Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike Soruşturması

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

şampiyonlar ligine katılmak için, 1. ya da 2. olmak lazımdır.
eee sen şampiyon olabilmek için şike yaptıysan (yaptıysan?) nasıl olur da ligden düşürün ama şampiyonlar ligi hakkımızı almayın diyebilirsin?
aga ligden düşüyorsan, zaten haksızlık yaptın diye düşüyorsun, eee şampiyon olmak için ayrı şampiyonlar ligine gitmek için ayrı liglerde mi mücadele etmişin de hem şampiyonlar ligine gidek, hem de ligden düşsek oki dersin :S
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Milan'in ŞL hakkı elinden alınmıştı.
klasik bir darkrider sallaması. kusura bakma ama hic bir zaman tutturamıyosun eheuh cok iddialı konuşma

wiki said:

2005–2006 (3rd in Serie A, Semi Finals in European Cup)

Milan's Serie A campaign appeared to be one of their most successful in recent years. The team ended the season with a league high 28 wins, but could not edge Juventus in the standings thanks to their (at the time) record setting pace of 91 points. However all this success was nullified by the Calciopoli scandal. Milan were named in the Serie A scandal of 2006 and deprived of 44 out of the 88 points they gained in Serie A 2005–06. In addition, Milan would start their 2006–07 campaign with minus 15 points. Later, however, these point deductions were reduced, to 30 and minus 8 respectively, giving Milan the chance to compete in UEFA Champions League 2006–07.

"uefa" said:

Winners: UEFA Champions League
2006/07 Milan

aynı cevabı burax'a da verebiliriz tabi

cevab verebildi !
Sosyal ağlarda paylaş

Bu yüzden diyorum. Bazı gazetelerin Transfer haberlerini nasıl umursamıyorsak. Burda Basının yazdığı herşeye itibar etmeyeceğiz. Çünkü tiraj uğruna yapılan aynı sallamar mevcut.

Ayrıca en önemlisi. Bilgi sahibi olarak buraya gelip yazı yazdığınızda daha çok saygı duyulursunuz. Gelipte UEFA italyada uygulananın aynısının uygulanmasını istiyormuşta yok türkiye men edilirmişte. şu bu kanmayın bunlara araştırın bilgi sahibi olun

İtalyada uygulanan cezanın uygulanması durumunda Fenerbahçe hiç bir itiraz etmeyecektir. Şampiyonlar Ligimizi bize verin. Bu sezonda verin bi -8 ben bunu kabul ederim zaten. Keşke italyada uygulandığı gibi uygulansa
Sosyal ağlarda paylaş

Ben insanların Calciopoli skandali hakkında neler bildiklerinden şüpheliyim. Milan'la bu işi kıyaslamak ne kadar doğru burada biri bana Milan'ın tam olarak ne yaptığını açıklayabilir mi o skandalda?...
Milan'ın ne yaptığını bilmiyorum. Ancak Juventus'un Sportif Direktörünün (Ümit Karan'a denk geliyor sanırım bu), yaptığı skandaldan dolayı Juventus ilk kararda Serie C'ye düşürüldü. Bakın ne başkan ne asbaşkan ne yönetici. Arada çooook büyük fark var ki hiç birimiz Milan'ın ne yaptığını bilmiyoruz dediğim gibi.
Bu yüzden Milan Şampiyonlar Liginde oynadı ama argümanı olmuyor.
Biri gelir tam olarak açıklar öğreniriz, ben şahsen bilmiyorum, ancak tek bildiğim Luciano Moggi'nin olayı ve onun da Juventus'un sportif direktörü olduğu. Başkanı veya asbaşkanı değil.
Bu yüzden İtalya'daki gibi olacaksa eğer Fenerbahçe'nin Amatör Kümeye düşürmesi lazım, bence o yüzden pek bilmediğiniz Calciopoli skandalına pek bulaşmayın...
Sosyal ağlarda paylaş

Iyi de kimse italyada yapilan dort dortluk bir operasyondu demiyor ki. Sikenin cezasi neyse o cekilecek iste bu kadar net. Milan bile utanmistir lan 15 macta birden sike yapmaya. Ben okurken insanligimdan utaniyorum adam hala son sozum fb diyo ya. Bu nasil bir arsizlik arkadas?
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Iyi de kimse italyada yapilan dort dortluk bir operasyondu demiyor ki. Sikenin cezasi neyse o cekilecek iste bu kadar net. Milan bile utanmistir lan 15 macta birden sike yapmaya. Ben okurken insanligimdan utaniyorum adam hala son sozum fb diyo ya. Bu nasil bir arsizlik arkadas?

