odullusoru Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 nomsaR said: ülkemizde doktor, dişçi, eczacı vs haricinde 0 km mezuna kimse 3k vermiyor arkadaşlar, duyduğunuz kaynakları tekrar sorgulayın. eczacı ve dişçi için o dediğin geçerli değil sanıyorum çünkü bildiğim kadarıyla mecburi hizmet yok onlarda. dişçi kendi yerini açıp isim kazanmadan kazanamaz, eczacı da destek çıkacak birileri olmadan kazancı iyi olan bir yerde açamaz kolay kolay eczane. sadece doktorlarda var mecburi hizmet onda da beytüşşebap'da 5-6 bin alacağıma, istanbul'da yarısını kazanmaya razıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 İyi ünilerin (boun, sabancı, itü, bilkent) iyi mühendislikleri (bilgisayar, elektronik, işletme müh.) ve uluslararası firmlar (P&G, Coca Cola, unilever vs.) bir araya gelince yeni mezuna ayda 3500 TL + ücret olabiliyor. Çok da hayal diil ama zor tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 her sene 50 kişi filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 axedice'in dedikleri + unilever, P&G gibi yerlerde product/brand management + consulting de direk 3k+ basliyor. mckinsey gibi sirketlerin 5 e kadar yolu var giris maasinda. sadece o tarz bir consulting, kafayi yemeden en fazla 2 sene falan yapabileceginiz bir sey, istisnalari saymazsak. tukenip is degistiriyo millet genelde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 nomsaR said: ülkemizde doktor, dişçi, eczacı vs haricinde 0 km mezuna kimse 3k vermiyor arkadaşlar, duyduğunuz kaynakları tekrar sorgulayın. kaynağa ihtiyacım yok yaw bilmek için, birinci ağızdan da duydum. kendi gözümle de gördüm hala da görüyorum. mühendislikte iyi bir üni mezunuysan (odtü, boğaziçi, itü, bilkent, sabancı. diğerleri kurtarmaz, zor.), 1-2 kendi meziyetin varsa (yabancı dil falan gibi, yabancı dil derken ing.den bahsetmiyorum, ekstradan firmada işe yarayacak bir dil daha), ingilizcen de gerçekten iyiyse (2 cümle yazamayan insan ing. biliyo geçiniyor, hele iş başvurularında oyy ki ne oy. ing. biliyorum üds'den 45 aldım diyen insan var) bi de düzgün bir tipsen (mülakata bakıyolar) alıyorsun. Belli alanlarda (mesela işletmeciysen consulting, makinacıysan savunma sanayi, kimya müh. isen ilaç sektörü vb) 3.5a da çıkıyosun. P&G, Unilever, Turkcell, hele hele Phillip Morris (buna boğaziçi mezunu olmadan girmek pek mümkün değil gerçi) falan gibi ismi çıkmış firmalar zaten ünlü. Ama maaş tek kriter değil tabii, iş yükü, mesai saatleri (resmi olan değil, senden bekledikleri) vb de çok önemli iş seçiminde. Zaten belli bir seviyenin üzerindeki insansanız işveren sizi seçmiyor, siz iş seçiyorsunuz. Mülakatlarda sizin bu işten tatmin olup olmamanız falan da önem kazanıyor, firma da sizin gözünüze girmeye çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 abi elbet vardır yok değil, fakat türkiyede bir sene sonunda lisanstan mezun olan öğrenci sayısı ile kıyasladığında kesinlikle istatistiki olarak alamaz o rakamaları yeni mezun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Ya tüm mezunları istatistiğe vurursan alamaz tabii. İTÜ mühendislik mezunu arkadaşıma 800 tl maaş teklif ettiler mesela. Bana etseler "800 tlyi ben sana vereyim sen bana çalış" der çıkarım o görüşmeden. O yüzden zaten kalifikasyonları saydım yabancı dil iyi okul iyi bölüm seçmek vs vs diye. Bi de bazı detaylar var, çoğunu herkes söylüyo nette de dolaşıyo falan, ama yine de çok az dikkat ediliyo "yaa herkesin bildiği şeyler" diye. Ama hakkaten çok kritik öneme sahip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 daha hayatında iş bile aramamış adamların böle bilir yorumlarını görmek çok komik ya topic genelinden bahsediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 axedice said: İyi ünilerin (boun, sabancı, itü, bilkent) iyi mühendislikleri (bilgisayar, elektronik, işletme müh.) ve uluslararası firmlar (P&G, Coca Cola, unilever vs.) bir araya gelince yeni mezuna ayda 3500 TL + ücret olabiliyor. Çok da hayal diil ama zor tabi. sadece mühendislik değil, pazarlama departamanı da aynı şekilde illa mühendis olacak değilsin yani ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 ama olsan daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 ne tarz yorumlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 zaten işletmeciler falan daha iyi maaş alıyor gibi genellikle. Satın almanın insan kaynaklarının argeden daha yüksek maaş alması gibi abzürtlükler var ülkede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 BabacumMostors said: 2500 tl ye 2 çocuklu 4 kişilik bir aile nasıl geçinir ev kira, yer fikirtepe, dudullu, güneşli, beylikdüzü vs çocukların okul kitaplarını devlet veriyor, bu maaşla kirasını ödeyebilecğeinmiz muhitte defter kiloyla satılır, tezgah altılarında işlenmiş gıdalar köşe başındaki bakkal ile toptancı aradı dükkanlardan ucuza bulunur, yakacak çözümü muhite göre değişir, kimi yerde merkezi ısıtma vardır ki bu her türlü kombiden ucuza gelir ya da hükümetin kömürleri var, arabaya gerek yok toplu taşıma yeter, kıyafet ikinci el ya da ucuzluk pazarı ayrıca eskiler tamir edilmeli, yamanmalı, vs ayakkabılar da pençe yapılma olanağı olduğundan kösele tabanlı olmalı, kauçuk/plastik taban olursa delik olan yere mukavva konulur ayağın üşümemesi için çift kat çorap bu şekilde 2500 tl ye bir ev ekonomisi çekip çevrilir Abi iyi misin? Şu an bankada 2500 lirayı Uzman sıfatında insanlar alıyor. Ki bu para ile evin varsa eğer rahat rahat iki çocuk üniversitede okutulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 rahat rahat okutursun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Okudum ordan biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 ailen rahatmiydi sor o zaman sana hissettirmemislerdir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 abi rahatlık kişiden kişiye göre değişen bişey, herkes ayda 600 milyon harcamıyo okurken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 abi anlamadığınız şey türkiyede maaşların ne durumda olduğunun, kimin çalışıp kimin çalışmadığının, kimin kaç yıllık deneyim ile kaç paraya çalıştığının belli bir hayat kalitesi için gereken para miktarından bağımsız olduğu. yani türkiyede en fazla maaş alan adam 100 lira alıyo olsa bile 10k şart işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 çift çocukla tabi ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 ya ben şunu anlamıyorum 2500 tl ye işi girmek mezun olup işe başlamaktan bahsediyoruz neden 2 çocuklu aile babası yapıyorsunuz ki tabi ki 2500 tl ye o kadar rahat aile geçindiremessin hele çocuğunu iyi yerde okutmak istiosan.. fakat 2500 ile başliosan zaten o çoluğun çocuun olduğu zaman maaşın çok daha fazla olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 türkiye gerçeklerinden çok uzak insanlar 10k diyo hala ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 jacabo said: ailen rahatmiydi sor o zaman sana hissettirmemislerdir Yoo öğrenim kredisi, burs denilen bir şey var. Artı baba parası yerine part time bir iş bulduğunda sadece 400-500 gibi bir destek almak yetiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bozuk Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 kira gibi bi derdin yoksa 2500 baya iyi yani. hele bekarsan ohoo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 uzak değilim 10k fakirlik sınırı demiyorum minör lüks sınırı diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 hepiniz nolifersınız yapıştırsanıza şuraya bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar