Baluu Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 neyse niyetim seni gücendirmek değil, kızıcak bir durum yok bence, daha rahat ol dostum. çok iyi araç sürebilirsin ama bir çoğumuz öyle değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinci Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 "Yolun bos veya dolu farketmez, gidip orta seridi parselleyip, sonra da zaten max hizla gidiyorum beni yasal hiz sinirinda gecebilcek yok o yüzden giderim keyfime göre" Aferin devam edin bu kafayla. Yollarda levha ile belirtilmediyse, ki bu genelde tirmanis veya inis seritlerinde olur, her aracin sagdan gitme mecburiyeti var. Orta veya sol seritler sadece sollama veya sola dönüs esnasindaki manevralarda kullanilir. Hadi ben Tr'de almadim ehliyetimi ama daha yeni baktim ayni kurallar orda da gecerliymis. Ama yok zaten yapilan sinavlarin ve ögrenilen bilgilerin trafikte ne ise yaradigini bilen cok insan yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Doruk burada bu kadar adamız "haklısın kanka ortadan 100 le mi gidilir?" demedi haksızsın diyoruz laflar hazırlıyoruz bence bunu biraz düşün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 herkesin arabası 140 basmıyor paramız yetmediği için özür dileriz bir daha yapmayız hemen gidip arabamı satıyorum trafikten çekiliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Selam, 'kıt' sıfatını beni uygun buldum da ekledim, senin söylediğini belirtmedim zaten :) Ben daha önce de belirttim; 3üncü şeritte 120km/h ile seyir halinde iken orta ve sol şeritten araçlar beni geçirdi. Bu benim insiyatif kullanarak 'lan şimdi biri gelir düt düt eder, uzunları ile rahatsız eder, araçta bebek var, atraksiyonla sağımdan falan geçmeye kalkar' diyerek 3üncü şeridi tercihimdir. Aynı insiyatifi bir başkası göstermediği zaman sinirlenmek yerine yavaşlıyor ve sol şeridin müsait olmasını bekliyorum. Benim sabrımı göstermeyerek ikimizin de sağından geçenler elbette oluyor. Hatta önümdeki vatandaş insiyatifi eline alarak sağ şeride geçmeye kalktığında da o ikimizin sağından geçmeye kalkanlar ışık ve ses ile onu ürkütüyorlar. Demem o ki bu işin bir kuralı olmak zorunda; senin veya benim hoşuma gitsin/gitmesin. Bu kurala da uymak gerekir ki bir düzen olsun. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 yo gayet hak verenler oldu, bir nilep değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 BabacumMostors said: Doruk burada bu kadar adamız "haklısın kanka ortadan 100 le mi gidilir?" demedi haksızsın diyoruz laflar hazırlıyoruz bence bunu biraz düşün Olmaz öyle şey, hep Doruk haklı. Kabul etmeyenler de yavaş süren emekliler, 34 plaka dendiği için rage'e girenler falan işte. Makas attırmayın küçük enişteye. Parça kesmek konusunda da; aldığım yerlerde senin ifade etmek istediğin şeyle çelişen bir nokta var mı? Tam quote alsam huzura erecek miydin? Özeti bu işte. "Orta şeritten 100'le gidiyorsunuz, ne yavaşsınız fakirler, geçin kamyon şeridine, olmadı yanda boktan yol var oraya gidin otoban bana kalsın" özeti. Bunlara herkesten tepki gelince de "100 dedim ama 60'la gidiyorlardı aslında, 34 plaka dedim ondan çekememişsiniz, makas demedim ben (ki demişsin) öyle mecbur kalıyorum dedim, neyse panpalar siz bu kafayla devam edin beni anlayamadınız yetemediniz" gibi justify etme edebiyatları. Laf anlatılmaya açık değilsin ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Selam, Şerit kullanımı ile ilgili tabela örnekleri: Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Baggio said: aldığım yerlerde senin ifade etmek istediğin şeyle çelişen bir nokta var mı? var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Selam, Forumda aksiyon amma özlenilmiş yahu :P Sıcaklardan diye düşünüyor ve hemen klima bakıyorum... Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 sevgili paramecium, koyduğun işaret gidiş geliş olmasından da anlaşılacağı üzere otoyol işareti değil. alakası bile yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 DoruK said: Baggio said: aldığım yerlerde senin ifade etmek istediğin şeyle çelişen bir nokta var mı? var Gösteremediğine göre yok da neyse; dediğim gibi laf anlatılmaya açık değilsin, buraya kendince nefret kusup itiraz eden olursa da abuk subuk savunmalarla kendi fikrini haklı çıkarmaya gelmişsin. Konu hakkında fikrinin değişmeyeceği ve bu şekilde kıro gibi araba kullanmaya devam edeceğin her halinden belli. Onun için daha fazla uğraşasım yok şahsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 kro gibi falan kullanmıyorum, sana laf anlatmaya zamanım yok zira işteyim şu an, anlatsam da elime bir şey geçmeyecek. uğraşmak istemiyorum o kadar. sizin gibilere aşırı anlayışlı olmayan insanları hemen kro, trafik magandası vs. gibi yaftalamanız ne kadar da güzel ayrıca. daha ne sıfatlar göreceğiz bakalım içinizi yansıtan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 "Soldan hız sınırını aşarak gidenler yüzünden, hız sınırında giderken benden 30-40 km/h daha yavaş seyreden arabaları bile sollayamıyorum, hız sınırına uysanıza ulan" diye konu açsan gayet haklı olurdun mesela. Senin tam aksine "100'le ortadan mı gidilir, geçin kamyon şeridine ya da dandik yola" demen direk elinde olsa hız sınırını kütür kütür aşacağını gösteriyor zaten, ne tarafa meyilli olduğun belli yani. Ondan sonra kazası yokmuş, trafik kurallarını çoğumuzdan iyi bilirmiş, eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Selam, Rampalar üzerine bir söylemi olan arkadaş için yazmıştım. Bildiğim kadarıyla da otobanlara özel kural tanımlaması yok. Sadece transit geçiş için yapılmış ve daha yüksek hız tanımlaması olan, şerit sayısı normalden daha fazla olan yollar değilller mi? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 bölünmüş yollarda 110, otobanlarda 120 km/s değil mi hız sınır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Baggio said: geçin kamyon şeridine ya da dandik yola" demen direk elinde olsa hız sınırını kütür kütür aşacağını gösteriyor zatençeşme otoyolunun sağ şeridine hala kamyon şeridi diyerek konu hakkındaki bilgini çok güzel yansıtıyorsun. o otoyolda hız sınırını aşmak çok da büyük bi olay değil, millet 180le seyrediyor soldan gayet, ki yol müsait oldukça benim için problem değil açıkçası. daha o otobanda hızdan dolayı ceza alan bi kimse de duymadım görmedim. o kadar önemli olsa duyardık herhalde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 DoruK said: çeşme otoyolunun sağ şeridine hala kamyon şeridi diyerek konu hakkındaki bilgini çok güzel yansıtıyorsun. o otoyolda hız sınırını aşmak çok da büyük bi olay değil, millet 180le seyrediyor soldan gayet, ki yol müsait oldukça benim için problem değil açıkçası. daha o otobanda hızdan dolayı ceza alan bi kimse de duymadım görmedim. o kadar önemli olsa duyardık herhalde? /thread yani tamam, pes ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 ben yapıyorum demedim ki, yapan da milletin canını tehlikeye atmadığı sürece, problem yaratmadıkça ne yaparsa yapsın kendine umrumda değil. buna tepki göstermek zorunda değilim. kendi kendine triplere girmişsin yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinci Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Şerit Kullanma Levhası (Tırmanma) Tırmanma şeridi bulunan yol kesimlerinde ağır araçların tırmanma şeridini izlemelerini, orta şeridin diğer hafif araçlara bırakılmasını, en soldaki şeride geçilemeyeceğini bildirir. Şerit Kullanım Levhası (Başüstü) Gidişe ayrılan kısmı üç şeritli olan yollarda ağır araçların sağ şeritten, hafif araçların orat şeritten yararlanmaları gerektiğini en soldaki şeridin sadece geçişler için kullanılacağını bildirir. Şerit Kullanım Levhası (Yol Kenarı) Gidişe ayrılan kısmı üç şeritli olan yollarda kamyon, çekici, lastik, tekerlekli traktör, iş makinesi gibi ağır araçların sağ şeritten yararlanmaları gerektiğini; en soldaki şeridin sadece geçişler için kullanılmasını bildirir. Bu tip levhalarin olmadigi tüm cok seritli yollarda da sagdan gitme mecburiyeti olur vs. Herneyse ya nerden giderseniz gidin, tasidiginiz can benim degil ya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 bence 1000 orta şerit yaratığı 10000 Doruk'u yok eder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catzee Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 adam too fast too furious Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 DoruK said: ben yapıyorum demedim ki, yapan da milletin canını tehlikeye atmadığı sürece, problem yaratmadıkça ne yaparsa yapsın kendine umrumda değil. buna tepki göstermek zorunda değilim. kendi kendine triplere girmişsin yine. Ona tepki göster demiyorum zaten, kıvırıp konuyu başka yere çevirme şimdi. Senin esas problemin sollama şeridini illegal şekilde işgal eden, dolayısıyla senin sollamana engel olan ayılar, onu diyorum. Sen onlara değil de sollayamadıklarına kızdığında, aslında o soldan giden güruhun kafasında olduğun ortaya çıkıyor ama. "Orada 180 basmayana adam demiyorlar, radar da yok zaten" yaklaşımından da belli bu, tezimi kanıtladığın için teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 öyle bişi demedim, yine milleti haksız çıkarmak için kafandan uydurduğun argümanları kullanmakta ısrarcısın. adam sol şeritten istediği hızla gelsin ben 120yle 130la onun önüne çıkıp banane ben solluyom ya diye kıllık yapmam kusra bakma. ortadakinin sağ şeridi boşsa onun sağa geçmesini beklerim. hoş akinci da gayet güzel açıklamış hala boş boş konuşuyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2011 ayrıca izmir çevreyollarında (şehir içindekiler hariç) ve otobanda 150-160 abartı hızlar değil, istanbuldaki gibi dolu olmuyor çünkü yollar. bunu orada araba kullandığınızda anlarsınız zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar