Mighty_THoR Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 yeni anayasadan beklentiniz ne bir yazsanıza. Bunca yıldır tek başına ikdiar olan hükümetin biranda dokunulmazlıkları kaldıracağını mı zannediyorsunuz ya da seçim barajını düşüreceğini? değişen birşey olmayacak,burhan kuzu, kuzu kuzu recebin dediklerini yazacak,sonra recebim çıkacak ey halkım en güzeli var ya onu yaptık diyecek yurdum ahalisi sorgusuz suhalsiz evet diyecek elimizde işlemeyecek bir anayasa olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 o lenin'in omurgasızlığı diyeceğim de sosyal demokratlarla kapitalistler arasında yine baya fark var yani. sosyal demokratlar sosyalistlere çok daha yakın kapitalistlere göre. Yine de bir görüşü savunuyorsan, başka bir görüşün reformunu desteklemek omurgasızlıktır bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 hedehodohop said: Şu dediğinle hemfikir olmamak bütün söylediklerimle çelişir zaten ; ama bu dediğimiz olmuyor diye (yani devrim olmuyor diye reformistliğe karşı çıkmak gibin)şu anki duruma karşı çıkmak yine çelişkilidir. ben babam yapıyor olsa bile kötü olan her şeye, zararlı olabileceğine, sorunlu olabileceğine inandığım her şeye karşı çıkarım. son derece tutarlıyım vallahi. sdfsdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 nileppezdel said: o lenin'in omurgasızlığı diyeceğim de sosyal demokratlarla kapitalistler arasında yine baya fark var yani. sosyal demokratlar sosyalistlere çok daha yakın kapitalistlere göre. Yine de bir görüşü savunuyorsan, başka bir görüşün reformunu desteklemek omurgasızlıktır bence omurgasızlık değil zeka ve akıllılıktır. yoksa şimdi ki tkp gibi takılırsın mesela duvarlara afiş asarsın işte 1-2 video çeker koyarsın youtube'e falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 nileppezdel said: o lenin'in omurgasızlığı diyeceğim de sosyal demokratlarla kapitalistler arasında yine baya fark var yani. sosyal demokratlar sosyalistlere çok daha yakın kapitalistlere göre. Yine de bir görüşü savunuyorsan, başka bir görüşün reformunu desteklemek omurgasızlıktır benceŞimdi kapitalist sistem içerisinde yapıcağın her ıslahat bu sosyal demokrat nitelikte bile olsa kapitalist reformdur.Refor gereklidir çünkü toplumlar karakteri itibari ile reformisttir ilk başta , onlara devrim çok ütopik gelir ; ancak reform süreciyle başlıyan bir mücadele diliminde haklarını kazanmaya başladıkça daha fazlasını talep edicek özgüvene ulaşıp nihayetinde devrimci karaktere bürünücektir falan filan neyse konu kaynadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 mevcut Türk milletinde daha fazla hak isteyecek ve devrimci olacak potansiyel göremiyorum, keşke görebilsem :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 bir kez daha sorup yatayım. hangi hakkınız yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 açık alanda içki içme hakkım yok lan ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 anayasa mı engelliyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 istediğim web sitesine girme hakkım yok, "türk ahlak ve aile yapısına uygun değil" diye. Her sene google'da en çok aranan kelimelerde sex ve meme ilk onda ama nasıl oluyorsa ahlak yapımıza aykırı, yasak olmalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 anayasa mı yasaklıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 AKP'nin geçirdiği yasa yasaklıyor. O yasayı onlar geçirdiyse ve yeni anayasayı onlar yasaklayacaksa yapmamalılar anayasayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 tamam ona birşey demiyorum benim söylemek istediğim burada insanların şikayet ettikleri hiç bir şeyin kaynağı anayasa değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 memurların grev hakkı yok, gösteri ve yürüyüş hakları avrupa birliği dalgasına düzenlendi daha yeni. cumhurbaşkanını deli gib yetkisi var, adam tek başına tüm hukuk sisteminin omurgasını değiştirebiliyor. 82 yılında 80 öncesi var olan anarşi ortamı geri gelmesin diye, 60 anayasasının özgürlükçü tutumuna tepki olarak yapılmış, her maddesinde buram buram insan haklarını kısıtlayarak devleti koruma amacı güttüğü belli olan bir metni savunuyorsun ve ben cidden neden olduğunu anlayabilmiş değilim. 