Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zerg guide

Cuce

Öne çıkan mesajlar

Zerg guideda en ayziğyim dedim bu 3. yazisim tam postluycam bi bok oluyo gidiyo hepsi delirmis durumdayim neyse basliyorum.

önce kisa bir özet:
Zergler ilk bakista saldim cayira mevlam kayira gibi gelebilirler ama degidirler. Her zerg bir bebektir ve ilgi beklerler, hepsiyle teker teker ilgilenin sevgi gosterin micromanagement yapın.
Binalarini Creep ustune kuran vu yaratiklar Sahip olduklari Creep alanını Creep colony adli binalaryila genisletebilirler. Bununla beraber hatcherylerin etrafindada creep olusacaktir.
Binalarla ilgili baska bir husus ise bina kurmaya gonderdiginiz droneun kendisini binaya cervirmesidir. Evrimlesme tamalaninca Droneumuz bina olur kalmaz ortada drone falan aman dikkat.
Baska bir onemli fark unite uretimindedir. Hatchery adli ana binalari zerg lere max 3 kadar biriken larva saglar. bizde bu larvalari secip minerall gazla besleyip baska unitelere ceviririz.

Uniteler
Drone:Amelemiz. hger ise kosar. Guzel sesi vardir cigirtir durmadan, gerekince kisa menzilli bir saldirisi vardir melee degildir zergling arkasindan attavk verebilir bu bazi durumlarda onemli olur. Bina yapinca kendileride yok olurlar.

Overlord:Bunlar bizim babalarimizdir. Ole basemizin ustunde suzulur izlerler bizi. Her biri 8 population saglarlar. TErrandaki supply depot protossdaki pylonsın yerine geceler. Lairdan (ahtcherynin ugp edilmis hali) yapilan ugplerle movementi ve line of sighti artmaklar kalmaz birde unite tasirlar. Her orduya iki tane verilir cunki bu arkadalar detectordur gorunmez uniteleri tespit ederler. Zayiftirlar saldiriları yoktur. Wraithlerden ve Scoutlardan itinayla kacirınız.

Zergling:("ling" diyede gecer) Bunlar bizim itlerimiz. Her larva zErglinge donsutugunde bir degil iki zergling olusur. Yapimi icin spawning pool gerekir. Spawning pooldan Adranalin gland ve bilmemene bilememnesi upg leriyle hem saldiri hemde hareket hizlari arttirilir olum makinesine donusturulurler acil durumda cok etikidirler cok hizli uretilirler coooook ucuzdurlar ama yanlıs kullanıldıklarında bır o kadarda hızlı yem olurlar. 100 kadar zerglinginme ne oldu diye kalırsınız ole. Burrow abilitisini kullana bilirler en genel kullanımı oraya buraya gomus scout oalrak kullanmaktır hos bir yontemdir veya base girisinizin biraz uzagina gomus siege tank veya templar yok bilemedin Reaver yigebilirsiniz bu it heriflerle. Reaverdan high templardan firebattan kacirin yaklastirmayin. Ozellikle fire batttan akcirin yerler hepsinbi valla istisnasiz.

Hydralisk:Bunlar ordumuzun bel kemigidirler. Tipsiz koca ceneli bir varliktir kendileri. orta ugp le uzun/orta bir menzile sahip olurlar. Zerglinglerden daha dayanıklıdırlar. Toplu sayılarda olukca etkilidirler. Medium flyerlara karsi Zerglerin en buyuk kozudur 1e 1de ne scout ne wraith bunlara karsi koyamaz belki mutalisk zorlar. Movement ve range upgleri vardir ikisde yapılmalidir hatta cogu durumda movement daha onemlidir.Dayaniklidir diyip ortama sallamayin kendilerini iyi kullanamyi ogrenin bu veletleri zerglerken en iyi ogrenmeniz gereken sey budur cunki. Genel olarak oyunlarin %90ında basilması oyunu kurtarabılır. Uretimleri icin Hydralisk Den gerekir.Bas dusmanları siege tank, zealot, high tepmlar ve firebatlardir zergleri genede guardianla karsilik vermeyi tercih eder. Hydralis dance denilen dir olay vardir bu saldiri altindaki hydrayi uzaklasitrarak durmandan kacarak geri cekilerek yapılır bu sekilde en azılı dusmanları olan zealotları bıle al asagı edebılırler.Bu taktıgın en onemli ozelligi rakibinizi deli edicek olamsidir cunki iyi yapildigında dusmann butun zealotları yok edılmıs sizin hydralariniz ise olum deseginde hit barin sonra karesinde ama olmemis dikiliyor olucaklardir hemen burrow yapıp iyilesmelerini beklerken baska bir grupla giciklik yapmaya gidersiniz. Bu taktik sonunda sadece rakibiniz oenmli askeri guc kaybetmiycekdir bununla beraber moral cökükluğude yasiycakdir. Sizin damarlarinizda akan adrenalin miktarinin artmasida bambaska bir olaydır.

Luker:Bunlar ordumuzun ipsiz sapsiz tipleridir. Bole kostebek gibi gomerler kendilerini sonra basalarlar oraya buraya diken cikarmaya. Hydralislerden türerler. Üretilmeleri icin hydalisk den den luker aspect upgi yapılmalidir. Neden ipsiz sapsiz dedigimi merak ediyorsunuz biliyorum. Su sebeptenki bu arkadalar genel zerg lerin toplu saldiri mantiginin disina cikarlar ole 3-5 oraya buraya mumkunsue dusmanin ana binasyla minerallerinin arasina ki sici temeizlerler deli gibi gomersiniz bunlar. Gomulu halde görunmez muhaamelesi görürler, ole detectorsuz saldiramasiniz. En onemli ozellikleri bir cizgi halinde bütün düşmanlara saldirmalaridir. Hatta buyuk ünitelere iki kez saldirilar bole iki kez girer o canim dikenler Dragoonlara siege tanklara archonlara. Kullaniminda olellikle dikkat edilmesi gerekilen husus mümkünse dagınık yerleştirilmeleridir. Başka bir onemli nokta isi en çnemli noktalari olan hemen tepeleridir. tam ü
Sosyal ağlarda paylaş

Ultralisk:Bunlar ordumuzun öküzleridirler. Bole benim kadar iki boynuzlri vardir catir cotur koyarlar bunları durdurabılecek unite azdir. Ezer gecerler. Uretilmeleri icin ultralis cave (tam hatirlamiyorum cave di sanirim den degil) gerekir. Gine bahsi gecen binadan armor larini ve movemntlarini arttiran bir ugp yapılir daha okuz olurlar. Kullanım alanlari ezmektir. Sizi deli eden Marine+medic ustune guardianlara karsi wraith combosunun cozumu bunlaridır. High Templardan durmadan storm yiyorsaniz onunda cozumu genel olarak bunlardir. Havaya karsi destekliycek birsey verin yeterlidir. En genel taktik arkalarina hydra veya mutalisk takmaktir. Bunlar iyiyin unite battlecruiserdir terranlar baska seyler pek kesmez, firebat+ medic combosu iyi microyla kullirsa cok etkilidir, Bu arkadaslar Siege den falan anlamaz siegetank bunari tutamaz.

tAhminimde uzun surdu devamini sabah yazarim artik iyi geceler lutfen hemenatlamayin ben bitiriyim izninizle.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Sosyal ağlarda paylaş

Mutalisk:Bunlar kargalarimiz. Nedenmi kargalar? bu aradaslar firsatcıdır herzaman 5-10 taen bulundurulmalıdır sebebı ise acıkda kalmsı havaya dalamayan veya dalsada bi bok yıyemıyen unıtelrı almaya yararlar. Terranda siege tankları saı farkıyla goliathaları (farkin acik olmasi lazim baya) medicsiz marinleri scv leri yerler bi guzel. Protoss da kassada biraz zealot yerler sonra reaver yerler. Zerge karsı zerglingileri yolda yakalarsınız cı guzel mıdeye ındirsiniz ham yaparsiniz.Saldırılari seker bu yuzden zergling marine gibi sayica cok hpce az unitelere karsi etkilidirler. Anti air olarak devourer olmadan kullanmayin full ugp battlecruiserlara 1 falan vuruyolar komik oluyo sonra. İtinayla Wraithlerden Valykrylerden scoutlarda battle Crusiserlardan kacirin canlari acimasin. üretilmeleri için spire gerekir

Defiler:Bunlar baş taclarimisdır babalarimizdir bizi korurlar severler kaka amrine amcalara tükütürler canlarini acitirlar. Coğu durumda ozellıkle terrana karsı oyun kurtarırılar. Defiler mound gerekir üremek icin. Bunlarin saldirilari yoktur peki nelerimi vardir? Işte su vardırki bu veletler oncelikle yere gömulebilirler, sornalikla Defiler mounddan yapılacak upg lerle plague ebilitisi kazanirlar ve sahip oldukları mac energy kapasitesi arttirilir. Devourer yetenekleriyle kendi unitezle beslenip enerylerini artitirlar yani bunlara zergling yediricez, valla bazi durumlarda ultralisk yedireninde gordu ama o kadar abartmamak gerek baba dediysek bi yere kadar. Plague yetebekleriyle bu arkadaslar bir bolegedi butun Organic uni,telere genel oalrak zarar veriebilirler bole canlari 1 hpye kadar iner sornada huyda yemi olurlar bu uniteler. Ama asil guzelikleri plague degildir bunlar Dark Swarm adli mucizeyi gerceklestirirler. Dark swarm kullnılgında etki alanındaki butun zerg unitleri sadece melee saldirilardan zarar alir (boyleydi dimi sanirim bi iki istisnasi var bunun disinda psi storm ve iredicate gibi). "Eee ne olacak ne işe yariycak" demeyin hani o kendisine cok guvenen Siege+bunker+goliat+turret defansi yapan rakibiniz varya zergling yemi olacak bu yetenek sayesinde. Oncenlikle Defilerimizi secip dusmanın üssüne doğru bi tane dark swarm atiyoruz sonra ayni defiler ve bi iki zerglingi de swarma sokuyoruz arindan bi tane daha swarm atip serglinglerden birini yiyoruz sana bu sekilde bunkerlara kadar dayanan bir bulut kumesi olusturuyoruz. Sonra nemi yapıyoruz? e tabıkı akiyoruz ortamlara.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Sosyal ağlarda paylaş

Karga tanımı çok hoşuma gitti..

Bir de "Fortpool rush" muydu neydi öle bişi denen bir rushı vardır Zerglinglerin, valla henüz çaresini bulamadım ben bulabilen var mı?[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

[Bu mesaj Rewendor tarafından 05 Eylül 2004 16:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hemen devam ediyorum parca parca yazmak istedim sonra siliniyo falan bastan yazmak gerekiyo.

Guardian:Zergin Kurtaricisidir bu uniteler, agır toplarımızlardır kendılerı. Uzun menzilleri ve orta ustu hp leriyle oldukca sagglam adamlardir kendileri. RAngeleri siege moddaki tanktan sonra ikincidir. Sadece yer unitelerine saldırılar, ama oldukca hızlı ve 20mi 20mi koyarlar small ve medium unitelerin canini okurlar. Mutaliskten evrimlesirler evrim icin Greater Spire gerekir. Yavastirlar bu yuzden bazi durumlarda hizli olan mutaliskleri dusmana yaklastirip orda evrimlestirmek tercih edilebilinir. Oyundaki butun savunma binalarindan daha uzun rangelerı vardır catapult olarak gorulebılınırler aslında. Ama asil amacları anti-ground olmaktır. Guardian Devourer hydra combosunu pek az sey yaklasabilir. Goliath ki kendisi en iyi anti air unitelerden biridir dahil hersey yer bunlar marinemis goonmus hatta templarmis dinlemez alir asagi (templar lar storm rangeine girmden once iyi microyla yatarlar.). Seviniz scoutttan wraithden corsairdan itinayla koruyunuz. Her zaman üretime hazir olunuz (mutalisk bekletmenizin sebeplerinden biride budur).

Devourer: Bunlar lamalarimizdir ole tukururler. mutaliskden dogma Greater spire dan olma bu arkadaslar sadece havaya saldirilar. yuksek hp leri ve armorlari sayesinde kolay kolay olmezler. Lakin puf noktalari baska anti airlarla kullanmaktır. Bunlar her tükürduklerinde saldirdiklari unitede acid sprore olusur bu acid sporelar o uniteye verilen zararin artmasini saglar. Örnek verirsek rakibiniz battle crusier adli ilah unitlerden absmisstir ve kasip full upg gelmsitir mutaliskleriniz bun arkadalslara 1 er 1er vuru ama BC lern 500 hp leri oldugu icin pek umursamazlar. Peki napiyoruz devourerlarimizla BC ye bi iki kez saidiriyoruz ve üstunde acid spore birikiyor ve 1 er 1 er degil 3er 5 er 7ser 10ar zarar almaya ve en sonunda patlamaya hazir oluyor BC ler. Kendikleri zararda fena degildir ama sorun yavas saldiri hizlarindadır ıkına tıkına saldırılar. genelde buyuk airlara kasri kullnilirlar Carirer Bc gibi yoksa basmananizda olrur bu arkadaslar akabinde couter etmekden baska bi ise yaramazlar.

Scourge:Kamikaze güvercinledir bunlar. Havadan havaya saldirip patlarlar işe yararlar carrier yerer mumkunse Devourerla kullnılırlar 4-5 in alsitndaki sayida BC ye karsi kullnırlar saiysi 4u gectimi Bc nin yaklasamadan olurler. Ucuzdurlar her larvadan iki tane cikar. Oksamayiniz patlar.

Queen:Bunlar adi ustunede analarimizdır. Ucarlar Ureitlmeleri icin Queens nest gerekir. Broodling ve ensrane yetenekleri vardir. Ensenare orta genislikte bi alandaki butun unitelerin saldiri ve hareket hizini dusurur. Guardianla bilikre cok iyi gider ensin. Broodling ise kullanilgında organic bi dusman unitesini olduru yerine iki tane bocek cikartir lignlerden daha dandik olan bu bocekler genellikle hemn olurler =). Ultralis archon gib baba unitelere karsi kullnilirlar sevilriler. Tarrana karsi Expensiondaki comman center infest edilir infested terran basilip Overlordla dusman baseine drop edilır.

Zerg uniteleri bunlardir. genel olarak ünite taktikleride bunlardir bu yzilar tartismaya aciktir cogu genel bilgi uzerine benim izlenimlerim dusuncelerim ve tecrubelerimdir.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Sosyal ağlarda paylaş

ya amma çok şey yazmişsin offf

zerg için protoss a karsi fast ling ile baslayin lurk sart zaten muta da rakibin force a göre ama kesin lurk çikin

terrana karsi bol bol exp alin adamin reconu kötü ise adami parçalarsiniz ultra+ling e ulaşmaya çalişin olmazsa defiler ile rakibi üzün

zerg dede muta ling oynicaksiniz ada mapi ise mutalari dav lara çevirin fazla sunk a gerek yok hadi bakim

mikronuz çok iyiyse zvp de hydra da çikin
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela lost'ta toss'a pool rush yapınca adam zealot yetiştiremiyorsa oyun biter.
Ama son patch'lerle yetiştiriliyor diye hatırlıyorum.

Eğer yetişiyorsa zea'dan microyla kaçarak probe'lara dalın. Bu sırada 50 min biriktikçe ling basın ( bilmeyen yoktur ama hız için, hatchery'yi ctrl-1 yapın, sonra da "1 s z" )
Lingler çıktıkça yollayın probe kesin zaten en fazla 3 zea çıkar probe kalmayana kadar. Sonra da linglerle kamikaze yapın.

Lost'ta lingleri yolladınız diyelim. Üs boş çıktı ve 2.'sinde bulduysanız, adam da zea'ları kapıya koyduysa bu taktik yatabilir. :-)

Aslında bayadır multi oynamadım, belki taa en başından da yatabilir taktik. Bir ara denemek lazım.[signature][hline]Hayat sövünce güzel.

[Bu mesaj Eraq tarafından 07 Eylül 2004 20:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

3 degil 4 o da rushtan farkli bir taktik zaten . oyun basindaki 50 min ile bir drone sonra 200 min bekle spawning pool at sonra 1 drone daha sonre bekle . en cokta zerg e karsi is yapar . sadece bilgisayar yer demek yanlis . blackman adinda ki polonyali bir oyuncu ki kendisi cok ama cok iyi bir oyuncudur gecen sene bu taktigi yapan bir oyuncuya wcg elemelerinde mac verdi ve elendi . is yapmazsada zaten oyunu kapatirsin .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 08 Eylül 2004 01:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya oyunun ilk başında poor zerling saldırısı Rush büyük ihtimalle patlar adam. eğer patlamazsa Zerling + Hydralisk +Ultralisk (Eğer ultralisk'e çıkamazsam) Zerling + Hydralisk Dümdüzzz... dinlmememmm.. ;)[signature][hline]Dostlarinla öyle yasa ki düsman oldugunda hakkinda söyleyecek sözleri olmasin...
Düsmanlarinla öyle yasa ki dost oldugunda yüzün kizarmasin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
screamer, 05 Eylül 2004 18:28 tarihinde demiş ki:
Google dan gidin ogogo yellow mondragon un replaylerini indirin

yellow zerg de tek kelime ile aşmış birisi
üstüne tanımam
bi ara onun replaylerini izler sonrada cafede yellow kermitim ben diye maç yapardım :P[signature][hline] BonePART, 14 Temmuz 2004 23:45 tarihinde demiş ki:
[i]*BonePART fistiklari yer *
Ulan insan 200 bin fazla veriri antep alır lan bu ne tuzlu yulu
Sosyal ağlarda paylaş

slayers ile çok uzun bi maçı vardı 1 saat felan
harddisk patlamasaydı koyardım buraya
mükemmel bi maçtı hayatımda böyle bişi izlememiştim :P
3 sene önceki bi replay ama çok kral bişi[signature][hline] BonePART, 14 Temmuz 2004 23:45 tarihinde demiş ki:
[i]*BonePART fistiklari yer *
Ulan insan 200 bin fazla veriri antep alır lan bu ne tuzlu yulu

[Bu mesaj kermit_frog tarafından 08 Eylül 2004 12:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

programin kendisi crack gibi bir sey zaten . sen sadece yukluolan son surum icin crack yukle gerisini kendisi hallediyor[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 08 Eylül 2004 21:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...