Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike soruşturması - 2. dalga

fizban

Öne çıkan mesajlar

vaperon said:

Buddha, etik kurulu yayınladığı rapor ile Özgener'in yaptığı açıklamada bazı maçlarda şike tespitini yaptım diyor. Eğer federasyon hiçbir takıma bu saatten sonra ceza vermezse, senin hukuk kurulunun var dediği bir şeyi sen nasıl görmezden gelirsin diyerek biner tepesine. Federasyon şu anda kilitledi kendini. Birileri mutlaka düşecek...

barbu, TFF hukuk kurulu, Tahkim özerk!!! CAS ap ayrı zaten. Eğer TFF mahkemeyi işin içine karıştırırsa bu özerkliğini kaybetmiş demektir ki bu saatten sonra her kararı mahkemeye taşınmasına emsal çıkartılmış olur. Federasyon bu gibi bir şeyin altına giremez. İkincisi diyelim ki, küme düşürüldü, ama mahkeme akladı. Spor hukuku ile Asliye hukuku birbirinden bağımsız. TFF ok, Tahkim ok ve CAS ok dedikten sonra bir halt edemez klüpler. Bu bu kadar basit ve açık...

Düşen düşsün abi. Ama Özgener ben şike tespit ettim diyorsa kanıtlaması gerekiyor. Gizlilik bir kalksın TFF savunmaları alsın düşen düşer düşmeyen düşmez. Problem?
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

hala aydınlardan tff den guvenden felan bahsediyorlar ya.

rica etsem gs arkadaşları su sorularımı cevaplarlarmı

şimdi fedarasyon çıkıp bugun beşiktaşa seni düşürdüm dese,

beşiktaşın neden düşürüldüğünü öğrenmeye , hangi delillere dayanarak düşürüldüğünü bilmeye hakkı yok mu??????

bu karara itiraz etme hakkı hatta bunu cas götürme hakkı yokmu?
arkadaşım yetersiz misin?
tff demedi mi bize verin belgeleri biz de karar verelim? belgeler alınırken gizlilik kararı yok muydu? vardı.
kozmik oda yapacağız etik kurulu ne derse onu yapacağız dediler, yapıldı mı? yapıldı.
e o zaman akıllarına gelmemiş mi belgeler gizli savunma alamayacağız o sebeple her şeyin bitmesini bekliyoruz demek? salak salak 80 tane açıklama yapıp hiçbirinin arkasında duramayan ezik bir taraftar var tffnin başında.
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

tinu said:

beşiktaşın neden düşürüldüğünü öğrenmeye , hangi delillere dayanarak düşürüldüğünü bilmeye hakkı yok mu??????

tff demedi mi bize verin belgeleri biz de karar verelim? belgeler alınırken gizlilik kararı yok muydu? vardı.
kozmik oda yapacağız etik kurulu ne derse onu yapacağız dediler, yapıldı mı? yapıldı.
e o zaman akıllarına gelmemiş mi belgeler gizli savunma alamayacağız o sebeple her şeyin bitmesini bekliyoruz demek? salak salak 80 tane açıklama yapıp hiçbirinin arkasında duramayan ezik bir taraftar var tffnin başında.

THIS!!! FACKING THIS!!!
Sosyal ağlarda paylaş

evet herkes nedense fb'nin ceza alıp almamasına takmıs. ben bu kanıtlarla fb kesin dusmeli ya da ceza almalı demedim hicbir zaman. zaten ortada delil falan da yok basınla, ya da kamuoyu ile paylasılar. gazetelerin abuk subuk uydurmaları, yazar ve televizyoncuların gotlerinden uydurdugu hikayelere inanan varsa bilemeyecegim.

mutlu olmadıgımız sey fb'ye ceza verilmemis olması degil. ortada hicbir sey yokmus gibi davranan ve acıklamaları ile sonuna kadar taraflı oldugunu acık bir sekilde belli eden federasyon baskanı.

bugun yapılan acıklamanın makul oldugunu dusunen bir insanın tarafsızlıgına inanmam. verilen karar dogru olabilir. buna birsey diyemem. ama bu karar zaten 1 ay once de verilmisti. neden bu kadar beklendi? madem savunma hakkı olmayan kisi ve kurumlar cezalandırılamaz, belgeler neden istendi ve bu kadar uzun sure incelendi? tedbirli pfdk sevki ne demek? sucu kanıtlanmamıs adamlar disiplin kuruluna hangi sebeple sevkediliyor?

fb taraftarı olarak cıkmayan kararlardan dolayı elbette ki memnun olabilirsiniz. bu kadar gergin bir donemin icinden takım sampiyon olarak ve avrupa'da yer alarak devam edecek.

ama henuz kararın verilmediginin farkında olmanız gerek. yani bugun federasyon karar veremediginin kararını acıkladı. liglerin ertelenmesine sebep yok dedi, iki gun sonra ligler ertelendi. belgeleri gormeden bisi yapamayız dedi, belgeler geldi yine bisey yapamadı. konu fb oldugunda kıvırdı durdu, gs olunca alırım kupasını dedi.

nasıl guvenelim simdi bu federasyona bize bi akıl verin.
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

tinu said:

sayın çok yeterli arkadaşım,
evet tff belgeleri verin karar verelim dedi ve verdi!
kozmik oda kuruldu etik kurulu savcının verdiği delilleri
inceledi ve karar verdiler! kararda delillerin tamamı elimize ulaşmadığından ve bu mevcut delillerde suçlananların savunmasını gerekterecek deliller olduğundan iddanamenin hazırlanmasını ve gizliliğin ortadan kalmasını istediler. aha karar bu!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca, -bunu tamamen ornek olarak soyluyorum, bu sekilde olması sart degil- İtalya'daki sike olaylarının davası daha yeni sonuclandı.

İtalya Futbol Federasyon'u ise bu davayı beklemeden cezaları verdi. TFF aynı sekilde karar vermek zorunda degil. Cezayı vermek icin iddianameyi tabi ki bekleyebilir. Ama bir kulubun sike davasında bu kadar uzun sure adının gecmesi kume dusmesi icin yeterli sebep olarak gosterilebilir.

UEFA karar verirken TFF'nin ne kadar aldıgına bakabilir de bakmayabilir de. Olaya kendi acısından bakar. Diger avrupa kuluplerine uygulanan neyse yine o sekilde kararını verecektir. Yine soyluyorum, İtalya'da kume dusme cezası verildi diye burada da aynı sekilde olması gerekmez.

@Buddha kulubun yoneticilerinin yarısı tutuklu yargılanırken ortada fol yok, yumurta yok diyemezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer TFF kıvırıyorsa fayda etmez. Anca süreci uzatır. Eğer ortada sağlam bir delil varsa TFF gerekli cezayı verecektir. Demek istediğim o. En fazla kıvırabilirler ortada suç varken savcılık işe el atmışken kralı kıvıramaz o yüzden rahat olun diyorum.

Ayrıca taa en başından beri diyorum. Bir an önce ne oluyorsa olsun. Bu normal bir dava değil. Bu kadar yavaş ilerlememeli. Yarın ceza alacaksam lige başlamamanın nesi beni mutlu edecek. En az senin kadar bende istiyorum bir an önce herşey sonuçlarsın. O yüzden genelleme yapma bazı FB'liler dersen anlarım. Belki benden senden çok istiyorumdur davanın bir an önce sonuçlanmasını. Senin takımın ipte değil. Biz hergün ne oldu ne olacak bıktık valla. Düşecekse düşsün düşmeyecekse düşmesin artık süreç hızlandırılsın.
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

CthuLhu said:

tinu said:

sayın çok yeterli arkadaşım,
evet tff belgeleri verin karar verelim dedi ve verdi!
kozmik oda kuruldu etik kurulu savcının verdiği delilleri
inceledi ve karar verdiler! kararda delillerin tamamı elimize ulaşmadığından ve bu mevcut delillerde suçlananların savunmasını gerekterecek deliller olduğundan iddanamenin hazırlanmasını ve gizliliğin ortadan kalmasını istediler. aha karar bu!!!
o karar değil temenni. inşallah gizlilik kalkar dediler.

ben sana ne diyorum 1 ay önce de gizli değil miydi bu soruşturma? niye ağladılar basına o zaman delilleri vermiyorlar diye? hukukta savunmanın da önemi olduğunu geçen hafta mı hatırlamış hukukçuları? en başta deselermiş o zaman gizli soruşturmada savunma alamayız savcılık işini bitirsin öyle gelin bize diye. sağda solda 2 gün sonra tersini yapacakları açıklamalar yapmasalarmış, oldukları yerin ağırlığını taşısalarmış birazcık.
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:

Abi tamam da bu adam GS/BJK/TS adayı olarak girmedi mi?
FB adayı İBB başkanıyken?

Neyi degistirir ki? Daha once de FB'li federasyon baskanı gorduk. Tabi ki hepsinin tuttugu bir takım var, bunu degistiremeyiz di mi? Ama baskan olduktan sonra artık gorevi boyunca artık taraftarlıgı bırakması gerekiyor.

Sike sorusturması boyunca hangi yaptıgı acıklama bir digerini tuttu? Tarafsızlıgına inanmak istiyoruz ama hic guven vermiyor su soylediklerinden sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:

oncelike uheuhe,

gercekten inanmıstı dimi bazılarınız. UEFA ya mail atıcaklar vardı hergun, yarından itibaren baslasınlar.

sonrasında oncelikle gazeteci bozuntusu tetikci maşa MEHMET BALONSU denen herife, ondan sonra iki kurus para kazanınca kendini adam sanıp gormemis gibi kocaman kolye yuzuk takan dansoz erman torogluna, en son da serhat ulueren denen herife kocaman bir KAPAK olsun.

hayrola, biz görmeyeli Fenerbahçe aklandı da sadece sana mı söylediler? :)
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

@Buddha kulubun yoneticilerinin yarısı tutuklu yargılanırken ortada fol yok, yumurta yok diyemezsin.

Gayette derim niye demiyim. Tutuklu yargılanan biriyle tanıştım. Adam aylarca cezaevinde kalmış. Telefon görüşmesinde bir arkadaşına şaka yapmış. Ama mahkeme şakadan anlamaz ne ayaksın demiş onuda almış içeriye. Sonra adam suçsuz bulunmuş. Bunu yaşayan adam diyorki fol yok yumurta yok ben tutuklandım. Sonra suçsuz bulundum.

Şüphe ayrı bir konu. Ayrıca ben kendimce fol yok yumurta yok diyorum. Çünkü savcı ben değilim onları tutuklayan kişi ben değilim. Mehkeme sonuçlanana kadar herkes şüpheli. Suçlu değil. Belki savcıya göre suçlu o bişeyler biliyor olabilir bilemem. Ama ben dışardan izlediğim için bir tarafımdan bişey sallıyamam. O yüzden bana göre fol yok yumurta yok. Yarın şüpheler kesinleşirse kanıtlanırsa o zaman aa demek şike varmış bilmem ne varmış derim. Sıradan bir vatandaş olarak benim takibim bu şekilde olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Sen sadece Aziz Yıldırım'ın mı tutuklu oldugunu zannediyosun? Sayının 31 oldugunu hatırlatayım. Belki daha fazladır emin degilim. Yonetici, futbolcu, antrenor. Hepsi farklı kuluplerin adamları.

Ulusoy donemi icin de fol yoktu, yumurta yoktu diyebiliriz o halde. Bu sefer de ben geriye sarayım konuyu.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer deliller savunma gerektirmeyecek çok somut deliller olsaydı o zaman mahkeme sonucunu beklemeden karar verebilirdi fedarasyon böyle bir hakkı vardı, bu yüzden istedi delilleri gönderin bizde bakalım diye,

ama bugun ki açıklamaya göre gönderilen deliller somut delil niteliğinde değil, çelişkiler var ve bu çelişkileride gizlilik olduğundan çözemiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

evet herkes nedense fb'nin ceza alıp almamasına takmıs. ben bu kanıtlarla fb kesin dusmeli ya da ceza almalı demedim hicbir zaman. zaten ortada delil falan da yok basınla, ya da kamuoyu ile paylasılar. gazetelerin abuk subuk uydurmaları, yazar ve televizyoncuların gotlerinden uydurdugu hikayelere inanan varsa bilemeyecegim.

mutlu olmadıgımız sey fb'ye ceza verilmemis olması degil. ortada hicbir sey yokmus gibi davranan ve acıklamaları ile sonuna kadar taraflı oldugunu acık bir sekilde belli eden federasyon baskanı.

bugun yapılan acıklamanın makul oldugunu dusunen bir insanın tarafsızlıgına inanmam. verilen karar dogru olabilir. buna birsey diyemem. ama bu karar zaten 1 ay once de verilmisti. neden bu kadar beklendi? madem savunma hakkı olmayan kisi ve kurumlar cezalandırılamaz, belgeler neden istendi ve bu kadar uzun sure incelendi? tedbirli pfdk sevki ne demek? sucu kanıtlanmamıs adamlar disiplin kuruluna hangi sebeple sevkediliyor?

fb taraftarı olarak cıkmayan kararlardan dolayı elbette ki memnun olabilirsiniz. bu kadar gergin bir donemin icinden takım sampiyon olarak ve avrupa'da yer alarak devam edecek.

ama henuz kararın verilmediginin farkında olmanız gerek. yani bugun federasyon karar veremediginin kararını acıkladı. liglerin ertelenmesine sebep yok dedi, iki gun sonra ligler ertelendi. belgeleri gormeden bisi yapamayız dedi, belgeler geldi yine bisey yapamadı. konu fb oldugunda kıvırdı durdu, gs olunca alırım kupasını dedi.

nasıl guvenelim simdi bu federasyona bize bi akıl verin.

abi simdi sen evet demedin fb dussun bu kanıtlarla vs diye ama senin dısında kalan %90 GS taraftarı agzından salyalar saca saca dussun hedo hodo diye zırladılar burda sayfalarca.. uefa ya her gun mail atacam diyen bile cıktı :)

ondan sonra sorusturma GS ye gostermelikte olsa kayınca sesler soluklar kesildi biraz.

Telegol gibi tetikcilerin dolu oldugu programlar, mehmet baransu gibi hilal cebecinin gazeteci versiyonu herifler yuzunden baska takımların taraftarları da bu salya sacan guruha katıldılar.

FB kesin yapmıstır hakediyorlar diyen TS baskan yardımcısı ertesi gun gozaltına alındı, sadri sener goz altına alındı.

inanın en cok neye seviniyorum acıkca soyliyim, FB dussun dusmesin bi yana hani bırak FB yi bjk ts gs farketmez bunların cezalarını geciyorum :

Mehmet Balonsu, Erman Toroglu, Serhat Ulueren gibi salyalarını tutamayan yalancı kuduzlara acaip iyi bir kapak oldu hevesleri kursaklarına kaldı ona seviniyorum.

Bu kuduzların su donem boyunca yaptıkları hic mi rahatsız etmedi sizi?
Sosyal ağlarda paylaş

savunma gerektirmeyecek diye bir şey yok yalnız, yetemediğin nokta o zaten.
bir üst mahkemeye taşınınca savunma istenecekti, alınmak zorundaydı + federasyon ilk kararı vermeden önce savunma almak zorunda değil, ama bugün MA'nın söylediği gibi karar verseler de bu kararın gerekçelerini gizlilikten dolayı açıklayamayacaklar. bahsettiğim şey bu zaten, ilk günden beri gizli bu soruşturma.
Sosyal ağlarda paylaş

@Zegna ister inan ister inanma, o dedigin adamları sike sorusturması boyunca 1 kere bile ne tv'de ne de daha sonra youtube'dan falan izlemedim.

Futbol sezonu basladıgında sadece Rıdvan'ı dinliyorum. O da mecbur kaldıgımdan. Sezon bittiginde ben de bırakıyorum taraftarlıgı, yazın tv seyretme toplam saatim 20 falandır 4 ay boyunca.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

Sen sadece Aziz Yıldırım'ın mı tutuklu oldugunu zannediyosun? Sayının 31 oldugunu hatırlatayım. Belki daha fazladır emin degilim. Yonetici, futbolcu, antrenor. Hepsi farklı kuluplerin adamları.

Tamamda ben burdan bişey çıkmaz demiyorum ki? Belli olmaz diyorum. Ama senin şu söylediğin 31 kişi tutuklandıysa kesin suç vardır gibi. Yani şu söylediğin o anlama geliyor. 100 kişide tutuklanabilir. 500 kişide. Çok tutuklanıp suçsuz sona eren dava var. Her dava tutuksuz işlemiyorki. Tutuklu işeleyen her davada da suçlu bulunmuyor ki. Ha yine altını çizerek diyorum belli değil. Ama 31 kişi tutuklu nasıl bir argümandır. Evet 31 kişi şüpheli suçluda olabilirler suçsuzda ama burdan suç nasıl çıkarıyorsun. Şüpheliden anlamadığın nedir?

Tabi bunları söylerken yine söylüyeyim kaç oldu bilmiyorum ama yanlış anlıyorsunuz bunları sorarken çünkü. Bunları sorarken bu insanlar suçsuzdur gibi bir sonuç çıkarmıyorum sizin gibi suçludur sonucu çıkararak. Sadece belirsiz. Yada şüpheliden ne anlıyorsan. Şüpheli ne suçlu ne suçsuzdur demi. Ben şüpheli diyorum sen suçluya getiriyorsun yok 31 kişi tutuklu falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...