Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2011 Avrupa Şampiyonası

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

yenildik ama haketmedik. litvanya çok kötüydü, biz çok şanssızdık.. ayrıca ben ne zaman izlesem hidayetin atışları berbat ya.. hep kısa düşüyor, saçma yerlerden deniyor.

şu kadroyla final görmezsek, teknik açıdan sıkıntı vardır bence. takım çok iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok kötü oynamadık her zamanki gibi oynadık ama bu sefer karşıda Portekiz değil Litvanya vardı. 17 de 3 üçlük atmak şanssızlık değil Litvanya'nın savunmasının sonucu. Savunma sayesinde önde götürüyorduk maçı aslında ama işte Litvanya gibi bir takıma karşı hem de kendi seyircisi önünde maç sonu oynamak çok kolay değil. Zaten maçın ilk 5 dakikasından sonra başabaş geçeceği belliydi maçın ama biz bu başabaş geçen maçları çok zor kazanabiliyoruz. Bence baya önemli bir tecrübe olmuştur bu durum. En son hatırladığım Sırbistan maçını kazandık son topa kalan zaten onu da nasıl kazanabildik hala aklım almıyor : ) Hiç olmayacak şeyler olmuştu yani o maç.

Geçen Avrupa şampiyonalarının birinde namağlup ve farklı kazanmıştık bütün maçları ama sonra Yunanistan'a yine son topa kalan bir maçta yenilmiştik(Hatırlayan vardır vassilis spanoulis'in çok uzaktan gelen bir son saniye üçlüğüyle maçtan kopmuştuk) ve sonra da süper bir turnuva tamamen bir kabusa dönmüş herkese yenilmiştik. Böyle olmasına tercih ederim ben şu yenilgiyi.

Hidayet harbiden biraz etkisiz kaldı ama isteksiz falan değildi. Adam Türkiye'nin çıkardığı en büyük basketbol oyuncusu kesinlikle ve isteğinden, hırsından asla şüphe duymam. Tabi yaşlanınca ayakları yavaşladı vs ama yine takımın ruhani lideri adam şimdi bir maç kötü oynadı diye salak Türk basını gibi adamı yerden yere vurmak doğru değil bence.
Sosyal ağlarda paylaş

hazırlık maçlarındada 20'de 2 falan atıyorduk 3lük.

şu gerçek ki bu takımda güvenilecek şutör yok.ibrahim kutluayı stüdyodan getirin bu turnuva için. şut atmak için girsin arada bir.yoksa güçlü takımlar önünde 70 sayıda tıkanır ve 2.tur gruplardan annemizin evine döneriz.
Sosyal ağlarda paylaş

bariz sıçtık ama ben gene bu kadar oynayabileceğimizi beklemiyordum.litvanyayı fazla büyütmüşüm.bizim takım silkelenir de kendine gelirse finale gider.litvanya gibi bi takım karşısında kendi seyircisi önünde tiplenen bi basket ve emirin çemberden çıkan topu yüzünden kaybettik.eger bu maglubiyetten ders çıkarırsak galibiyetten çok daha faydalı olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

o değil şimdi ispanyaya da yenilirsek diğer grupta almanya-sırbistan-fransa gelecek. bu takımlardan en az 2sini yenmeliyiz çeyrek final için. almanya yenilebilir, fransa da parkeri tutmamız zor ki onu tutsak bile iyi bir kadroları var, sırbistan da baya zor ama işte bizim takımın sağı solu belli olmadığından 3ünü de yenebiliriz 3üne de kaybedebiliriz. ölüm tarafına düşmemiz kötü olmuş. ama çeyrek finale çıkabilirsek ben umutluyum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu maç önemliydi ya, hem Litvanya hem İspanya'ya yenilirsek 2.tur grubuna galibiyet taşıyamayacağız. Çaprazdan gelen takımlarda zorlu. En az 2 galibiyet gerekecek 3 maçta. Ama şöyle olumlu bir nokta var; 4.olup çıksak bile çeyrek finalde dişimize göre bir takımla eşleşeceğiz.

Bu maç Cenk'e ne yaptılarsa aynısından yapmaya devam etsinler. İlk yarıda bir ara da Ender'in içine Orhun kaçtı sandım. Bunlar güzel şeyler tabi. Bir de ileriki maçlarda da böyle oynayacaksa maçı Hidosuz bitirmeyi düşünmesi lazım Orhun'un.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir gün önceki yazımda Hidayet ve Ersan'ın kötü olduklarını yazmıştım. Dün Ersan oynaması gerektiği gibi oynadı ve hatta daha sonra adamı unuttuk. Ama Hidayet yine aynı, iğrenç oynuyor. Kendisini NBA MVP'si falan sanıyor herhalde ki açsın gözlerini de Nowitzki'yi izlesin, adam NBA MVP'si ve bir yıldızın nasıl oynaması gerektiğini gösteriyor. Keza Pau Gasol'da öyle. Bu bizim oyuncularımız neden birkaç başarıdan sonra, "küçük dağları ben yarattım" triplerine girerler ve biz neden bu adamları bu kadar şımartırız? Dünkü maçı sadece ve sadece Hidayet yüzünden kaybettik. Aklı başında her basketbol sever bunu görebilir. Hücumda yapması gerekeni yapamadığı gibi savunma da da çok kötüydü. Ne doğru düzgün adamını tutabildi, ne arkadaşlarına yardım edebildi.

Ben antrenör olsam, Hidayet'in şu performansından sonra takımın ilk 5ini değiştiririm, takımın pota altını rakibe karartırım. Ömer Aşık, Enes Kanter, Ersan, Ömer Onan ve Kerem Tunçeri ile başlatırım takımı. Dünkü maç çok pisi pisine gitti, hala gözümün önünden gitmiyor son 1 dakikada ki o hatalar.

Faul atışları konusunda da saçmalamaya devam ediyoruz, adamlar yanlış hatırlamıyorsam 2 atış kaçırdılar ama biz yine maşallah Allah ne verdiyse kaçırıp durduk. Kafa kafaya oynanan maçlarda bu faul atışları görüldüğü gibi çok önemli oluyor. Bu sorun bizim milli takımın çözemediği sorun, tıpkı futbol takımının yıllardır adam gibi orta yapmayı becerememesi gibi bizim basketbol takımları da bir türlü faul atmayı öğrenemediler.

Ben yine de Ömer Aşık eğer vücut yapar ve pota altındayken eğilmemeyi öğrenir, üzerine faul atışını en az 70%'e çıkartırsa, Enes Kanter şımarmadan aynen böyle devam ederse, Semih sakatlığı geçtikten sonra kaldığı yerden üzerine katarak devam ederse önümüzdeki birkaç yıl dünyanın en iyi 3 uzununa sahip olabileceğimize ciddi ciddi inanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yazdığın şeylerin neredeyse hepsi yanlış bence : P hiçbir düşüncene katılmıyorum tamamen antitezin şeyleri düşünüyorum.

1-Burası Nba değil ve Hidayet'de ne bir Pau Gasol ne de bir Nowitzki değil. Bu iki adam Avrupa'lı belki gelmiş geçmiş en iyi oyuncular Drazen Petrovic ve Sabonis ile beraber. Her zaman bir oyuncu kötü oynayabilir hatalar yapabilir bu çok normal. Jordan dahi olsa şutu girmeyebilir vs. Hele bir de Litvanya gibi Türkiye'den çok çok daha fazla basketbol bilen ve seven insanların olduğu bir ülkede böyle bir seyircinin karşısında. Hidayet zaten 2 senedir eski halinden uzak ama yine de bu adam Türkiye'de yetişen ve Milli takımda oynama tercihini yapmış(Ben olsam oynamazdım açıkçası) kendinden bir şeyler vermiş bir adam. Biraz hakkını yiyorsun bence. Bir maç kötü oynadı diye böyle üzerine gidersen adamın kimse milli takımda oynamayı istemez. Dünya ikincisi olunca adamı göklere çıkarıyorsan grup maçında kötü oynarsa teselli etmek lazım. (Dünya şampiyonasında takımın lideriydi)

2-Faul atışlarında yine seyircinin yarattığı heyecan faktörü etkili olmuştur keza Ömer Aşık dışındaki oyuncular o kadar da kötü faul kullanmıyor. Ömer Aşık'ın durumu da zaten malum.

3-Ömer zaten kendini Nba'de çok geliştirmiş ve gerçekten çok kuvvetlenmiş. Geçen şampiyonadaki Ömer ile şu anki arasında çok fark var. Semih'i izlemediğimiz için bir şey söyleyemiyorum. Enes'de gerçekten çok büyük bir potansiyel görüyorum çocuk 19 yaşında ve bu potansiyelinin farkında elbette şımaracaktır. Zamanla oturacak her şeyi. Bütün bunlar oturunca belki ama belki dünyanın değil de avrupa'nın en iyi pota altına sahip oluruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...