40 defa değiştirilmiş bir anayasadan bahsediyoruz, demek ki bir sorun var değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 sen şu anki anayasayı savunuyormuşsun zaten de o konuda tartışmaya uğraşacak halim yok üzgünüm, ama şu anki anayasa kesinlikle yetersiz. Kürt falan da değilim, tamamen insan hakları açısından değerlendiriyorum olayı. Kürtlere istedikleri hiçbir şey de verilmemeli hatta bence, ama benim dedim anayasanın diğper kısımlarıyla fakat dediğim gibi halim yok edik: hep karşı olduğumuz ahmedinejad benim görüşlerimi savunuyor şu an, onun hali varsa vekilimdir, o tartışssın dsfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 nil en iyisin lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2011 ekmek, i am disappoint. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
warimathras Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 çok sakat var çook ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 idamın gelmesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 nileppezdel said: sen şu anki anayasayı savunuyormuşsun zaten ben diyorum ki şayet 60 ile 82 arasında seçim yapsam 82 seçerim. nedenide çok basit 60 anayasası alman böyle demiş ingiliz böyle demiş italyan böyle demiş onlar dediyse dorudur şeklinde toplama olarak hazırlanmış ve yurdum gerçekleri ile örtüşmeyen bir anayasadır. 82 anayasası anayasa tekniği bakımından 60 anayasasından daha geridir ancak yurdum gerçeğine daha uygundur. şimdi burada kaç defa sordum ne yapmak istiyorsunuzda anayasa izin vermiyor diye kimseden tık yok. Memura grev hakkın denmiş tamam harika katılıyorum o maddeyi değiştirmek için 0 dan anayasa yapmaya gerek varmı.Bugün alırsın anayasayı patchlersin 5 maddede cillop gibi anayasa olur. öte yandan işçilerin grev hakkı var da ne oluyor? hepsi sendikalar yüzünden bölünmüş, yurdum insanına demokratik haklarını kullanması öğretilmemiş. İşçi grev yapıyor hükümet yanlıları yok ben yapmam diyor, ortaya çıkanlarıda polis dövüyor. Şimdi bu durumda anayasal grev hakkın olsa ne olur olmasa ne olur. Diyorum anayasaya gelene kadar düzeltmemiz gerek çok daha önemli şeyler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hedehodohop Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 abi burda anayasayı bütün siyasi sürecinden , sembolik öneminden ve oluşum kurgusundan soyutlayıp salt ''anayasa'' olarak bakıyorsun.Halbuki konu son derece politik ve destekliyende , istemiyende aynı politik sebeplerden dolayı yapıyor bunu.82 anayasasının türklük vurgusu bütün diğer etnik bileşenleri eziyor en azından yeni anayasada bunun hafifletilmiş olucağını umut ediyorum.Al sana 82 anayasasında beğenmediğim ''somut'' taraflar thor said: öte yandan işçilerin grev hakkı var da ne oluyor? hepsi sendikalar yüzünden bölünmüş, yurdum insanına demokratik haklarını kullanması öğretilmemiş. İşçi grev yapıyor hükümet yanlıları yok ben yapmam diyor, ortaya çıkanlarıda polis dövüyor. Şimdi bu durumda anayasal grev hakkın olsa ne olur olmasa ne olur. Diyorum anayasaya gelene kadar düzeltmemiz gerek çok daha önemli şeyler var. Allah allah bu ne ilginç bir bakış açısı ne yani reform pratikte yalpalıyor diye hiç mi reform yapmıyalım ? Bir halka fırsat tanımıyorsunuz ki kendi mücadele bilincini oturtsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yalnz Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması, barajın düşürülmesi. Geri kalanlar fasa fiso. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 Sıfırdan anayasa yapmak bence de lüzumsuz ama sembolik olarak çok önemli bazı insanlar için, iki kelimeyi dğeiştirip aynı anayasayı yazıp sonra patchleyecekler. Dramatik değişikliklere zaten gerek yok. Ama işte sivil anayasa olacak, AKP kafasına göre hazırlayıp paket halinde oylamaya sununca nasıl sivil oluyor orasını da anlamış değilim. Ha Kenan Evren dikte etmiş ha Tayyip dikte etmiş yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
izmarit02 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 Uzun tutukluluk sürelerinin kısaltılması, seçim barajının sıfırlanması ve dokunulmazlıkların kaldırılması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2011 Dokunulmazlıklar kalksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar