Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

herkese selam ve allaha ısmarladık

cetintas

Öne çıkan mesajlar

Kısa süredir aranızdayım ve diğer forumlardan farklı olarak daha dinamik bir grupla karşılaştım. Tabi bu dinamizm sanırım buranın daha düşük bir yaş ortalaması olması ile de ilgili. Katılımcı sayısı da az, 200 civarı. Ve ne yazık ki amacı klavye başından tatmin olmak olan çok kişi de var. Ama yine de genel olarak aktif olarak takip ettiğim pek çok forum gibi burada da iyi vakit geçirdim, siyaset ağırlıklı olmak üzere karşılıklı yazışıp fikir aldım ve verdim. Bir çok kez yanlış anlaşıldım ve bunun karşılığında da yine bir çok kez istemediğim çok uzun tartışmalara girmek durumunda kaldım. Ama kesinlikle bana hakaret etmeyen kimseye hakaret etmedim, yanlış bir söz söylemedim.

Tabi güzel paylaşımlarımız da oldu. Gerçekten kısacık sürede öğrendiğim şeyler oldu burada ki bazı arkadaşlardan. Sanırım amacı kavga-dövüş olmayan birkaç arkadaşa da ben bir şeyler aktarabildim.

Bu tür forumlarda insanların daha açık fikirli olmalarının gerektiğine inanırım. Ama Türkiye'nin çelişkisi işte. Demokrasiyi ve onun nimetlerini sadece kendimiz ve kendimiz gibi düşünenler için bir araç olarak kullanmak şeklinde bir yanılgımız var. Bu yanılgıdan forumdaki arkadaşlar da nasiplerini almışlar. Doğal olarak kendime ait olan fikirlerimi ukalalık, ahkam kesme, dayatma olarak algılayan arkadaşlar oldu. İşin ilginci aynı arkadaşlar beni yapmakla suçladıkları şeyi kendileri yapmaya çalıştılar. "Burası pati, burada şöyledir, böyledir, vs. dir" şeklinde gayet komik mesajların sayısını tutmadım. Oysa ki niyetim ne ukalalık, ne fikir dayatmaktı.

Neticede hayatı yaşamak lazım dostlar. İnternet, tv, çeşitli oyunlar, kitaplar hep hayatı güzel yaşarken kullandığımız araçlar. Yani bunlar kocaman bir hayatın sadece ufak parçaları. Hayat benim için bu forumun dışında pek çok sorumlulukla beraber akıyor. Bundan sonra son 1.5 aydır alıştığınız gibi bu forumda olmayacağım. Ama aynı havayı soluyan bir kardeşiniz, ağabeyiniz olarak hepinizin hayatlarınızda sizlere başarılar diliyorum.

Yarın ki seçimler umarım ülkemize ve milletimize, dolayısıyla hepimize hayırlı olur. Umarım yarınki seçimlerden sonra birileri ektikleri rüzgarı fırtına olarak biçerler. Umarım sandıklarda, bilgisayar başlarında, il-ilçe seçim kurullarında hileler mümkün olduğu kadar engellenir. Umarım ülkemiz koşar adım gittiğimiz iç savaş ortamından bir mucize ile kurtulur. Umarım TAM BAĞIMSIZ bir Türkiye'yi görmeden bu dünyadan göçüp gitmem-gitmeyiz. Umarım ülkemiz gençlerin yaşamaktan mutlu olduğu bir ülke haline gelir. Umarım bir gün ülkemizde üniversite mezunu olan gençler "ulan iş bulacak mıyım acaba" kaygısını yaşamazlar. Ya da yıllar önce mezun olan insanlar meslekleri dışında işler yapmak zorunda kalmazlar. Umarım yarın gece açıklanacak ilk sonuçlarla beraber Türkiye bayram yerine döner, insanlar büyük şehirlerin caddelerinde sabaha kadar seçim sonucunu kutlarlar.

Allaha ısmarladık dostlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...