Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 7 - Realtek ses sorunsalı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
selamlar,

2008 yılında topladığım ve işletim sistemi xp olan bilgisayarıma dün format attırdım ve windows 7 yüklettim. bununla birlikte bios update yapılması gerekiyordu o yapıldı, ekran kartım geforce 9600'dü geforce gtx 460 taktırdım.

ses kartım onboard, realtek high definition audio. 2 yıldır falan kullanıyorum sanırım realtek. yalnız şöyle bir sorun ortaya çıktı, dünden beri beni uyuz eden. seste sürekli olmayan, belli zamanlarda duyulabilen bir cızırtı var. atıyorum bir şarkı çalındığında çok küçük cızırtılar olabiliyor arada sırada, fakat şarkıyı dinlerken internette gezinirken, ya da youtube'da video izlerken, video izleme sırasında sekmeler açıldığında vs. gibi konularda bariz bir cızırtı oluyor, kalıcı değil - ama sıkça.

bugün patiden gerge, estel ve lathspell'in de yardımlarıyla birkaç şey denedim. driver silip yenilerini kurma vs. gibi işlemlerdi bunlar. internetten baktım, windows 7 ve realtek kullanan hemen herkes bu sorunu yaşamış gördüğüm kadarıyla. çeşitli çözüm yollarını denedim ama olmadı.

bilgisayarı kaptım adama tekrar götürdüm, baya bir inceledik beraber. tekrar driverlar yüklendi, kasa açıldı vs. fakat sorun çözülmedi. bunun üzerine creative marka bir ses kartı almaya karar verdik, 30 dolar civarı, windows 7 ile uyumlu bir kart. pazar günü gidip taktırtacağım.

benim merak ettiğim, bu değişikliğe gerek kalmadan bu sorunu çözüp çözemeyeceğim. zaten 500 milyon bayıldım toplamda, belki power supply'ın da değişmesi gerekebilir ilerleyen günlerde. yani pek fazla ekstra masrafa girmek istemiyorum, 30 dolar bile olsa.

bu konu hakkında bir fikriniz var mı ? teşekkür ettim.
Mesaj tarihi:
Anakart marka model nedir Deno?

Muhtemelen driver sorunu da, sende yeni driverları denemişsin. Win7 driveri yerine vista driverını yüklemeyi dene. Bu şekilde sorunu çözenler vardı.

Edit: Bir google da dolandım. Bir çok yolla çözenler var.

Burada var birşeyler
Mesaj tarihi:
sorun halloldu. creative ses kartı taktırttım, 2 gün farklı çözümler denedim onlar olmayınca ses kartı takılması şart oldu.

grafik kartımı da yenilemiştim, onunla ilgili de bir türlü düzeltemediğim bir sorun var. ayrı thread açayım olmazsa ona bir ara.
  • Yeni Oluştur...