Vendy Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 scnoobtr said: Federasyona gerekli maili yazdım. Talha Turhal hakkında çekincelerimi ve sahibi olduğu site ve rakip olarak gördükleri siteler arasındaki olayları. Kendisinin bu işe uygun olmadığını, tarafsızlığını koruyamayacağını ve eğer gerekirse bu söylediklerimin altına imzasını atacak en az 1000 kişi bulabilirim. Eğer konu hakkında ısrarları devam ederse, totalwar türkiye forumlarında yaşanan ve görevleri gereği bunları engellemeleri gerekirken teşvik eder maiyette hiçbir ceza uygulamayan adminleri ve suç ve suça teşvik konulu, cumhuriyet ve laiklik karşıtı tartışmalar bulunan totalwar-turkiye forumlarını savcılığa şikayet edeceğim. Sakin ol şampiyon.
Tyrannus Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 bunlarla uğraşıcağnıza oyununuzu oynayın nublar
sQu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Abi köşe yazısını okuyun, sonra altına KO'cu bi elemanın yorumu var yarıldım direk. 70milyonda kaç 0 var bilememiş heralde said: Yazıda iyi bir yere değinmişsiniz. İnternet kafeler ve bu ülke ye yasa dışı item ve oyun hilesi sokarak bu ülke de para kazanan kimseler TUDOF un oyunlarını yasaklatacağını düşünerek titriyorlar. Düşünebiliyor musunuz knight online oyununa ait oyundaki tüm itemlerin toplam fiyatı 70 milyon TL civarında. Bu kadar item nasıl girdi ülkeye. Oyuncular bunları kimlerden satın aldı? Bu parayı kimler kontrol ediyor. Heaven fire hilesinden nasıla ayda 500.000 TL para kazanabiliyorlar?
Vendy Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Aylik 500.000 ne yuh Nasil bir sallamadir o
Uliking Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Ben Yagbu'yu hiç tanımıyorum. Fikrim de yok ne olacağıyla ilgili ama köşe yazısında bir kısıma çok sinirlendim cidden Knight Online ve Metin 2'nin yasaklanmasını desteklemek ne demektir? yani iki oyun ne kadar boş olursa olsun daha federasyon geldiği an sansüre başlayacaksa hiç gelmesin daha iyi. Kimsenin bir oyunu yasaklamak gibi bir lüksü olmamalı özellikle belli kişilerin fikirlerine göre asla olamaz bu yoksa Avustralya'ya döneriz.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 o konu ayrıca patlak yanı. federasyon haberi ilk geldiğinde didik işte regulasyonun bır hayrı yoktur dıye. şimdiden baslamışlar bizden sorulur biz böle istiyoruz demeye.
Sensei Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 scnoobtr'nin Yabgu'yu sevmediği veya kişisel olarak uygun görmediği belli. Bu konuda da kendince uyarılarını yaptı. Biliyorsunuz biz SC'ciler özellikle herkesin fikirlerini dinleriz. Onun uyarıları da bişidir unutmayın. Neyse bence SC community'si adına uğraşmış insanların fikirleri önemli. Özellikle sQu'nun tecrübleri bakın neler yaşandığını özetliyor geçmişte. Tekrar yazmanın alemi yok. Bunca şey zaten bu tarafta hazır ve yapılmışken hatta communitynin %99 onayını almış bir milli takım seçemeye çalışırken, siz tepeden inme 3-5 adamın kıçından çıkaracağı bir iki yönetmelikle tanınmayacak olması ve muhtemelen kendi adamlarını bir yerlere getirip, ceplerine indirmeyi nasıl bulursunuz bilemem ama bahsi geçen adamlar bunları zamanında yapmıştı. Yalnız Yabgu'da bir çift sözüm var. Röportajından, ben kimin (özür dilerim ama havamı da atarım) postundan kim olduğunu anladım. İsteyen adını soyadını yazar bakar kim olduğuna, nokta. No more ads please. İşin özü Geçmişin yada kim olduğun beni ilgilendirmez. Bir postun hoşuma gitmedi. Sen şimdiden bizim fikirlerimizi rage, nerd, gaza getirici olarak nitelendirirsen nasıl bir yönetici aday adayı(?) olabilirsin? Bak her türlü aksaklığa rağmen biz bu topluluğu 10 senedir ayakta tutmaya çalışıyoruz. Sende bizi anlamayı deneyebilirsin. Ben çok şey yaptım, yapıyorum, yapıcam siz kafasızlar anlamıyosunuz pozisyonuna sokup, zekamıza hakaret etmezsen seviniriz. İnsanların hassasiyetlerini anlamaya çalış. Bürokrasi ve devleti iyi bildiğimden, federasyon falan zor bir süreç, umarım bişiler başarıyla olur ama bunu yaparken işin master'larından fikir alınmazsa en fazla 2-3 stream izleyip kopyalarsınız, ortada ne bir business plan olur ne de başarılı sonuç. Neyse daha çok sıcak konular....
Myshkin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 "Beni toplantıda çok şaşırtan husus ise browser tabanlı dediğimiz internet tarayıcıları üzerinden çalışan oyunların ülkemizdeki temsilcilerinin oyunlarıyla alakalı federasyondan beklenti içerisine girmesiydi. Ne yazık ki yanlış yerdeler, e-spor hedefi federasyonda ticari kaygılar güdenler lütfen ikinci toplantıya gelmesin. " said: said: Vallahi billahi Metin 2 de Knight Online da yasaklansa hiç üzülmem ve hatta sevinirim. Böylesine oyuncuya bir şey katmayan, boş vakit harcatan, hatta ve hatta cepteki paraları emen garabet oyunlar olmaz. Oyuncu olarak fikir bildirmek bunlara kaldıysa vay halimize.
Nordom Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Öncelikle herkese merhaba. Bu forumlarda birkaç arkadaşım olmasına rağmen pek forum insanı olmadığım için bugüne kadar kayıt olup bir şeyler karalama gereği hissetmemiştim. Ancak söylediği sözlerin nerelere gidebileceğinden ve ne anlama geldiğinden bihaber bir iki arkadaşın yorumları üzerine üye olup bir kaç kelam etme gereği hissettim. Kim olduğumdan, ne yaptığımdan, geçmişimden falan bahsetmeyeceğim. Gerek de yok zaten. İlk olarak şunu söylemeliyim ki, Federasyon konusundaki endişeleri anlayabiliyorum. Özellikle e-sporlar konusunda işlerin altından nasıl kalkılacağı tam bir muamma. Toplantıya katılanların %99'u karlarımı nasıl maksimize ederim sorusunun yanıtını aramak için oradaydı ve açıkçası bunun bir Mesleki Birlik çatısı altında yapılması gerektiğinden haberleri bile yoktu (varsa da bu belli olmuyordu). Hatta futbol ayakla oynanan bir spor olduğu için ayakkabı üreticilerinin de futbol federasyonunda yer alması gerekir gibi bir mantık hakimdi. Konuşulan şeylerin çok büyük çoğunluğu Federasyonların yasalarla belirlenmiş çalışmalarıyla pek alakalı konular değildi anlayacağınız. Bu yüzden oyuncuların, özellikle de bu işle profesyonel olarak ilgilenen insanların haklarının nasıl savunulacağı veya Türkiye'yi bu konuda (e-sporlar yani) uluslararası dev bir aktör haline getirebilecek konularda pek bir şey konuşulamadı. İkinci toplantıda muhtemelen bu konular üzerinde daha fazla durulacaktır ve bir yol haritası belirlenecektir. Sürecin sonunda da bütün profesyonel oyuncuların eşit bir şekilde temsil edileceği, hakkaniyetli bir çalşma yapılacağına inanıyorum. Tabii tekrar ediyorum, burada dile getirilmiş bütün endişeleri hayatının 20 küsür yılını video oyunlarına vermiş bir oyuncu ve oyun editörü olarak ben de paylaşıyorum. Benim asıl anlam veremediğim şey, burada ufak bir bilgilendirme yapmış bir şahsa (ki bu yabgu oluyor) karşı oldukça gülünç, hatta ağır (irticacı gibi) suçlamalar yapılmış olması. Hatta çeşitli editörler, siteler ve dergiler hakkında sonu mahkemeye kadar varabilecek (çalıp çırma vs gibi) ağır ithamlarda bulunulması ya da yalan yanlış yarım yamalak bilgilerle taraflı yayın yapıyorlar, bir boktan haberleri yok, bunlar ne sıfatlar orada gibi küçültücü, aşağılayıcı ve kendisini oyuncu olarak tanımlayan ve burada e-sporlar konusunda ahkam kesmeye çalışan insanların olgunluğuna yakışmayacak cümleler sarf edilmiş olması. İnsanlar sizinle aynı fikirleri paylaşmıyor olabilir. Hatta sizinle taban tabana zıt şeyler iddia ediyor olabilirler. Bunlar skandal derecede yanlış şeyler de olabilir. Bütün bunların karşılığı konuları bireyselleştirip aşağılamak, suçlamak, küçük düşürmeye çalışmaksa bilemem. Herkes karşısındakini kendi gibi bilirmiş. Bu arada merak edenler olmuş. Toplantı herkese açık değil. Ancak Paticik yönetimi olarak başvuru yapılabileceğini düşünüyorum. Bünyenizde ne söylediğini bilmeyen ve sözlerin nerede biteceğini bilmeden şuursuzca saldıranlar olsa da eminim kendi içinizde bu tip sorunları çözüp katılabilirsiniz. Bu isteğinizi iletin derim. Ayrıca ipini koparan gelmiş gibi bir durum da söz konusu değildi. Bir temsiliyet sorunu vardı elbette, ancak ilk toplantı olduğu düşünülürse makuldu. En azından oyun basını adına çeşitlilik sağlanabilirdi (5 dolara domain satın alıp site açanlar hariç tabii)... Neyse umarım bu upuzun mesajı birileri okur. :)
Bursat Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 İlk olarak şunu söylemek isterim sitemizdeki haberi arkadaşımız bilgi niteliğinde açmıştır ve gece yarısı olması sebebi ile düzenleme yapılmadan duyurulara taşınmıştır ki düzenlemeyi şuan yaptım. Ayrıca @scnoobtr arkadaşım bana bir otorite yazısı yazmışsın ve buna çok şaşırdım. Oyuncular oyunlarını atarken arka planda toplantılar yapan kişileri bilmiyorsun. Oturup forum başlıklarını okuyup yorum yapmıyoruz arka planda SC için çalışıyorum. Tabi bu kimsenin umrunda olmayabilir ama şuana kadar hiç bir çıkar sağlanmadı buna emin olabilirsin. Benden önce konuşması gerekenler var demişsin de arkadaşım kim ben tekim diyor anlamıyorum. Aklında 100 kişi mi var söyle onlarla da iletişime geçilsin. Tüm organizasyonları benim yaptığımı ve ortorite oluşturduğumu nereden çıkardın bu düşünceyi merak ediyorum. Olayı kişisele çekmek ne kadar yanlış. Talha'nın yazdığı yazıyı okudum ve bütün gelişmeler beni memnun etti. Ben bu SC için konuşuyorum ve çok çok umutluyum. Kardeşim milli takım seçmeleri yapıyoruz yayınlıyoruz izleyen sayısı 100 ü geçmiyor. Aylardır tanıtımı yapılıyor. Başka organizasyonlarda öyle neden bunu daha ileriye götürmeyelim neden bunun yolunu açıp yapıcı fikirler vermeyelim. Ortada bir heykel yok ama o heykelin nasıl olacağını konuşuyoruz. Bence önümüze bir hamur koysunlar ona şekil verilir ama hamur olmadan onu bunu kötülemek kime yarar. Bir adım öteye gidemeyiz. En başda federasyon olursa kötü olur şunlar olur bunlar olur düşünceler birikmişti ama yazıdan anladığım kadarıyla tüm katılımcılar hemfikir ayrılmış. Bu başkanlık vs işlemleri de böyle olacak. Burada kötülenenler burada kalacak ama SC camiası istediğini alacak. Ben buna inanıyorum. Şuana kadar hiç bir çıkar gözetmeden sc ye tam desteğimi verdim veren arkadaşlarla çalıştım ve bundan sonra da yapacağım. Eğer bu camia ilerliyecek ise varsınlar benim etimden sütümden faydalansınlar. En sevmediğim ve anlam veremediğim olay ortada bir olay yokken onu suçmuş gibi konuşmak. Askerde bir olay vardır. Askerin suçu işlemesini beklerler, bilirler ama beklerler niye suçu yaptığı kanıtlansın diye. Yani muhalefet yaparcasına anlamsız bir şekilde olayı kişilere çekmek çok saçma. Bende şuan saçma bir yazı yazmış olabilirim ama hızlıca bunları yazdım. Türkiyede bu oyun ilerleyecekse ben herşeye varım. Eğer bu şekilde destek olacaklar varsa onlarda olacak nasıl Ersin mesaj atmış onun gibi mesaj atarsın kendini bu işe verirsin. Ama kötüleme mesajı atarak bir vazife yapmazsın. Sadece tekere çomak sokarsın. Tüm iyi niyetim ile bu işe destek olarak tüm arkadaşlara başarılar dilerim.
scnoobtr Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Evet upuzun yazınızı ben okudum sevgili arkadaşım, ben kendisine irticacı demedim forumlarda o tür konulu postlar var dedim, yüzlerce var. Ha şimdi sildilerse bilemem. Anladığım kadarıyla sizde bir oyun dergisi editörüsünüz. Tahmin ettiğimiz kişisiniz sanırım ama emin olamadığımdan isim vermeyeceğim. Siz milyon dolarlar harcanan oyunları yeri geliyor tek kelimenizle boka batırıp çıkarabiliyorsunuzda, şimdi sizin yayın organınız eleştirilince mi hukuk bilir kesiliyorsunuz başımıza ? Ben kendisine tek bir kelime saygısızlık etmedim, küfürde bulunmadım, iftira atmadım. Tek söylediğim bu şahsiyetin becerileri ve yetileri bu işi yapmaya uygun değildir. Madem bende bir oyuncuyum ve türkiye sınırları içinde yaşıyorum, bu fedarasyonda görev alacak kişilerin uygunluğu yada uygunsuzluğu hakkında elbette fikirlerim olacak. @Bursat senin samimiyetine laf etmedim, hatta benim senin hakkında konuşmak haddim değildir orda iyi niyetinden dolayı hata yapabilmiş olabilmeni farkettim. Uyarında haklısın, Ersin arkadaş gibi gerekli yerlere başvuru yapıp sonucu ordan beklemek lazım. Bu sebeple benimde bu konuda Yabgu ile ilgili son mesajımdır. Senle ilgili düşüncelerimi yanlış aktardıysam affımı dilerim
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 komik bir tavır icindesiniz. "böle bi federasyon var destek olmanız lazım, olmazsanız eşşeksinizdir, yol bölensinizdir, tekere comaksınızdır, yıkıcı eleştircisinizdir" falan. hayır desteği bu konu yıllar önce kaybetti zaten ismi gecen herkez. federasyon kavramı, regulasyon kavramı desteği zaten yıllar öcne kaybetti. ne hakla gelip destek ve güven istiyorsunuzki? öncelikle sizin kazanmanız lazım bu güveni. yaşanılan şey yargısız infaz değil, olayı olduğu gibi söylemek o kadar. mahdur durumda göstermeye calısmayın kendinizi.
