Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

arkadasimin kizi 18 yasinda erkek arkadasiyla tatile ...

tafircan

Öne çıkan mesajlar

Lorrotar said:

abi bak.benim yaptigim ile senin yaptigin bir değil.ben eleştirdiğim konu hakkında biliyorum seni(neyi biliyorsun?kaç tane çocuğun var?evlendin mi hiç?kendinden başka bir canın sorumluluğunu taşıdın mı?o can ya da canlar için günlerce uykusuz kaldın mı?o aç diye sen de aç kaldın mı?onunla beraber ağlayıp,onunla beraber güldün mü?bir evi geçindirmenin sorumluluğunu aldın mı bu zamana kadar,kendi kıçını gezdirmek ve yaşamını idare etmenin dışında?çocuk yolladın mı hiç okula?2 senenin 1,5 senesini işsiz geçirmene rağmen çocuğunu Türkiye'nin en pahalı özel okullarından birine ısrarla gönderdin mi kenarda kalmış son paraları da harcayarak?).ben iyi yetiştirilmiş bir bireyim.sorgulamayi bilen,gerektiginde kendi basinin caresine bakan,rasyonel dusunebilen,hatta sizin icin buyuk bi kistas;kendi parami bile kazandim(senin iyi yetiştirilmiş bir birey olduğunun kararını sen verme, hayat versin,çalıştığın yer versin,başka insanlar versin,ben iyi yetiştirilmiş bireyim demeyle olmuyor.).ailem benı hayata ve birtakim seylere hazirlikli olacagim sekilde egitmis yetistirmis,nitekim ben de kendimi oyle.ben annemi babami taniyorum,onlarin tecrubelerini biliyorum,geldigim noktayi biliyorum ve sen benim savundugum dusuncenin tam tersini savunuyorsun(sen daha benim neyi savunduğumu bile anlamamışsın,neyin ahkamını kesiyorsun?).yani benim düsüncelerimin tersini aldigimda sen cikiyosun ortaya,seni taniyorum yani ben bu konuda,elestirebilirim(sen beni tanımıyorsun,geyik yapıyorsun sadece).

ama sen benim ne yasadigimi hic bilmiyorsun,parasütle rasgele bi ulkeye atsalar basimin caresine bakarim gibi laflar ediyorum,sen cikip yeni nesilden bi bok olmazdan yola cikarak kendince hicbir seye bakamazsin sen falan diyosun(aynen,senin yaklaşımında adamdan yani ben bilmediğim-öğrenmediğim-yaşamadığım konularda bile ahkam keserim ama yaşı benim 2-3 katım adamlar benimle ilgili fikir beyan edemez,konuşamaz,düşünemez yaklaşımındaki adamlardan gerçekten de bir bok olmaz düşüncesindeyim,alayınız gelse de aynı düşüncedeyim,öyle bacyo'nun gazı ile falan coşma.Senin yaşında ve senin düşüncen de adamlarda gereğinden fazla bir özgüven var.Kardeşim,tamam,akla-zekaya-bilgiye-özgüvene saygım sonsuz.Ama böyle körü körüne de ben her boku bilirim,kimse bana karışamaz ama ben dünyayı değiştiririm,istediğimi söylerim,istediğimi yaparım,ben her şeyi herkesten fazla bilirim hayalciliğinden de vazgeç.Geçmezsen de geçme,zaten hayat senin gibi adamlara gereken dersi verir.).

dedigim gibi abi cok dogmatik cok duzsunuz yani,yeni nesile ukala diyorsunuz ama "karsidaki acaba benden iyi bilebilir mi?" veya "fikirleri ise yarar bir sey olabilir mi?" diye bakmiyorsunuz.orf,adet,biz kucukken boyle degildik kayisi koptu iyice gencligin filan kestirip atiyorsunuz(senin benden iyi bileceğin bir konu değil 18 yaşındaki kızın gelip babasından tatile erkek arkadaşı ile gitmek için izin istemesi konusu.Sen daha 19 yaşındasın.Yani en fazla kızın birinin "baba ben bu adamla tatile gideceğim "diyerek tanıtacağı potansiyel tiplerden birisin.Her şey okuyarak öğrenilmiyor.Bazı şeyler yaşayarak öğreniliyor.Baba olmayan adam,babanın yerine kendini koyamaz.Aha bu 2 kere 2 eşittir 4'tür.)
Sosyal ağlarda paylaş

Evet,bu da önemli faktörlerden biri.
Ama inan ki sadece bu değil, dünya pisliklerle dolu,belirsizliklerle dolu.
Olay defalarca söyledim,bir kez daha söyleyeyim; sadece babanın kızına ya da oğluna veya kızının erkek arkadaşına ya da oğlunun kız arkadaşına güvenip-güvenmeme konusu değil...Onlara güvense bile bir ana-baba, gidilecek ortamda güvenliklerinden haklı olarak endişe duyar.
Sosyal ağlarda paylaş

seraphiel said:

olay kıza izin verip vermemek değil. erkeklerin gerçekten öküz birer pislik olma potansiyelinden kaynaklanıyo.

şu haklı aslında. hani bu olayda oğlan bir bucuk senelik sevgiliymiş biliniyormuş tamam da,
sevgili diye güvendiği adamla sevişip arkasında gizli kamerayla çekilen görüntüleriyle santaja uğrayan, benimle beraber olmazsan seni cümle aleme rezil ederim diye ortalığı velveleye veren tipler çıkıyor. erkeklerde yavşaklık da var yok değil. siz veya etrafınızdaki insanlar böyle olmayabilir ama ben kızım olsa şahsen çok zor güvenirim bir erkeğe, sevgilisi olarak bile.
Sosyal ağlarda paylaş

mertadam hala sıkıyorsun abi diyecek bir şey yok yani artık gerçekten.

boş argümanlarınla fikir beyan ettiğini zannediyorsun canım abim yok neymiş her şeyi herkesten iyi bilirim diye geziyomuşum nerde yahu?

kendi anne babamı gözlemlediğimden ve kız kardeşim olduğundan,onunla ailem arasında geçen şeyleri de bildiğimden evet biliyorum abicim.

yaşın büyük benden baba olmuşsun en ufak bir sözüm yok onlara karşı ama tartışma adabını öğrenememişsin.

boş laflarınızla boş boş sıkınız devam ediniz yani.okuyarak her şey öğrenilmiyormuş falan.

ben sanki baba olmayı kitaptan sözlükten öğrendim filan dedim de burda.

yahu benim var babam kız kardeşim annem kuzenim neyse gözümün önünde örnek var yani.

sen hala yok sen ev geçindirdin mi falan bir şeyler sık burda.

baggiodan gaz almış falan.sanki baggio bişeyler yazdı da terör estirdik burda.

yaşından başından utan artık abi başka bir şey demiyorum abi gerçekten. böyle bir tartışma tarzı yok ya. safi demagoji. melih gökçekle ankaranın sorunlarını tartışıyorum sanki.

allah aşkına alıntıla şuna da sık yani bir şeyler.hiç çocugun oldu mu falan yaz yine parantez içinde koyu bi vaziyette.

@aluriel : al oldu mu?
Sosyal ağlarda paylaş

sen beni tanımıyonğki oyag yorum yapıyonç

sen bu kadar zorluğa girdinmi öyag mj yorum yapıyon

olm ne saçma kıstaslarınız var lan ahaha. nasıl evrelerden geçtiniz merak ediyorum.

2 gün aç kalan açlık nedir bilirmisin der, yaz tatilinde çalıişan hayat zor der, yiğeni olan senin çocuğun oldu mu hiç der, babası okul ıcın para gönderen babam ne zorluklarla okutuyor der.

niye bu kadar ağlak yetişiyorsunuz, ya da gerçekten bu derece haklı olacağınız hangi evrelerden geçtiniz yazında bileyim ya, merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

seraphiel said:

olay kıza izin verip vermemek değil. erkeklerin gerçekten öküz birer pislik olma potansiyelinden kaynaklanıyo.
bence buda cinsiyetçi bir yaklaşım , ''erkek'' veya ''kadın'' diye sürekli insanları sınıflandırmak yerine cinsiyetden önce bir ''insan'' olduğunu , iyi veya kötü olmasının da cinsiyetten ziyade kendi hayat şartlarından , tecrübelerinden kaynaklandığını düşünsek daha sağlıklı olur .
Sosyal ağlarda paylaş

kızın erkek arkadaşı olsam babasına bir ton giydirirdim. çünkü kızını seviyor ve belki (!) saf ve temiz duygularla eylence amaçlı tatil planımıızn içine etmiş olacaktı.
ama babası olsam öncelikle kızımın o yaşta birile çıkmasına kesinlikle izin vermez ve ona göre yetiştirirdim.varsayım gizli saklı ilişkisi oldu ve başka bir bahaneyle gitmek istedi ve ben bunu öğrendim döverdim :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...