Forex Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Benim babam versace mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 calimero said: vay arkadaş herkes de yıllık 400m $ ciro yapan bir inşaat şirketinin patronun oğlu mevkiisindeymiş. bu 10000 lira aşağısı kurtarmaz diyen arkadaşlar ilk bordrolarını taratıp koysunlar pls buraya vakti gelince... benzin parası el yakıyor. arabanın modeline göre sürekli 50-100 liralık benzinler alıp duruyorsun. etin kilo fiyatı da çok yükseldi. öğrenciysen sorun değil annenin evinde yaşarsın, ama evlenmişsen ve çocukların varsa bir eve taşınman gerekiyor, bunun için epey bir para lazım. şehre ve konumuna göre fiyatı değişecektir tabii ama 200-400 milyarlık bir ev almaya kalksan ve 100 ay taksitle ödemeye kalksan, her ay 2-4 milyar para gerekiyor. elektrik parası, su parası, ısınma parası, apartman aidatı. çocukların varsa bunların okul masrafları. giyim masrafları, yemek masrafları, yaşam masrafları... araban yoksa bir de araba alma masrafı koy buna... ya da araban eskimişse bakım masrafları. karı+koca toplamda 10 milyar kazanmak lazım ki "rahat" veya "ortadirek" diye tabir edebileceğin bir hayat yaşayabileceğin... 2.5 milyarla bir eş + 2 çocuk geçindirmek isteyen varsa sabır diliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Forex said: Benim babam versace mesela basiniz saolsun kardes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Forex said: Benim babam versace mesela Başınız sağolsun kardeş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 stajyer olarak bu civarda bi maaş alıcam bu ay lan. daha okulum bitmedi. sonra mezun olup türkiye'ye dönücem, 1000 liraya çalışıcam sanırım iş bulabilirsem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 sen Almanya'da idin demi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 eet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 saat kaç orda? dicek bişi bulamadım lan asvfasf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Bone said: calimero said: vay arkadaş herkes de yıllık 400m $ ciro yapan bir inşaat şirketinin patronun oğlu mevkiisindeymiş. bu 10000 lira aşağısı kurtarmaz diyen arkadaşlar ilk bordrolarını taratıp koysunlar pls buraya vakti gelince... benzin parası el yakıyor. arabanın modeline göre sürekli 50-100 liralık benzinler alıp duruyorsun. etin kilo fiyatı da çok yükseldi. öğrenciysen sorun değil annenin evinde yaşarsın, ama evlenmişsen ve çocukların varsa bir eve taşınman gerekiyor, bunun için epey bir para lazım. şehre ve konumuna göre fiyatı değişecektir tabii ama 200-400 milyarlık bir ev almaya kalksan ve 100 ay taksitle ödemeye kalksan, her ay 2-4 milyar para gerekiyor. elektrik parası, su parası, ısınma parası, apartman aidatı. çocukların varsa bunların okul masrafları. giyim masrafları, yemek masrafları, yaşam masrafları... araban yoksa bir de araba alma masrafı koy buna... ya da araban eskimişse bakım masrafları. karı+koca toplamda 10 milyar kazanmak lazım ki "rahat" veya "ortadirek" diye tabir edebileceğin bir hayat yaşayabileceğin... 2.5 milyarla bir eş + 2 çocuk geçindirmek isteyen varsa sabır diliyorum. 10 milyara orta direk mi olur ? ondan sonra da 700 tl'ye bir ay çalışan akplilere kızarsınız. harbi bi dönem daha akp iktidarı lazım bazılarının kafasına dank etmesi için. hakikaten biri türkiye gibi bir ülkede kalkıp da orta direk geçinmek için 10 bin tl lazım diyorsa türkiye gerçeği ile arasında çok mesafe var demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Afganistanda o rakamın 5 katını alıyordum. + yemek yatak harçlık vs vs. Ancak üssün kapısında 2 askeri intihar bombacısı öldürüp birde gece sabaha kadar çatışma ortasında sivil olarak kalınca döndüm iskerim severim böle işi dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 OHAHAHHAHA OAHAHHAH OHA OOO HA ON MİLYAR VE ORTA DİREK! OO HA. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 :))))))) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 ve@bone üzgünüm abi o zaman aile kuramayacaksın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onetimebaby Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 2500 lirayi az buldugu icin `hic` calismayip, ailesine parazitlik yapan bir oglum olsa, su bile vermem kendisine tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 odullusoru said: 10 milyara orta direk mi olur ? hakikaten biri türkiye gibi bir ülkede kalkıp da orta direk geçinmek için 10 bin tl lazım diyorsa türkiye gerçeği ile arasında çok mesafe var demektir. açlık sınırı ve fakirlik sınırı fiyatlarını yazabilir misin? etin kilosunu, benzinin litre fiyatını, elektrik-su-gaz bedellerini yazabilir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 benzin ne ya, herkes araba mı alıcak. toplu taşıma gopggogoo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 abi sabahtan beri poverty üzerine proje hazırlıyorum, açtırmayın bayramlık ağzımı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 "roket adam" said: OHAHAHHAHA OAHAHHAH OHA OOO HA ON MİLYAR VE ORTA DİREK! OO HA. Bone haklı. Hesap kitap ortada zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 hergun et yemezsin, arabanı da dizel falan alırsın kucuk bisey. ise servisle gider, arabanı gercekten lazım oldugunda kullanırsın. 2500 yine az tabi de, etin, benzinin fiyatıyla ne alakası var olayın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 2500 az demeyin abi neresi az ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 calimero said: ve@bone üzgünüm abi o zaman aile kuramayacaksın... aile kurarsın da rahat bir yaşantın olmaz. çocuklarını ücretsiz okullara (anadolu liseleri halen ücretsiz miydi, o zaman anadolu lisesine) yollarsın. akp'den rica edip çocuklarına ipad alırsın, pc parasından kurtulursun. bim'den toptan alışveriş edip ekmek, sebze, ucuz kola gibi şeylerle beslenirsin. araban olmaz otobüsle gidip gelirsiniz. ev satın almazsın ucuz bir yerde kira bulursun. e yaşarsın tabii aile kurulamayacak diye bir şey yok. benim dediğim "rahat" bir yaşam sürmek. Flassh said: benzin ne ya, herkes araba mı alıcak. toplu taşıma gopggogoo neredeyse herkesin arabası var. bak öğrenci olarak düşünüyorsan evet toplu taşıma gogogo. ama "aile" kurduğun zaman kadın "niye araba yok" derse napacaksın? "kardeşim ışınla mı doğdun, 3 çocukla birlikte otobüse binelim" mi diyeceksin? bak burda "fakir aile yaşamı", "işsiz aile yaşamı" veya "öğrenci yaşamı"ndan bahsetmiyorum. ilk postumda da belirttiğim gibi öğrenci yaşamı için 2.5 milyar gayet uygun. ama benim dediğim "orta direk" kesim. arabası olan onca insanın "orta direk değil lüks içinde yüzen zenginler" olduğunu söyleme? benzin fiyatı diyorum, et fiyatı diyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 10 milyar ortadirek çok lüksün olmaz ama güzel yaşarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 toggie said: hergun et yemezsin, arabanı da dizel falan alırsın kucuk bisey. ise servisle gider, arabanı gercekten lazım oldugunda kullanırsın. 2500 yine az tabi de, etin, benzinin fiyatıyla ne alakası var olayın? eğer idareli bir hayat yaşayacaksan olur tabii. ama herkes idareli hayat yaşamak istemiyor, o yüzden birçok kişi 2.5 milyar maaşlı işlere burun kıvırıyorlar. anlatmak istediğim o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Bone said: odullusoru said: 10 milyara orta direk mi olur ? hakikaten biri türkiye gibi bir ülkede kalkıp da orta direk geçinmek için 10 bin tl lazım diyorsa türkiye gerçeği ile arasında çok mesafe var demektir. açlık sınırı ve fakirlik sınırı fiyatlarını yazabilir misin? etin kilosunu, benzinin litre fiyatını, elektrik-su-gaz bedellerini yazabilir misin? kaç yaşındasın sincap bilmiyorum ama bugüne kadar totalde 10 bin lira kazandın mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 yaağni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar