Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

el konsolları hakkında

Bone

Öne çıkan mesajlar

psp2'nin psp1 oyunlarını destekleyeceği söyleniyordu, bu konuda kesin bir bilgi var mı?
ps3'de olan "us'de hardware desteği, eu'de software desteği, ama sonraki modellerde kaldıracağız" gibi bir olayı var mı psp2 için de?

gameboy - gb advance - ds - dsi xl - 3ds doğrultusunda nasıldır bu durum?
gameboy color ile normal gameboy oyunları oynandığını biliyorum da diğerlerini bilmiyorum.

el konsolları hangi eski konsolların oyunlarını destekliyor, ya da direk bununla ilgili bir chart varsa o da güzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

amulatorden cok geri uyumluluk soruyor

simdi nintendo geri uyumluluk konusunda bir numarali sirketti normalde, wii misal nintendonun simdiye kadar ana konsalda cikardigi tum oyunlari destekliyor misal, VC de NES, SNES, N64 oyunlari sattigi gibi gamecube oyunlarini ve aksesuarlarini direk destekliyor

gameboylarda olay su sekilde

gameboy color - full destek
gameboy advance - full destek
gameboy advance SP - full destek
gameboy advance micro - geri destek hic yok

nitnendo DS - DS lite - GBA oyunlarini oynatiyor
Nintendo DSi - GBA destegi yok
Nintendo 3DS - sadece DS ve 3DS oyunlari

GBA destegini kaldirmakla nintendo pek cok oyuncuyu kizdirdi cunki GBA donemi SNES remake ve portlari ile dolu, SNES de malum efsanedir bunun yaninda DS ve DS lite hala kiymetli cunki ornek vericek olursak simdiey akdar el konsollarina cikmis butun pokemon oyunlari bir sekil oynaniyor alette misal

hatta nintendo uretimi durdugunda cinliler sorumlulugu aldi, korsan DS lite uretip ebayden satiyorlar direk eheuheu, kutusuna kada raynisini yapmis serefsizler anca icini acip fake oldugunu tespit edebiliyorlar

NGP ye gelince NGP PSP oyunlarini desteklicek

ps3 un faili su oldu, iksboks yuzunden erken piyasaya cikmak zorunda kaldilar, cell daha cok yeniydi ve 6 cekirdek islemci uretim masraflari cok yuksek idi o donem, sony zaten zararina konsol satarken oyunlarda yetismeyinc emali olarak cok zor duruma dustu, ustune bobi kotik gibi insanlar KONSOLUN FIYATI DUSMESSE OYUN YAPMAYI BIRAKIYORUZ, veya GABEN gibi internet agirsikleti abiler PS3 COK KOTU, KIMSE VALVEDE OYUN YAPMAK ISTEMIYOR BUNA diye aciklamalar yapinca sony de agresif bir sekilde masraf kismaya gitti

ps3 un on paneldeki portlari cikartti, arka panelde sadelestirmeye gidildi, ps2 ve ps1 oyunlarini oynatan cip cikartildi, sonra software emulation destegi kaldirildi falanda filan

piyasaya ilk cikan PS3 ler en iyi PS3 ler direk, su anda cok iyi fiyatalra satiliyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

gabe newell'in olayı reklam için değil miydi?

Hani bir anda PS3 düşmanı oldu, 6 ay geçmeden büyük bir şov ile, hiç beklenmeyen anda PS3'e çalışmaya ve destek vermeye başladılar.

Adamların Sony'nin parasıyla bu kadar değişeceğini sanmıyorum. Gerçi o reklama da ihtiyaçları yoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

yok 6 aylik diildi o, orange box cikti ps3 e EA tarafindan ve yerden yere vuruldu incelemelerde, gelmis gecmis en kotu portlardan biri hani

gaben cikti "ps3 devolopment cok zor is, ogrenmeye zaman harcasak baska hicbiryerde cell ve SPE kullanimi isimize yaramiycak, valvede ps3 ustune calisip ogrenmek istiyen yok, ps3 herkes icin bir zaman kaybi sony bence satislari durdurup yeniden konsol hazirlamali" seklinde radikalligin otesinde aciklamalar yapti

sony bazi konularda mal olmadigi icin bu aciklamalarin ardindan derdiniz ne, yardimci olalim diye valve ye eleman yollamis, SDK lar konusunda yarcimci olmus filan, problem zaten sony nin release telasinda valveye sifir destek vermis olmasi, lobi isine girmemesi

e sonra ne oldu?

microsoft steam ve dolayisiyal valve yi kendine rakip grodugunden net hizmeti konusunda kostek oldu, live de ms zaten tekelken sony "burda pazar var, isteyen kullansin" modunda

ama son darbe iste oyun basi bir ucreszi upgrade olayi ile team fortress konusunda valve nin butun surekli ucretsiz guncelleme politikasina dinamit koymalari oldu, PC de beles olan upgrade leri live ustunden parayla satmam ben diye gaben tavri koyunca MS gevsemedi ve kordugum oldu olay

gitti e3 de show yapti, uzun donemde ise steam i ps3 ustunde gelistircez flan diyorlardi, videolar oyunalr filan

ben sony olsam acimam, PSN i kapar steam e gecerim, gabe dunden hazir zaten bu ise, hem oyunculari bir cati altinda toplar bu hemde sony nin ve valve nin gelecegini garanti altina alir hemde acgozlu microsofta akrsi bi blok olmus olur
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...