Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev sahibim ve Ben yardım lütfen ...

hailandkill

Öne çıkan mesajlar

Ramocan said:

Önce EFT yapmayı öğren...

hailandkill said:

YENİ EV SAHİBİM VE ARAMIZDAKİ SORUN

3 senedir 1+1 kutu kadar bir evde oturuyorum Ankara Emek de .. 1.ev sahibim 475 tl den başlattı kirayı tamam deyip oturmaya başladım . 2.ev sahibim ise hiç karışmadı yine aynı paradan kaldım evde 3.sene yine ev satıldı ve ev sahibi çok çirkef birisi şöyle anlatayım kira kontratım haziran 2011 de bitti ve bana protesto çekti noter ile gelen kağıtta 650 tl istediğini bildirmiş kadına telefon açıp neden bu kadar istediğini sordum oda bana bir takım eşyalarının olduğunu evi eşyalı kiraya vereceğini söylemişti ben de evin bu kadar etmeyeceğini söyleyip inceden evden çıksam yeni bir eve geçsem ne kadar zararda olurum kar mı ederim diye hesaplamalar yaptım .. bu arada ev sahibi ile tekrar iletişim kurup ev kirasını 650 den 550 ye indirdim .. ama eski kontratım da da %8 ve %10 arasında zam yapılabileceği yazıyordu bunu bile bile 550 tl ye tekrar anlaştım ama kontrat yapmadım antalyadayım tatildeyim diye zaman aldım ve geçen ayki kirayı 550 den yatırdım ... ASIL BOMBA GELİYOR internetten eft yapıp 550 tuşlayınca 548 yatırılmış ve kadın beni arayıp 2 tl eksik yatırdığımı söyledi ... siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ? bir akrabam yeni ev sahibi olduğu için istediği tutarı alabilir demişti avukata verince .. ben eski kiramı vermeyi düşünüyorum ? bana bir akıl verir misiniz ?

eft yapmakla konumuzun alakası yok
Sosyal ağlarda paylaş

DoGMeaT said:

parayı basıp evi aldın diye hemen tiran oldun sende.

ev seninde,kiracıda insan,2 tarafında hakları var.

kiracının tek hakkı,ev sahibi değişince kira kontratının devam etmesi. kontrat süresi biter, yeni ev sahibine karşı kiracının hiç bir hakkı kalmaz ihbar sürelerine uyduktan sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Borçlar Kanunu 260. Madde der ki:
Madde 260 - Müstecir icar müddetinin hitamından evvel muacceliyet kesp eden kiraları tediye etmemiş bulunursa, mucir altı ay veya daha fazla müddetli icarlarda otuz günlük ve daha az müddetli icarlarda altı günlük bir mehil tayin ederek birikmiş olan kira bu müddet zarfında verilmediği takdirde mehlin hitamında akdi feshedeceğini müstecire ihtar edebilir.
Bu mehil, ihtarın müstecire tebliğ edildiği günden itibaren başlar.Bu mehlin tenkisine yahut tediyeden teahhür halinde akdin hemen feshedilebileceğine dair yapılan mukaveleler batıldır.

Bak mesela burada açık seçik yazmış, eski kiranı NET 475 olarak ödedikten sonra eski akdin bitiş tarihi olan 10.06.2011 de evden çıkacaksin...
Yanlız burada senin şöyle bir itiraz hakkın var; malsahibi emsal rayicini kafasına göre yapamaz, yani mal rayici tespit davası açması gerekecek ki bakıyoruz İçtihat kararına...

İçtihadı Birleştirme Genel Kurulu
Esas: 1966/19
Karar: 1966/10
Karar Tarihi: 21.11.1966
ÖZET: 6570 sayılı Kanunun 2 ve 3. maddelerini iptal eden Anayasa Mahkemesi kararının yürürlüğe girdiği tarihten sonra yapılmış olan gayrimenkul kira akitlerinde kararlaştırılan kira bedelleri hakkında kiralayan tarafından kiracı aleyhine kira süresinin hitamından sonraki dönem için kira parasının tespiti davası açılabilir. Kiralayan tarafından kiracı aleyhine açılan ve kira parasının tespitine ilişkin davanın görülebilmesi için kiralayan tarafından davadan önce kiracıya bir ihbar (ihtar) yapılması gerekmez. Kiralayan tarafından kiracı aleyhinde kira parasının tespiti için her zaman dava açılabilir. Kiralayan tarafından kiracı aleyhinde açılan kira bedelinin tespiti davasında, tespit edilecek yeni kira parasının o davaya ait arzuhalin kiracıya tebliğini takip eden kira dönemi için kiracıyı ilzam eder. Ancak arzuhalin tebliğ tarihi ile yeni kira döneminin başladığı tarih arasında onbeş günden fazla bir sürenin geçmiş olması gerekir. Bu fazla sürenin ise en az kiracı için düşünüp onbeş günlük süreden önce mecuru tahliye edeceğini yazı ile kiralayana bildirmesine yetecek kadar olması icap eder. Dava arzuhali bu günden sonra kiracıya tebliğ edilmiş olursa kiracının tespit edilen yeni kira parası ile bir sonraki dönem için sorumlu olacaktır.