yahu nerde açıklandı fb'nin 15 maçta şike yaptığı? nerenizden sallıyosunuz bunları?
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Ben insanların Calciopoli skandali hakkında neler bildiklerinden şüpheliyim. Milan'la bu işi kıyaslamak ne kadar doğru burada biri bana Milan'ın tam olarak ne yaptığını açıklayabilir mi o skandalda?...
Milan'ın ne yaptığını bilmiyorum. Ancak Juventus'un Sportif Direktörünün (Ümit Karan'a denk geliyor sanırım bu), yaptığı skandaldan dolayı Juventus ilk karada Serie C'ye düşürüldü. Bakın ne başkan ne asbaşkan ne yönetici. Arada çooook büyük fark var ki hiç birimiz Milan'ın ne yaptığını bilmiyoruz dediğim gibi.
Bu yüzden Milan Şampiyonlar Liginde oynadı ama olmuyor.
Biri gelir tam olarak açıklar öğreniriz, ben şahsen bilmiyorum, ancak tek bildiğim Luciano Moggi'nin olayı ve onun da Juventus'un sportif direktörü olduğu. Başkanı veya asbaşkanı değil.
Bu yüzden İtalya'daki gibi olacaksa eğer Fenerbahçe'nin Amatör Kümeye düşürmesi lazım, bence o yüzden pek bilmediğiniz Calciopoli skandalına pek bulaşmayın...

Bikere şöyle açıklayım. Zaten burda yazılan yok Uefa italyada uygulananın aynısı uygulayacak yoksa türkiye men edilir yazıları fln okadar saçma ki

İtalyada olan olay ile Türkiye'de yaşanan olay arasındada dağlar kadar fark var.

İtalya bildiğiniz üzre mafyanın forsunun dünyada en çok işlediği ülkedir. Buna karşı çıkabilecek yoktur diye tahmin ediyorum. Ve İtalyadaki söylentiler şu şekildeydi. Bizzat maçın sonucunu etkileyecek isim olan Hakem'i bağlayarak şike yapılmıştı. Ve bu 2 senelik bir periyodu kapsıyordu. Hatırlarsınızki Juventus'un 2 senelik şampiyonluğu elinden alınmıştır. Bunun akabinde Juventus yapılan şikelerin sonuçları neticesinde 2 küme birden düşürülmüştür. Milan'ın olayı Juventusa nazaran tek sezon içinde birkaç maçın adı geçmektedir ki tekrar tekrar yazıyorum. İşlemler, Şike iddiaları türkiyedekinden çok çok farklıydı ve bağdaştırmakta oldukça saçma. Ha illa bağdaştıralım diyorsanız Ben fenerbahçeli olarak buna razıyım ki Şampiyonlar ligine katiliyim superligde -8 le başliyim
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

aynı cevabı burax'a da verebiliriz tabi

cevab verebildi !

kanke ben italyadaki cezanın aynısı uygulansın mı dedim?

çok saçma hep şike yapıp 1. ol, hem de banane banane ben birinciyim ben gideyim de.
tabii bütün varsayımlarım "şike yapıldıysa" geçerlidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Cacik said:

halamı sıfatsızca saldırıyorsunuz ya,
arsızmış, kendi tuttuğun takım akkaşık zaten
bırakın bu ayakları

şike yapıp sonra da cezaya itiraz etmek evet arsızlık. Ortada şike varsa cezası da direkt olarak lig düşme olarak yazıyorsa evet düşmeli. "Yaa şike olsa da türkiye zarar eder", "ufak ceza versinler bi daha olmaz", "yöneticinin yaptığı takımı bağlamaz" (oha!), "biz düşersek türk futbolu x sene geri gider" (lol!) ya da "sizin takımlar temiz mi" diye kurtarmaya çalışmalar arsızlık olur. Ya da takım x kadar zarar edecek falan diye mali tablo çıkarırken o hile hurdayla aynı şekilde haksız şekilde y kadar da kar ettiğini de hesaba katmamak işi dalavereye getirmek oluyor.

kendi adıma konuşuyorum, senin iddianın aksine tuttuğum takımın en azından son 7-8 sene içerisinde şike yaptığına inanmıyorum. Zaten başarı(sızlık) grafiği ve mali durumu (daha oyuncuların parasını ödeyemeyen hatta sırf bu yüzden 200k para için en son 25 milyon euroya satılmış ve bugün 40 milyon euro değeri olan bir oyuncuyu elden kaçırmış bir takım sonuçta) da bunu destekliyor. Ama eğer onun da şikesi ortaya çıkarsa cezası neyse çeksin, lig düşsün.

Hileye, hurdaya, şikeye, şaibeye sıfır tolerans politikası izlenmesi gerektiğine inanıyorum ben. Yapan takım farketmez, fener de olsa, kendi takımım da olsa barcelona bile olsa cezası aynı şekilde sert ve net olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Her yazdığım cevap sonrası tekrar bir saçma mesaj daha görmek ve ona cevap yazmak bana nekadar saçma gelsede hadi yaziyim.

Bakın arkadaşlar kaç gündür Fenerbahçe yönetimi'nin günlerdir Basına yayın yasağı istemesinin sebebi de dün yapılan basın toplantısında yeterince açıklayıcı cevaplar verildi

Delil olarak basına yayılan hiç birşey Emniyetteki kanıtlar arasında bile yer almamakta. Kafasına göre çekilen 2 resmi şike kanıtı olarak basına yayan insanlar mevcut maç toplantılarını bile şike kanıtı olarak basına yaymıştır.

Ve sizler bunları görüp aha valla şike var diyip (inanmak istediğinize inanıyorsunuz) Asıl şike kayıtları vb kati suretle basına yansımamış durumda.

Bahsettiğin 14 maç ise senin bahsettiğin 14 maç değil. Yine kirli basının sizlere inandırmak istediğidir. Bu yüzden bu ülkede AKP %50 alıyor. Çünkü insanları inandırmak istediklerine inandırıyorlar.

Ve bu şekilde bir kafa yapısına sahipseniz sadece koyun olarak kalırsınız kimse kusura bakmasın. Tutuklanan insanları incelediğinde zaten Toplam iddia bazında bile 2 maç yer almakta. Sivasspor ve Eskişehirspor. Biraz mantıklı konuşalım 14 maç diyorsunuz 14 maça dair kimse emniyete bile gelmemiş.

Biraz kendi düşünceniz olsun basına ve insanların yönlendirmesine gelmeyin
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Cacik said:

halamı sıfatsızca saldırıyorsunuz ya,
arsızmış, kendi tuttuğun takım akkaşık zaten
bırakın bu ayakları

şike yapıp sonra da cezaya itiraz etmek evet arsızlık. Ortada şike varsa cezası da direkt olarak lig düşme olarak yazıyorsa evet düşmeli. "Yaa şike olsa da türkiye zarar eder", "ufak ceza versinler bi daha olmaz", "yöneticinin yaptığı takımı bağlamaz" (oha!), "biz düşersek türk futbolu x sene geri gider" (lol!) ya da "sizin takımlar temiz mi" diye kurtarmaya çalışmalar arsızlık olur. Ya da takım x kadar zarar edecek falan diye mali tablo çıkarırken o hile hurdayla aynı şekilde haksız şekilde y kadar da kar ettiğini de hesaba katmamak işi dalavereye getirmek oluyor.

kendi adıma konuşuyorum, senin iddianın aksine tuttuğum takımın en azından son 7-8 sene içerisinde şike yaptığına inanmıyorum. Zaten başarı(sızlık) grafiği ve mali durumu (daha oyuncuların parasını ödeyemeyen hatta sırf bu yüzden 200k para için en son 25 milyon euroya satılmış ve bugün 40 milyon euro değeri olan bir oyuncuyu elden kaçırmış bir takım sonuçta) da bunu destekliyor. Ama eğer onun da şikesi ortaya çıkarsa cezası neyse çeksin, lig düşsün.

Hileye, hurdaya, şikeye, şaibeye sıfır tolerans politikası izlenmesi gerektiğine inanıyorum ben. Yapan takım farketmez, fener de olsa, kendi takımım da olsa barcelona bile olsa cezası aynı şekilde sert ve net olmalı.
Yazdığım bir önceki mesaj senin şu yazından sonra senin içinde geçerli. Kim zamanında ne yapmış ne etmiş umrumda bile değil. Fenerbahçe yaptıysa Fenerbahçe'de ceza alsın bunada en ufak lafım yok. Fakat hukukta emsal de oldukça önemli bir kaidedir. Ve olayın Emsallerine baktığımızda Fenerbahçe'nin bu sene adı geçen 2 maçta yaptığı olay gibileri katiyen Küme düşme cezasıyla cezalandırılmamıştır (olayın sonunda) Verilen karar + tahkim sonucunun eğer küme düşme olması durumunda asıl UEFA'nın Devlet yönetiminin spora karışması kuralını ihlal gerekçesiyle men daha ön plandadır. Araştıralım Öğrenelim
Sosyal ağlarda paylaş

