benjani Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 yeni bilgisayar topladım az önce, pc açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor.no signal yazıyor.monitörü başka pc de denedim, çalıştı.tüm herşey de doğru takılı.bir fikriniz var mı, sorun neden olabilir?
zeawee Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 barbu said: ekran kartı eğer her şeyi doğru taktıysan direk bu.
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 benjani said: yeni bilgisayar topladım az önce, pc açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor.no signal yazıyor.monitörü başka pc de denedim, çalıştı.tüm herşey de doğru takılı.bir fikriniz var mı, sorun neden olabilir? CPU 8-pin power kablosunu unutmuş olabilirsin belki, bazen oluyor. RAM'leri de çıkarıp tak bi, alakasız şekilde işe yarayabiliyor bazen, olmazsa tek tek hepsini dene bir arada takmak yerine. O da olmazsa ekran kartı artık.
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 O da var tabi, ben BIOS speaker'ı kasten söktüğümden aklıma bile gelmedi :p Ötüyor mü, ötüyorsa nasıl?
benjani Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 bios speaker i taktım ama ötmüyor hiç.power led de çalışmadı.doğru taktığımdan eminim.
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 ekran karti calisiyo mu acilista, fanler dilan donuyo mu
batuhan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Valla bende ilk acemilik zamanı kurduğumda ana karttan işlemci fanına giden kısmı yakmışım.Lehimle fln halletmişlerdi.Fanları fln bi kontrol et.
benjani Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 tüm fanlar filan çalışıyor şu an.ekran kartını, ram i filan takıp çıkardık ama değişen birşey olmadı.
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 elentrik yetiyo herseye di mi, eminsiniz, butun kablolar filan tam takili.
benjani Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 tam takılı, elektrik de yetiyor.600 watt psu var
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 baska gpu var mi sagda sola, onu takip deneyin bi.
BaaL Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2011 1.anakart-kasa arasına takılan minik yükseltme (kısa devreyi engelleme amaçlı) vidaları takmadıysan tak 2.power supply dan anakarta giden kabloları doğru taktığına emin ol 3.cpu fanının tam oturduğuna emin ol 4.ramleri çıkar tek ram geri takıp sistemi açmayı dene 5.ekran kartını sök tak bunları yapınca açılmazsa hala parçalardan birisi problemlidir, ona da artık sırası gelince
benjani Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 o minik vidalardan kaç tane olması lazım.2 tane çıkmıştı, o yüzden takmadım bak.2 taneyi takarsam diğer vidalar oturmaz sanki gibi takmadım.
BaaL Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 kasaya gömçürmüş direk belli ki, o vidaları bul anakartın altındaki lehim uçları kasaya temas edip kısadevre yapabiliyor. edit: 5 tane olsa gene yeter vida, dıştakilere bi de ortada bi yere denk gelcek şekilde takarsın.
benjani Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 2 tane çıktı sadece.takcam şimdi
knox Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 abi yazsana şuraya kurduğun sistemi,belki daha faydalı bir şekilde yardımcı olabiliriz.
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 ekran kartini kesmedin di mi tam otursun diye.
benjani Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 phenom II x4 955 black edition am3 3.2ghz 8mb cache Asus M5A87 anakart XFX HD6790 1gb ekran kartı Thermaltake VL86021W2E ATX kasa 4gb ram o vidaları takcak yer yok, zaten yükselti var vida yerlerinde
knox Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 hemen söylüyorum abi ilk gözüme çarpan şeyi.600w güç kaynağı dediğin için,kasanın içinden çıkan güç kaynağını kullanıyorsun büyük ihtimal.o kasalardaki güç kaynakları giriş seviyesidir,verimlilik çok düşüktür.kullandığın kart 2 adet 6 pin güç girişi vardır.yüksek güç tüketimi vardı 145-155w arası yanlış hatırlamıyorsam.şayet güç kaynağın kasanın içinden çıkansa bu sistemi verimli kullanamazsın sorunun nedeni ''şuan'' güç kaynağından değilse bile.12v kanallarından yüksek amper veren,verimlilik 80+ birşeyler alman gerekiyor. beep sesi 'hiç yok' demişsin,herşey sorunsuzsa tek beep sesi gelmesi lazım.ekran kartını çıkar bir öyle çalıştırmayı dene,olmadı ramleri teker teker çıkarıp çalıştırmayı dene vs bu şekil sorunun kaynağını bulabilirsin.elinde imkan varsa başka ekran kartı veya kaliteli güç kaynağı hepsini bir dene en son çare aldığın yere götürürsün.
olorin84 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2011 o ayaklarına takılan iletken olmayan vidaları takmayıp ana kartı oturtmaya calıştıysan eğer buyuk ihtimal ana kart ta kısa devre sorunu yaşadın aynı olay başıma geldi görüntü alamadım daha sonra yaptıgım bir kaç fiziksel müdaheleden sonra görüntü aldım ama bu sefer ses gitmişti ana kartı değiştirmek zorunda kaldım. ana kartı kasa dışına alıp tüm bilesenlerini bur karton kutu üzerinde birleştirip güç vermeyi dene birde.
Öne çıkan mesajlar