YANİ; Yeni malsahibinin "Rayiç Kira 650 Tl dir "diyebilmesi için mal tespit davası açıp sonucunu bekledikten sonra sana ihtarname çekmesi lazım, ki bu süreç 6 aydan 2 yıla kadar sürer, burada çakal evsahibin senin bilgisizliğinden faydalanarak seni ya evden çıkarmaya çalışıyor ya da evden çıkarmakla korkutarak evin rayicinden daha yüksek bir bedel istiyor...
Bunu da okuduktan sonra sana nasıl bir çözüm sunacağını da anlatıcam :P

hailandkill said:

kısa bir yeri yazıyorum aynen ...

esli malik ile yaptığınız kira sözleşmesi 10.06.2011 tarihinde sona ermektedir. anılan sözleşme uyarınca mayıs 2011 ayına ait kira bedeli 475 tl tutarındaki kiranızı ihtarnamenin tebliği tarihinden itibaren 30 gün içinde garanti bankası ıvır zıvır hesabıma net olarak ödenmesini aksi takdirde borçlar kanunun 260. maddesi uyarınca akdin feshi temerrüt nedeni ile tahliye ve kira alacağını hükmen tahsili için dava açılacağını , ayrıca gelecek dönem kira başlangıcı olan 10.06.2011 tarihinden itibaren aylık kiranın daha önce hiçbir arttırım yapmadığınız anlaşıldığından emsal rayiçlere göre 650 tl olarak anılan hesaba ödenmesini ya da kira dönemi sonu 10.06.2011 tarihinde dairenin tahliye ve teslimini aksi takdirde hakkınızda ayrıca kira tesbit davası açılacağını ihtaren bildiririm .
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

DoGMeaT said:

parayı basıp evi aldın diye hemen tiran oldun sende.

ev seninde,kiracıda insan,2 tarafında hakları var.

kiracının tek hakkı,ev sahibi değişince kira kontratının devam etmesi. kontrat süresi biter, yeni ev sahibine karşı kiracının hiç bir hakkı kalmaz ihbar sürelerine uyduktan sonra.

malesef öyle değil o iş
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

alla alla nasıl öyle değil? adam mecbur mu evini kiraya vermeye?

vermiyorum kardeşim kiraya, boş boş yatacak o ev. işte o kadar hehe

İki yıl boş boş yatması uygunsa sana göre, elbette boş boş da yatabilir.

Kiracıya sinirden bunu yapan insan da gördüm meslek hayatımda.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

alla alla nasıl öyle değil? adam mecbur mu evini kiraya vermeye?

vermiyorum kardeşim kiraya, boş boş yatacak o ev. işte o kadar hehe

banka kredini aldın,yahut babandan parayı alıp ev aldın,ne güzel,kiraya verdin,yahut içinde kiracısı olan bi ev aldın;

insanlar o evde yemiş,içmiş,sevişmiş,cocuk büyütmüş,bin tane anı yaşamış.oraya yuva demiş

o yüzden "bincem sırtına vurcam kırbacı" diye değildi,2 tarafta iyi niyetli oldugu sürece 2 tarafada kazandıran bir akit olarak bakmalısın kiraya.

gerçi ne farkeder evin mi var?oldugu zaman örenirsin zaten böyle şeyleri

allaha şükür biz taşınmaz kaydımızı aldıgımızda 4 sayfa geliyorda tapudan,öğrendik içini dışını bu işlerin.
Sosyal ağlarda paylaş

hailandkill said:

hmmmm can sıkıcı bu olay sanırsam vericem tekrar ama bunu sizinle paylaşma nedenim o 2 tl yi telefon açıp benden istemesiydi nasıl uyuz olup bişiler yapasım geldi kadına anlatamam

otomatik ödeme talimatı vardır o 2 tl yüzünden cezaya girecek ödemesi vardır hani 2tl eksik yatırdın diye kredi kartına 2 tl den daha fazla faiz işliyor mesela eheh

ya da uyuzun da uyuzu bir ev sahibidir
Sosyal ağlarda paylaş

Ramocan said:

