Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İtalya veya Almanya Vizesi

Akhlaur

Öne çıkan mesajlar

Selam.Benim bu ya almanya veya hem italya hem almanya ya gitme olasılığım var ancak elimi çabuk tutmam lazım.Şimdi merak ettiğim bu iki ülkeden hangisi bana vizeyi daha çabuk verir.Vize almam için neler gerekiyor ? Aşağı yukarı ne kadar sürede vize çıkar ?

İtalya ya tamamen gezi amaçlı bir arkadaşımın yanına gideceğim bir süre orada kaldıktan sonra sanırım trenle almanya ya geçeceğiz.Eğer bu olmazsa direk almanya ya gitmeyi orada bir kaç arkadaşımın yanında kalmayı planlıyorum ama olursa italyaya da gitsem güzel olur tabi ki :).Almanyada akrabalarım var davetiye gönderebilirler sanırım almanyaya gidişim bu sebepten çok sıkıntılı olmaz.Ama italya ya gidebilmek için neler yapmalıyım, neler istiyorlar benden ? Alacağım vize öğrenci vizesi olmayacak heralde turist vizesi olacak ? Temmuzun 20 si gibi en geç halledebilmiş olmam gerekiyor herşeyi.Neler yapmalıyım ?

Birkaç siteden baktım ama öğrenci vizesi mi turist vizesi mi tam karar veremedim.Bir de sanki herşeyi toplarsam 1 günde bitiverecekmiş gibi anlatıyorlar.Durumun aslı nedir ?
Sosyal ağlarda paylaş

Alman vizesi için önce randevu alıyorsun, şimdi başvursan min. 20 gün sonraya randevu verirler EN İYİ İHTİMALLE, randevu tarihi gelince söyledikleri tüm belgeleri söyledikleri sırada veriyorsun, bir-iki hafta daha bekliyorsun falan.

Turist vizesi alacaksın ayrıca, öğrenci değil.

Ayrıca temmuz 20'ye alman vizesi yetişmeyebilir, ara bugün hemen randevu sor bakalım.

Ayrıca ilk nereye gireceksen oradan alman lazım vizeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet onu demeye çalışmıştım zaten.İtalya ya gitmek istiyorum o yüzden italya vizesi almak istiyorum ama almanya için davetiye gönderebilirler.Yani temmuz 20 civarlarına italya vizesi alabileceksem çok güzel ama alamazsam direkt almanya ya gitmem gerekiyor.Onun içinde davetiye almanya vizesi iişlerini kolaylaştırır mı, süreyi ne kadara çeker ? İtalya vizesi almam ne kadar sürer giden eden var mı ?

Ha birde konsolosluklar nüfusun bulunduğu ile göre mi değişiyor ? Benim nüfusum eskişehirde almanya vizesi için izmire mi gitmem gerekiyor illa ? Ya da italya vizesi için ?
Sosyal ağlarda paylaş

İtalya da var arkadaşım ama o da erasmus için gitti.Master yapıyor o yüzden hala bitmedi okulu.Almanya için davetiye çıkartılabilinir ama etkiliyor mu ? Süreyi kısaltıyor mu onu merak ediyorum.Bir de davetiye gönderince şimdi bu çocuğun akrabası var almanyada gelip yerleşmek ister vermeyelim bize düşüncesi olur mu ? Direkt turist vizesi için mi gitsem ?
Sosyal ağlarda paylaş

vize konusunda almanya kadar denyo bi ülke yok heralde. 20sine kadar halledemezsin.
kesinlikle italyadan al.
italya idata diye bi şirket aracılığıyla vize veriyor.
www.idata.com.tr'ye gir oradan gereken evrakları dikkatlice oku not et.
gidiş - dönüş uçak rezervasyonu ve orada kalacağın hostellerden rezervasyon vs. istiyolar onlara dikkat et.
ve en önemli mevzu finansal kaynak göstermek. red yiyenlerin çoğu paralı bi hesap, ya da ailelerinin gelirlerini falan göstermedikleri için red yiyor diye duydum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...