Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

flight simulator için esaslı joystick


roket adam

Öne çıkan mesajlar

tam bir flight simulator manyağı olan, fakat klavyeyle cebelleşmekten hayattan soğuyan babama uçuş seti tarzı bir sistem hediye etmek istiyorum bazen, bu tarz "iş görecek" bir sistem kaça mal olur? tek joystick veya çift, hiç bir bilgim yok nasıl olması gerektiği konusunda ama mümkün olduğunca gerçekçi bir takım olsun istiyorum. işin kötü yanı çok param da yok.

en optimum tavsiyelerinizi bekliyorum pampişler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olm ben bunu denedim bir Saturn'de, çok plastik gelmişti -yanlış hatırlamıyorsam-. Böyle bazı joystickler var, sanki alt kısmı yaylı, bıraktın mı ortalıyor tekrar, bazıları ise tam tersine olduğun gibi kalıyor daha sağlam gibi, tam anlatamadım ama öyle işte. Gerçekten cahil cühela olduğum bir konu bu sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok ayri seyler
titresim dedigin bildigin zirbir titremesi kolun, ps3 kollarindaki gibin.

forcefeedback adindan da belli gucun geribeslemesi, gucu sana yansitiyor, direksiyonlardaki ff ile ayni muhabbet, orda da var ya araba hizlandiginda direksiyon sertlesir, viraja girdiginde ona gore tepki verir vb
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşte şunu eklemeyi unutmuşum ki bu kadar pahalı değil daha ucuzunu arıyorum (Senko'nun örnekle aynı fiyatta, onu alana kadar bunu alırım demek istemiştim) diğer yandan hani o bahsettiğim "yaylı" joystickler kadar da dandik olmasın istiyorum. Takım olur da throttle şeyi de olursa çok güzel olur hatta.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

roket o linklediğini 2 yıl falan kullandım 2 yıl da askerdeyken boşta bekledi halen fubar olan kısmı yok. ama force feedback yok, lcd tarafı biraz lüzumsuz. butonlar bozulmadı ama kalitesiz hissiyatı mevcut hatta özellikle bir iki buton çin pazarından almış hissi veriyo ve driver support bitti sanırım normal versiyon için. saitekin kendi profilerı başarılı baya. içinden çıkan vantuzlar dertti zamanında hatta throttleı sertleştirirsen vantuzlar çıkıp aletin kendisi ileri gidiyodu. sabitlemek için altta vida delikleri var ama vidaların kendisi yok. onun harici axislerin hissiyatı başarılı. throttle tarafı sertlik ayarlanabilir, joystik tarafı kavrama yüksekliği ayarlanabilir. gerçi dış yüzeyi pek bi plastik :3
pro versiyonun lcdsi programlanabilir ve sonradan rudder, instrument vs aksesuarları ekleyebiliyosun ve supportu devam ediyo sanırım bunun harici "hiç" farkı yok.

tl;dr hissiyatı biraz ucuz olsa da sağlam, klavyeden sonra über upgrade olur ve simulator geek için programlanabilir buttonları cennet. hatta sonunda x52ye karar verirsen (saitek ya da diğer firmalar ne yaptı bilmiyorum şahsen) direk proyu al bi süre ne hediye alırım derdine düşmezsin =P

edit: şimdi bulup bi kurcaladım da joystick kısmını ileri geri oynatınca hafif paslanmış gibi gidiyo sanırım yaylar gg. üşenmezsem içini açıp bakıcam.
edit2: pro versiyonu dediğim x52nin prosu hotas olan. üstteki yoke değil. parçaları interchangeable mı bilmiyorum amma velakin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

Bunu buldum mesela tam yarı fiyatına: http://www.amazon.de/PC-Saitek-Flight-Controller-Joystick/dp/B00030GSJY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1309910593&sr=8-1 Deneyen eden var mı? Daha düşebilir miyiz :)


Ben bunu kullanıyorum 3 sene fln oldu. Çok memnunum. Saatlerce uçmuşluğum var FS 2004, FSX ve X-Plane'de bunla :P.
Bunun yenisi çıktı X-65, para yeterse tavsiye, yoksa bu da tavsiye!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...