Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2500 tl'ye çalışmam deyip işsiz gezmek

odullusoru

Öne çıkan mesajlar

o zaman seçim sonuçları neden böyle geldi anlayalım.

http://www.gazete5.com/haber/tuik-turkiye-de-gelir-dagilimi-arastirmasi-28-subat-2011-89119.htm

burada verilen rakamların da iyimser olduğunu belirteyim. bu medyan olayında, türkiye'de alt gelir seviyesinde yığılma olduğundan medyan da düşük seviyede kalıyor fln filan.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim de arabamız yok, çevremde bi sürü aile var onların da arabası yok. fakirlikten de kırılmıyoruz

ayda 2500 lira geçinen öğrenci zaten aileden zengindir, yoksa hangi öğrenci 2.5k lira görmüş

orta direk dediğin memurdur, hangi memur 10bin lira alıyor? kacakcı gümrükcüler, çakal doktorlar hariç sdflşjk

türkiyede ayda 10bin lira kazan ortada direk falan kalmaz

özel okula veled yollayan aile zaten orta direk hiç değil

ha rahat yaşamak için o kadar para gerebilir ama, söylediğin kavram yanlış türkiyenin orta direği değil malesef o
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

toggie said:

hergun et yemezsin, arabanı da dizel falan alırsın kucuk bisey. ise servisle gider, arabanı gercekten lazım oldugunda kullanırsın. 2500 yine az tabi de, etin, benzinin fiyatıyla ne alakası var olayın?

eğer idareli bir hayat yaşayacaksan olur tabii.

ama herkes idareli hayat yaşamak istemiyor, o yüzden birçok kişi 2.5 milyar maaşlı işlere burun kıvırıyorlar.

anlatmak istediğim o.

2500'den fazlasını hakettigini dusunuyorsan iradeli yasamak istemeyebilirsin. tahsilin, becerin ne ise ona gore para kazanacaksın elbette.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

2500'den fazlasını hakettigini dusunuyorsan iradeli yasamak istemeyebilirsin. tahsilin, becerin ne ise ona gore para kazanacaksın elbette.

ha evet o konuda haklısın.

dediğin gibi ben tahsilli, masterını yapmış vs insanlar üzerine konuşmuştum.

Pasta said:

10 milyar ortadirek
çok lüksün olmaz ama güzel yaşarsın

tamam illa 10 milyar olmasına gerek yok. onu farazi bi fiyat olarak verdim.

benim kastetmek istediğim şey, 2.5 milyara yoksulluk sınırı altında kalıyor olduğun...

şu iki tabloyu koyayım ne demek istediğimi daha iyi göstermesi için:

http://i.imgur.com/CuIj4.png

http://i.imgur.com/UdLS4.png

şu üstteki tablolarda görüldüğü gibi zorunlu harcamaların üstüne çıkmak istiyorsan en az 3 milyar gerekiyor.

ev/araba taksidi veya yeni teknolojik aletler gibi şeyler almak istiyorsan bu 3 milyar 5 veya 6'ya çıkabiliyor.

yok önceki postlarımda dediğim gibi "GIDA MASRAFI" üstünden konuşuyorsak,
asgari ücrete çalışmak bile bir insanın yaşaması için yetiyor.
bim'den ekmek alırsın doyarsın, işe yürüyerek gidersin para ödemessin, çocuk doğurursan akp onları besler, sorun olmaz.
yaşarsın yani.

ama benim yazdığım şeyler,
açlık sınırı veya yoksulluk sınırının üstünde "rahat" bir yaşam sürmek ile ilgiliydi...
Sosyal ağlarda paylaş

ya işte baba parası ile geçinip sabahtan akşama kadar bilgisayar, konsol oyunu oynayan, arta kalan zamanda da nette akp kötü halk cahil muhabbeti yapan adamlar çoğunlukta burada. üzülmüştüm seçim sonuçlarına ama cidden bu kitleye tam da akp iktidarı lazım.

bu burun kıvırdıkları 2500 lira maaşı devlet memurlarının %95'ı alamıyor. (uzmanlık yapan asistan doktorlar, polisler, öğretmenler, psikologlar mesela)

özel sektörde çalışanların %95'i de asgari ücret ve civarında çalışıyor.

birey bazında düşünürsek, aylık 2500 kazanabilip keyfine göre harcayabilen yüzde kaç acaba ?

benim bildiğim orta direk üniversite mezunu kesimi ve kendi işini yapan irili ufaklı esnafları filan oluşturur. hatta şu kadarını söyliyeyim, avukat, doktor, mühendis ve kendi işinin sahibi insanlardan oluşan çevrem var, şimdiye kadar içlerinde aylık totalde evlerine aylık 10 bin tele giren tanımıyorum bile.
Sosyal ağlarda paylaş

odullusoru said:

bu burun kıvırdıkları 2500 lira maaşı devlet memurlarının %95'ı alamıyor. (uzmanlık yapan asistan doktorlar, polisler, öğretmenler, psikologlar mesela)

özel sektörde çalışanların %95'i de asgari ücret ve civarında çalışıyor.

e, sorun da orda zaten. daha önceleri de tartışmıştık bunu.

benzin fiyatı, et fiyatı gibi şeyler sürekli artıyor.
yukarda gösterdiğim gibi açlık 1 milyar civarına gelmiş, yoksulluk 3 milyar civarına.

ama toplumun çoğu asgari ücretle takılmak zorunda kalıyor, geniş bir kitle de 3 milyardan aşağı maaş almak zorunda kalıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

odullusoru said:

kaç yaşındasın sincap bilmiyorum ama bugüne kadar totalde 10 bin lira kazandın mı ?

Valla 2006 da mercedes cip vardı boneun

benim değil, babamın.

bırak da 40 yıldır doktorluk yapan birisinin "arabası" olsun bari.

hem onu şimdi satsan 40 milyar ediyor topu topu.

aldığımızda ikinci el almıştık ucuza gelmişti.

bunu geçeyim de,
hani bana gerizekalıca ve aptalca gelen mevzu şu:
toplumun gereksinimleri üzerine konuşurken
"SEN KAÇ PARA KAZANIYORSUN ONDAN HABER VEER!" deniyor oluşu.

"açlık sınırı 900 lira oldu" diyorsun,
"SEN KAÇ PARA KAZANDIN LAN! CAR CAR KONUŞUYORSUN DA 2.5 MİLYAR KAZANDIN MI HA! SEN HİÇ YAPTIN MI BUNU HA!" triplerine giriliyor.

"yoksulluk sınırı 3 milyar" diyorsun,
"SANKİ SEN 800MİLYON DOLARLIK BİR ŞİRKETİN ORTAĞISIN DA 2.5 MİLYARI BEĞENMİYORSUN!" triplerine giriliyor.

e sorun değil,
alıştık biz buna,
AKP yıllardır hep böyle yapıyor zaten.

"ÖLÖRÖ DOMOKROSO GÖLDÖ!"

Lancelion said:

güzel yaşama göreceli, bone haksız, eko haklı gibi, teşekkürler.

+1

TÜRK-İŞ tümden haksız zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

2500 tl ye 2 çocuklu 4 kişilik bir aile nasıl geçinir

ev kira, yer fikirtepe, dudullu, güneşli, beylikdüzü vs

çocukların okul kitaplarını devlet veriyor, bu maaşla kirasını ödeyebilecğeinmiz muhitte defter kiloyla satılır, tezgah altılarında işlenmiş gıdalar köşe başındaki bakkal ile toptancı aradı dükkanlardan ucuza bulunur, yakacak çözümü muhite göre değişir, kimi yerde merkezi ısıtma vardır ki bu her türlü kombiden ucuza gelir ya da hükümetin kömürleri var, arabaya gerek yok toplu taşıma yeter, kıyafet ikinci el ya da ucuzluk pazarı ayrıca eskiler tamir edilmeli, yamanmalı, vs ayakkabılar da pençe yapılma olanağı olduğundan kösele tabanlı olmalı, kauçuk/plastik taban olursa delik olan yere mukavva konulur ayağın üşümemesi için çift kat çorap

bu şekilde 2500 tl ye bir ev ekonomisi çekip çevrilir
Sosyal ağlarda paylaş

odullusoru said:

kaç yaşındasın sincap bilmiyorum ama bugüne kadar totalde 10 bin lira kazandın mı ?

odullusoru said:

ya işte baba parası ile geçinip sabahtan akşama kadar bilgisayar, konsol oyunu oynayan, arta kalan zamanda da nette akp kötü halk cahil muhabbeti yapan adamlar çoğunlukta burada.

çamuru bizlere atmak karizmatik gözüküyordur eminim de,

şu tabloya cevabın yok sanırım?

http://i.imgur.com/CuIj4.png

http://i.imgur.com/UdLS4.png

olamaz da zaten,
anca ordan "SİZ PARA KAZANDINIZ SANKİ DE KONUŞUYORSUNUZ" tripleri at. :)

said:
hatta şu kadarını söyliyeyim, avukat, doktor, mühendis ve kendi işinin sahibi insanlardan oluşan çevrem var, şimdiye kadar içlerinde aylık totalde evlerine aylık 10 bin tele giren tanımıyorum bile.

piyasayı biraz araştır derim o zaman.

uzman doktor olarak bir özel hastaneye girdiğin zaman verilen maaşlar 5-10 milyar arasında değişiyor.
istiyorsan "uzman xx doktoru aranıyor" diye ilan veren yerlere aç sor.

profesör doktorların ne kadar kazandığını söylememe gerek yok,
hani şu bahsettiğin akp hükümeti zaten bu yüzden doktorları sürekli kötüleyip duruyordu.
"hepsi çok kazanıyor, trilyonları hortumluyorlar" felan diyordu.

kendi yeri olan tanıdığım bazı profesör doktorların kazancı ayda 100 milyardan başlayıp 1 trilyona kadar çıkabiliyor. eminim daha çok kazanan bile vardır.

ha senin üstteki postta kastettiğin kişiler pratisyen hekimler felansa, performans sistemi sayesinde kasıp 6-7 milyar gibi maaşlar alabiliyor devletten.
onlar da az para almıyor yani.
hatta devlette çalışan uzman doktorlar o pratisyen hekimlerden daha az alıyor.

mühendisler ve avukatlar hakkında bir şey yazmak istemiyorum, o konuda bir bilgim yok,
ama "özel"de çalışanların doktorlara yakın paralar aldığını düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

boneC sen kafanı mercedes cipin torpido gözüne filan mı çarptın ? devlette memur olan üniversitede ya da eğitim hastanesindeki asistan doktor diyorum, özel hastanede sahibi profesör demiyorum.

ben söyliyim asistan doktor bir arkadaşım var 3 aydır döner sermaye alamıyor 1500 civarı bir maaşa çalışıyor. bu ay sonunda 3 ay öncesinden kalan döner sermaye yatmaya başlayacakmış o yatacak para da 800 lira gibi bir şeydi.

haa şunu da ekleyeyim o 6-7 milyar alıyor dediğin doktorlar, aile hekimliğinde iş güvencesi olmadan sözleşme ile çalışan ve normalde 4 bin haneden sorumlu olması gerekirken üzerine 8 bin hane geçirilen aynı zamanda da sağlık ocağının, yakıt masrafını, bi takım personel masrafını, alet edevatı da cebinden yani verilen maaştan alması gereken doktorlar.

uzman doktorların çoğu yeni gelen yasalarla muaynehanelerini kapattı, piyasa profesörlere filan kaldı. bıçak parası olayı da eskisi gibi değil çok fazla şikayet döndüğünü ve pek çok doktora dava açıldığını biliyorum. velhasıl kelam bir uzman doktorun aylık kazancı yıl içindeki vergi dönemine göre de değişmekle beraber 4-6 arasında gidip geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

odullusoru said:

ben söyliyim asistan doktor bir arkadaşım var 3 aydır döner sermaye alamıyor 1500 civarı bir maaşa çalışıyor. bu ay sonunda 3 ay öncesinden kalan döner sermaye yatmaya başlayacakmış o yatacak para da 800 lira gibi bir şeydi.

uzman doktor olsun, özel sektöre girsin.
kazanır.

öteki türlü devletten fazla para alamazsın, bunu söylemiştim daha önce ama söylememişim gibi davranıyorsun.

devletten "döner" dahil bir uzman doktorun ne kadar para kazandığını araştır.
sonra full performans alabilen bir pratisyen doktorun maaşını araştır.
bu ikisini kıyasla

hani doktorlar "para kazanamıyor" diye bir şey yok.
benim demek istediğim o.
iki uzman doktor özel hastaneye gidip çalışırsa eve 20 milyar lira para girebilir.
ben bunu diyorum.

iletişim problemi mi aramızda, yazdıklarımı okumuyorsun?
ya da ben ne demek istediğimi mi anlatamyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...