Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarihte bugün, ilk tanklar

BlackRose

Öne çıkan mesajlar

birinci dünya savaşında ingilizler ilk defa tank kullanmış almanlara karşı bugün :)

NTV'de izledim az önce, çok ilginç geldi bilgiler yazayım dedim ^_-

29 tonluk bu ilk tanklar 8 kişilik personele sahipmiş ve saatte en fazla 8 km hızla ilerleyebiliyormuş[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

abı tamamen sacmalıyo da olabılıırım ama benım bıldıgım ılk tankı almanlar yaptı hatta hıstory channel war kablo da onda hep werıo tankların gelısım surecını panzerler fln . . .[signature][hline]"Erkek adam renkli takım tutmaz"
"Birgün herkes Beşiktaşlı olmasın bırakın o şeref bize kalsın"
"1903'de doğdu bizim aşkımız 2004'e geldik hala aşığız"
Sosyal ağlarda paylaş

ilk tank markI ve mark II ingiliz yapımıdır ve birinci dünya savaşında almanlara karşı batı cephesinde kullanılmıştır. Mark I sadece makinalı tüfekler ile donatılmış, mark II ise makinalı tüfek ve toplar ile donatılmıştır.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

kesin olarak bilmiyorum ama bence bir kaç örneği ingiltere'de askeri müzelerde duruyordur.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Daha ileri modellerden birisi olan Mark IV'ün bir fotoğrafını buldum ama dış görünüş olarak çok benzerler.
[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

Sosyal ağlarda paylaş

mark bir ve ikiden en asagi birer tane duruyor olmasi lazim fedaykinin dedigi gibi ingilterede. mark dordun ise icine bile girmistim, 5-6 dan fazla varmis hala yanilmiyorsam.
yalniz modern tanklara gore kucuk olmasina ragmen oyle grotesk bi goruntusu var ki, 100 sene once siradan bi insan olarak yolda gorsem bayilirdim heralde korkudan.
Sosyal ağlarda paylaş

oeh be!
O tank değil,eski model T-101lerin kullandığı birşey felan herhalde...
mmm saatte 8Km yol alıyorsa,
80 KM yolu 10 saatte alır...
buda,800km lik bir işgal alanına karayolu ile gidecek olursa düşmanın çağ atlamasını bile sağlar :)[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
Hiç Bitmeyen Özgürlük...Pédalé!
Sosyal ağlarda paylaş

Birinci Dünya Savaşı'nın cephe savaşı olduğunu unutmayın. Arka arkaya kilometrelerce dizilmiş siperlere çıplak bir halde allah allah diye koşan askerlerin olduğu bir çağda zırhlı bir nesne ile üstlerine ilerlemek o zaman için çok büyük bir gelişmeydi. 8 km hız da sadece o siperleri ezip geçmek olarak düşünecek olursak yeterli idi.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 15 Eylül 2004 23:16 tarihinde demiş ki:
Daha ileri modellerden birisi olan Mark IV'ün bir fotoğrafını buldum ama dış görünüş olarak çok benzerler.

evet benim izlediğim görüntülerde de aynen buna benziyordu ilk tanklar

geçenlerde NG'de bir belgeselde izlediğim tankları düşününce 100 yıldan daha kısa bir sürede ne büyük bir yol katettiklerine inanamıyor insan

şimdiki tanklarda bunun 10 katı hızla ilerleyip ABS ile birkaç metrede durabiliyorsunuz artık siz düşünün başka neler yapabileceğini :)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

evet aynen öyle
ABS'li
amerikan ordusunun yeni tasarladığı tanklar bunlar
paletlerinin dışında kauçuk ek paletler var ve bildiğin karayolunda bilmemkaç km hızla giderken çok kısa mesafelerde duruyor

dalga geçmeye gerek yok gayet var olan şeyler bunlar

bu arada hızları da 100 km'nin üzerine de çıkabiliyor
[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 17 Eylül 2004 16:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

1936-1944 arasındaki tankları seviyorum

şimdiki zamnlarda 2 düğmeye basıyolar tankçılar cat cut radardaki noktalar havaya ucuyor parcalanıyoru,1936dan oncejkiler ayrı bir durm ole o tenkelerin içinde dyramam ben hea

şimdiki tankalr süper teknoloji ile donatılmş,5-6 kmden nokta atışlarıyla kendini göremeyen düşmnaları gece gece yok edebiliyorsun

ama bak bir tigera bak bir panthere,içindeki tankjçılar akıllı hılzı olmaıydı,duyuları keskin olmalıydı[signature][hline]Friend is a four letter word...

Sosyal ağlarda paylaş

benim bilidğim ilk tankı almanlar kulandı asıl traktöre hafif zırhtakıp üstüme top yerleştirmişler ilk tank olarak bu kabul edilir.
Burda ilk tank denilenler harbi paletli olan bildiğimiz tanklar ama fikir benim dediğim yerden gelir. İngilizler o fikri almanlar sayesinde üretti

[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 18 Eylül 2004 16:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben de belgeselde izledim bu son dediğim tankları
inanamadım otomobil gibi tank yapmışlar nerdeyse
bi kere çok hızlılar ve çok seri manevralar yapabiliyorlar, yani şöyle bir 5 dakka izleseniz sanki adam rallide sanarsınız

aradım da bikaç gündür bulamıyorum bi bulsam "sunroof da var mı, cd player da var mı" diyenlerin gözüne sokacam :D[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...