Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgisayar topladım, çalışmadı.yardım lazım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yeni bilgisayar topladım az önce, pc açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor.no signal yazıyor.monitörü başka pc de denedim, çalıştı.tüm herşey de doğru takılı.bir fikriniz var mı, sorun neden olabilir?
Mesaj tarihi:
benjani said:

yeni bilgisayar topladım az önce, pc açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor.no signal yazıyor.monitörü başka pc de denedim, çalıştı.tüm herşey de doğru takılı.bir fikriniz var mı, sorun neden olabilir?

CPU 8-pin power kablosunu unutmuş olabilirsin belki, bazen oluyor. RAM'leri de çıkarıp tak bi, alakasız şekilde işe yarayabiliyor bazen, olmazsa tek tek hepsini dene bir arada takmak yerine. O da olmazsa ekran kartı artık.
Mesaj tarihi:
1.anakart-kasa arasına takılan minik yükseltme (kısa devreyi engelleme amaçlı) vidaları takmadıysan tak
2.power supply dan anakarta giden kabloları doğru taktığına emin ol
3.cpu fanının tam oturduğuna emin ol
4.ramleri çıkar tek ram geri takıp sistemi açmayı dene
5.ekran kartını sök tak

bunları yapınca açılmazsa hala parçalardan birisi problemlidir, ona da artık sırası gelince
Mesaj tarihi:
kasaya gömçürmüş direk belli ki, o vidaları bul anakartın altındaki lehim uçları kasaya temas edip kısadevre yapabiliyor.

edit: 5 tane olsa gene yeter vida, dıştakilere bi de ortada bi yere denk gelcek şekilde takarsın.
Mesaj tarihi:
phenom II x4 955 black edition am3 3.2ghz 8mb cache
Asus M5A87 anakart
XFX HD6790 1gb ekran kartı
Thermaltake VL86021W2E ATX kasa
4gb ram

o vidaları takcak yer yok, zaten yükselti var vida yerlerinde
Mesaj tarihi:
hemen söylüyorum abi ilk gözüme çarpan şeyi.600w güç kaynağı dediğin için,kasanın içinden çıkan güç kaynağını kullanıyorsun büyük ihtimal.o kasalardaki güç kaynakları giriş seviyesidir,verimlilik çok düşüktür.kullandığın kart 2 adet 6 pin güç girişi vardır.yüksek güç tüketimi vardı 145-155w arası yanlış hatırlamıyorsam.şayet güç kaynağın kasanın içinden çıkansa bu sistemi verimli kullanamazsın sorunun nedeni ''şuan'' güç kaynağından değilse bile.12v kanallarından yüksek amper veren,verimlilik 80+ birşeyler alman gerekiyor.

beep sesi 'hiç yok' demişsin,herşey sorunsuzsa tek beep sesi gelmesi lazım.ekran kartını çıkar bir öyle çalıştırmayı dene,olmadı ramleri teker teker çıkarıp çalıştırmayı dene vs bu şekil sorunun kaynağını bulabilirsin.elinde imkan varsa başka ekran kartı veya kaliteli güç kaynağı hepsini bir dene en son çare aldığın yere götürürsün.
Mesaj tarihi:
o ayaklarına takılan iletken olmayan vidaları takmayıp ana kartı oturtmaya calıştıysan eğer buyuk ihtimal ana kart ta kısa devre sorunu yaşadın aynı olay başıma geldi görüntü alamadım daha sonra yaptıgım bir kaç fiziksel müdaheleden sonra görüntü aldım ama bu sefer ses gitmişti ana kartı değiştirmek zorunda kaldım. ana kartı kasa dışına alıp tüm bilesenlerini bur karton kutu üzerinde birleştirip güç vermeyi dene birde.
  • Yeni Oluştur...