endişeye katıldığımı görebilirsiniz. Sonrasında X kişye elinde kanıt olmadan hırsız diyenleri eleştirdiğim için mi suçlu oldum yani. Elinizi vicdanınıza koyun. Ne kadar aksini iddia etseniz de okumuyorsunuz yazılanları. En azından bu yazdıklarınızdan o anlaşılıyor. İlk mesajlarımdan sonra ise diğer herkes gibi kendi fikirlerimi dile getirdiğimi görebilirsiniz. Ancak forum sakinleri inatla muhatabı ben olmadığım sorular yöneltmeye başladılar ve konu gittikçe kişiselleşti. Ben toplantıya katılmış olsam da daha öncesinde yapılan hiçbir çalışma grubunda veya fikir teatisinde yer almadığım için daha yetkili kişiler varken benim burada eksiksiz bir bilgilendirme yapmam mümkün olmazdı. Nitekim Tuğbek Bey geldi ve bilgilendirici bir açıklama yaptı. Yani bir kez daha dikkatle okursanız " benim derdim sizi bilgilendirmek değil" gibi bir üslubum olmadığını görürsünüz. Yalnızca amacım bu değildi, ki zaten daha önce de söylediğim gibi ilk mesajımda ufak bir bilgilendirme de yapmıştım. Yani sonuç olarak her kapı yazılanları önyargıyla ve doğru düzgün okumadığınız gerçeğine çıkıyor. Siz kabul etseniz de etmeseniz de.. Ben çağrımı tekrar yineliyorum. Burada yazılan uç beş temelsiz cümle kimseyi küçültüp büyütmez. Yalnızca o sözlerin sahibini ufaltır. Bu yüzden konuyu bireysellikten çekip alarak daha düzeyli bir seviyeye taşımak gerekiyor. Tartışılacak bir konu varsa benim de endişe duyduğum e-sporların temsili konusu tartışılmalı. Yazdığım mesajları okuma zahmetine girseydiniz zaten temsiliyet problemine defalarca vurgu yaptığımı ve bu konuyu çözmek için fikirler üretilmesi gerektiğini vurguladığımı görebilirsiniz. Anlayacağınız ben resmi bir bilgilendirme yapmak yerine e-sporlar açısından izlenimlerimi belirtmiştim. Neyse, nasıl olsa bu mesajdan da iki kelimeyi çekip çıkarıp onun üzerinde suçlayıcı cümleler kurmaya başlayacaksınız. Bu yüzden olgun ve seviyeli bir yanıt gelmediği sürece kimseyle polemiğe girmeyeceğim. Eğlencenizi bozduysam kusura bakmayın. İyi adam asmacalar.
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 diablozadeh said: civilization oynayan grup niş sayılırken sc oynayan kitle b kitle sayılır. ahah tam scredditliksin arkadaş, baya sağlam drama çıkartırsın.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 ay dayanamıycak artık. nerden türediniz be siz? iki günde cıktınız ortaya. bi dediğiniz bi dediğinizi tutmuyo, her köşe başında aynı demogoji yapıyosunuz. yordunuz valla ınsanı ya.
Uliking Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 @Cuce Yapıcı eleştiri yapmıyorsun burası forum ortamı da olsa eleştiri yaparken kişiyi eleştirmek yerine fikirlere ve hareketlere yönelin. Kişileri eleştirmek gelişmeye yol açmıyor gördüğünüz gibi. 11 sayfadır aynı konu döndürülüp dolaştırılıyor. Bunun dışında ben federasyonu olumlu olarak görüyorum tek endişem sansür ve regülasyon dışında hiç bir şey yapmama ihtimalleri ki zaten sansürden hepimiz çekmişizdir sanırım.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 off alaksı yok. yapıcı sayısız eleştiri yaptım su konuda ama mevuzyu evirip cevirip, neden gelişime engel oluyorsunuza, boş boş cevapsız bende sizi anlıyoruam getirip duruyorlar. bu değildir tartışma etiği. kişileri eleştirdiğim tek mesajım yok, durumu eleştiriyorum, durumun sunuluş şeklini eleştiriyorum. gelip komik iddaalarla milleti yola getirmeye calısan uslubu eleştiriyorum. bu kadar samimiyetsizlik olmaz. adam keyfine göre sayıdıryo geciyo sonra sıkısınca mesajının asla sorgulanmamış ikinci kısımını masaya koyup ne yanı sende ianıyomusun şimdi bunların bişey yapıcğaına diye cıkısıyo. öbürü veriyo veriştiriyo sıkısıdna, neden tekere comak diyo, işine gelmiyen yapıcı eleştiri değil diyo. ne güzel be. ayrıca uliking basından beri tek derdim regulasyon, bunu bağıra baüıra 50 kez söledim kimsede gelip bişi demedi yanı. ama ben insanların milletin gözüne baka baka laf sokmasına ardından bunu evirip cevirip kendilerini haklı/magdur göstermelerine katlanmak zorunda değilim.
diablozadeh Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 ya herif alakasız bir bağlantıyla toplantıda bulunmuş. yazdıgı gazetede, platformuda fevkalade uyduruk. bukadar büyütmeyin bu işi.