Nordom Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 scnoobtr said: Evet upuzun yazınızı ben okudum sevgili arkadaşım, ben kendisine irticacı demedim forumlarda o tür konulu postlar var dedim, yüzlerce var. Ha şimdi sildilerse bilemem. Anladığım kadarıyla sizde bir oyun dergisi editörüsünüz. Tahmin ettiğimiz kişisiniz sanırım ama emin olamadığımdan isim vermeyeceğim. Siz milyon dolarlar harcanan oyunları yeri geliyor tek kelimenizle boka batırıp çıkarabiliyorsunuzda, şimdi sizin yayın organınız eleştirilince mi hukuk bilir kesiliyorsunuz başımıza ? Yazdıklarımı tekrar okursanız söylediğim şeyin eleştirilen yayın organlarıyla bir alakası olmadığını, yapılmış birkaç yüz kızartıcı suçlamayla ilgii olduğunu anlarsınız. Bir yayın organı hakkında taraflı yayın yapıyor veya benzeri eleştirilerde bulunmak haklı ve yerinde bir eleştiri olabilir. Bulunduğunuz "taraftan" bakınca elbette. :) Bu "taraf" konusunda söylenecek çok fazla şey var. Hatta yazdığım birkaç akademik makale de mevcut. Ancak bu ve bunun gibi konuların yeri bu başlık değil. Upuzun yazımda da belirttiğim gibi bir oyuncu gözüyle bakınca söylenen her şeyi ve altı çizilen diğer bütün endişeleri anlayabiliyorum. Hatta temsil edilmesi öngörülen mecraları düşününce Federasyon fikrinde "idari" açıdan da birçok sorun görüyorum. Dile getirilmesi gereken şeyler bunlar. Yeri de belli. Kendinizi bu konuda yetkin görüyorsanız, Paticik adına bir başvuru yapmayı denemenizi öneriyorum. Daha fazla oyuncunun katılımı gerekli. Sizler gibi ben de bir "sanat" olarak kabul edebileceğimiz oyunların ve devlet bürokrasisiyle aynı mecrada buluşmasını sakıncalı buluyor ve böyle oluşumların karlarını maksimize etmeye çalışan firmalardan ziyade son kullanıcıların haklarıyla ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak "nato kafa nato mermer" buff'ını açıp iyi niyetle bilgilendirme yapmaya çalışan herkese nefretle yaklaşıp kin kusarsanız bir yere varamayız.
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Asıl bilgi vermeye calışan sizler "saldıryla acılalım, mahdura yatalım" tavrını bırakıp samimi bir şekilde gelseniz. herşey cok güzel olcak cok şahane olucak gibi komik tutumları bi kenara bıraksanız, dürüst bir şekilde konuşsanız belki ciddiey alırız.
sQu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Nordom said: bir boktan haberleri yok, bunlar ne sıfatlar orada gibi küçültücü, aşağılayıcı ve kendisini oyuncu olarak tanımlayan ve burada e-sporlar konusunda ahkam kesmeye çalışan insanların olgunluğuna yakışmayacak cümleler sarf edilmiş olması. Keşke kim olduğumuzu belirtsek de konuştuklarımız daha manalı bir hale gelse. "hayatının 20 küsür yılını video oyunlarına vermiş bir oyuncu ve oyun editörü" sıfatı güzel birşeydir tabi ama bunun esports ile bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Zaten bu federasyonun kurulmasının amacı da "video oyunları"nı oyun başlığı altından çıkarıp spor başlığına sokmak değil mi? Türkiye'de esport ile ilgili olan insanların canı bir kere yandı, hem de kötü yandı. Bu iş ile ilgili insanların da bu tip oluşumlarda olmamalarını sadece ben değil HERKEZ istiyor. Lütfen elinizi ayağınızı çekin, bizim için birşey yapmayın artık. Bizi getirdiğiniz yere bakmak isterseniz size şu anda WCG ve diğer tüm büyük oluşumlarda bulunan bir kaç ülke ismi vermek isterim : Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Vietnam, Tayland, Sırbistan, Ermenistan, Makedonya, Azerbaycan, Salvador, Peru, Panama Sizce Türkiye niçin yok bu listede? Yabancı organizasyonlar mı bizi istemiyor yoksa şimdiye kadar ki Türk organizatörlerimizden dolayı mı?