Borçlar Kanunu 260. Madde der ki:
Madde 260 - Müstecir icar müddetinin hitamından evvel muacceliyet kesp eden kiraları tediye etmemiş bulunursa, mucir altı ay veya daha fazla müddetli icarlarda otuz günlük ve daha az müddetli icarlarda altı günlük bir mehil tayin ederek birikmiş olan kira bu müddet zarfında verilmediği takdirde mehlin hitamında akdi feshedeceğini müstecire ihtar edebilir.
Bu mehil, ihtarın müstecire tebliğ edildiği günden itibaren başlar.Bu mehlin tenkisine yahut tediyeden teahhür halinde akdin hemen feshedilebileceğine dair yapılan mukaveleler batıldır.

Bak mesela burada açık seçik yazmış, eski kiranı NET 475 olarak ödedikten sonra eski akdin bitiş tarihi olan 10.06.2011 de evden çıkacaksin...
Yanlız burada senin şöyle bir itiraz hakkın var; malsahibi emsal rayicini kafasına göre yapamaz, yani mal rayici tespit davası açması gerekecek ki bakıyoruz İçtihat kararına...

İçtihadı Birleştirme Genel Kurulu
Esas: 1966/19
Karar: 1966/10
Karar Tarihi: 21.11.1966
ÖZET: 6570 sayılı Kanunun 2 ve 3. maddelerini iptal eden Anayasa Mahkemesi kararının yürürlüğe girdiği tarihten sonra yapılmış olan gayrimenkul kira akitlerinde kararlaştırılan kira bedelleri hakkında kiralayan tarafından kiracı aleyhine kira süresinin hitamından sonraki dönem için kira parasının tespiti davası açılabilir. Kiralayan tarafından kiracı aleyhine açılan ve kira parasının tespitine ilişkin davanın görülebilmesi için kiralayan tarafından davadan önce kiracıya bir ihbar (ihtar) yapılması gerekmez. Kiralayan tarafından kiracı aleyhinde kira parasının tespiti için her zaman dava açılabilir. Kiralayan tarafından kiracı aleyhinde açılan kira bedelinin tespiti davasında, tespit edilecek yeni kira parasının o davaya ait arzuhalin kiracıya tebliğini takip eden kira dönemi için kiracıyı ilzam eder. Ancak arzuhalin tebliğ tarihi ile yeni kira döneminin başladığı tarih arasında onbeş günden fazla bir sürenin geçmiş olması gerekir. Bu fazla sürenin ise en az kiracı için düşünüp onbeş günlük süreden önce mecuru tahliye edeceğini yazı ile kiralayana bildirmesine yetecek kadar olması icap eder. Dava arzuhali bu günden sonra kiracıya tebliğ edilmiş olursa kiracının tespit edilen yeni kira parası ile bir sonraki dönem için sorumlu olacaktır.

YANİ; Yeni malsahibinin "Rayiç Kira 650 Tl dir "diyebilmesi için mal tespit davası açıp sonucunu bekledikten sonra sana ihtarname çekmesi lazım, ki bu süreç 6 aydan 2 yıla kadar sürer, burada çakal evsahibin senin bilgisizliğinden faydalanarak seni ya evden çıkarmaya çalışıyor ya da evden çıkarmakla korkutarak evin rayicinden daha yüksek bir bedel istiyor...
Bunu da okuduktan sonra sana nasıl bir çözüm sunacağını da anlatıcam :P

hailandkill said:

kısa bir yeri yazıyorum aynen ...

esli malik ile yaptığınız kira sözleşmesi 10.06.2011 tarihinde sona ermektedir. anılan sözleşme uyarınca mayıs 2011 ayına ait kira bedeli 475 tl tutarındaki kiranızı ihtarnamenin tebliği tarihinden itibaren 30 gün içinde garanti bankası ıvır zıvır hesabıma net olarak ödenmesini aksi takdirde borçlar kanunun 260. maddesi uyarınca akdin feshi temerrüt nedeni ile tahliye ve kira alacağını hükmen tahsili için dava açılacağını , ayrıca gelecek dönem kira başlangıcı olan 10.06.2011 tarihinden itibaren aylık kiranın daha önce hiçbir arttırım yapmadığınız anlaşıldığından emsal rayiçlere göre 650 tl olarak anılan hesaba ödenmesini ya da kira dönemi sonu 10.06.2011 tarihinde dairenin tahliye ve teslimini aksi takdirde hakkınızda ayrıca kira tesbit davası açılacağını ihtaren bildiririm .

takip ediyorum yazdıklarını ve bır sonrakı yazını beklıyorum ne yapmam gerektıgı hakkında
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...