Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MM guneyde ki npc bolgesinde perisan durumda

echkia

Öne çıkan mesajlar

moss denen arkadas sen hala oyunun yok bs yok bc kaybetsek neolurundasin ondan bahseden yok eger gercek yasami oyuna uygularsak dunya tarihinde cok zengin olupta yokolan onlarca imparatorluklardan bahseder.sorun isk zengini olmak deil morsus un su anda psikolojik olarak oyuncularinin cokmus oldugu mete arkadas cok guzel tanimladi durumu daha ne uzerine konustugumuzu farkin degilsin galiba nc-rus savaslarindada cok siradan ve basit byaklastiniz sonuc ortada benim tahminimi ne gore su andaki mm oyunculari hala tribute donme hayallerinde dedir.sonuc olarak mm uyelerinin su anda delve de kalip yer edinme durumlarinin olmadigini tahmin ediyorum sonuc ve neticelere dayanarak
Sosyal ağlarda paylaş

Alakası yok.Bir kaç kişiye daha söyledim 3 gün içinde 46 kill aldım.Kaçırdığımda bir o kadar kill var. Morsus oyuncuları hiçbir zaman bu kadar aktif olmamıştı bence.Fleetlere katılmadan post yapmak istemiyordum ama yukarıda dediğim gibi durum.

Hatta tributten gelen sc kullanma korkusuda yavaş yavaş kalkıyor.Bu günler içinde sayısız hotdrop yapıldı.

Kimsenin tribute e dönme hayali yok.Biraz imkansızda bu zaten.

Sov istemiyor MM ama mavilerin sov almalarına yardım ediyor.Bence ilerde sov alma girişimleri olmalı ve büyük ihtimalle olucaktır ama kimse demiyor şurayı alıcaz ilerde vb. şeyler...

MM hep kaybediyor diye biri yazarsa aşşağıda bir iddaa sayısız kb linki atabilirim.Hani rekabet olsun diye söylemiyorum ama yok böyle birşey.

Reimbursement programları devam ediyor.

Market olayına değinirsem yani mm yontma taş devrinde kalmadığı için bulunduğumuz istasyonda fitli contractla satılan gemiler var genelde jita +%10 civarında fiyata satılıyor itemler.Tabi bulamadığınız şeylerde olmuyor değil.Empire'dan sürünerek gelmenize gerek kalmıyor.

Herhangi bir sorunuz olursa bilgim dahilinde cevap verebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkez MM/RZR vs rus coalisyonundan bahsederken kisaca sunu soyliyim; bu savasin belirliyici faktoru PL ve NC. un MM/RZR a saldirmasidir.

Ruslar savasa sayi getirken PL ve NC. Taktiksel ustunluk ve baski getirmistir. MM/RZR savasin buyuk bolumunde capital gemilerini disari çikartamadi. çikarttigi zamanda PL/NC. e agar kayiplar verdi.

Zamaninda Bob.IT ve pek çok kalabalik alliance MM/RZR a saldirdi ancak hiç kimse dise dokunur bi zarar veremedi andcak PL/NC. un savasa girmesi daha savasin ilk gunlerinden kimin kazanicagini belli etmisti zaten.

PL/NC. gibi alliancelar sov a onem vermedikleri için savasa girerken kaybedicek biseyleri yok. Fc leri ve pilotlarida MM/RZR ve petlerine kiyaslandiginda oldukça tecrubeli. battle reportlarina baktiginizda MM/RZR PL ve NC. ye gore çok daha kalabalik olmasina ragmen farkli sekilde yenildiler.

Sonuç olarak saldiran taraf için hersey para ve sayi degil, taktik ve tecrube. Ayni zamandada kaybedicek toprak olmadan karsi tarafa saldirmak. Isler kotu giderse en kotu npc station undan vurkaç yaparak savas surdurulebilir.

Ancak avunmadaki alliance bir kaç malubiyetten sonra moral kaybedip mallarini 0.0 dan kaçirmayi dusunmek zorunda; oyuzdende buyuk kayiplar ve daha buyuk moral bozuklugu kaçinilmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten guney de iki farkli guc var ilki nulli-hun-atlas-romanian 2.convicted-test bu iki guc zaten birbirlerine dusman test ve convicted cok kalabalik ve tecrubesizler intel bile islemiyor gate camp yapsaniz onlarin sisteminde intelle e ragmen surekli gecis olur ornek olarak fakat bunun yaninda onemli guc olan ilk 4 luyu yenmek cok zor belkide olabilir ayrica morsus un sirtini dayadigi vanguard ve cevresindekiler hala membre larina sanctumda pvp egitimi veren aliances lar daha cok mining ci ve uretimciler yani kisaca onlardan bir cacik olmaz zaten mm yardim ettikleri icin baskentlerini atlas ele gecirdi
Sosyal ağlarda paylaş

cnpp said:

vanguard? diye bir alliance a mavi değiliz diye biliyorum
zaten sorun o vanguard a o bolge hediye verilmisti fakat daha sonra mm ve brick e gizli sekilde yardim ettigi anlasilinca resetlenip bolgeleri atlas tarafindan elinden alindi en basiti gecislerine izin verildigi vanguard ve test icindeki ajanlar tarafindan bildirilmisti
Sosyal ağlarda paylaş

Moss said:

Nuli secunda da ki Turk arkadaslar perisan etmisler MM'i Vuk bi yandan agliyor Imperian diger yandan ne cektik ordaki elit Turk playerlarindan diye
elitlikten kastin neyse bilmemde bu oyundaki nerede olursa olsun bize gore butun pvp yapan turkler elittir.ayrica infinitum nulli den davet alarak gecmistir ozunde hala korsandir ve 3 ay gibi kisa bir surecte yonetici corplar arasina girmistir ve inaniyorumki bizim gibi yapicak bircok turk corpu olmustur,oldu ve olucaktir
Sosyal ağlarda paylaş

AAA ve -v- savasini hatirlayanlar vardir belki, Eve online da tekerrurden ibaret malesef, Rus alliancelar birlestigi zaman daha oyun tarihinde durdurmayi basaran olmadi. PL, NC. Bu savasta en cok isi yapti fakat fleetll performansi buyuk resme bakildiginda ruslarin uyguladigi planin yanlizca bir unsuru. Majesta coktugunde tum MM kurtulduk gozuyle bakiyordu, fakat majestanin yoklugunda pl nin ve NC nin nerelere kadar girip neler yapabilecegini hepimiz gorduk.

Benzer olaylar ruslarin eve online da ilk kez tek bir hedef icin birlesmesindede yasanmisti. Batili oyuncularda surekli bir komplo teorisi havasi yasaniyor. Oyuncularin hepsi belli bir kac kisi tarafindan manipule ediliyor ve herkese isler yolundaymis iluzyonu yasatiliyor, gerektiginde insanlari susturmak icin bir titan bir sc armagan edilmesi vs. Tabii ortada donen isk miktarini tahmin edemiyorum bile.

paylasacagim seyleri trollemeye calisan illaki olacaktir, onlari geciyorum ve bu savasin arkasinda donen oyunlari kendi ogrendigim kadari ile paylasmaya calisacagim.

Morsus mihi forumlarini takib edenler mutlaka gormustur, once MM forumlarinin mirroru internete kondu spylar tarafindan ardindan isk nerde vs gibi bir suru galeyana getirme topici dondu. İddalar kismen dogru, fakat insanlarin dusundugu gibi moon mineral hirsizligiyla bitmedi isk. Nakit isk su herkesin gogsunu gere gere ovundugu corplarin uyelere ucuza sattigi gemilere ve sigorta sistemine (reimbursement) gitti. 1dh dki kontrat muhabbetleri konusundada nasil bir rant dondugunu kimlerin koydugunu cozerseniz anlarsiniz.

O maliyetine denen geminin maliyetini zaten MM belirliyor arkadaslar. Moon marketi adamlarin elindeydi yillardir. T2 gemi maliyetlerini yuksek tutmak icinde technetium dusuk hacimlerle markete sokuldu ( aka jita wars). Eh buda tamamen t2 bposu olanlara yariyordu.bu kisiler corplardan toplu olarak moon mineral alip uyelere ucuza gemi sagliyordu . Eh tabii corplara ucuza bpo veriliyordu fakat genede t2 bpo isi %100 kar. Adamin jita fiyatina sattigi geminin yarisi bpc parasi zaten.

Elbette bu kotu birsey degil, Triaxinda dedigi gibi uzay soguktur ;) herkes bir seviyede isk kazanmaya calisiyor oyunda. Corp hissesi olaylari var bunun yaninda dividend filan cop dediginiz seyin bir kismida belli uyelere ait .

Kisir bir dongu sonucta bu corp ve alliance isleri, onemli olan eglenip isk kazanmak. Cok baglanmayin corplara ve alliancelara sonucta onlarda belli kisilere ait.

Alliance yada corpunuz ne olursa olsun, beraber birseyler yapmaya calismak en onemli sey bu oyunda. MM le Nulli Secunda burun buruna gelmis, bu noktada bizim turk oyuncular arasinda Birbirimizelaf sokup corp propagandasi yapmak yerine , oyunun bu durumundan ne kazanabiliriz ona bakmamiz gerek. Moss gibi eski oyunculardan birseyler ogrenmek yerine onlara satasmak size birsey kazandirmaz
Sosyal ağlarda paylaş

megetege said:

KT0Z said:

Herkez MM/RZR vs rus coalisyonundan bahsederken kisaca sunu soyliyim; bu savasin belirliyici faktoru PL ve NC. un MM/RZR a saldirmasidir.

Yazının tek yanlış tarafı, o belirleyici faktör sadece PL.

NC. iyi alliance, ona lafım yok bu arada.