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Sanırım paticiğin ne olduğunu anlıyamamışsınız. paticik ortak fikir üretilip bi yerlere sunulan bir oluşum değil. bir tartışma alanı. yanı paticikteki genel tutumu bi yerlerde tartışaşlım diye federasyona adam göndermek cok komik olucaktır. paticikte herkez aynı eşitlikte ,sizde bizde, fikrini yazar tartışır. bir sonuca varılır varılmaz orası önemli değil. burdan cıkıcak hiç bir kimse herkezin aklını fikrini düşüncesini anlatamaz. bu buranın cok fantastik bi yer olduğundan değil, bütün forumların böle olması gerektiğinden. öte yandan federasyoan gidip katılıp dert anlatmaya calışırken, regulasyon'un ekmeğine yağ sürmek istemem ben.
scnoobtr Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Neyin iyi niyetli bilgilendirmesidir anlayamadım. Hem onu yazan arkadaş hata yapmış deniyor, hemde reklam olması amacıyla o konunun linki veriliyor. Ya bizi gerizekalı sanıyorsunuz yada kendinizi einstein! Nato kafa nato mermer buffını size iade ediyorum. Gördüğüm üzere o buff sizde hiç kapanmıyor.
Nordom Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Ben bu toplantıya bir medya kanalını temsil ederek gitmiş olabilirim. Kaldı ki foruma üye olup yazma nedenimi de açıkladım sanırım. Kimseyi bilgilendirmek ya da ahkam kesmek için yazmadım. Sadece gördüğüm bir yanlışı belirtmek ve toplantıya katılmış biri olarak sizlerle bazı konularda aynı endişeleri paylaştığımı belirtmek için geldim. Ancak bütün bunlar, e-sporlarla alakalı olmadığım anlamına gelmiyor. Zira en az sizler kadar uzun yıllar e-sporla ilgilendim. Quake, Unreal Tournament, TFC ve TF2 gibi oyunlarda... Hatta Team Fortress 2'de rekabete dayalı büyük liglerde mücadele etmiş ve bu oyunun Türkiye'de rekabetçi boyutta oynanması için ilk çalışmaları yapan insanlardan biriydim. Uzun süre ESL'nin TF2 bölümünde de yöneticilik görevinde bulundum. Yani evet konuyla çok da alakasız değilim aslında. Fakat tekrar söylüyorum, buraya bunları söylemek için gelmedim. Sadece sizler gibi belli olgunluğa ulaşmış insanların kurumlara ve şahıslara bu denli fütursuzca saldırmasına üzüldüğüm için geldim. Bu yüzden kim olduğumun bir önemi yok, yoldan geçen Mahmut Amca da olsam bu söylediklerimi haksız çıkarmaz. Bunun dışında Federasyon konusunda ifade edilmiş birçok fikri paylaştığımı belirttim. Benim size önerim en azından Paticik olarak katılmak için girişimde bulunmanız. Madem istemediğiniz bazı kişilerin egemenliği altına girmesinden korktuğunuz bir oluşum var... Çocukça "bu adamı almayın" tipinde e-postalar atarak değil, fikirlerinizi doğru platformlarda doğru ve ikna edici, birer oyuncu olarak olgunluğunuza yakışır cümlelerle ifade etmeniz. Neyse, gereğinden fazla bile yazdım sanırım. Amacım rahatsızlık vermek değil, gördüğüm bir yanlışı göstermekti. İyi tartışmalar :)
baybety Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Valla ben merakımdan yazdım mailimi onlarında verdiği cevap bu ama daha mesajımı burada yayınlar yayınlamaz hemen altına adversing konması benide endişelendirdi, zira ne yalan soyliyeyim "sen karışma işimize çomak sokma mesajı gibi bişey olmuş" kimseyi tanıdığımdan falan değil yinede yanlış düşünmüş olabilirim. tekrarlıyorum Ben sadece merakımdan sordum Bilgi edinme kanunundan yararlanarak bilgi aldım o kadar.
