Mathias Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Benim simdi aklıma geldi de belirteyim dedim Şimdi mesela biz bir elf fighter'ız Imp.Crit (rapier) var. ve elimizde +3 keen rapier var bi tane bu sayede 14-20 arası critical koyuyoruz. Buraya kadar güzel iyi ancak diyelim karşımıza bir Ogre Magi çıktı ve biz buna anca 15 ve ustu atarak vurabiliyoruz.E peki ben şimdi her 15 attığımda crit. vuruyordum ... yani ucundan ogre magi kesmek her seferinde critical vurmak mı demek ... saçma değil mi? Sonuçta %100 critical vurmak olmaz herhalde ... ama benim bildiğim boyle durumlar için 'Efenim siz 15 te normal koyun 16 dan itibaren crit koyarsınız.Arada bir bosluk bırakın devam edin' gibi bir kurtarma senaryosu yok.DM'mi karar verir boyle bir durumda ne olacagına yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 ogre'nin ACsi 15. bu AC 15'e vurabilmek için ne gerekli? d20 atıyorsun, gelen sayıya bonus ekliyorsun bu bonus neyin bonusu? Senin karakterinin base attack bonus, silahının enchantment bonusu vs vs ekliyorsun.. Mesela gelen zar 10, bir de toplam +7 bonus ekleniyor, bu durumda sen 17 ile vuruyorsun. Ogre'nin AC'si 15. 17>15 olduğu için, Ogre'ye vurabiliyorsun. Atak zarın tuttu, sonraki aşama ise damage zarı... ------------------------- Critical konusu. Mesela critical hit'in senin 15-20 x2 diyelim. Ogre'ye saldırıyorsun. Ogre'nin AC'si 15. sen de zarda 15 attın. Ancaaak Bonuslar da eklencek. Yani toplam atak zarın 15+7 = 21 oluyor. Sen Ogreye 21 ile vuruyorsun, 15 ile değil. Ancaaak v2 Critical, bonussuz atak zarıdır. Bu örnekde bonus eklenmiş atak zarı 21, bonussuz atak zarımız ise 15. bonussuz atak zarın 15-20 arasında olmak zorunda. yani bu ikinci durumda, hem 15 ile critical koymuş oluyorsun, hem 21 ile ogre'ye isabet etmiş oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 grudge gelince daha iyi anlatır, :) 3 senedir kural kitaplarını açmadım, ama durum bu, bir bug felan yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Sanırım soylmek istedigi, ancak d20 de 15 atarsa ogre'ın ar ye ulasabildigi, Bu bir bug degildir mumkundur, cirt vurma sansin %100 degildir zaten %30 dur =) Mesela basak bir karakter 20 crit axe le dragona dlasaydi ve lvl1 oldugu icin sadece 20 atinca vurabilseydi buda bug olmazdi.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Benim dediğim adam 15 atıp vurabilirse hem vuruyor hem de crit vurmus oluyor .. yani adamın yaratıga vurması halinde bu vurusun crit olma olasılıgı %100 oluyor ... Tamam belki mantıklı ama lvl 1 adam dragona saldırabiliyorsa o zaman lvl 1 adamın elinde vorpal silah olması mumkundur o zaman dragonu 20 atarak tek vurusta indirir. hem natural hit hem de crit hesabı .. bu yuzden sacma geldi de...ama olabilir mi ... olabilir :)[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 15+ attığında zarı 2. kez atıyorsun vuruş critical mı değil mi diye. 2. zarın 15- geldiği her seferde sadece normal vuruş yapmış oluyorsun. yani yaratığa sadece critical vuruşlar yaparak öldürmüş olmuyorsun yine de.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Foxx Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Boyle buglar oluyor arkadaslar o kadar da mantikli dusunmeyin. Mesela bizim bir arkadas 2 vampirin arasinda kaldi. Full Expertise kullanarak attack bonusunu tamamen yoketti. Sadece 20 ile vurabiliyordu zaten, dedi ki "Elime kazik aliyorum ve kalbine vurmaya calisiyorum." Nasilsa normal silahiyle o kadar eksi alarak olduremeyecegine gore kazik alayim tek vurusta gebersin mantigi yapti. Simdi normalde belli bir yere vurmak default -2, duruma gore de DM daha fazla eksi verebilir. Ama 20 always hit, ayni zamandada critical oldugundan 20 atana kadar defans yapti sonra bir 20 de kesti vampiri, sonra digerine de boyle yapti. Simdi kurallara ve kitaba gore bu mumkun ama mantik olarak salakca geliyor. Ayni sekilde +5 Vorpal Keen, Improved Critical bir Rapier 10+ attikca critical vurmasi gerek. Vorpaldada biliyorsunuz critical insta-death oluyor. Alin size oyunun boku cikti. Ne Dragon kalir ne demon. Bu yuzden DM'in balance'i tutturmasi gerekiyor, hersey kitabina gore oynatmayin bence. Yada player'in neler yapabilecegini de dusunun onceden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 sufi açıklamış durumu. crit. range içinde atılan bi d20 sadece threat'tir. tekrar aynı acye vurmanız gerekir 2. bi rolla. dolayısıyla her vuruşunuz crit. olmuyo ayrıca imp. crit ve keen stacklenmiyo artık.[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt. - Bene Gesserit Azhar Book Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dilbao Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2004 Bedenin belli bir yerine vurmak yani called shat yapmak DnD de olanaklı deil, ama offical kitapların birinde variant olarak görmüştüm. Kişi belli bir noktaya hedeflenmiş bir saldırı yapmak isterse, yani zayıf yada ölümcül olabilecek bir yere saldırmak isterse zarına -8 alır ve saldırısını belirttiği noktaya yapar. Eğer saldırısı başarılı olursa attack için kullandığı zarı bir büyük atar(zarın bir büyüğünü bulmak için monk un açıklamasındaki small/large monk tablosuna bakın). Ayrıca duruma göre saldırılan noktadan dolayı kişi bir penalty da alabilir, mesela bacaklara yapılan bir saldırı trip attack yapılmış gibi düşmanı yere düşürebilir, kollara yapılan br saldırı disarm sayılabilir. Tabiki DM izni ile... Vorpal sadece ve sadece 20 atıldığında kafa uçurur, critical atıldığında diil. Yani Keen ile Vorpal ın aynı silahta olmasının pek bir anlamı olmaz. Keen olacaksa, Vorpal gibi +5 Ench. fiyatı olan bir silah alacağıma Flaming, Flaming Burst, Frost, Icy Burst, Shock, Shocking Burst gibi özelliklerden bir karma yapmayı tercih ederim. Ayrıca 3.5 da Grudge ın da dediği gibi critical range, sadece ve sadece bir kez ikiye katlanabiliyor. Bu arada iki kez ikiye katlamak 4 ile çarpmak diil toplamda 3 ile çarpmaktır. Yani varsayalım ki keen ile imp. critical stack oluyor, bu durumda 18-20(3 rakam) olan bir silah 12-20(9 rakam) haline gelecektir. Yani Keen 3 arttırdı, Imp. Crit de 3 arttırdı diyecektik. Ama böyle birşey olmuyor tabiki. 18-20 olan silah, 15-20 olacaktır ve daha altına da inemez. Son olarak +5, Vorpal(+5), Keen(+1) silah olmaz. Çünkü bir silah en fazla +10 bonus taşıyabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 evet 1 senedir oynamadığım için threat olayını unutmuşum. Biraz daha mantık kazandı ama yine de her vuruşunun bir threat olması hala biraz absürd .yani adam ucu ucuna yenebileceği herife takır takır threat gomerkeni, kendinden dusuk kuvvetli bir tipe o kadar threat gomemiyor falan filan.. Bir de +5 keen vorpal olur .... hem de epic olur.Mis gibi de olur. :)[signature][hline]What we do in life,echoes in eternity. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 yapmışken +6 yapın bari de bişeye benzesin :)[signature][hline]The search for an ultimate, unifying explanation for all things is a fruitless endeavor, a step in the wrong direction. This is why, in a universe of chaos, we must constantly adapt. - Bene Gesserit Azhar Book Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 max bonus +5 degilmiydi ne alaka +10 ki? Ha bide bitek +6 silah vardi dms de boleleri cok nadir olur heryere koymayın diyede not dusmuslerdi. +5 vorpal ne be?, Sonra flame ice busrt falan ne ole onlar diablomu bu? (Biabloyu laf yok aslında ama o ayrı) Valla ben hatırlamıyorum +4 den asmıs sılah kullandgımı bunca yıldır, Oda Battle axe falan gıbı bseydı herhal. Millet ucmus %300 magic fnd kasıp ice busrt flame strike falaln kılıclar yapmıs kendılerıne.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vampire Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 said: Foxx, 17 Eylül 2004 23:39 tarihinde demiş ki: Boyle buglar oluyor arkadaslar o kadar da mantikli dusunmeyin. Mesela bizim bir arkadas 2 vampirin arasinda kaldi. Full Expertise kullanarak attack bonusunu tamamen yoketti. Sadece 20 ile vurabiliyordu zaten, dedi ki "Elime kazik aliyorum ve kalbine vurmaya calisiyorum." Nasilsa normal silahiyle o kadar eksi alarak olduremeyecegine gore kazik alayim tek vurusta gebersin mantigi yapti. Simdi normalde belli bir yere vurmak default -2, duruma gore de DM daha fazla eksi verebilir. Ama 20 always hit, ayni zamandada critical oldugundan 20 atana kadar defans yapti sonra bir 20 de kesti vampiri, sonra digerine de boyle yapti. Simdi kurallara ve kitaba gore bu mumkun ama mantik olarak salakca geliyor. Ayni sekilde +5 Vorpal Keen, Improved Critical bir Rapier 10+ attikca critical vurmasi gerek. Vorpaldada biliyorsunuz critical insta-death oluyor. Alin size oyunun boku cikti. Ne Dragon kalir ne demon. Bu yuzden DM'in balance'i tutturmasi gerekiyor, hersey kitabina gore oynatmayin bence. Yada player'in neler yapabilecegini de dusunun onceden. LOL ben bu hikayeleri biyerden hatirliyorum ama neyse, Foxx bokunu cikartip bizi powerplay oynatmisti bizde aldik vorpali, sabanda white dragon cikardi, bi kritikte dragona verince delirmisti tabi adam haliyle, hayatimizda bi defa level 20 den baslayip powerplay yapalim dedik onunda boku cikti, o gün bugündür zaten vorpla kullanmayiz oyunlarda, ha bide Foxx hayvanlik yapar karsimiza vorpalli tipler cikartir diye forftification armorlar almistik %90 kritik yemiyosun galba öyle biseydi... Ama dikkat ettiysen foxx biz orda hata yapmistik yani vampir olayinda, 3rd editiona geceli daha 2-3 gün mü ne oluyodu o oyunu attigimizda, o vampir sahnesindeki experteise i kullanan bendim ve hesaplamadigimiz sey (yani daha kitabi hatimlemeden oynamistik) critic mi degil mi diye ikinci zari atmamistik, AD&D gibi her 20 kritik mantigi yapiyorduk o oyunda, o yüzden bugli oynadik, aslinda bug falan yoktu orda, eninde sonunda yine ya ben ya o vampirler kaynicakti ama benim kaynama ihtimalim cok yüksekti cünkü kritik icin iki defa 20 atmam gerekcekti arka arkaya...20 yle ben yaratiga kazikla her zaman vurmama ragmen, krtik olma sansi yine cok düscekti, zaten attack bonusumu dibe vurdurmustum AC icin,...Bug yok olm bosuna yazmissin :D[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 Critic vurman icin 2 kex 20 atmiana grek yok. bir 20 bir miss=normal bir 20 bir git= critic Bir 20 bir 20 bir 20 daha.....=über critic KAzıgı sapladıgında zaten ölğcegi icin sorun yok yanı dogru oynamıssınız :)[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vampire Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 said: Cuce, 18 Eylül 2004 17:27 tarihinde demiş ki: Critic vurman icin 2 kex 20 atmiana grek yok. bir 20 bir miss=normal bir 20 bir git= critic Bir 20 bir 20 bir 20 daha.....=über critic KAzıgı sapladıgında zaten ölğcegi icin sorun yok yanı dogru oynamıssınız :) Sonucta olay söyle simdi 20 attim ve otomatik vurdum ve yine zar atmam ve vampirin AC sine ulasmam lazim ama expertise ile attack bonusumu dibe vurdurdugum icin ve bunu AC ye ekledigim icin attack bonusum cok düsüktü o yüzden benim vampire kritik vurabilmemin tek yolu iki tane arka arkaya 20 atmakti o yüzden öyle dedim :) Bide düzelteyim dedigini Arka arkaya 20 - 20 - Ve son zar adamin AC sine vuruyorsa o zaman insta-kill, yani 3 tane 20 atmana gerek yok :) [signature][hline]Dont make me more aggressive than devil... [Bu mesaj Vampire tarafından 18 Eylül 2004 17:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2004 Ben atarim valla nereye kadar idye gormek icin =) Bız oynarken instant killi kullanamdıgımız icin, HOs genelde nboyle dir durum massive dmg olur o yuzden olur[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2004 Yeni uptade artık imp. critla "keen edge" çakışıyor yani sadece biri criti düşürüyor. Bye bye power play![signature][hline][b]God! Cover my back![u] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar