Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ünlü Paradokslar

metboy

Öne çıkan mesajlar

said:
Nukem_Verite, 17 June 2003 18:13 tarihinde demiş ki:
said:
Sam, 17 June 2003 15:36 tarihinde demiş ki:
şu kodlardan anlayabildiğim kadarları çok ilginç geldi.. :)

einstein'in twin paradox'u demişsiniz, sanırım şu bilmece onunla ilgiliydi:

iki kapı ve iki kişi var karşınızda. kapılardan biri dışarıya biri de ölüme uzanıyor. seçim yapmak için bu iki kişiden sadece birine tek bir soru sormalısınız. birinin hep doğruları, diğerinin de hep yanlışları söylediği belirtiliyor fakat hangisinin doğrucu hangisinin yalancı olduğunu da bilmiyorsunuz. hangi kapıyı seçeceğinize karar verebilmek için soracağınız soru ne olmalı?[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
abi soluyorum ya reha muhtar mehmet ali birand bide bizim bakkalın mixi senin sesin sam

arkadaşına doğru kapının hangisi olduğunu sorsam bana ne der
yalancıya sorduğunda karşıdaki doğru olduğu için ancak o yalancı olduğu için yanlışı söyler
doğrucuya sorduğunda karşıdaki yalancı olduğundan sana yanlışı söyler
her ihtimalde söyledikleri kapının 2side ölüme gider[hline]"Hepimiz Zenciyiz"
Nukem_Verite, 22 May 2003 18:03 tarihinde shubuo için demiş ki:
habbo hotelin telefon için olanı abi kararı verdim ben."Doğru tahmininden dolayı kutluyoruz"

nukem çözmüş olauyı doğru cevap bu olsa gerek[hline]It doesn't make any sense This tragic ending
In spite of the evidence There's something still missing

Sosyal ağlarda paylaş

doğru cevap nukem'in, "anlayamadığım halde yanlış cevabın" dedim çünkü başka cevabı yok, keşfedemezsin yani. :)

kaldı ki bu adamlar kapıların önünde filan durmuyor, onu nereden çıkarttınız anlamadım, iki adam ve iki kapı var, her adam bir kapıyı temsil filan etmiyor öyle bir bağlantı kurduysanız..[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
abi soluyorum ya reha muhtar mehmet ali birand bide bizim bakkalın mixi senin sesin sam
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nukem_Verite, 17 June 2003 18:24 tarihinde demiş ki:
karakurt
2sinede 1 kere sorabilirsin abi
yalancı diyelim ve arkasındaki kapı ölüme gidiyo : konuşur
doğrucu diyelim ve arkasındaki kapı ölüme gidiyo : susar

bu yüzden anlıyamazsın
cevap benimki 2sinden birine bi kere sorucan işte her seferinde söylediği kapı ölüm[hline]"Hepimiz Zenciyiz"
Nukem_Verite, 22 May 2003 18:03 tarihinde shubuo için demiş ki:
habbo hotelin telefon için olanı abi kararı verdim ben."Doğru tahmininden dolayı kutluyoruz"

hayır, birine tek bir soru soruyorsun ama olayın esprisi zaten ikisinden de aynı cevabı alacağından emin olman gerektiren bir soru olması gerektiği. ama dediğin gibi ikisine de birer kere sorsan aynı cevabı alırdın. fakat bilmecede bir kere soruyorsun ve gerekli cevabı elde ediyorsun işte..[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

hah tamam ateistimiz de geldi tam oldu konu, şimdi türban paradoksuna da gireriz.. :)

karakurt kardeşim sorsan da adamlara "bu kapı doğru mu?" diye, ne cevap verdiklerinden emin olamazsın ki. bilmiyorsun hangisi yalancı hangisi doğrucu..[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

neden bilemiyorum ama bu forumda bir yerde dini konularda yorum yapan birini görsem büyük ihtimalle o sen oluyorsun, fizik kanunları ve felsefi paradokslardan bahsedilirken gelip "tanrı var mı yok mu?" diye sonu nereye gideceği belli bir tartışma açmaya yelteniyorsun, sonra da terbiye seviyeni ayarlayamıyorsun karşındakine göre, anlayamıyorsun takılma ile hakaret arasındaki farkı, gülünç duruma düşüyorsun en sonunda..[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

sam dini konular çok hassastır. sana göre bir önemi olmayan "amaen" diyebilceğin şey birine göre çok önemli olabilir. özellike bu konu dini bir konuysa.