Grast said:

bişiler bişiler

BabacumMostors said:

bu sene düşürülmezse UEFA italyada olanları emsal göstererek ŞL den men edebilir fenerbahçeyi ki cezayı sadece fb ye değil türk futboluna kesebilir

italyada ne yapıldıysa neredeyse aynısının yapıulmasnı bekleyecek uefa
İtalyada ne yapıldıysa aynısı yapılması durumunda Fenerbahçenin -8 puanla Superligde kalıp Şampiyonlar Ligine ön eleme oynayarak katılması lazım.

İtalyada olanları biraz hatırlayalım :

Juventus 2 Sene üstüste Şike yaptığı gerekçesiyle Serie C ye düşürülmüş
Aynı şekilde Milan (Fenerbahçe gibi) 1 Sene şike yapması gerekçesiyle Serie B ye düşürülmüştür

Tahkime giden 2 takıma karşı verilen cezalar

Juventusun Serie C den B'ye

Milanın Serie B den A'ya çıkarmış ayrıca Milanın Şampiyonlar ligi katılımını elinden almamıştır.

Zaten ben bir fenerbahçeli olarak İtalyada uygulananın aynısının Fenerbahçeye uygulanmasını istiyorum.

PS: Biraz araştırarak yorum yapalım aksi takdirde komik oluyor

iki farklı ülke iki farklı kanun

bizde çıkarılan "sporda şiddet yasası" ligden düşürülür diyor onlarınkinde bir sezon şike yapandan puan siliniyor vs

eğer ki fb şikeden suçlu bulunursa türkiyedeki kanunlara göre hareket edilecek italyadaki kanunlara göre değil
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

benim hayallerim dışarıdayken senin hayatın içeride yalnız.

farkındasındır umarım.
Elbette farkındayım. Fenerbahçe cezalandırılmalı. Fakat basından okuduklarınıza değil kendi düşüncelerinize sahip olun. Türkiyede vatandaşların koyun olmasına uğraşılıyor. Biraz kafanızı kaldırın. Kendiniz olaya kendi fikirlerinizle bakın. Zaten ülke vatandaşının ne olduğunu görüyoruz. Bırakın onlar olsun. Biz burda bir çeşit information society şeklinde yaşıyoruz. Bu halimizle bile hala bilgileri yönlendirilmek istediğimiz noktada değerlendiriyoruz. Yapmayın
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

Grast said:

bişiler bişiler

BabacumMostors said:

bu sene düşürülmezse UEFA italyada olanları emsal göstererek ŞL den men edebilir fenerbahçeyi ki cezayı sadece fb ye değil türk futboluna kesebilir

italyada ne yapıldıysa neredeyse aynısının yapıulmasnı bekleyecek uefa
İtalyada ne yapıldıysa aynısı yapılması durumunda Fenerbahçenin -8 puanla Superligde kalıp Şampiyonlar Ligine ön eleme oynayarak katılması lazım.

İtalyada olanları biraz hatırlayalım :

Juventus 2 Sene üstüste Şike yaptığı gerekçesiyle Serie C ye düşürülmüş
Aynı şekilde Milan (Fenerbahçe gibi) 1 Sene şike yapması gerekçesiyle Serie B ye düşürülmüştür

Tahkime giden 2 takıma karşı verilen cezalar

Juventusun Serie C den B'ye

Milanın Serie B den A'ya çıkarmış ayrıca Milanın Şampiyonlar ligi katılımını elinden almamıştır.

Zaten ben bir fenerbahçeli olarak İtalyada uygulananın aynısının Fenerbahçeye uygulanmasını istiyorum.

PS: Biraz araştırarak yorum yapalım aksi takdirde komik oluyor

iki farklı ülke iki farklı kanun

bizde çıkarılan "sporda şiddet yasası" ligden düşürülür diyor onlarınkinde bir sezon şike yapandan puan siliniyor vs

eğer ki fb şikeden suçlu bulunursa türkiyedeki kanunlara göre hareket edilecek italyadaki kanunlara göre değil
İşin komik kısmı alıntıladığın mesajı bile okumamış durumdasın.

orda yazan bir kısmın altını çizeyim

Milan Serie B ye
Juventus Serie C ye düşürüldü

Tahkim kararı sonrası ceza indirimine gitti. Onların kanunuda aynı bizdeki gibi
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...