Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kolsuz,askılı ve kısa giyilmeyecek

cetintas

Öne çıkan mesajlar

e sen bunu fark ediyorsun onların da bunu fark etmesi lazım. yani sen "başka şekilde düşünen insanlar da olabilir" diyorsan onların da "başka şekilde düşünen insanlar da olabilir" diyebilmesi lazım. dolayısıyla biz bu davranışı eleştiriyoruz. ha "bu zihniyeti hemen değiştirsinler" demek gerçekçi bir çözüm olmaktan çok uzak ona katılıyorum, ama bu eleştirilerin dediğim gibi kamuoyu oluşturmasında faydası var. Sen eğer "onlar farklı düşünüyor napalım o bölgenin toplumsal dengesi için gerekiyor" diye normal karşılarsan ve herkes böyle yaparsa onlar da yasakladıkça yasaklarlar bu iş böyle gitmez.
Sosyal ağlarda paylaş

screwy said:

Suark said:

screwy said:

Suark osman amca yarın obur gun senin hayatında ozgurluk olarak nitelendirdigin biseyi mesela "kot giyinmeyi" begenmiyo diye kanunlarca yasaklanınca hala osman amcaya "e abi oyle dusunuyor olabilir" diyebilecek misin?

hayır tabiki tepkimi koyucam
ozaman niye hala osman amcayı savunuyorsun burda?

insanlar farklı düşünebilir, farklı topluluklarda farklı şeyler olabilir; düşünceler doğrula değişebilir'i savunuyorum aslında :).

Yani, giresunlulara tersse durum zaten geri tepecek bişiler olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

e sen bunu fark ediyorsun onların da bunu fark etmesi lazım. yani sen "başka şekilde düşünen insanlar da olabilir" diyorsan onların da "başka şekilde düşünen insanlar da olabilir" diyebilmesi lazım. dolayısıyla biz bu davranışı eleştiriyoruz. ha "bu zihniyeti hemen değiştirsinler" demek gerçekçi bir çözüm olmaktan çok uzak ona katılıyorum, ama bu eleştirilerin dediğim gibi kamuoyu oluşturmasında faydası var. Sen eğer "onlar farklı düşünüyor napalım o bölgenin toplumsal dengesi için gerekiyor" diye normal karşılarsan ve herkes böyle yaparsa onlar da yasakladıkça yasaklarlar bu iş böyle gitmez.

Hmm haklısın evet, burdada şu durum var;
türkiye giresunu kapsayan daha büyük bir komunite. E bizim genelimiz için etek giyme yasağı gibi şeyler tehlike oluştuyorsa biz tabiki buna engel olacağız ki toplumun genelini etkilemesin.
Yani aslında, onların küçük çapta yaptığını onlara aynı şekilde büyük çapta uygulamalıyız =)
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Ben diyorum ki, bilmiyoruz tam olarak.
Neden vali böyle bir şey çıkartmış diye düşünüyorum, muhtemeln diyorum birileri gitti ona şikayette falan bulundu. E bu neden olmuş olabilir?
e insanlar muhtemelen aşamayacakları bir bariyerle karşılaştılar.

Ben yasağı savunmuyorum ki, ben direk yargılamaya karşıyım.
Bir de, durum belki orada ki insanlar için yasak değil, koruyucu bir şeydir gözüyle bakıyorum.
Giresun'u bilmiyorum, o yüzden sadece varsayım bunlar.

Yok eğer vali keyfe keder yasak çıkardıysa, tabiki yerin dibine kadar gidebilir kendi yasasıyla beraber.
olayın keyfe keder olması sorun degil.. halk gitse bile bu durumun kanunlara yansıtılmasının hak ve ozgurluklere kısıtlama olması sorun.. bu durumun da sencesi bencesi yok..
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler ben has Giresunluyum. Osman amca geçen yanına 100 kadar adamla 3 den 15 yaşına kadar tüm çocuklara tecavüz ettiler. Sonrada karınlarını deşip dereye attılar. Köyümüzün nüfusu 195 kadar. Demokrasiyi sağlayamadığımız için yaptıklarında haklı oluyorlar. Köyümüze göç edecek insanlar arıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Suark said:

Yani, giresunlulara tersse durum zaten geri tepecek bişiler olacak.

ama 10 giresunludan sallıyorum 2sine tersse geri tepmeyecek ve sindirilecekler sence bu doğru mu?

Böyle olacaksa o 2 si için durum kötü ama yapacak pek bir şey yok bu konuda;
yani bizim için hafif bir konu olabilir ama orada ciddi bir önem taşıyabilir.
Benim için tamamen yanlış, ama işte orası için doğru olabilir :/

Mesela dbakırda kaldığım evde sakaryalı bi arkadaş vardı,
herifler her düğünde komşu köylere saldırıyorlarmış.
ÖHHH dedim yani çüş.
"bizim hayatımız bu abi" demişti bana, işte bana çok yanlış geliyor ama adamlar için sakıncası yok
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

e öyle yapıyoruz ki zaten,
normalde sebep gösterdiğimiz şeylerde o çoğunluğun yaratıları zaten?

o kadar basit değil abi bu işler. o insan özgürlükleri/hakları falan, ahlak felsefesi, toplum ahlakı AD 2000 antik yunanlılardan beri oldukça zeki felsefecilerin, sosoyologların, psikologların vs tartışarak ve yazarak oluşturduğu bir bilgi birikimi. bu meseleleri tartışmak baya zor sadece "onlar öyle düşünüyordur" demekle geçiştirilemez
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

Beyler ben has Giresunluyum. Osman amca geçen yanına 100 kadar adamla 3 den 15 yaşına kadar tüm çocuklara tecavüz ettiler. Sonrada karınlarını deşip dereye attılar. Köyümüzün nüfusu 195 kadar. Demokrasiyi sağlayamadığımız için yaptıklarında haklı oluyorlar. Köyümüze göç edecek insanlar arıyoruz.
Beyler ben Osman Amcaniz. Burada kiz kalmadi. Tanidiginiz kiz varsa gonderin. Etek giymesinler yalniz. Sonra dayanamiyorum :(
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Suark said:

hayır, değil.

gösterilen sebepler bilimsel olarak ortaya konmuş herkesin sebeplerini bilimsel olarak onaylayabileceği şeyler.

ama sen işi keyfiyete döküyorsun.

onaylayabilme kriterlerin de insanlar tarafından yaratılma ki.

yani bişiler yaratıp uydurup üzerine iş yapıyoruz, ha fena mı oluo yoo güzel oluyor ama uydurma sonuçta. Kaçamadığımız zaman da kendimi kandırıyoruz özgürüz falan diye. Kavramların hepsi bizim tarafımızdan oluşturulmaki.
temelinde bi yerde egoya vuruyor olay zaten illaki

bu arada az afkyım, akşama cevaplayabilirim anca diğerlerini.
Sosyal ağlarda paylaş

5 yaşında çocuğa tecavüz edilmemesi tamamen ahlaki ve bizim uydurduğumuz şeyler.

Toplumsal çoğunluk sağlanırsa bunu kaldırabiliriz. TÜM PEDOLAR BİRLEŞİN!!

http://www.demotivationalposters.org/image/demotivational-poster/0912/pedo-bear-pedo-bear-jailbait-trap-pit-demotivational-poster-1262286096.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

Suark said:

o kadar basit değil abi bu işler. o insan özgürlükleri/hakları falan, ahlak felsefesi, toplum ahlakı AD 2000 antik yunanlılardan beri oldukça zeki felsefecilerin, sosoyologların, psikologların vs tartışarak ve yazarak oluşturduğu bir bilgi birikimi. bu meseleleri tartışmak baya zor sadece "onlar öyle düşünüyordur" demekle geçiştirilemez

tamam işte ben de diyorum ki zaten, baskın karakerlerin, çoğunluğun felan yaratıları bunlar. Yani uyguladıgımız, yaptıgımız kural saydıgımz şeyler bizim yaratılarımız. Bizden izole bir toplumda çok rahat başka şeyler çıkabilir.

Olur yani, yadırgamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...