Bursat Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 baybety said: Valla ben merakımdan yazdım mailimi onlarında verdiği cevap bu ama daha mesajımı burada yayınlar yayınlamaz hemen altına adversing konması benide endişelendirdi, zira ne yalan soyliyeyim "sen karışma işimize çomak sokma mesajı gibi bişey olmuş" kimseyi tanıdığımdan falan değil yinede yanlış düşünmüş olabilirim. tekrarlıyorum Ben sadece merakımdan sordum Bilgi edinme kanunundan yararlanarak bilgi aldım o kadar. Abi senin mesajında hiç bir yanlış yok olması gerek o. Madem bu işin yapısallaşmasını benimsemiyor sun karşı bir ekip kur bende varım de. Bu işe gönül verenleri ve verecek olanları zaten bu yorumlar soğutup kaçırtıyor. Elbette eleştiri olacak ama bunun hayallere değil ispatlara ihtiyacı vardır diye düşünüyorum. @Cuce yine söylenmeyenleri söylenmiş gibi gösteriyorsun verdiğim çomak örneği o tekerleğin tamamen yuvarlak olduğunu söylemiyor yani her şeyin düzgün olduğunu söylemiyor sadece dönen bir tekerlek var ona çomak sokmakya ne gerek var bizi ilerletmez. @scnoobtr estağfurullah af dilemek ne demek beni anlamana sevindim. Şunu da belirtmek isterim ki şahsi mesajlarım kendimi bağlar ve asla bir yetkim var veya olacak gibi konuşmuyorum. Kim yetki alacaksa da hakkıyla yapacağını arzuluyorum. Demagog olmaya gerek yok.
harristhegosu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 squ bizmi girsek bu ise , harbi iyi para kaldiririz .
sQu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Nordom said: Ancak bütün bunlar, e-sporlarla alakalı olmadığım anlamına gelmiyor. Zira en az sizler kadar uzun yıllar e-sporla ilgilendim. Quake, Unreal Tournament, TFC ve TF2 gibi oyunlarda... Allah allah, Quake ve Unreal'i türkiye de competitive olarak oynamış olman ve tanışmıyor olmamızın imkanı yok. Hele ki bu oyunları oynadıysan benim bu başlık altında söylediğim herşeyi biliyor olman lazim çünkü bunlar sır falan değil, herkezin bildiği şeyler. Türkiye'de ki en büyük eksiklik, bir kaç turnuvada/oluşumda hakemlik yapanların yada admin olanların "bu işten anlıyoruz" demesi. Kaç yapancı takımın menejerini/oyuncusunu tanıyorsunuz, hangi turnuvanın organizatörüyle irtibatınız var, dünyada hangi oyunlar popüler hangi turnuvalar çok ilgi görüyor? Bu gibi daha önemli şeyler varken bir turnuvada admin olmanız yada herhangi bir turnuvada bulunmuş olmanızın konumuzla bir alakası yok.
sQu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 harristhegosu said: squ bizmi girsek bu ise , harbi iyi para kaldiririz . federasyon kurulsun biz clan house yapip işletiriz daha iyi
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyla bir gıdım ilgim yok ama dikkatimi çeken bir şeyi bildirmek istedim. Konunun başlığında ve içeriğin bir kısmında dilbilgisi kurallarının yok sayılması ciddi olduğu izleniminde olduğum olaya kınaytçı kavgası modunda yaklaşmama neden oldu. Madem ciddi bir iş yapıyorsunuz, düzgün kullanın önce dili. Bir forumda - üstelik Pati gibi avatarsız filan, saf bir forumda - kendinizi insanlara sunduğunuz tek şeyiniz dilinizdir. Dikkat edin yoksa benim gibi hiçbirinizi tanımayan insanlar tarafından ciddiye alınamazsınız. Yani olayın ciddi olduğu izlenimi olsa bile usun diplerinde bir yerde kaybedersiniz izlenimden. Cüce haklı bu arada, olay ne bilmesem de yoldaş çizgiroman okuyucusu her zaman halkıdır =P
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 abi türkce cok fakir bir dil ondan birazda.
Öne çıkan mesajlar