Olup bitenin içinde nekadar yer aldinda bunu soyluyosun bilmiyorum ama PL aylar oncesinden kuzeye tasinmis uzun zamandir kuzey koalisyonuna saldiriyordu. Ancak NC. gelene kadar sov kaybi olmadi MM'in. White noise ve raiden in aldigi topraklarida unutmamak gerek tabi.

H-w ve çevresini NC. neredeyse tek basina kontrol etti. Battal gazi hikayelerine donucek ama 6-7 kisilik BURN EDEN gangleri MM'in ana sistemlerini kitleyip milyarlar kaybettirdi. Ayni sekilde Buyuk fleet savaslarindada kendinden 2 kat daha kalabalik MM fleetlerini pek zorlanmadan dovdu NC. Killboardlar doldu tasti Super cap / Titan mailleriyle :)
Neden sadece PL dedigini anlamis degilim. Isminden dolayimi?
Sosyal ağlarda paylaş

Abi NC. (tri) en az yilda bir kuzeye saldiran bir allince. Her seferinde dagilip tekrar toparlanip tekrar sansini deneyip tekrar dagilan bir alliance. PL de ayni sekilde ama NC. kadar degil.

Zaten PL de tek basina bir sey yapamazdi NC ye, zaten yapamadi da. Ama ruslari cok iyi organize etti.

Daha oncede dedim NC. iyi bir pvp alliance'i dolayisiyla asiri blob olmadigi taktirde carebear koalisyonunu fleet savaslarinda yenmesi normal ki hep te yenmedi yani. Tri ye karsi az savasmadim kuzeyde :)

Sonuc olarak bu savasin belirleyici faktoru PLdi. Ama tabi onlarla ayni safta olanlar olmasada bir sey yapamazlardi yinede. Ayrica yeteri kadarda bu islerin icindeydim MM'deyken.

Edit: isminden dolayi mi derken?
Sosyal ağlarda paylaş

megetege said:

Abi NC. (tri)

//////////

Edit: isminden dolayi mi derken?

Tri'den bi tek D00M ve RA var suan NC. da, bunun yani sira Resilience., BURN EDEN, Destructive Influence gibi onemli corplar katildi.

Geçtigimiz ay oyunda en çok kill alan alliance NC., D00M ise 1. corptu eve deki. Yine geçen ay eve in en çok Kill alan 3 oyuncusundan 2 si NC. dan.

Konuyu kiminki daha buyuk muhabbetine getirmeden, sozkonusu istatistikler MM e karsi yapilan savastan kaynaklaniyor. Bu savasta ruslarin yaninda 1 tek PL olsaydi hersey bukadar kolay olmazdi bence. Daha oncede PL kuzey koalisyonuna karsi savasti, ve yalniz degildi. Dedigin gibi ayni seyi Tri de yapti ama olmadi. Nezamanki PL ve NC. ayni saflarda yaraldi, savas oldukça kisa surdu.

Isminden dolayi derken, PL in yaptigi islerden degilde, isminden dolayi biraz abartildigini dusunuyorum açikcasi. MM/RZR a karsi olan savasta PL in rolu zannetigin kadar fazla olmadi.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence tam tersi NC. un bir etkisini goremedim ben bu savasta PL/RAIDEN disinda NC. PL memberlarinin yapmak istemedigi pos bashing ondan sonra yine PLin fleetlerine baby sitting yaptilar bir nevi PET statusunde saldirdilar ki suanda ki durumlarida odur hatta bence Merciless daha cok is yapti NC.dan hic olmassa surekli aktif tribute kamplariyla NCnin zaten baymis memberlarini iyice kacirdilar.

PL/RAIDEN raidenininda sadece SCleri tabi NCyi dovmeye yetti. Savasin kaybedilme nedeni cok aciktir Northern Coalition bugune kadar hep sayi ustunlugu ile topraklarini savundu surekli genisledi kocaman oldu ne zaman ki EVE clusterlari bunu kaldirmayinca yani sistem asiri yuklenince baslayan laglar NC icin kumar haline geldi O2O da ve o LOWSEC sistemde bu kumari kaybetti NC o zamanlar SC titan fleetini gorebilioduk ama iki buyuk savas cok fazla kayip + lag pilotlarin huzurunu kacirdi kimse riske sokmadi SCsini

Tam bu siralar savasa dahil olan PLnin de ekmegine yag surulmus oldu boylece dusuk sayida daha iyi organize olan ekip olduklari icin Tengu fleetleriyle Pos bashing station shooting gibi gereksiz isleri Bloblara birakarak NC fleetlerinin canina okudular burda NC.un rolu PLnin pimp fleetlerine meatshield olup Venaldende ekstra bi guc olarak saldirmasi oldu yoksa NC. kendine has fitle olusturulmus bir fleetiyle yada cok ustaca kullandiklari bir CAP filolariyla yada yanliz baslarina pek gorunmediler savasta.

Edit: Zaten PLnin ismi bile dusman fleetlerinin sayisini azaltmaya yetiodu
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...