Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cahillik

tinu

Öne çıkan mesajlar

tinu said:

Bu insanların oylarını almak değil problem yarın bir akp nin karşısına başka bir parti çıkar akp den daha iyi kullanır bu zayıflığı o parti lider olur , yani sorun onların oyunu çekmek değil sorun onların düşünce tarzının nasıl değiştirileceği

Düşünce tarzı değişmez abi...
Düşünce tarzı öğretilir ve kalır
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Din büyük etken, ne derseniz deyin..
İslam'da reform olamaması büyük sorun. İnsanlar hayatı sadece dinle yorumlamaya çalıştığı sürece, aldıkları eğitimin çok etkisi olduğunu düşünmüyorum...

Artariel said:

Baggio said:

Bir sonraki seçimde durum değişmezse, bir daha 50 yıl değişmez. Üzgünüm.

yav değişse nolur adamlar ışık evlerinde daha binlerce şakirt yetiştiriyor bunun gelecek yatırımı falan var yani.

"roket adam" said:

Kabul edelim beyler, göt olduk. Diğer kitleye cahil, bidon, mal, aptal demek falan da yemiyor. Stratejimiz ÇÖKTÜ. BAŞARISIZIZ. Başka bir şey geliştirmemiz lazım artık.

tinu said:

benim bahsettiğim cahillik okulda verilen eğitimle giderilebilecek bir cahillik değil, dediğim gibi bizde cahilliğin kaynağı ne yazık ki dinden geliyor. Akp nin başarısıda bunu çok iyi kullanmasından geliyor zaten,

sonuç olarak bu nasıl aşılabilir yada ne zaman aşılabilir, benim 6 yaşında kızım var o 18 yaşına geldiğinde ne değişmiş olacak bu ülkede ,

biz şu an nesil olarak hala geçmiş bir jenarasyonun çocuklarıyız ama bizim çocuklarımız yada bizim çocuklarımızın çocukları nasıl bir ülkede yaşayacak!

Sotto said:

Bence CHP'nin halka önyargısından çok halkın CHP'ye önyargısı daha büyük. Bizim halkımızın çoğu maalesef daha aydın olanı, daha çağdaş düşüneni Allahsız, kitapsız diye kesip atıyor.
Ben mesela birçok kişinin AKP için bunlar daha dininne düşkün aman başımıza birşey gelmesin böyle devam etsin diye AKP'ye oy verdiğine eminim. Bizim halkımızda din ve inanç bu kadar kuvvetli ve artarak kuvvetlendiği sürece aydın kesimin işi zor...
Nasıl baş edeceksin ki bunla, benim aklıma bir çözüm gelmiyor...

axedice said:

Kojiroh said:

azınlıktayız artık

....

o çoğunluğa nasıl -tekrardan- nüfuz ederiz ona bakmak lazım.

Hiç bir zaman çoğunlukta değildiniz, sorun orda zaten. Diğer topiğe de yazmıştım ama, köy enstitülerinin kapatılmasından sonra halkın cahil kalması ve eğitim politikalarının faşist/sağcı kafalar tarafından yönlendirilmesinin doğal bi sonucu bu.

Ve bence işin bugünlere gelmesinde en büyük suçlu asker.

Polyushka said:

benim her zaman her yerde söylediğim şey bu zaten. ''cahil'' diyerek, o insanları aşağılık olarak görüp, ''bunları yakalım'' da demiyorum. açık açık bilinçlenip, eğitilip cahilliklerinden kurtarılması gerektiğini söylüyorum. sonra da adım ''elitist'' e çıkıyor falan filan. bir kere elitist olan insan diğerlerini neden düşünsün kü, öyle olsam seçimi s...me bile takmam, kendi kendime istediğim gibi yaşarım. ve şunu da iddia ediyorum ki, akp bu ülkenin üzerinden rahat 20 sene gitmeyecektir. menderes ile aynı kafada olmakla beraber, büyüklerinin bir dediğini iki etmeyen, istenilen gibi davranan bir hükümeti, bilinçli bir halk dışında kimse püskürtemez. chp ye bugün ''zaaaa'' diyen kişilikler mevcut. ben chp taraftarı değilim, ama kk 6 ayda, çoğusu at gözlüklerini kıramamış halktan iyi oy aldı. halkın kafasını yıkayan zihniyeti, hiçbir karşıt görüş yıkamaz

chp, mhp birleşse (olmaz da), üstüne bir de tkp birleşse, o da yetmez. onların üstüne 1-2 sol parti bile birleşse bile, yine akp hükümeti püskürtülemez. yani en iyisi ya, halkı eğitmeye çalışın, (nasıl yaparsınız bilmem orasını), ya da hiç sallamayın, boşuna kendinizi hırpalamayın. siyasetle ilgilenmeyin bile

Tüm bu yazılanlara aynen imzamı atarım.

Biliyor musunuz bilmiyorum ama seçim sonuçları bir tarafa Tuncay Özkan'ın aldığı 50 bin oyla 3-4 bin oy farkla seçilememesi içime öyle bir oturdu ki,anlatamam...
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

CHP de, aydın kesim de ne kaybediyorsa zaten bu elitist yaklaşımdan horgörmeden dolayı kaybediyor.

Sen adama cahil diyeceksin, aptal diyeceksin, oy satan şerefsiz diyeceksin (öyle olabilir ya da olmayabilir farketmez, isterse hem cahil hem aptal hem de rüşvetçi olsun bir arada, yine fark etmez) sonra da o adamın bi sonraki seçimde fikir değiştirip sana oy atmasını bekleyeceksin. Oldu.

Bunu demeye geldim defalarca söylense de.
Her seçim sonrası klasik aptallar, bidon kafalılar, yobazlar dendi. Oylar 30'lı 40'lı rakamlardan 50'lere geldi işte buyrun.

Siz AKP'lileri aşağılarken, RTE samimi ya da değil çıkıp herkesi kucaklamak istiyorum diyor. CHP'liler aziz nesin quoteları spamlaşıp ilk uçakla yurtdışına gideceğim diye söylensinler. (lütfen gitmeyin)

10 senede 37%lerden 50%lere geldi oy oranı. Bunu sadece Türkiyenin cahillik oranı 50% artmış diye değerlendirirseniz daha çok seçim hayal kırıklığı bekliyor CHPyi üzgünüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Kurtuluş Savaşı 10 milyon insanla yapıldı. O zamanlar kaç kişiydi Osmanlı İmparatorluğu? Küllerden doğmak için hiçbir zaman %100 katılım olmadı. Biz zaten Cumhuriyetin ilanında da %25'tik, hala da öyleyiz. Geçen Taksim'deydim, bir arkadaşla yemek yerken liseli bir grup ellerinde Che Guevera bayrakları şifreye karşıyız diyerek yürüyordu. Bu kadar uzağa gitmeye gerek yok ki. Onların bile feyz aldığı bir adamın yaşadığı topraklardayız. Hala başkasından medet umuyoruz. Asıl cahillik budur bence.
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:

tinu said:

Bu insanların oylarını almak değil problem yarın bir akp nin karşısına başka bir parti çıkar akp den daha iyi kullanır bu zayıflığı o parti lider olur , yani sorun onların oyunu çekmek değil sorun onların düşünce tarzının nasıl değiştirileceği

Düşünce tarzı değişmez abi...
Düşünce tarzı öğretilir ve kalır

işte benden bahsediyorum bu düşünce tarzının öğretilmesi okullarda olmuyor aileden geliyor , o yüzden bende dedim ki bizim çocuklarımız belki onların çocukları anca bu kavramı değiştirebilir ,
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

Biliyor musunuz bilmiyorum ama seçim sonuçları bir tarafa Tuncay Özkan'ın aldığı 50 bin oyla 3-4 bin oy farkla seçilememesi içime öyle bir oturdu ki,anlatamam...

Tuncay Özkan yararlı biri olsaydı eminim CHP bir yerlerden onu da aday gösterirdi, Balbay gibi. Belki yanlıştır ama benim düşüncem Tuncay Özkan'dan yana değil. Ha hapiste olmamalı ayrı konu, ama bana şov yapıyormuş gibi geliyordur Kanaltürk'teyken. Samimi bulamıyordum.
Sosyal ağlarda paylaş

Siyanürlü Kütahya'dan sosyolojik tepki %65

Şampiyonluklarının çalındığını düşünen Trabzon net konuştu %59

Protestocu öğretmenin öldürüldüğü Hopa'dan ibreklik mesaj %46

Üniversitelerini kuranlara Zonguldak'tan vefa %47.5

Sinop'tan nükleer santrale veryansin %55

Fındıklarını düşük fiyat verildiği icin sokağa döken Ordu mağdur %61

Heykeli yıkılan Kars'tan sanata tam destek %44
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

gayet normal dediğim gibi türkiyede siyaset din üzerine kurulmuş , ekonomi ticaret tarım vs.. bunlar bir şey ifade etmiyor bu oy verenler için , onlar dinlerine oy veriyor verecekler. onlar örf ve adetlerine göre yaşam biçimlerine göre oy veriyorlar, nükleer santraller fındık hayvancılık sağlık sorunları işsizlik bütün bunlar allah isterse düzelir zaten, hem bu kadar dindar bir parti düzeltemeyecek de bunları solcu dinsizlermi düzelticek, tabiki akp alacak oyları..
Sosyal ağlarda paylaş

yok be abi etilerle nişantaşıyla alakası yok.hakkaten şu son senelerde gözlemlerim bu yönde.ha gidip oy verirken kime veriyorlar bilemem ama hep bi tırıvırı şikayet var

bu arada cahillik değil abi olay ya. aile nesilerdir yeşilci bi arkadaşım var.aileside çok iyi adamlar hakkaten baya iyi insanlar

ama işte ağır akp fanboylar.cocuk 2 universite bitirdi.demin facebuka oruç tutmuyorlar görüyoruz milleti diye saçmalamış birisiyle tartışırken.işte koyun dediler %50 koydu bilmemne

ha kendiside alkol malkol zina hak getire bi adamdır

bu adamların fabrikaları ve kaç yüzcalısanı var.yazık günah
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

(tu)

Sparkcaster said:

çıktığınız sokaklar etilerde mi abi, bi bağcılara bi güngörene gidin az

Aynen, akşam seçim merkezimizdeydim, Şirinevler'de, binlerce türbanlı, çarşaflı sokaklarda çığlık çığlığa kutlama yapıyorlardı. Hakları, kutlayacaklar tabi.

Viktor said:

milletler hakettikleri gibi yonetilir

turk halki tecavuz kacinilmazsa zevk almaya bakarim ben aga diyorsa biz sabaha kadar konussak bos, birakin ne halleri varsa gorsunler

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...