Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike soruşturması - 2. dalga

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dijiturk saldiriyo tabi de. Kimse banlasya maci izlemek icin dijiturk almaz. Spor yazar ve yorumculari da sicar zaten. Ridvan bile isi bitakir lan asffs
Mesaj tarihi:
korcan'in kardesiyle roportaj;
http://papazincayiri.blogspot.com/2011/07/korcann-kardesi-ilhan-celikayla.html

gazetelerdeki / tvlerdeki delillerin yalan oldugunun bir baska ispati daha. eh, deliller bir bir curudugune gore dusmedigimiz kesin. stoper alalim bi tane.
Mesaj tarihi:
fenerin maçlarında şike kesinlikle vardır, ama bu korcanın şike yaptığına inanmıyorum ben. olur abi insanlık hali elinden kaçırabilir bir kaleci yani. sağ koridor öyle bir error verdi ki o maçta (?) zubizaretta gelse zordu işi...
Mesaj tarihi:
"Örgütlü bir şekilde, Süper Lig ve Banka Asya Birinci Ligindeki toplam (19) maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve delillendirilmiştir. "

Burdan vahiy almıştır.
Mesaj tarihi:
yahu ben tutuklamalardan bahsetmiyorum. ben sivas maçını izledim ve eğer futbol denen oyunu biliyorsam bu maçta şike vardı. eskişehir maçında da şike vardı. bu benim "fikrim", adli konular savcılığı, hakimleri ve suçlanan kişileri bağlar...
Mesaj tarihi:
ericcantona, orada emniyet kendine ait olmayan bir gorev ustlenip yargilamayi yapiyor. yapamaz boyle birsey. boyle bir hakki yok. anlamadiysan bir daha soyliyim. emniyetin boyle bir hakki yok. sen polis devletinde mutlu olabilirsin, ama hala -gercekte olmasa da- yasalar diyor ki bu ulkede yargilamalar mahkemede yapilir.

bu insanlar suclu degil. fenerbahce sike yapmadi. aksi ispatlanana kadar boyle.

ha bu arada, o delilleri de goruyoruz iste.
Mesaj tarihi:
1- Polis orda yargılama yapmıyor, yaptığı işi bildiriyor.
Şu linkte de görebiliceğin üzere http://www.iem.gov.tr/iem/index.php?menu_id=20
Bu yaptıkları ilk açıklama değil. Uyuşturucu örgütü tutukladıklarında da ele geçirdiklerini,tutukladıklarını söylüyorlar bunda da söylüyorlar.
Ha buna da hakları var,isim vermedikleri maç belirtmedikleri için yargılama yapmamış oluyorlar. Delil toplamak,tutuklama yapmak soruşturma yürütmek de zaten polisin işi.
2- "Yasalar diyor ki yargılamalar mahkemede yapılır." Zaten Aziz Yıldırım ve çetesi polis tarafından göz altına alındı suçlu olduklarına kanaat getiren ve tutuklu yargılanmalarına karar veren nöbetçi mahkemeydi.
3- Delil melil görmedik daha,Federasyona kaç klasör delil gitti şu ana kadar yayınlanan "delil" leri toplasan 1 klasör çıkmaz.

Fenerbahçe şuan için şike yapmıştır veya yapmamıştır diyemeyiz, ama yaptığı yönünde kuvvetli şüphe olduğunu sizin de kabul etmeniz gerekiyor artık.
Mesaj tarihi:
1- delil toplamak, tutuklama yapmak, sorusturma yurutmek polisin isi degil.
savci sorusturmayi baslatir. polis kolluk gucudur. polis savciya yardimci olur. savci isterse gozaltina almak uzere cagirir. savci sorgulamayi yapar, hakime cikarir. hakim karar verir tutukluluga.

yani senin atladigin 2 adim var.
2- mahkeme suclu olduklarina kanaat getirmedi. mahkeme tutukluluk hallerine karar verdi ki sacma sapan bir sekilde karar verdi buna. "delil toplandi" diyen bir polis var, fakat "delilleri karartabilirler" diyen bir mahkeme var. ulan delilleri karartabilirse deliller henuz toplanmamistir; delil yoktur demek, salman lazim. deliller toplanmissa, karartma yapamaz, salman lazim.

3- delil melil bol bol gorduk baransu&co sagolsun, bi bok cikmaz o delillerden.

bu arada, fenerbahce dusmanligi yuzunden polis devletinin parcasi olmayi kabul edecek kadar sig bir adam oldugunu da ogrenmis oldum. 11 yil yenemediniz diye ozgurluklerinden olmayi begenmek baya komik, acinasi.
Mesaj tarihi:
aziz yılmaz'ın nasıl bir adam olduğunu, geçmişini bilenler için yapılan açıklamalar gayet değersiz. rant peşinde koşan bir diğer adam daha malesef. Hakan Bilal Kutlualp'i özleten cinsten.
Mesaj tarihi:
fizban said:

savci sorusturmayi baslatir. polis kolluk gucudur. polis savciya yardimci olur. savci isterse gozaltina almak uzere cagirir. savci sorgulamayi yapar, hakime cikarir. hakim karar verir tutukluluga.

2- mahkeme suclu olduklarina kanaat getirmedi. mahkeme tutukluluk hallerine karar verdi ki sacma sapan bir sekilde karar verdi buna. "delil toplandi" diyen bir polis var, fakat "delilleri karartabilirler" diyen bir mahkeme var. ulan delilleri karartabilirse deliller henuz toplanmamistir; delil yoktur demek, salman lazim. deliller toplanmissa, karartma yapamaz, salman lazim.

bu arada, fenerbahce dusmanligi yuzunden polis devletinin parcasi olmayi kabul edecek kadar sig bir adam oldugunu da ogrenmis oldum. 11 yil yenemediniz diye ozgurluklerinden olmayi begenmek baya komik, acinasi.

bu entri yeterince açıklayıcı olmuş. ibret alınız, ergen holiganlığının lüzumu yok. trollemeyin başlığı.
Mesaj tarihi:
yavaş yavaş yerini yapıyorlar bank asyadan yukar çıkartıcak takımlar ve düşücelecek takımlar belli ediyorlar böyle toplantılarla ve bugünkü haberlerde kople görüyoruz ki

superlik bank asya bank asya super lig
Mesaj tarihi:
fizban said:

@Fizban
Bak az buçuk mantıklı bi adamsın,
Soruşturma, suç işlediğinden şüphelenilen şahısların suç ile bağlantılarını ortaya çıkarmak amacıyla, polisin olaya el koyarak gerekli araştırmaları yapmasıdır. Hazırlık Soruşturması ise; Ceza soruşturmasının ilk aşamasını olup, bir ihbar, şikayet veya bizzat polisin olayı öğrenmesi sonucu tespit edilen bir suç hakkında kamu davası açmaya gerek olup olmadığına karar vermek ve sanık durumunda olan kişilerin suçla ilişkilerini ortaya çıkarmak için yapılan bir işlemdir (Şafak, 2003:7). Hazırlık Soruşturmasına ön soruşturmada denilmektedir. Hazırlık Soruşturmasını yapmakla savcılar görevli ve yetkilidirler. Ancak büyük ve önemli olaylar (cinayet gibi, bombalama, banka hortumlama v.b.) haricinde soruşturmayı genellikle emrindeki kolluk kuvvetlerine (Polis ve Jandarma) yaptırırlar.

Gelelim 2. maddeye
Bak elde delil olması daha fazla delil toplanamayacağı anlamına gelmez,yada var olan delillerin karartılamayacağı anlamına da gelmez. Bunu kısa geçiyorum çünkü gerçekten çok saçma bişey demişsin bundan başka cevabı yok bunun. Düz mantığın sınırlarını zorlamışsın.

3. Maddene gelirsek Baransu'nun yayınladığı her yazıyı toplasan
30 sayfa yazı çıkmaz, Savcılık sadece federasyona 4 klasör belge yolladı şike belgesi olarak. Dolayısıyla bizim gördüklerimiz (gerçek yada yanlış) devede kulak gibi kalıyor.

Son olarak Fenerbahçe aşkın ve idari birimlere olan düşmanlığın o kadar kör etmiş ve sığlaştırmış ki seni seninle aynı fikirde olmayan herkesin düşmanın olduğu yanılgısına düşmüşsün. 11 yıl yenememek benim için problem değil 11 yıldır yenilmiyor olmak senin için büyük bi gurur kaynağı belli ki. Benim özgürlüklerimden falan olduğum yok, ama tabi bazı insanlar özgürlüklerinden oluyor, şikeyle parayla maç kazanan, tehditle istediği hakemi istediği maça atayan, tehditle insanları işinden ekmeğinden eden adamlar artık eskisi kadar özgür değil canınızı sıkan da bu olsa gerek.
Mesaj tarihi:
Da benim takıldığım Federasyon'a giden klasörler kolpa da Korcan'ın kardeşinin açıklamaları mı %100 gerçek. Hiç birşey bilmiyoruz bence bu konuda tartışmak gereksiz. Ortada birşey olduğu kesin gibi bence, şike midir değil midir bilemeyiz, kaldı ki buradaki çoğu insan da mantıklı yaklaşıp "eğer Fenerbahçe şike yapmışsa..." diye konuşuyor, kesin dille şike vardır demek zaten çok doğru değil. Ancak daha önce dediğim gibi hiçbirşey olmadığını iddaa etmek de şu aşamada oldukça optimist bir yaklaşım olur. Korcan'ın kardeşi, Korcan şike mi yaptı diyecekti yani...
Ayrıca bence delillerin boyutu hakkında hiçbir fikrimiz yok. Bu kadar basit değil arkadaşlar bu insanların da avukatı osu busu var, ben kolay kolay inanmıyorum hiç yere bu insanların içeride olduğuna, hadi diyelim Aziz Yıldırım başka sebeplerden olsun. Klasörler dolusu belge o bu var diyorlar, doğru mudur bilmiyorum da bunların çoğunu bilmememiz gerekmiyor mu zaten..
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...