o yüzden adama "aha ateistimiz de geldi" dedikten sonra tepki göstermesi normaldir.

dini konularda biraz daha saygılı olmamız lazım.[hline]Pretty women makes us buy beer,
Ugly women makes us drink beer.
[Al Bundy]
Sosyal ağlarda paylaş

homoid anlatmaya çalışayım
şimdi yalancıya soruo diyelim arkadaşına sorsam ne der dio: yalancı doğru söyleyenin doğru kapıyı söylüceğini bildiği için yalan söler ve ölüme giden kapıyı söler

doğru söleyene sorduğunu düşünürsek o da diğer inn yalancı olduğunu bildiği için yalan kapıyı söylüceğini bilerek ölüme giden kapıyı söler[hline]canjovi, 17 June 2003 21:33 tarihinde demiş ki:
yani metala sokuyo burdakiler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mirage, 17 June 2003 22:23 tarihinde demiş ki:
sam dini konular çok hassastır. sana göre bir önemi olmayan "amaen" diyebilceğin şey birine göre çok önemli olabilir. özellike bu konu dini bir konuysa.

o yüzden adama "aha ateistimiz de geldi" dedikten sonra tepki göstermesi normaldir.

dini konularda biraz daha saygılı olmamız lazım.[hline]Pretty women makes us buy beer,
Ugly women makes us drink beer.
[Al Bundy]

dini konularda saygısız olan bu arkadaşımız işte, sen sanırım hatırlamıyorsun bundan önce açtığı başlıkları. yani durduk yerde söylemedim ben o sözü, kaç kere kendsini uyardığımız halde gene gelip dine dayandırıyor konuyu. yukarıda ne konuşulmuş bu arkadaş ne demiş..[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Ya millet konuyu saptırmayın .. Ayrıca kapı olayı kesinlikle tuhaf bi durum cunku adamlar aynı yerlerde deiller ve bi de yalancılar her zmn yalan soylemezler seni yanıltmak icin doruyu soleyip de yalanlarsa nolcak ?
İsi kızıstıriim iice :D[hline]"III. Dunya savası'nın hangi silahlarla yapılacagını bilmiorum ama IV. Dunya Savası'nın tas ve sopalarla yapılacagına eminim."
Albert Einstein
Sosyal ağlarda paylaş

"2 tane din içerikli konu açtım."

rekor sende işte :)

"Biri kadınları sadece tahrik eden canlı,seks bombası olarak gören erkeklerin kadınları kapaması ile ilgili.Orada dini inançlardan dolayı kapanan insanlar ayrı tutulmuştu.
Diğeri de Kurban Bayramında yaşanan vahşet görüntülerinin yarattığı rahatsızlık ve hayvan kesmeye bayram adı verilmesinin garipliği ile ilgili idi."

birincisini hadi anladık da ikincisinde yazdıkların zaten dini inancı olan kişileri rencide edici ifadeler taşıyordu, şimdi nasıl alınıyorsun anlayamadım.

"Ayrıca Sam in dışında kimse uyarmadı beni.Palavra atıyor.Din konularına saygısızlık yapan kendisi.Hem suçlu hem güçlülük yapıyor yani."

bu güzel işte. o başlığa ve diğerine de bakılırsa toplamda 1-2 düzine ayrı insanın "dini konularda konuşmayın burada" dediği görülür bu bir. ikincisi beni suçlayarak daha da batırmışsın kendini, saçmalamanın dozunu tutturabilsen ben bile inanırdım belki.

"Konun başlığı en ünlü paradokslar.Bana ne sizin ne konuştuğunuzdan ben başlıkla ilgili yazarım."

ilk mesaja bak ve gör ki senin söylediklerinin konuşulanlarla ilgisi yok, ortadan girip gene dini tartışma çıkartmak için bahane aramışsın adeta.

"Ayrıca Sam kendisini ortam yürütücüsü zannediyor."

ben ortalığı yürütüyorum? git polise şikayet et ne yürütüyorsam onlara da söyle.. :)

"Ben gidiyorum bana karşı mesaj yazmayın."

emredersin..

"Yazarsanız yarın yanıtlarım."

buna hayhay derim, iyi geceler..[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

metboy annatamadım galiba sana doruyu soyleyip seni kuskulandırarak da yalan soyleyebilir cnm kardesim .... Dielim ben yalancıyım cıkısa giden kapı sagdaki bana herangi bi sekilde kapıyı sorsa ben de sagdaki desem suphelenmez mi bitanem annamadın mı ?[hline]"III. Dunya savası'nın hangi silahlarla yapılacagını bilmiorum ama IV. Dunya Savası'nın tas ve sopalarla yapılacagına eminim."
Albert Einstein
Sosyal ağlarda paylaş

ohooooo kardeşim siz de gerilim filmine çevirdiniz bilmeceyi.. :)

yok öyle birşey, yalancı hep yalan söylemek zorunda, amacı ne pahasına olursa olsun yanıltmak değil. sütü göstersen siyah diyecek, gri deyip kafa bulandırmayacak. bilgisayar programı gibi düşünün, biri hep doğru söylemeye programlanmış diğeri yalan..[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Sam sen benim cevabı anlamamışın ki ama, ben direk hangi kapıdır diye sormuyorum orada iki şey var "arkandaki kapı ölüme giden kapıysa saç rengimi söyler misin?" burada direk belli olur yalancı mı, sapık mı, tecavüzcü mü, hırsız mı... İki kere yazdım daha önce eh yani. Bunda da anlamazsan oku tüm yazılarımı.[hline]Est solarus oth mithas!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Karakurt, 18 June 2003 00:27 tarihinde demiş ki:
Sam sen benim cevabı anlamamışın ki ama, ben direk hangi kapıdır diye sormuyorum orada iki şey var "arkandaki kapı ölüme giden kapıysa saç rengimi söyler misin?" burada direk belli olur yalancı mı, sapık mı, tecavüzcü mü, hırsız mı... İki kere yazdım daha önce eh yani. Bunda da anlamazsan oku tüm yazılarımı.[hline]Est solarus oth mithas!

yalancıya dioruz ki arkandaki ölüme gidiosa saç rengimi sölersemisin sölemem dio
ama aslında sölemem diyerel arkasındakinin ölüme giden kapı olmadığını veya olduğunu sölemio aslında söler de yalan sölediği için sölemem dio

buna ne dicen :)[hline]canjovi, 17 June 2003 21:33 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
metboy, 18 June 2003 00:35 tarihinde demiş ki:
said:
Karakurt, 18 June 2003 00:27 tarihinde demiş ki:

yalancıya dioruz ki arkandaki ölüme gidiosa saç rengimi sölersemisin sölemem dio
ama aslında sölemem diyerel arkasındakinin ölüme giden kapı olmadığını veya olduğunu sölemio aslında söler de yalan sölediği için sölemem dio

buna ne dicen :)[hline]canjovi, 17 June 2003 21:33 tarihinde demiş ki:

Saç rengin siyah
Saoll
Girersin ve ölüm çıkar
çünkü yalan sölemişdir:)[hline]Ahw elimi yakdım.[b][u][i]
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de soru ne kaldırmıycağı taş
sonuçta her şeyi kaldırabiliomu kaldırıo diosun
kaldıramıycağı şey varmı yok yapabilirmi yapar ama yine kaldırır ya işte bende bunu diorum sonuca bakıoruz yok ama yapar :)[hline]canjovi, 17 June 2003 21:33 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
metboy, 17 June 2003 15:20 tarihinde demiş ki:
Ok paradoksu:Zaman “an” lardan oluşmuştur. “An”zamanın en küçük parçasıdır ve bölünemez. Bir ok hareketli veya hareketsiz olsun, aslında ok hiçbir zaman hareket edemez. Çünkü hareketin gerçekleşmesi için okun bir anın başlangıcında bir noktada, anın sonunda da başka bir noktada olması gerekir. Ancak bunun olması için “an” ın bölünebilir olması gerekir ki bu da tanıma gore mümkün değildir. Dolayısıyla ok aslında hareket etmemiştir.

bu bi paradox değil felesefenin ünlü herakleitos permandies tartışmasıdır.

permandies hareketin var olmadığını arka arkaya gelen durağanlık hallerinin sıranlanması durumunda bizim onu hareketli gibi algılamamızdır der.

herakleitos ise durağanlığın mümkün olmadığını her şeyin sürekli hareket halinde olduğunu iddia eder.duragan gibi algıladığımız herşey aslında o kadar hızlı ve küçük periyotlarla hareket ediyodurki bizim algı sınırımızın dışındadır.

asıl bu tartışmanın şaşırtıcı tarafı yüzyılar sonra herakleitos'un duraganlık yoktur fikri kinetik enerji kavramının ortaya çıkmasına.permandies'in hareket yoktur fikri potansiyel enerji kavramının ortaya çıkmasına neden olmuştur.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him,
and so do the angels because of His Awe.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ra_d, 18 June 2003 01:09 tarihinde demiş ki:
said:
metboy, 17 June 2003 15:20 tarihinde demiş ki:
Ok paradoksu:Zaman “an” lardan oluşmuştur. “An”zamanın en küçük parçasıdır ve bölünemez. Bir ok hareketli veya hareketsiz olsun, aslında ok hiçbir zaman hareket edemez. Çünkü hareketin gerçekleşmesi için okun bir anın başlangıcında bir noktada, anın sonunda da başka bir noktada olması gerekir. Ancak bunun olması için “an” ın bölünebilir olması gerekir ki bu da tanıma gore mümkün değildir. Dolayısıyla ok aslında hareket etmemiştir.

bu bi paradox değil felesefenin ünlü herakleitos permandies tartışmasıdır.

permandies hareketin var olmadığını arka arkaya gelen durağanlık hallerinin sıranlanması durumunda bizim onu hareketli gibi algılamamızdır der.

herakleitos ise durağanlığın mümkün olmadığını her şeyin sürekli hareket halinde olduğunu iddia eder.duragan gibi algıladığımız herşey aslında o kadar hızlı ve küçük periyotlarla hareket ediyodurki bizim algı sınırımızın dışındadır.

asıl bu tartışmanın şaşırtıcı tarafı yüzyılar sonra herakleitos'un duraganlık yoktur fikri kinetik enerji kavramının ortaya çıkmasına.permandies'in hareket yoktur fikri potansiyel enerji kavramının ortaya çıkmasına neden olmuştur.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him,

yani paradox değilmi şimdi bu valla kaynak şurası bura[hline]canjovi, 17 June 2003 21:33 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

paradox değil.permandies'in fikrinin açıklamasıdır.her haliyle gayet mantıklıdır.fikre göre aslında ok hareket etmemektedir.bizim hareket eder gibi görmemizin nedeni anların(durağanlık hallerinin) arkarkaya sıralanması ve an'ların büyüklüğünün bizim tarafımızdan algılanamıyacak kadar küçük olmasıdır.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him,
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...