medivh Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 diablozadeh said: türkiyedeki sc kitlesi çok cahil ve düşük seviyede. çoğunun iş tecrübesi yok. iletişim yetenekleri forumlarda yazı yazmaktan ileri gitmiyor.çoğu gerçek hayatta vasıfsız tipler. federasyon zerre ilgilenmeyecek esportsla fln. federasyonun yapacağı en iyi iş oyunları inceleyip yasaklamak olacak. yurtdışı yapımlarına kısıtlama getirip ttnet ve sobeenin geliştirdiği oyunlara yönlendiricekler gençleri. supercan ile başladı bu olay. mesela jim raynor viski içiyor diye 15 yaşından küçüklere yasaklamak, kan vahşet kategorisine sokmak. siz hala esports diyorsunuz. ilk önce olayın aslını bir kavrayında sonra gelin esportsa. birşeyi anlamak için illa gözlerinizle görmeniz veya yaşamanız mı lazım. bukadarmı hayallerde yaşıyorsunuz. kafanız bulanmış sizin. azıcık kafanızı kaldırın oyunlardan. Nasıl bi trollsun sen ya
Uliking Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Dostum benim savunduğum bir taraf yok zaten senin düşüncelerinin bir kısmına da katılıyorum sadece yorum yazarken belli noktaları belirtmeden sadece demagoji yapıyor diye eleştirirsen yaptığın eleştirinin tutarlı yanı kalmıyor. Ayrıca siz bence kişilere biraz ön yargıyla yaklaşıyorsunuz. Yani ben şu ana kadar çok art niyet veya para tutkusuyla ile yapılan yorumlar görmedim ki community dediğimiz olay artık daha bilinçli 5-10 yıl önceye göre artık oyuncuların temsilinde oluşacak sorunlarda ve yanlış anlamalarda oyuncular kendi seslerini daha rahat duyurabilirler. Sonuçta bu forumda bile Pentagram veya Bursat gibi turnuvalar düzenlemiş veya turnuvalarda yer almış bu konularda deneyimli ve community'e daha yakın insanlar var oluşacak temsil sorunlarında Paticik community'si kendi sesini belli kişiler aracıyla duyurulabilir. Bence şu anda yapılması gereken beklemek ve yapılacak icraatlere göre taraf almaktır. Daha icraat yokken eleştirmek iki tarafa da bir şey kazandırmıyor gördüğümüz gibi :)
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 e bilincliyiz bilinciyizde nereye bilincliyiz yanı. ilk federasyon haberi cıktığında burda bile insanlar aa ne güzel turnuva düzenler devlet para aktarır diyip sevindi yanı. böle komik bilinc olurmu be.suclamak değil yapılan uyarmak. gidip federasyonun secim kurulunu falan dövmedikya. bu adamların derdi şudur budur dedik. bu kadar basit fikir belirtmeyide, suclamayın diye ekarte edemeyiz. daha öncede yazdım. türkiye bu konuda güvenini kaybetti, heleki devlet odaklı saibeli isimler, şirketler temelli bir federasyonun bizden böyle masum tertemiz pak bir inanc ile kendilerine güvenmemizi beklemeleri komik değilmi?
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 hep baslik ayri bir drama SC forumlarinda.
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Tamam uyarmaksa derdimiz, pati içinden oluşturun bir kadro, bilgi alalım federasyondan, amaçları nedir öğrenelim. Konunun buraya gelmesinin nedeni burda yazı yazan toplantıya katılan kimliklerin yetersiz açıklaması. Daha fazla değil yani. Sorularınızı yanlış kişilere yönlendiriyorsunuz, yanlış insanlar burda yazıyor. Adamları sanki oficial kişilermiş gibi değerlendiriyorsunuz. O yüzden Tuğbek geldi ve açıklık getirdi zaten.
Sensei Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 Federasyon çalışmaları için, bu sabah gerçekleştirilecek ikinci toplantıya katılan, bilgisi olan ve paylaşabilecek birisi var mı? Tuğbek sanırsam ilk postunda ikincisinin bu çarşamba sabahı ATOM evsahipliğinde yapılacağını söylemişti.
Sleeep Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 geçen toplantıda hiç oyuncu tayfası yoktu kendini oyuncu kabul edenleri çıkartırsak :) bu sefer oyuncu olarak Berkhan 'velixa' Ferizcan - Adeks Gaming Club Ertuğ 'venza' Okçuoğlu - DarkPassage Can Duran Ünal - tGt(WCG Singapur) +1 countercı daha var sanırsam eskilerden, umarım iyi sonuçlar çıkar akşama haberler ufaktan gelmeye başlar
Sensei Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 Herkese Selam Arkadaşlar, Ben biraz bu konuyu araştırdım ve SC camiasından biri olarak öğrendiğim basit bilgileri aktarayım. Aman diyim tekrar aktarıyorum ki sadece öğrendiğim ve bildiğim şeyleri paylaşıyorum hepsi bu :) TUDOF çalışmaları meğerse bayadır yapılıyormuş. Hatta yine meğerse benim eski iş arkadaşlarımdan bir tanesi (Alper) ve yine şifaen tanıdığım Mevlut bey'de bu işin içindeymiş. Bu konuyla ilgili Alper'in bir blog yazısı da mevcut. http://lab.turkcellpartner.com/blog/2011/06/09/a-akcan-turkiye-dijital-oyunlar-federasyonu-kuruldu/ Erdem Çelik'in de Türk İnternette makale yayınlamış: http://www.turk.internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=32972 Yazılar güzel ve okumanızı Mutlaka tavsiye ederim, keza aradığınız bir çok soruya cevap bulacaksınız. Burada dikatimi çeken nokta, bu çalışmaların 4 sene öncesinden başlamış olması. En azından Bakanlık, Digital oyunları, Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı uhdesine o zaman vermiş. Bunu da Bakan basın kahvaltısın da açıklamış. Yani o zamandan sonra kim bir federasyon çalışmasına girerse ve bunu yapabilecek güçte olduğunu devlete gösterirse o federasyon kurabilirmiş. Keza aşağıda isimleri geçen şahıslarda, zaten sektöre uzak olmadıkları ve maddi manevi de dolu insanlar oldukları için bu işe el atmışlar. • Sobee Genel Müdürü Mevlut Dinç (Eski bir usta) • ODTÜ-TSK Modsimmer Müdürü Doç.Dr.Veysi İşler • Sosyal Girişimci Erdem Çelik • turk.internet.com Genel Yönetmeni Füsun Nebil (Yazar olarak biliriz) • Mikro Ödeme Genel Müdürü Alper Akcan (Akıllı Vizyon sahibi zeki şahsiyet, eh arkadaş napayım:)) 2 Temmuz'da yapılan ilk toplantının içeriğini ise şu linkten bulabilirsiniz: http://dijitaloyun.wordpress.com/2011/07/06/turkiye-dijital-oyunlar-federasyonu-sunumu/ Bu arada bu toplantının da yapılacağı tüm oyun sitelerinde şöyle yada böyle yer bulmuş malesef, biz kaçırmışız. Bugün bakınca bir çok sitede farklı şekillerde haber gördüm. İşin ilginci yukarıdaki bilgilerin tümüne sadece google'a "diğital oyunlar federasyon çalışmaları" yazarak edindim, kendimden utanıyorum. İşin doğrusu bu haberlerden sonra hem şaşkınlık geçirdim hem sevindim. Şaşırdım çünkü resmen tanıdığım insanların işin içinde olması. Sevindim çünkü işi bilmeyen 2-3 zibidinin bu işi yapmasındansa henüz yapılmamasını daha sağlıklı görüyordum. Çünkü devlete fail olmuş bir federasyon ile tekrar tekrar gidemezsiniz. Ama bu insanlar ve doğal olarak arkalarındaki firmalar işe el atmışsa başarılı bir organizasyon zamanla oluşacaktır. Benim beklentim federasyon çalışmalarından sonra işin Show Business kısmında devreye sokacakları, Turkiye'nin amiral gemileri olan Turkcell ve TT. Dikkatini çekerse Sobee ile Mevlut bey ve Micro Ödeme ile Alper bu çevrelere çok yakın insanlar. Bu dediklerim olursa arkadaşlar işte o zaman Türkiye'de dünya çapında oyun organizasyonları olur, keza Turkcell TT gibi firmaların reklam bütçeleri ile pek yapılamayacak şey yoktur ki sosyal sorumluluk projesi bütçelerini saymıyorum. Evet işin yani federasyonun arkasında firmalar var gibi gözüküyor ama işin doğrusu ciddi, profesyönel, koredeki bilmemnerdeki gibi şafşatalı turnuvalar istiyorsak da bu işe para yatıracak insanlara ihtiyacımız var. En azından ben böyle düşünüyorum. Neyse bir şekilde artık gündemde böyle bir konu var arkadaşlar, bu noktadan sonra bence yapılması gereken, içimizde federasyonda görev almak isteyenler var ise ilgili kişilerle irtibata geçmeliler. Müsait bir zamanda Alper bey ile de görüşüp, çalışmaların nasıl gittiği neler olduğu hakkında bilgi alıp aktaracağım. Umarım faydalı açıklayıcı bir yazı toparlamışımdır. Tabiki bu saatten sonra benim olaya tarafsız bakmam mümkün değil, hep bir sempatim olacaktır kendilerine ama bunca senelik oyuncu olarak da haklarımı çatır çatır sorarım kendilerinden. Bu konuda hem sizi de kendimi de update tutmaya çalışacağım. Umarım arkadaşlarımız direkt beni hedef alan açıklamalar yapmazlar, cidden akşam akşam oturup araştırma yapıp edindiğim bilgileri size aktarmak için uğraştım, amaan beni zaten biliyorsunuz:) Saygılarla Sensei(Mert)
scnoobtr Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 Hayırlı haberlerini bekliyoruz, bilgilendirme için sağol.
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2011 Güzel bir araştırma olmuş. Bizim forumda da 3-5 kişi hariç ilgi gösteren yok anladığım kadarıyla.
Öne çıkan mesajlar