Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cahillik

tinu

Öne çıkan mesajlar

2009 yılındaki yerel seçimler sonrası balık yemenin "beyine" faydalı olduğunu ve bunun kanıtının da sahil şehirlerinden anlaşıldığını gösteren bir yazı görmüştüm bir yerde. Anlamıyorum insanlara "tercih"lerinden dolayı gerizekalı denmesine. Kardeşim, bu halk bu adamları başa getirmiş mi? Getirmiş. Bu adam bu memleketin anasını s.. se haklı mı? Kusura bakmayın ama haklı.. O zaman kimse kimseye gerizekalı demesin. Belki de bu %50 akıllı geriye kalan salak nerden biliyorsunuz? Belki bir bildikleri vardır :) Her neyse mhpnin barajı geçmesine sevindiğimi belirterekten ığdıra selamlarımı yollayaraktan hepinizi öpüyorum. Çılgın projeli günler.
Sosyal ağlarda paylaş

tunceli sadece bu seçimde değil, kk çıkmadan önce bile her zaman iyiydi.

neyse daha fazla polemiğe girmiyorum, mutlu mutlu çağdaş çağdaş akp li şekilde yaşayın böyle

x

http://www.youtube.com/watch?v=t2p9a1M_aQ8

http://www.youtube.com/watch?v=5js31jErEYw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ZZl57j16p08&feature=related

Sosyal ağlarda paylaş

Cahillik falan yok.

Yıllardır özellikle halka üstten bakanların kendilerine dayattığı "bizim halkımızdan bi bok olmaz" söyleminin altında ezilmiş, yıllardır sol=din düşmanlığı fikrini sorgulamadan kabul etmiş, yıllardır kapalı bir toplum yapısında kendini bulamamış insanlar var bu memlekette.

Boşuna 3 çocuk denilmiyor. Daha doğrusu 3 çocuk 3 çocuk değil aslında. 3 çocuk demek 3 adet annesinin türbanlı olduğundan dolayı zulme uğradığını düşünen oy demek o 3 çocuk kimileri için.

Halen cahil falan demeyin halka. Kültür-sanat faliyetlerinin bol olduğu İstanbul'un ortanın üstü semtlerinde oturup kalkıp halk cahil dememek lazım. Halk bazı şeylere nasıl ulaşabilir, nasıl farklı düşünebilir onu düşünmek gerek.

Özellikle doğuda halen feodal kalıntıların olduğu bir ülkeden bahsediyoruz.

Ülkesinin adını duyurmak isteyen milyonlarca işsiz gencin olduğu bir ülkeden bahsediyoruz. Bu insanlar cnn'de turkey ismini görünce orgazm yaşıyor.

ve akp bunu iyi kullandı, kullanıyor.

Peki chp? Chp bugün %26 aldıysa bu KK'nin suçu değil bizzat partinin üzerinde kalan kötü imajın sonucudur.

Ama görüldüğü üzere doğru adamlarla, doğru politikalarla %5 yani 3.5 milyon oyda kazanılabiliyor. Chp bunu idrak edecektir.

Zararın neresinden dönülse kardır gibi olacak ama bana kalırsa umutsuzluğa düşmek mantıksız. AKP borusunu öttürecek başkanlık sistemine ve anayasayı değiştirme şansına artık tek başına sahip değil. Kısaca akp aslında bu seçimden zararla çıktı.

CHP bunu iyi değerlendirirse bir sonraki seçimde akp ile başa baş yarışır ve hatta kazanır.

Sadece yapması gereken halka üstten bakmamak, kemalist ideolojinden çok sosyal demokrat bir vizyona sahip olmak ve bu seçimde başarıyla yaptığı gibi sağlam isimleri partisine katmaya çalışmak.

Son olarak tekrar edelim, halk cahil falan değil gayet kendi vizyonlarının farkında ve ona göre oy veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sylian said:

1. Turk halki buyuk oranda sagcidir, mesela gecen secimlerde neredeyse butun partiler sagciydi neyse bu secimler de CHP biraz sola kaydi. Hic bir sekilde bu ulkeden iktidara gelebilecek solcu bir parti cikmayacak bu kesin.

DSP

said:
2. Turkiye'nin buyuk cogunlugunu anadolu olusturuyor ve bu insanlarin egitim durumu ortada. Acin bakin Turkiye'nin yuzde kaci universite gormus (Hadi universite gormus diyelim cogu universitenin durumu da berbat).

Geçin abicim şu eğitim durumu ayaklarını. Cahil adamı kandıracak yöntem çokken bunu bulamıyorsan nasıl siyasetçisin derler adama.

said:
3. Turkiye'de egitim hic bir zaman iyilesmeyecek hic bir zaman halk solu iktidar yapmayacak. Yoneten parti icin egitimi duzeltmek bi 15-20 sene sonra yonetimden gitmeleri demektir.

Eğitim durumu kötüye gidiyor görüşüne katılmıyorum. Neye göre kötü gidiyor?

said:
4. Turkiye'de cogunlugun beklentisi islam-turk sentezidir. Hadi biraz daha muhafazakarlastik sadece islami bir ulke olmasidir diyelim o zaman.

Bak, ideolojilerin yerleştiği yerlerde mantıklı ve tutarlı projelerle gelirsin. Herkese 600 vercez falanla değil. Bir kere tabularını yıkıcaksın, başörtüsüne karşı yıkıcaksın. Kürt sorununa karşı yıkıcaksın. Yenilikçi bir kartla ortaya çıkacaksın, dine karşı durmayacaksın. Din sömürülüyo diye bağırıp çığırmayacaksın. Bu adamların hırsız olduğuna, çalıp çırptığına itimat ettiysen, ülke beklenti ve şartlarını gözönünde alacaksın. Yoksa ülke ihtiyacını duymadığı bir şeye niye yönelsin. Eğer görüşlerini özgürlükler çağında değiştiremiyorsan, en azından şu konularda, kimse ne senin solculuğuna itimat eder, ne sana güvenir, ne kal'a alır.

AKP Saadet görüşüyle hareket etseydi, size sorarım dinci oyuyla aldı diyen adamlar, Refah ya da saatin eski oyu kadar maksimum oy almaz mıydı? Bu da % 35 falan demek değil mi maksimum?

Tabularını yıktıkları için bu adamlar bu noktada. Siz de yıkmak durumundasınız. Benim tanıdığım tüm çarşaflılar Saadet'e ya da Numan Kurtulmuş'a attılar hala dine attılar falan diyo adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

bana kalırsa o 3.5 milyon fazla oy geçen seçimlerde o güzel popolarını kaldırıp memleketlerine ve hatta memleketlerinde olsalar bile kalkıp oy vereceği okula gitmeyenlerdi. yani zaten chplilerdi zaten chp ye vereceklerdi ama vermediler. yumurta popişkoya dayanınca verdiler. kazandığı çok bi oy yok bence chp nin.
Sosyal ağlarda paylaş

YAHU ABİCİM,
BAK DEDİK Kİ,
Halkı cahil diye yaftalamak BİR ŞEYE DERMAN OL MU YOR.

Başarısızlığı buna bağlamayacaksınız. Cahilse, cahili de kucaklayacaksın, doktora yapmışını da. Bunu beceremiyoruz. Anlıyor musun?

Cahil ama onlar biz çok akıllıyız ondan bize oy atmıyorlar değil olay. Şunu demeyi bırakın 3 seçim oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Polyushka said:

tunceli sadece bu seçimde değil, kk çıkmadan önce bile her zaman iyiydi.

neyse daha fazla polemiğe girmiyorum, mutlu mutlu çağdaş çağdaş akp li şekilde yaşayın böyle

x

http://www.youtube.com/watch?v=t2p9a1M_aQ8

http://www.youtube.com/watch?v=5js31jErEYw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ZZl57j16p08&feature=related

arkada kalmasın da bari biri spoiler açar fln zahmet eder
Sosyal ağlarda paylaş

Şudur; karnı aç olmasına rağmen açlığının farkında olmayan, toplumun ve örflerin gölgesinde kalmış ve içinde yetiştiği ortamın geleneklerini (mahalle, cemaat, milliyetçilik, din) sahiplenmiş ve dolayısıyla farkında olmadan yeniliklere karşı çıkan bir gençlik var bu ülkede.

Kısaca insanların karnının tokluğundan daha çok önemsediği bir şey var oda imajdır. Tayyip bu 8 yıl boyunca Türkiye imajını gayet güzel kullandı ve pazarladı.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence o 3.5 milyon oy, değişen CHP ile geldi. Küfürse kural küfür etti, belediyelere özerklik dedi, bedelli dedi. Bugüne kadar söylenmeyenleri söyledi. Oyunu kuralına göre oynadı. Yoksa CHP'nin seçmeni evde oturup poposunu yayarak Cumhuriyetin batışını seyredecek genişlikte değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Freedoom said:
Bence Tunceli'ye bir gün gitmelisiniz.

Bence yurdumun her yerine gidip sadece oy istememeliler. Hizmet etmeliler. Başbakan erzurum depreminden sonra gitti. haaa gitti de noldu. insanlar kötü zamanlarda bu tip davranışları asla unutmazlar. kısaca CHP MHP ANAP DYP hiç RTe kadar gezmedi. RTE yi başbakan olarak pek sevmem. Bana göre adam bir çok konuda bilinçsiz davranışları olan bir insan. Ama takdir ettiğim bu tip davranışları da yok değil. Kısaca kimseye karşı körü körüne nefret beslemem ama bazı denyolar gibi körü körüne inanmamda.
Sosyal ağlarda paylaş

|Joker| said:

Bence o 3.5 milyon oy, değişen CHP ile geldi. Küfürse kural küfür etti, belediyelere özerklik dedi, bedelli dedi. Bugüne kadar söylenmeyenleri söyledi. Oyunu kuralına göre oynadı. Yoksa CHP'nin seçmeni evde oturup poposunu yayarak Cumhuriyetin batışını seyredecek genişlikte değildir.

çok gördüm abi anlatma bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnz said:

Şudur; karnı aç olmasına rağmen açlığının farkında olmayan, toplumun ve örflerin gölgesinde kalmış ve içinde yetiştiği ortamın geleneklerini (mahalle, cemaat, milliyetçilik, din) sahiplenmiş ve dolayısıyla farkında olmadan yeniliklere karşı çıkan bir gençlik var bu ülkede.

cahil yani :)

bir insan açlığının farkında değilse, sol=din düşmanlığıdır diye sorgulamadan kabullenmişse, din ,milliyetçilik, örf ve adetlerinden dolayı , yeniliklere araştırmadan karşı çıkıyorsa .

üniversite bitirsede cahildir. baştan bari bahsettiğim cahillik tanımı budur.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

YAHU ABİCİM,
BAK DEDİK Kİ,
Halkı cahil diye yaftalamak BİR ŞEYE DERMAN OL MU YOR.

Başarısızlığı buna bağlamayacaksınız. Cahilse, cahili de kucaklayacaksın, doktora yapmışını da. Bunu beceremiyoruz. Anlıyor musun?

Cahil ama onlar biz çok akıllıyız ondan bize oy atmıyorlar değil olay. Şunu demeyi bırakın 3 seçim oldu.

roketle abi, hatta ekşide de aç bunun başlığını dünkü gibi, çünkü yine haklısın.

tayyip her konuşmada ben herkesin başbakanıyım, onlar da bizim kardeşimiz edebiyatı yaparken, chp tabanı (kk hariç çünkü o da hep tayyibe benzer söylemlerde oldu) bidon kafa edebiyatına devam ediyor. olm bidon kafa dediğin adam sana neden oy versin? yarın öbür gün sana göre cahil olmasa bile yine sana vermez, gider başka partiye verir.
Sosyal ağlarda paylaş

Karag8z said:

Freedoom said:
Bence Tunceli'ye bir gün gitmelisiniz.

Bence yurdumun her yerine gidip sadece oy istememeliler. Hizmet etmeliler. Başbakan erzurum depreminden sonra gitti. haaa gitti de noldu. insanlar kötü zamanlarda bu tip davranışları asla unutmazlar. kısaca CHP MHP ANAP DYP hiç RTe kadar gezmedi. RTE yi başbakan olarak pek sevmem. Bana göre adam bir çok konuda bilinçsiz davranışları olan bir insan. Ama takdir ettiğim bu tip davranışları da yok değil. Kısaca kimseye karşı körü körüne nefret beslemem ama bazı denyolar gibi körü körüne inanmamda.

Ben o anlamda demedim. Oy ile alakalı olmayan, bir açıdan alakası dolaylı bir şey söyledim(herkesin bahsettiği cahillik çerçevesinde yani). Kimin yanlış yaptığından bahsederken oradaki insanların akılcı davranmadığından söz etmişsiniz. Bunun için merkezinde bir delinin heykeli olan bir şehri yakından görmenizi istedim sadece. Belki ozaman bu fikriniz değişir diyerekten.
Sosyal ağlarda paylaş

abi kk, rte değil ki. rte konuşma ve liderlikte kk'yı yer.

rte halkım sen gerizekalısın dese millet oo helal başbakanıma essin gürlesin doğru bişey diyordur lan diye dinleyecektir.

kk halkım sen gerizekalısın dese bağa mı didin moduna girer.

yani bunu da sadece "aha kk böyle dedi" demekle alakası yok. rtenin gafları da ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...