Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beta Türk Oyunu : Mancınık


Sailor

Öne çıkan mesajlar

Merhaba oyun severler;
Uzun bir zamandır yapım aşamasında olan fakat öss nedeni ile büyük bir ara verdiğim; halen ufak tefek hataları olan bir oyun tanıtacağım size: Mancınık!

Aslında bu tip bir oyuna Might&Magic serisini oynayanlar yabancı değillerdir, çünkü asıl fikri m&m6 da, hanlarda oynanan kart oyunundan aldım. gerçi 4-5 sene önce oynadığım oyunda ne nasıldı tam hatırlamıyorum ama ana fikir aynıydı, o zaman şöyle basit bir multisi çıksa güzel olurdu diyorum. sonradan bu projeye giriştim işte. sonra gelip çalıntı vs demeyin yani :)

Oyun TAMAMEN multiplayer oynanıyor, isterseniz aynı bilgisayardan oynayabilirsiniz, isterseniz de internet/lan üzerinden birbirinizle savaşabilirsiniz. Oynanıştan kısaca bahsetmek gerekirse; birbirine düşman iki lord'u oynuyoruz oyunda. oyuncuların birer kalesi ve önünde suru vardır. altta ise random 5 tane kart açıktır. sıreası gelen oyuncu alttan seçeceği kart ile karşıdaki düşmanının kalesini yoketmeye çalışır. Alttaki ss'den de kolayca anlaşılabilir bu.

Oyun Beta sayılır bu haliyle, fakat çok büyük eksiklikler yoktur, bundan çok eski versiyonlar ile bile oynanabiliyordu rahatça :) yapılması gereken en büyük şey daha dengeli bir kart destesi hazırlamaktır. bu da en yakın zamanda olur inşallah.

Oyun ile ilgili ss'leri ve oyunun linkini aşağıda bulabilirsiniz. Oyun ile ilgili yorumlarınızı/sorularınızı aşağıya yazarsanız sevinirim. Ayrıca netten Mancınık oynamak isteyen olursa bu topice yazarsa diğer oyuncular buradan görüp oyun oyanayabilirler.

İşte menü:


ve serveri açınca bekleme odası:


ve sonunda oyun içi görüntü:


http://www.gesparts.org/mancinik.rar[signature][hline][email protected] | 6254196

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hastasıydım bu oyunun M&M8'de bütün townlardaki oyuncuları yenmiştim. Bitirdikten sonrada
sadece bu oyunu oynamak için oyunuyodum. Arcomage'di sanırım oyunun adı. 3do hem hard copy sürümünü (card game) hemde bilgisayar oyununu çıkarmıştı. Reklamı vardı kurarken M&M8'in.
Tebirkler Sailor. Kapışmak isteyen ?:)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ANTZ ....... daha doürusu ACROMAGE ... .
süper olmuş türkçesi karizma falan gözüküyo ... :) antz da karincalar vardi nede olsa ... ACROMAGE ise TRnin yakınından bile geçmedi ... M&M de oynamak için de tavern tavern dolaşip dururduk :)[signature][hline][I'm a soldier]
These shoulder's hold up so much, they won't budge,
I'll never fall or fold up,

[I'm a soldier]
Even if my collar bone's crush or crumble,
I will never slip or stumble
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence gayette güzel oynanır, m&m8 de bende bulmuştum kartları hatta oyunun hastası olmuştum. Antz'ı bulup yükledim kişisel bilgisayarıma (kb) bu oyunda biraz kart dışında çok az da resim ve görünüm eksik.

Her tür mekan, yer ve kaleyi çizebilirim birkaç saatte, çalışmam ve egsersiz yapmama gerek yok o açıdan özel iletiden ulaşıp isteklerini bildirebilirsin.
Kartlarda resim olması daha da ilgi çekici hale getirir diye düşünüyorum. Burada sanırım gimli birde horace ta yetenekli bayağı, karakter olarak güzel şeyler ortaya çıkarabilir.[signature][hline]sonunda yeniledim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gui si biraz duzletildiginde cok tutabilcek bir calishma. Acromage ilk oynadigimda bunu dushunmuhstum ki zaten acromagen 4-5 ay sonra interntte oynanan modelini yaptilar shu anda zone da oynaniroyr sanirim. Ama gfenede bizlrden boyle bir proje cikmasi cok guzel.Gordugum kadariyla resocurce sayisi acromageden fazla. Bu daha guzel daha daha etkili bir oyun saglar, yanliz desteyi biraz daha gelishtirmek gerekli gordugum kadariyla 5 karttan - hepsinbden 10 hepsinden 15 yerine daha znli olmak sanirim daha guzel olur. Daha detayli inceledigimde tam bir rapor hazirlarim. Bunu java yada activex ile yasmish olsaysin bence cok daha tatli olurdu, onu dene bence webden oynanbilmesi gercekten cani sIkilanlar icin guzel olur, yada 2. server yailimi ile lobby i olushtiurabilir hazanan kaybedenlere + - puanlar verebilirsin. Eger kod bazinda yada fikir olarak yardima ihtiyacin olurssa bana ulash.
Tebrikler.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

grafiker değilim, yaparken de graif açısından yardım eden olmadı (sadece logoyu çizdirdim birine) o yüzden bu hali bana göre güzel. eski halini hatırlıyorum da koca aptal butonlar fln ıyk :) iyi ki formatta kodları gitti de bir daha yazdım baştan.
java/flash vs bilsem de yapsam daha güzel olurdu tabi. ama bu açığı ufak dosya boyutu ile kapatıyor. hemen çekip oynayabilirsiniz.
lobi olayını düşünmedim değil, fakat yaparken ihtiyaç yoktu; beraber çalışıtığım arkadaşlarım ile test için oynuyorduk sadece.. Oyunu zamanında görmüşsünüzdür belki, birkaç internet kafeye çekip oynamıştık, startup a fln koymuştuk :)[signature][hline][email protected] | 6254196
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yorumlarınız bekleniyor; yeni verisyonda yapılanacak yenilikler/değişikliklere yön verelim. örneğim ants'ı oynadım da mancınığoa göre daha bir "oyun" havasu var, mancınık form havasından kurtulamamış. bir de bende kartlar birden çok çeşit malzeme götürebiliyor ve 5 çeşit maleme var. ants'da 3 çeşit malz var ama her kart bir çeşit malz. götürüyor.. bu iki sistem arasında kaldım.. olduğu gibi kalsın mı yoksa 3'lü sistem daha mı iyi?[signature][hline][email protected] | 6254196
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...