BAIIHAN Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 ...gibi bir durum var bende. Scyi seviyorum. oynadığım en kaliteli yapım hatta bana kalırsa. Ladderda yükselmek, oyunumu geliştirmek istiyorum ancak mesele 1v1 oynamaya geldiği vakit birşey oynamama engel oluyor sanki. 2v2de öyle bir sıkıntım yok. aoe2 ve wc3te oynadığım partnerimle haftada en az 20-25 oyun oynuyoruz ki 1v1 e göre çok daha broken ve sinir bozucu. nadirende olsa 1v1 oynadığım vakit eğleniyorum. oynadığım vakit w/l oranımda gayet iyi sürekli tokatlanmıyorum. tokatlandığımda ragequit, klavye yumruklamak gibi bir olayımda yok. ancak bir kaç oyun atsam ya dediğim vakit oyalanacak (yine sc ile alakalı) başka şeyler buluyorum. (Bkz. 1 hafta sonraki sınava çalışıcam diyip son güne bırakmak.) Bu korkup oynamayı erteliyormuş tribini aşmak, oyuna daha bağımlı hale gelmek namına bir reçeteye ihtiyacım var anlayacağınız. Teşekkürler -Acılıpiç :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 nubluğunla barışık diilsin ve hatalarınla yüzleşmek zor geliyo =P nubluk derken kötü anlamda değil scde bonjwa lar dışında herkes relatif olarak nub çünkü -tunca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 üstteki ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BAIIHAN Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 çok oyun atıp, hatalarla yüzleşe yüzleşe folloş olmak yolunu izlesem, bu duruma alışabilir miyim peki? bende böyleydim bunu bunu yapıp aştım demek mümkün mü? bu arada http://eu.battle.net/sc2/en/profile/1288629/1/Ac%C4%B1l%C4%B1pi%C3%A7/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Memphis Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 buna yenilme korkusu diyoruz insanlar bu duygu yüzünden yıllarca turnuvalara girmediler su sekilde islio: nickin seni temsil ediyio dolayısıyla yenilmek istemiosun, hernekadar pratik eglence gibi kılıflar giydirsende yenilgi yenilgidir ve ammaaan umurumda deil nolcakki diye bi yalan yok umrunda yenilip yenilmemek ister istemez bilinç altına LOSE diye yazılıo ve bu hosuna gitmedigi için oynamak istemiosun bu cok normal bisey, sorumluluk almak gibi bisey ve sen sorumluluk almak istemiosun takım oyunlarında bu duyguyu yasamazsın cunku sorumluluk sadece sende deil bu duygu güzel bisey bunu kötü olarak düşünme pro/amatör oyuncu arasındaki ince fark bu duygudan geçio bu duyguyu yenmek için ya yerin dibine giriceksin yani kaybedicek biseyin olmıcak mesela statsların 2win 99lose gibi 1 tane daha alsan hiç bişey değişmicek hayatında ^^ veya nickinle özdeşleşmiceksin, genelde insanlar smurf kullanır mesela aynı sorun bendede var ama benimkisi yenilme korkusu deilde eglenmeme sorunu, bende belli bi win streak aldıktan sonra bana %100 konstantre olmadan yenemiyecegim rakipler verio mm ve olay eglenmekten cıkıp hırs yapmaya dönüo ve ben bunu istemiyorum dolayısyla laddera basıp solo search etmek benimde icimden gelmio, bende arkadasların accountlarıyla oynadım baya baya ama buda güzel bi çözüm deil sonucta belli bi süre sonra o accountlarda aynı seviye mmr'a sahip oluo tavsiyem bu duyuguyu hissetiginde 6 pool, proxy gate tarzı seyler dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 memfıs doğru demiş. iyi bir oyuncu olmanın birinci şartı ama bu dediğin duyguyu yenmek. bunu da nasıl yaparsın? iyi olmayı diğer herşeyden fazla isteyerek. mesela günde 5 ya da 10 oyun sınırı koyacaksın kendine. kaybedip sinir kestiğin bir maçtan sonra ara verip replerini izle o gün oynadığın maçların. bu sinirli halde repleri izlemek önemli, kendine en acımasız eleştirileri bu zamanda yaparsın çünkü. kısacası kendine bir program yapıp bu programı çok önemli durumlar hariç aksatmamaya bakacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scnoobtr Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Acaba bunu yazan benmiyim dedim aynı düşünceleri yaşıyorum. Bir kaç maç üst üste kazanınca yeni maç yapmakla yapmamak arasında gidip geliyorum. Çok stresli oluyorum eğer devam edersem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 benimde buna benzer bir sıkıntım var ,izlemek bile daha cazip geliyor çoğu zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vendy Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Seperate said: benimde buna benzer bir sıkıntım var ,izlemek bile daha cazip geliyor çoğu zaman stress oluyor belli bir noktadan sonra kaybetmek adama koyuyor. Replay izledim bir sure sırf bu yuzden, konusmak icin giriyordum oyuna veya custom fun mapler oynuyordum. Su an onu bile yapmiyorum gerci, vakit yok oynayamam diyorum ama WoW oynuyorum casual olarak :D Sonuc olarak memphis hakli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Bilinçaltı kısmına katılıyorum bende ,yani bilinçaltı baya derin bir mevzu içten içe kaybetme istememe olayını yaşıyorumdur belki de kimseylede yarışmıyorum ki veya ne bileyim nick temsil etme olayıda yok ,gayet casual takılıyorum.Ha sadece şu var giriyorum,2-3 maç üstüste kaybetmeye göreyim kimisi üstüne gider beni baya bir sinir alıyor direk çıkıyorum oyundan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensei Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Memphis hoca özetlemiş olayı, hepimiz yaşıyoruz zaman zaman. Bazen (akşamdaaan akşaamaaa) kafam güzel olduğu zaman üzerime rahatlama geliyor, eller ayaklar kasılmadan oynayabiliyorum, işte o zaman üst üste strike'lar başlıyor, plat diamon hikaye custom'da master bekliyorum, o bile bile farketmiyor tokatlayabiliyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Yenilgiyi kabul etmek ya da edememek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BAIIHAN Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 teşekkürler mevzuyu daha net anlıyorum şu an. memphis in dediği belli bir noktadan sonra mmr ın yükselmesi ve karşınıza bir anda sağlam oyuncular çıkartmasının aslında çok cesaret kırıcı. Çünkü oynamayı bırakma isteği bende hep win streaklardan sonra oluyor. Sebebide çok bariz bir şekilde bir sonra gelecek adamın üstümden geçecek olması. Lose streak a girdiğimde, win alana kadar bırakmadığımı farkettim. MMR denen şeyde nasıl bir saçmalıksa. En son ne zaman 200 puan menzilinde oyun yapabildim hatırlamıyorum. Ya tavandan yada tabandan oyuncu geliyor. 4 defa high plat geliyor. yeniyorsun top diamond geliyor. yeniliyorsun 3 defa bir adam yolluyor even match diye zannedersin bronze. 1000 puan yüksek yada düşük adamla oynatacağına 5 dk bekletsede denk adam yollasa. keyif alsak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uliking Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Yani bence attığın oyun sayısı yeterli değil çünkü bir süre sonra o istememe olayı olmuyor. Ben özellikle yenilince daha çok oynuyorum çünkü yenmek bana pek bir şey katmıyor sadece yenilince gelişebileceğimi düşünüyorum çünkü oyun konusunda analiz'de kendimi iyi görüyorum yani hatalarımı daha kısa sürede düzeltebiliyorum. Bunun tersi olarak win streak yapınca insan biraz strese giriyor böyle win streak'i bozmamak için :D tek tavsiyem bazen fena lose streak'lerde çok zorlamayın yani bir süre sonra olmayınca olmuyor benim 10 maçlık falan lose streak'lerim var böyle durumlarda custom atmak veya takım maçları daha yararlı gibi. Bence son olarakta bu isteksizlik sadece alışkın olmamaktan yani düzenli olarak her gün 10-15 oyun atsan bir ay boyunca böyle bir şey kalmaz. Ayrıca Memphis'in dediği o lose ekranını görmek beni çok etkilemiyor sonuçta 2 rax ya cannon rush bile yapsa rakiplerimi seviyorum ben Starcraft oynayanlara karşı otomatik bir sempatim var kendime kızarım yenilince tabii anlık bir rage gelse de bunu chat'e yansıtmamak lazım sonuçta rakip de senin benim gibi adam yani böyle bir şeyden egon sarsılıyorsa kişiliğini gözden geçirmek gerek sonuçta herşeyden önce bu bir oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
harristhegosu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Oynamak isteyip ayni zamanda istememek , alternatifi oldugu an baska bir oyunu oynucagin anlaminada gelebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Esas problemin 1v1 atarken yoruluyorsun, kendini hissediyorsun, çok konsantre olmuş isen kendini rahat hissedemiyorsun bence. Ben de aynı sorun var. Bunu yenmek için yapacağın şeyler az çok yukarıda yazılmış. Müzik aç, rahat oyna, denemeler yap. Yenmek için değil de ben Protos gelirse 2 base roach yapacağım arkadaş de, yap ve yenil gerekirse. Üst üste dene bunu mesela. Biraz oynayıp bunu atlattıktan sonra sorun çözülecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BAIIHAN Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 öneriler için teşekkürler. öneriler doğrultusunda günde 5-10 oyunu bir süre kendime mecburi tutacağım bakalım sonuç alabilecek miyim. şimdilik en büyük sorun zvz. bling zling mirrora bağlayınca aşırı stres ve sıkıntıya yaratıyor saçlarım dökülüyo pc başında ;p. karşıda zerg görünce hayattan soğuyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Orası öyle de aksini düşün bir de ,az önce karşı tarafa earlyde attığım scanle banshee farkedip counterlayıp oyun almak da mirror söz konusu olduğunda tadından yenmiyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Memphis Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 zvz sıkıntı cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
medivh Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2011 BAIIHAN said: öneriler için teşekkürler. öneriler doğrultusunda günde 5-10 oyunu bir süre kendime mecburi tutacağım bakalım sonuç alabilecek miyim. şimdilik en büyük sorun zvz. bling zling mirrora bağlayınca aşırı stres ve sıkıntıya yaratıyor saçlarım dökülüyo pc başında ;p. karşıda zerg görünce hayattan soğuyorum :D Bütün mirrorlar sorun ya katlanacaksın çare yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 up :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uliking Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Mendoza said: Esas problemin 1v1 atarken yoruluyorsun, kendini hissediyorsun, çok konsantre olmuş isen kendini rahat hissedemiyorsun bence. Ben de aynı sorun var. Bunu yenmek için yapacağın şeyler az çok yukarıda yazılmış. Müzik aç, rahat oyna, denemeler yap. Yenmek için değil de ben Protos gelirse 2 base roach yapacağım arkadaş de, yap ve yenil gerekirse. Üst üste dene bunu mesela. Biraz oynayıp bunu atlattıktan sonra sorun çözülecek. :D Yok ya ben tam tersi ZvZ gelince seviniyorum tam bir savaşa dönüşüyor terlemeye falan başlıyorum 20. dakikadan sonra daha bugün mesela bir ZvZ attım maç 32 dakika 14. dakikadan sonra 18 dakika savaştık durmadan ve kanser etti yani herifi yenemedim bir türlü bir de Zerg 3-4 base'de ise sınırsız roach basabiliyor maçın sonunda yenince inanılmaz bir tatmin hissettim mesela çünkü mirror match'ta balance olayı da yok bir de küçük bir tavsiye ZvZ %90 scouting ve timing bu ikisini öğrendiğin an mükemmel bir matchup özellikle PvP'ye göre. Edit: Konu 6 aylık falanmış yahuSeperate sende de bu sorun varsa şimdiki tavsiyem random alıp cheese'le sürekli mmr düştükçe rahatlarsın sonuçta bu oyunu zevk almak için oynuyorsun yenmek için değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 bende bazen heves edip giriyorum beceremiyorum oynayamıyorum yenilyorum sövüyorum oyunu silesim girio.oysaki oyuna oynamak için girmiyorum. sağolsın arkadaşlar master yaptı beni mesela ben nerde o kadar oynamak ehee. salla yani oyundan tat alıyorsan yeter oyuncu mantığı ile oynamay gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 oyunu kaybedince hırslanıp hemen bir sonraki oyuna geçiyorum. kazanınca, hele yakın giderken son anda aldıysam heyecanla oyundan çıkıp müzik falan dinliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2012 up'ladım çünkü dönem dönem oluyor ,yine o tarz bir dönem ,bayadır oynamıyorum çok oynamak istiyorum ama açmıyorum bile oyunu ,açacağım anlarda sinir harbi geçirdiğim anlar geliyor aklıma vazgeçiyorum lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar